返回列表 發帖
Chatchu-On 好勁喎今場
DOM set 1 局尾換上左好耐無見嘅 Rivera 大媽

發球好好 製造左好多機會
確實呢班 RUS 小球技術真係比前面嗰班好
而啱啱 7 比 3 之後 Rasic 嘅 ...
chanchan0909 發表於 2017-7-21 19:12

上個星期佢地主場 0:3 輸左比荷蘭有d意外 一傳實在太差

話說 karpol 黎左香港睇波
呢兩局一傳差左d。。。
我們的總和

上個星期佢地主場 0:3 輸左比荷蘭有d意外  一傳實在太差

話說 karpol 黎左香港睇波
...
Wonders 發表於 2017-7-21 19:44
佢應該最後一日先會出現

恭喜塞隊

佢應該最後一日先會出現

恭喜塞隊
chanchan0909 發表於 2017-7-21 20:00

karpol頭先出左黎頒現場遊戲奬

我係現場睇波!!

karpol頭先出左黎頒現場遊戲奬

我係現場睇波!!
CRS 發表於 2017-7-21 20:12
羨慕

嘩 泰國多米 23 平後嗰一球真係超級精彩 !!!!!!!!!!

2017 世界女排大獎賽 香港站

07.21 21:00 中國 3 : 1 日本 (25:19 25:20 33:35 25:21)
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 12 | 25 : 19 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 3 | 16 : 12 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 4 : 8 | 11 : 16 | 33 : 35 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 21 | 3 : 1

首發
中國
大主 - 2. 朱婷 | 小主 - 3. 李靜
大副 - 1. 袁心玥 | 小副 - 5. 高意
接應 - 6. 龔翔宇
二傳 - 16. 丁霞
自由人 - 15. 林莉

日本
大主 - 2. 古賀紗理紗 | 小主 - 23. 野本梨佳
大副 - 9. 島村春世 | 小副 - 14. 松本亞彌華
接應 - 4. 新鍋理沙
二傳 - 10. 富永
自由人 - 21. 井上琴繪

打得唔錯 繼續努力

羨慕

嘩 泰國多米 23 平後嗰一球真係超級精彩 !!!!!!!!!!
chanchan0909 發表於 2017-7-21 20:34

仲以為泰國會贏

仲以為泰國會贏
Stanley 發表於 2017-7-21 21:28
咪係 第 4 局本來落後 6 分 , 之後追成 19 平之後就無睇
估唔到輸左

日本慳返啲力咪跳啦,中國不停攔網成功

今場日本隊都唔係追人發
而係追邊線發
而且效果都唔錯

李靜今日失左幾多分

島村係咁偷分 另外中國一傳唔穩
我們的總和

原來777在場

中國食得糊未

33平

原來777在場
bagfgfcde 發表於 2017-7-21 22:16
佢年年都會入場睇

33 比 35 , 估唔到會打出咁嘅比分

一換上姚迪就心諗,今次日本實食冇痴牙喇,點知真係

朱朱學埋Guidetti d衰野 比手勢裁判
我們的總和

朱朱學埋Guidetti d衰野  比手勢裁判
Wonders 發表於 2017-7-21 23:07

佢不嬲係國家隊打波d面色都好差,特別係對日本

今日 2 場中日大戰都係 3 比 1 贏

恭喜恭喜
第三局好好睇 朱婷真係一個頂三個

2017 世界女排大獎賽 第一檔 第三周 第一輪 賽果

07.21 02:05 巴西 3 : 0 比利時    (28:26 25:19 25:20)
07.21 04:10 美國 3 : 1 荷蘭     (25:15 23:25 28:26 25:21)
07.21 16:00 意大利 3 : 1 土耳其   (25:17 20:25 25:21 32:30)
07.21 18:30 塞爾維亞 3 : 0 俄羅斯  (26:24 25:14 25:19)
07.21 19:00 泰國 2 : 3 多米尼加   (25:17 21:25 26:24 21:25 7:15)
07.21 21:00 中國 3 : 1 日本     (25:19 25:20 33:35 25:21)

2017 世界女排大獎賽 第一檔 第三周 第一輪過後 排名

日本卡位真係好好
另外小宇宙今日都好抵讚
不過丁丁中間都有啲亂
Anyway 希望可以out走巴西

原來777在場
bagfgfcde 發表於 2017-7-21 22:16

笑死 我勁大聲hur

日本卡位真係好好
另外小宇宙今日都好抵讚
不過丁丁中間都有啲亂
Anyway 希望可以out走巴西{:1_9: ...
stopzi 發表於 2017-7-21 23:44

防起佐好多朱婷既重扣,明明個d波睇落去都係救唔到架喇都俾佢地救返起

泰妹做咩咁唔爭氣

唔記得邊一局 泰妹24 23嗰分好精彩

泰妹做咩咁唔爭氣

唔記得邊一局 泰妹24 23嗰分好精彩
PY79 發表於 2017-7-22 02:11
第三局 真係好好睇呢球

照咁睇巴西應該出到線

除非多米贏哂意土
意大利又贏泰國
仲要巴西輸美國

琴晚睇左中國對日本果場
第三局真係好精彩
日本隊真係到最後都好頑強...
btw,朱婷真係好勁,球球佢都必殺咁

照咁睇巴西應該出到線

除非多米贏哂意土
意大利又贏泰國
仲要巴西輸美國 ...
Stanley 發表於 2017-7-22 10:27
如無意外應該而家嘅前六名入決賽周
係差在預賽嘅最終排名仲有可能會變
琴晚睇左中國對日本果場
第三局真係好精彩
日本隊真係到最後都好頑強...
btw,朱婷真係好勁,球球佢都必殺 ...
jazon 發表於 2017-7-22 12:10
今日我返工同放工都聽到有人提起尋晚嘅中日大戰

如無意外應該而家嘅前六名入決賽周
係差在預賽嘅最終排名仲有可能會變
今日我返工同放工都聽到有 ...
chanchan0909 發表於 2017-7-22 12:54

希望多米贏哂意粉同火雞

2017 世界女排大獎賽 香港站

07.22 13:15 塞爾維亞 2 : 3 日本 (25:21 25:20 23:25 20:25 12:15)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 15 | 25 : 21 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 9 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 5 : 8 | 16 : 13 | 23 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 6 : 8 | 11 : 16 | 20 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 4 | 10 : 8 | 12 : 15 | 2 : 3

首發
塞爾維亞
大主 - 9. Mihajlovic | 小主 - 1. Busa
大副 - 15. Stevanovic | 小副 - 11. Veljkovic
接應 - 3. Malagurski
二傳 - 4. Zivkovic
自由人 - 12. Pusic

日本
大主 - 2. 古賀紗理紗 | 小主 - 11. 鍋谷友理枝
大副 - 9. 島村春世 | 小副 - 14. 松本亞彌華
接應 - 16. 石井理沙
二傳 - 10. 富永
自由人 - 21. 井上琴繪

希望多米贏哂意粉同火雞
Stanley 發表於 2017-7-22 13:12
但我又想意粉入

今日塞隊半正選 , 聽日可以肯定會上最強陣

俄妹明顯青黃不接,中女如無意外EASY WIN!!

俄妹明顯青黃不接,中女如無意外EASY WIN!!
酷愛903 發表於 2017-7-22 13:58
其實你知唔知 koshe 同 goncha 今年休息

其實你知唔知 koshe 同 goncha 今年休息
chanchan0909 發表於 2017-7-22 14:12

仲有都唔知佢有冇睇昆山站嗰場比賽
我們的總和

日本  真的很顽强~~~~
但是实力还是不够~~~~
小球技术真是一流

仲有都唔知佢有冇睇昆山站嗰場比賽
Wonders 發表於 2017-7-22 14:14
而且我覺得呢班人真係唔差囉

鍋谷第三局尾段個人獨得 6 分

chanchan0909 發表於 2017-7-22 14:46

呢隊日本好纏人
Set 4局尾係咁飛一傳 ><
我們的總和

呢隊日本好纏人
Set 4局尾係咁飛一傳 >
Wonders 發表於 2017-7-22 15:09
竟然仲率先拎到 Match Point
而且仲要尋晚 11 點打完之後第 2 日 1 點再打比賽
今日贏得實至名歸 恭喜

竟然仲率先拎到 Match Point
而且仲要尋晚 11 點打完之後第 2 日 1 點再打比賽
今日贏得實至名歸 恭喜 {:1 ...
chanchan0909 發表於 2017-7-22 15:31

日本好勁。超好睇

塞尔维亚是想把  巴西做出总决赛的趋势~~~
3:0的球  打成了2:3~~~
本来巴西领先一个身位
现在巴西   日本  一个起跑线
巴西输美国   日本赢俄罗斯   日本就去南京总决赛了
总决赛分组  很可能
A:中国   意大利   荷兰
B:塞尔维亚   美国    日本/多米尼加/巴西~~~

塞尔维亚努力输给日本   美国 努力赢巴西   这样 巴西就出局了~~~
B组就不是死亡之组了

chanchan0909 發表於 2017-7-22 14:46

日本隊真係會磨到你自己失誤

今場算唔算係鍋谷代表作

日本隊真係會磨到你自己失誤

今場算唔算係鍋谷代表作
PY79 發表於 2017-7-22 15:36
應該唔算
始終塞隊上緊嘅人唔係主力 , 佢嘅代表作應該係 2015 世界盃 對中國第二局連續嗰 5 個好發球

但我又想意粉入

今日塞隊半正選 , 聽日可以肯定會上最強陣
chanchan0909 發表於 2017-7-22 13:24

除非多米贏哂意土
意大利又贏泰國
仲要巴西輸美國

咁就巴西out

不過日本都有機會

除非多米贏哂意土
意大利又贏泰國
仲要巴西輸美國

咁就巴西out

不過日本都有機會 ...
Stanley 發表於 2017-7-22 15:49
聽日日本都唔一定贏俄女
馬臉攔網都唔錯

第二档   四强   韩国  波兰   德国   捷克
东道主  捷克  不知道  半决赛  捷克会选哪个作为对手

第三档半决赛     法国VS匈牙利     澳大利亚VS委内瑞拉
不知道法国和匈牙利   哪个赢了~~~

明年第二档好看了~~~少了两个鱼腩球队...不出意外    世界排名第十的水货阿根廷将掉入第三档

第二档   四强   韩国  波兰   德国   捷克
东道主  捷克  不知道  半决赛  捷克会选哪个作为对手

第三档 ...
youfuqi 發表於 2017-7-22 16:09
下年改玩法喎

下年改玩法喎
chanchan0909 發表於 2017-7-22 16:12

对哦~~~~很多球队都没比赛打了