返回列表 發帖

2016 - 2017 土耳其女排甲組聯賽 決賽 第 3 場 賽果

05.02 23:00 Galatasaray 0 : 3 Fenerbahce (20:25 18:25 23:25) [勝場 - 0 : 3]
第 1 局 - 6 : 8 | 15 : 16 | 20 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 18 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 5 : 8 | 15 : 16 | 23 : 25 | 0 : 3

首發
Galatasaray
大主 - 6. Leys | 小主 - 13. Centoni
大副 - 1. Jack | 小副 - 9. Kalac
接應 - 7. Seda
二傳 - 11. Alikaya
自由人 - 3. Guneyligil

Fenerbahce
大主 - 12. Natalia | 小主 - 10. 金延璟
大副 - 14. Eda | 小副 - 8. Dicle
接應 - 6. Polen
二傳 - 13. Nootsara
自由人 - 1. Melis

Galatasaray 4.33 : 1.20 Fenerbahce
3:0 - 17.00 | 3:1 - 12.00 | 3:2 - 9.00
0:3 - 2.50 | 1:3 - 3.10 | 2:3 - 5.50

打到咁 真係GALA都會贏佢
stopzi 發表於 2017-5-2 23:48

anyway 3場3:0味濃, 燈一燈先
我們的總和

anyway 3場3:0味濃, 燈一燈先
Wonders 發表於 2017-5-2 23:49

如果GALA贏到一局 咁就唔同睇法

費內既都唔弱
last chance 啦GALA
stopzi 發表於 2017-5-2 23:44
對 不過始終 GALA 真係唔太穩定 突然間有 D 好致命嘅一傳失誤同傳波失誤
希望今次真係贏到一局

對 不過始終 GALA 真係唔太穩定 突然間有 D 好致命嘅一傳失誤同傳波失誤
希望今次真係贏到一局 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-2 23:52
如果GALA贏到一局 咁就唔同睇法
stopzi 發表於 2017-5-2 23:51

molamola 16:20
我們的總和

Wonders 發表於 2017-5-2 23:53

每局都係中段仲ok
一到後段就倒水  

每局都係中段仲ok
一到後段就倒水
stopzi 發表於 2017-5-3 00:00

這意外不可愛
我們的總和

Wonders 發表於 2017-5-2 23:53
都唔傳比副攻 對費內嘅防守根本無難度
一傳又係 接得咁嘅樣 一係接失 一係做唔到戰術
機本上都無前 2 場犯過嘅錯 呢場都係咁 無論部署定水平都見唔到有實質改善

都唔傳比副攻 對費內嘅防守根本無難度
一傳又係 接得咁嘅樣 一係接失 一係做唔到戰術
機本上都無前 2 場犯 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-3 00:14

啱啱果球費內無攻都起唔到一傳

啱啱果球費內無攻都起唔到一傳
stopzi 發表於 2017-5-3 00:24
呢幾場好多呢 D 波 GALA 好多都接得唔好
完全浪費機會 把握好肯定唔會輸九局
喺到恭喜曬費內

呢幾場好多呢 D 波 GALA 好多都接得唔好
完全浪費機會 把握好肯定唔會輸九局
喺到恭喜曬費內 {:1_ ...
chanchan0909 發表於 2017-5-3 00:39

而家係頒梗咩? 聽唔明

而家係頒梗咩? 聽唔明
stopzi 發表於 2017-5-3 00:56
我無睇就訓左 LU
一陣睇返 我見到話仲有一個主攻獎同接應獎未頒
今晚或者聽日會公布

2016 - 2017 意大利女排甲組聯賽 決賽 第 1 場 賽果

05.02 00:30 Liu Jo Nordmeccanica Modena 3 : 1 Igor Gorgonzola Novara  (25:23 25:21 17:25 25:20) [勝場 - 1 : 0]
第 1 局 - 8 : 5 | 15 : 16 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 6 : 8 | 16 : 15 | 25 : 21 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 11 : 16 | 17 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 6 | 16 : 13 | 25 : 20 | 3 : 1

首發
Modena
大主 - 13. Ozsoy | 小主 - 9. Bosetti
大副 - 5. Heyrman | 小副 - 3. Belien
接應 - 2. Brakocevic
二傳 - 10. Ferretti
自由人 - 6. Leonardi

Novara
大主 - 5. Plak | 小主 - 12. Piccinini
大副 - 10. Chirichella | 小副 - 9. Bonifacio
接應 - 17. Katarina
二傳 - 14. Dijkema
自由人 - 11. Sansonna

Modena 1.61 : 2.20 Novara
3:0 - 4.50 | 3:1 - 4.00 | 3:2 - 4.50
0:3 - 7.50 | 1:3 - 6.00 | 2:3 - 5.50

2016 - 2017 土耳其女子排球甲組聯賽 季後賽

個人獎項

MVP : Natalia Pereira (BRA) [Fenerbahce]
最佳扣球 : Seda Tokatlioglu (TUR) [Galatasaray]
最佳攔網 : Eda Erdem Dundar (TUR) [Fenerbahce]
最佳二傳 : Gamze Alikaya (TUR) [Galatasaray]
最佳自由人 : Nihan Guneyligil (TUR) [Galatasaray]
特別獎 : Dicle Nur Babat (TUR) [Fenerbahce]

2016 - 2017 土耳其女子排球甲組聯賽 季後賽

個人獎項
MVP : Natalia Pereira (BRA) [Fenerbahce]
======= ...
chanchan0909 發表於 2017-5-3 20:57

最後兩個如無意外似朱朱同 sloetjes
我們的總和

聯賽基本上淨返男女排嘅意甲決賽
同埋女排世俱賽
之後就會結束 16-17 嘅賽季

意甲女排最後估唔到常規賽嘅前 2 名都雙雙出局
由常規賽第 3 嘅 Novara VS 係咁喺客場贏波嘅 常規賽第 5 Modena
決賽第一場只係睇左第一局
見到 Chirichella 都打得幾搶眼
打大副 , 仲要連續打左幾個背飛
原來佢都識打背飛

VTV 越南嘅邀請賽
最後由曼谷玻璃隊奪得冠軍 , 雲南第 3 , 福建小組未能出線 , 最後只得第 5 名
小清新鄭益昕當選 VTV 盃選美小姐

而 U23 嘅男排亞錦賽亦都喺前 2 日喺伊朗開打
小組賽有好睇嘅比賽同淘汰賽都會喺到提下

2016 - 2017 意大利女排甲組聯賽 決賽 第 2 場 賽果

05.04 02:30 Igor Gorgonzola Novara 3 : 0 Liu Jo Nordmeccanica Modena  (25:16 27:25 25:23) [勝場 - 1 : 1]
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 10 | 25 : 16 | 1 : 0
第 2 局 - 6 : 8 | 12 : 16 | 27 : 25 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 23 | 3 : 0

首發
Novara
大主 - 5. Plak | 小主 - 12. Piccinini
大副 - 10. Chirichella | 小副 - 9. Bonifacio

Modena
大主 - 13. Ozsoy | 小主 - 9. Bosetti
大副 - 5. Heyrman | 小副 - 3. Belien

Novara 1.50 : 2.50 Modena
3:0 - 4.00 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 4.50
0:3 - 8.50 | 1:3 - 6.50 | 2:3 - 6.00

聯賽基本上淨返男女排嘅意甲決賽
同埋女排世俱賽
之後就會結束 16-17 嘅賽季

意甲女排最後估唔 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-3 21:16

Chirichella 係咪要升上女神榜

Chirichella 係咪要升上女神榜
stopzi 發表於 2017-5-4 10:40
唔會
佢有 Rasic 一半已經覺得佢好好

睇黎 Trentino 同 Lube 打得好激烈下喎
2 個半鐘先打完 4 局
而且有 3 局 Deuce

2016 - 2017 意大利男排甲組聯賽 決賽 第 2 場 賽果

05.05 02:30 Trentino [2] 2 : 3 Lube Civitanova [1] (31:33 25:22 24:26 30:28 7:15) [勝場 - 0 : 2]

一間 U23 男排亞錦賽小組賽最後一輪 伊朗 主場對 中國
尋日睇左伊朗對馬來西亞
伊朗嘅主場好嘈
同波蘭意大利男排嘅主場有得揮
中國大部分嘅主力都認識
有打過聯賽主力嘅
亦都有 D 成員係舊年 U20 贏左伊朗
希望一間加油
爭取小組第一

瑞士女排精英賽中國隊20人大名單
WS: 劉曉彤 / 汪慧敏 / 李靜 / 許若亞 / 杜清清
MB: 鄭益昕 / 王辰玥 / 王媛媛 / 高意 / 楊涵玉
S: 丁霞 / 姚迪 / 刁琳宇
L: 林莉 / 王夢潔 / 宮美子 / 陳展

袁張休戰
我們的總和

U23 男排亞錦賽 焦點之戰
伊朗最後以 3 比 0 贏左中國 , 而且每局都係大比分贏嘅
真係幾估唔到 , 今日出左去睇唔到 , 唯有聽日睇返
希望淘汰賽努力 , 爭取入圍世錦賽
聽日比賽會休息一天 , 之後會開始淘汰賽

2017 U23 亞洲男排錦標賽 小組最終排名
E 組 - 1. 伊朗 | 2. 中國 | 3. 巴基斯坦 | 4. 馬來西亞
F 組 - 1. 日本 | 2. 泰國 | 3. 中華台北 | 4. 哈薩克

2016 - 2017 意大利女排甲組聯賽 決賽 第 3 場 賽果

05.07 02:45 Igor Gorgonzola Novara 3 : 1 Liu Jo Nordmeccanica Modena  (24:26 25:23 25:20 25:21) [勝場 - 2 : 1]
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 13 | 24 : 26 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 11 | 25 : 23 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 14 | 25 : 20 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 2 | 16 : 6 | 25 : 21 | 3 : 1

首發
Novara

Modena

Novara 1.61 : 2.20 Modena
3:0 - 4.50 | 3:1 - 4.00 | 3:2 - 4.50
0:3 - 7.50 | 1:3 - 6.00 | 2:3 - 5.50

2017 U23 亞洲男排錦標賽 半準決賽 賽果

05.07 16:00 日本 3 : 0 馬來西亞  (25:18 25:23 25:23)
05.07 18:30 泰國 3 : 0 巴基斯坦  (25:22 25:18 25:17)
05.07 21:00 伊朗 3 : 0 哈薩克   (25:9 25:17 25:14)
05.07 23:00 中國 0 : 3 中華台北  (19:25 27:29 23:25)

2017 U23 亞洲男排錦標賽 準決賽 賽程
05.08 18:30 日本 VS 中華台北
05.08 21:00 伊朗 VS 泰國

2016 - 2017 意大利男排甲組聯賽 決賽 第 3 場 賽果

05.07 22:30  Lube Civitanova [1] 3 : 1 Trentino [2] (28:26 25:20 18:25 25:14) [勝場 - 3 : 0]

中國嘅 U23 , 尋日 8 進 4 比中華隊淘汰出局
雖然事實上佢地係 U21 , 不過入唔到 4 強其實都幾意外
無得打 U23 世錦賽 , 唯有希望喺 U21 可以加油加油啦

意甲男排終於結束啦
恭喜曬 Lube
下年又有得打歐冠 , 希望可以幫獎牌換換顏色啦

2017 年 世界女排俱樂部錦標賽 小組賽 第 1 輪 賽果

05.09 09:00 A Dinamo Moscow 0 : 0 Vakifbank Ista ...
chanchan0909 發表於 2017-5-8 20:52

聽日記住偷睇
我們的總和

聽日記住偷睇
Wonders 發表於 2017-5-8 21:19
偷睇應該唔會啦

不過聽日 4 場比賽 , 小組裡面嘅對手之間都無對過 , 唔熟悉之下可能都會打得好激烈
就估下賽果啦 , Moscow 1 : 3 銀行 | Volero 2 : 3 E 家 | NEC 1 : 3 Osasco | 久光 1 : 3 Rexona

偷睇應該唔會啦

不過聽日 4 場比賽 , 小組裡面嘅對手之間都無對過 , 唔熟悉之下可能都會打得好激烈
就估下 ...
chanchan0909 發表於 2017-5-8 21:29

我估Moscow 0:3 Vakif
Volero 3:1 Ecza
NEC 1:3 Osasco
久光 0:3 Rexona

聽日記住偷睇
Wonders 發表於 2017-5-8 21:19

me都要唉

我估Moscow 0:3 Vakif
Volero 3:1 Ecza
NEC 1:3 Osasco
久光 0:3 Rexona
tsoihl 發表於 2017-5-8 22:05
Volero 同 E 家 呢場連勝方都唔同 睇黎懸念最大

2017 U23 亞洲男排錦標賽 準決賽 賽果

05.08 18:30 日本 3 : 0 中華台北 (25:21 25:19 25:18)
05.08 21:00 伊朗 3 : 0 泰國   (25:22 25:19 25:20)

應該開左波啦喎
返工中冇得睇

應該開左波啦喎
返工中冇得睇
CRS 發表於 2017-5-9 09:06
x2 唯有睇住比分直播
返到屋企再睇
銀行加油

2017 年 世界女排俱樂部錦標賽 小組賽 第 1 輪

05.09 09:00 Dinamo Moscow 0 : 3 Vakifbank Istanbul (22:25 19:25 18:25)
第 1 局 - 8 : 5 | 14 : 16 | 22 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 7 : 8 | 11 : 16 | 19 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 3 : 8 | 12 : 16 | 18 : 25 | 0 : 3

首發
Moscow
大主 -  17. De La Cruz | 小主 - 6. Shcherban
大副 - 18. Maja | 小副 - 13. Fetisova
接應 - 8. Goncharova
二傳 - 10. Kosianenko
自由人 - 19. Malova

VakifBank
大主 - 15. Hill | 小主 - 5. 朱婷
大副 - 6. Akman | 小副 - 16. Rasic
接應 - 10. Sloetjes
二傳 - 11. Naz
自由人 - 1. Orge

Moscow 3.50 : 1.28 VakifBank
3:0 - 12.00 | 3:1 - 9.00 | 3:2 - 7.50
0:3 - 3.00 | 1:3 - 3.40 | 2:3 - 4.75

Naz發球輪沖在勁多分

而家比分如何?

見到木村

見到木村
stopzi 發表於 2017-5-9 10:49

見到久美bb 可能出黎研究朱朱
睇咗一陣 pun又有返 technical time out
我們的總和

恭喜銀行

原來 Maja 打埋呢幾場比賽就退役

見到久美bb 可能出黎研究朱朱
睇咗一陣 pun又有返 technical time out
Wonders 發表於 2017-5-9 10:53

久美準備東京奧運橫掃中國
原來 Maja 打埋呢幾場比賽就退役
chanchan0909 發表於 2017-5-9 11:21

今場打得唔錯 攔網好好

今場打得唔錯 攔網好好
stopzi 發表於 2017-5-9 11:25
佢喺 Moscow 作用真係好大 又有攻又有攔 而且一直都好穩定

2017 年 世界女排俱樂部錦標賽 小組賽 第 1 輪

05.09 11:45 Volero Zurich 3 : 0 Eczacibasi VitrA Istanbul (25:22 25:20 26:24)
第 1 局 - 8 : 1 | 16 : 9 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 7 : 8 | 16 : 14 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 7 : 8 | 14 : 16 | 26 : 24 | 3 : 0

首發
Volero
大主 - 14. Carcaces | 小主 - 5. Rabadzhieva
大副 - 16. Akinradewo | 小副 - 15. Orlova
接應 - 7. Rykhliuk
二傳 - 4. Zivkovic
自由人 - 8. Popovic

Eczacibasi
大主 - 15. Kosheleva | 小主 - 10. Larson
大副 - 8. Adams | 小副 - 9. Busra
接應 - 17. Neslihan
二傳 - 18. Ognjenovic
自由人 - 2. Gulden

Volero 2.20 : 1.61 Eczacibasi
3:0 - 7.00 | 3:1 - 5.50 | 3:2 - 5.00
0:3 - 4.75 | 1:3 - 4.33 | 2:3 - 4.50

Volero 同 E 家 呢場連勝方都唔同 睇黎懸念最大
chanchan0909 發表於 2017-5-9 05:09

Volero 2:0 了估中左銀行個場
希望中埋呢場!

Volero 2:0 了估中左銀行個場
希望中埋呢場!
tsoihl 發表於 2017-5-9 13:02
咁我唯有要撐 E 家大逆轉啦

今場打得唔錯 攔網好好
stopzi 發表於 2017-5-9 11:25

驚 不如其餘十一隊參賽隊伍自動退出仲好
or 搵澳洲 哈薩克 肯雅 希臘 英國 秘魯 etc... 入圍
我們的總和

有冇人知道世界女排大獎賽幾時有得買飛