返回列表 發帖
TO: 前度

為何不放 既是過往 雲煙
想要遺忘 怎麼反覆 掛牽
往哪裡找安慰 會簡單一些
我被思念制約 快樂顯得卑微
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

你 不在乎我的過往
看到了我的翅膀
你說被火燒過才能出現鳳凰

五 月 天 真 係 好 正

應該係呀囧咁多集唱得最好聽嘅一次
nicknicknick 發表於 2016-8-2 09:47

可能同bosco練得多
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

TO: 前度
賴爽 發表於 2016-8-2 11:04

為何要為訣別過上演那麼多的恩仇
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

應該係呀囧咁多集唱得最好聽嘅一次
nicknicknick 發表於 2016-8-2 09:47

仲未 OUT?

為何要為訣別過上演那麼多的恩仇
HOTMAN 發表於 2016-8-2 13:55

但我沒有新貴 :(

就讓世界毀滅

芝麻開門
我們的總和

First Love

我已很積極

Unforgettable, in every way -o-

獨家村 + yimsin + 好不容易遇見愛 + 落棺 + 一直一直 + 我們他們 + 水星逆行 + YAETM

仲勁過11年
Ps: 水星真係好好聽
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

獨家村 + yimsin + 好不容易遇見愛 + 落棺 + 一直一直 + 我們他們 + 水星逆行 + YAETM
...
JasOh103 發表於 2016-8-3 17:54

btw, 岩岩第一次聽 一直一直 同 水星逆行, 我兩首都麻麻

...

當年我想比晒十大佢地
不過最後個榜塞到有d冠都冠唔到

當年我想比晒十大佢地
不過最後個榜塞到有d冠都冠唔到
Yan 發表於 2016-8-3 18:44

有冇冠豔羨
Happy and Blessed.

...

有冇冠豔羨
jose 發表於 2016-8-3 20:18

十大第四位
同生我的命一樣

十大第四位
同生我的命一樣
Yan 發表於 2016-8-3 20:49
一千個假想結局十大咩位

bagfgfcde 發表於 2016-8-3 20:24

偽祖粉
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

一千個假想結局十大咩位
nicholashin 發表於 2016-8-3 21:07

2  真霏粉

希望快d出首自戀快歌搶十大 然後邀請joey拍mv再剪走佢

偽祖粉
JasOh103 發表於 2016-8-3 22:19

真祖粉 (你)

Stay with me, don't let me go
Because there's nothing left at all
Stay with me, don't let me go
Until the Ashes of Eden fall

星座少女
星座少女
星座少女
星座少女

matthew1990 發表於 2016-8-3 23:00

MATTHEW BB不如你COVER今生不回家

matthew1990 發表於 2016-8-3 23:00

幾時先肯po失語者

MATTHEW BB不如你COVER今生不回家
艾石仔 發表於 2016-8-3 23:16

我都有啲興趣唱呢首
但都係有KTV伴奏先再講啦

幾時先肯po失語者
bagfgfcde 發表於 2016-8-3 23:17

呢排番到黎都好夜
應該錄完K會員嗰首就會錄

我都有啲興趣唱呢首
但都係有KTV伴奏先再講啦
matthew1990 發表於 2016-8-3 23:30

要唔要ME幫你整

要唔要ME幫你整
艾石仔 發表於 2016-8-3 23:47

我都要搞掂左K會員同美袋先 (都需要番咁上下時間)
到時可能官方伴奏都出左

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Faded

風花雪 / 我敢去愛
歸宿 / 狠狠 / 傾斜 / 豔羨
花花宇宙 / 天生戀愛狂 / 大日子 / Let's Celebrate / 生我的命 / 主打愛 / 戀愛情色 / 失憶周末
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

為~~~~急急子快樂~~

有冇人法國該死的快樂好似chandelier

即場喺台上錄beatbox
再用人聲錄埋伴奏
之後唱埋首歌
好型棍啊
嗚呀

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

HOTMAN 發表於 2016-8-4 16:49
m會員居然未覆你

點解?

Melody 唔似,但你講開又覺個feel似

Chorus第一個音

I~~~為~~~
123123 drink~~~ 說聖誕快樂~~國慶快樂~~

原 來 過 得 很 快 樂
我們的總和

Mr. Children(李克勤) / Iron Man(Eric Kwok) / 爆裂戰隊(I Love You Boy'z) / 羅賓 / 機械人(Supper Moment) /

日暮途遠
少年宮
門常關
呢幾首高汁好多囉
利申:唔係鏡粉

我抱著新貴

我抱著新貴
bagfgfcde 發表於 2016-8-4 21:41

從來沒估計
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

原 來 過 得 很 快 樂
Wonders 發表於 2016-8-4 18:05

美麗嬅呀

點解?
matthew1990 發表於 2016-8-4 17:11

K會員講左d 曲既高低起伏 編排
同歌詞主題

美麗嬅呀
John 發表於 2016-8-4 21:43

有冇祖祖咁美

有冇祖祖咁美
HOTMAN 發表於 2016-8-4 22:02

兩種唔同的美
美麗嬅係色惑的美
祖兒係爭氣的美

少女時代