返回列表 發帖
頒得咁急
二十四孝圖既故事的確好痴線

又真係幾慘既
jose 發表於 2014-12-31 19:07

「因為 My Love My Hate Top20 臨尾係不停加分畀Kay,你自己睇到,
最尾首歌無端白事播咁多,有加分,呢個遊戲唔應該咁玩。」
銳哥指歌曲並非《獨家村》,
而係一首連大家都講唔出名嘅歌
(Kay 最新派台歌為《家明》)。

my LOVE my HATE Award 2014
31/12/2014  WEDNESDAY  1730 - 1945

最佳女歌手 金獎

吳雨霏

上榜歌曲:逆轉 / 沒有花收的日子
冠軍歌曲:生我的命 / 留不低 / 豔羡 / 一千個假想結局

Happy and Blessed.

31/12/2014  WEDNESDAY  1730 - 1945

最佳女歌手 金獎

自信的一個你,創 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:10

吳雨霏終於唔洗好似上年咁得mv獎

頒得咁急
二十四孝圖既故事的確好痴線
nicholashin 發表於 2014-12-31 19:11

多謝你有睇tag <3333

最佳女歌手 金獎

吳雨霏

上榜歌曲 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:12

你好似re冠左生我的命喎年頭果陣

最佳男歌手 銅獎
即使再艱難,也要撐下去走下去。
睡著便躺下,幸好火山並未真正將你融掉。

你好似re冠左生我的命喎年頭果陣
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 19:13

係wor hahaaahaaaaaaa
已改

最佳女歌手 銅獎

謝安琪
上榜歌曲 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:04

琪呢張相好美

我最喜愛歌曲獎止已截 ^^

頭兩位其實差兩分

我投完先發現自己冇投光源 -_-

最佳男歌手 銅獎

許志安

上榜歌曲:流淚行勝利道 / 新天地 / 如初

最佳男歌手 銀獎

先生,我好很定你係今年對樂壇既貢獻。
但你公司真係好很懶,好很廢。

臨完場前入場

估唔到呢幾日光源攞咗好多至尊

乜水呀
方大同?? 定明哥

最佳男歌手 銀獎

張敬軒

上榜歌曲:塵埃落定 / 溫馨提示 / 最卑微的願望
冠軍歌曲:青春常駐

臨完場前入場

估唔到呢幾日光源攞咗好多至尊
ed8671ed 發表於 2014-12-31 19:22

釘橋 ^^

最佳男歌手 金獎
哎唷唷,佢都拎到金獎喎,樂壇已死!
噓啦!唔係難堪都不出聲下嘛?

最佳男歌手 金獎
哎唷唷,佢都拎到 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:25

phil好失禮你咩家下

最佳男歌手 金獎

周柏豪

上榜歌曲:異能 / 同行 / 傳聞 / 小孩 / 自由意志 / 日落日出 (Christmas Morning Remix)
冠軍歌:現在已夜深 / 還記得

phil好失禮你咩家下
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 19:26

目前得獎統計*

歌手

3 - 謝安琪 (+填詞) / 林奕匡 (+作曲) /
2 - RubberBand / 林欣彤 / 張敬軒 / 吳雨霏 / C AllStar / Yukilovey /
1 - 古巨基 / 黃耀明 / 連詩雅 / 周柏豪 / Blaster / Lil' Ashes / 許志安 / 林二汶

phil 領先緊 ^^

最佳男歌手 金獎

周柏豪

上榜歌 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:30

hur

最佳專輯 五強
RubberBand - FRANK
林欣彤 - Mooooody Me
林二汶 - On The Go
黃耀明 - 太平山下
許志安 - 新天地

我都唔知點評,唯有搵男女組金既歌去評

銅:我要擴闊我天空
銀:舊時極為任性 過度猛烈回應
金:來吧快講 別大條道理 不修飾膚淺粗一點我受得起

最佳男歌手 金獎

周柏豪

上榜歌 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:30

Hur!!!!!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

最佳專輯 五強
RubberBand - FRANK
...
jose 發表於 2014-12-31 19:36

希望肥彤仲有得拎!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

hi~~~~ xiāng găng de péng you men

hi~~~~ xiāng găng de péng you men
jose 發表於 2014-12-31 19:39

最佳專輯 銅獎

《新天地》 許志安
新天地 ○ 如初 ○ 你的男人 ○ 生於第八日 ○ 時代廣場
晚安 ○ 下半世 ○ 不愛不散 ○ 流淚行勝利道 ○ 幪面

Hello,肥仔ajose

harryharry 發表於 2014-12-31 19:44

愛vin力表示,唔准你地攻擊我家媽vin!

最佳專輯 銀獎

《MOOOOODY ME》 林欣彤
光源 ○ 安全地帶 ○ 食物鏈 ○ 幾次
奇遇記 ○  二次緣 ○ 小羊 ○ 情歌的意義

最佳專輯 銀獎

《MOOOOODY ME》  ...
jose 發表於 2014-12-31 19:47

林欣彤 拍拍拍 林欣彤 拍拍拍

最佳專輯 金獎

《FRANK》 RubberBand

坦白 ○ 前面尚有一萬里 ○ 童稚萬歲 ○ 人生有個真正朋友 ○ We Are One
心照一生 ○ 把酒當歌 ○ 成長說明書 ○ 是時候 ○ 大話西遊 ○ 放 ○ 黑雞

希望呢個頒獎禮會以kary既歌收尾啦

harryharry 發表於 2014-12-31 19:44

「好悶啊,其實我冇睇雜誌點寫。你拎我15歲張相同依家比一定有啲唔同嘅。依家瘦咗好多,嗰時成身baby fat,超黑兼腳粗,依家要增肥。」

希望呢個頒獎禮會以kary既歌收尾啦
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 19:51

你預言家黎架?

我最喜愛歌曲獎

《獨家村》 謝安琪  58 分 (6票第1;8票第2;4票第3)

第2位 - 高山低谷 林奕匡 56分 (7票第1;6票第2;3票第3)
第3位 - 青春常駐 張敬軒 41分 (5票第1;3票第2;7票第3)

https://docs.google.com/forms/d/ ... xK4vk/viewanalytics
大家睇唔睇到架?

我最喜愛歌曲獎

《獨家村》 謝安琪 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:57

01. 黃耀明 - 太平山下 [本年度你最喜愛的歌曲]

目前還沒有人回應這個問題。

我最討厭歌曲

有請我地壓軸既表演嘉賓 - G! E! M! 漿

我最喜愛歌曲獎

《獨家村》 謝安琪 ...
jose 發表於 2014-12-31 19:57

RB 真係少到喊

overrun哂啦

咁 Chur 之下都 Overrun 左 ^^
下年多啲時間我會頒慢啲架喇
老套野:

多謝大家肯抽時間欣賞呢個毫無意義既頒獎禮。
臨別在即,好想多謝咁多位 CM 會員。
好多謝大家陪我瘋癲過呢 629 日。 (讀:6月9。註:女神生日)
好開心有人會為我開個開學 Post,多謝您既有心,多謝大家既鼓勵。希望呢份力量都會傳送比同樣要殺戮戰場既 CM 朋友仔。
好開心吳雨霏既歌會得到重視,令我發掘到唔少知音人。
好開心煩膠都會有人理。
好開心吳雨霏今年咁多廣告拍。
好開心可以認識大家!
希望大家會記得我本人!我係會員編號10110!^^

心在哪裡,身就在那裡。
考完 DSE 之後,我未必再係呢度既 Active 會員。(相信對 CM 會係一宗喜訊)
但我一定會上黎 Post 榜,好音樂是要分享的!
年中有唔少好既新人被忽略,就係要靠各位榜主出力推介比果班淨係聽陳奕迅、李克勤、張敬軒既人!
我地一齊加油、跳起yeah!

「怎可制止 結局來到 各走各路」
最後,希望大家會發自內心去愛吳雨霏。<33
佢雖然好港女,但佢可愛、高貴、賢良淑德、好搞笑、好大件。(我都唔知自己up mud spring)
希望佢肯發奮,學下憶蓮每日抽時間練歌。
天后呢個名銜,其實你係有條件勝任架!

跟住呢首歌唔洗 Kary 即席演繹喇,我地播 MV 啦!
祝大家新年快樂!有個開心精彩既 2015 年!^^

Thank Q!

04. RubberBand - We Are One [本年度你最喜愛的歌曲]

No responses yet for this question.

咁 Chur 之下都 Overrun 左 ^^
下年多啲時間我會頒慢啲架喇
老套野:

多謝大家肯抽時間欣賞呢個毫無意義既 ...
jose 發表於 2014-12-31 20:04

考完 DSE 之後,我未必再係呢度既 Active 會員。

痛哭噶

考完 DSE 之後,我未必再係呢度既 Active 會員。

痛哭噶
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 20:05

咁我繼續要幫Kary宣傳喇

得獎統計*

歌手
4 - 謝安琪 (+填詞) /
3 - RubberBand / 林欣彤 / 林奕匡 (+作曲) /
2 - 張敬軒 / 吳雨霏 / C AllStar / 許志安 / Yukilovey /
1 - 古巨基 / 黃耀明 / 連詩雅 / 周柏豪 / Blaster / Lil' Ashes / 林二汶

公司
6 - 英皇 / 寰亞
4 - 邁亞 / Sony
3 - 華納 / 其他
2 - 環球 / 太陽

線頭尾
一線:16  一線頭 - 3 一線中 - 6 一線尾 - 7
二線:10  二線頭 - 2 二線中 - 5 二線尾 - 3
三線:4  三線頭 - 2 三線中 - 1 三線尾 - 1

得獎名單 等我食飽飽之後
http://www.cmusichart.com/discuz ... mp;extra=#pid553218
去呢道update :D

好開心有人會為我開個開學 Post,多謝您既有心
jose 發表於 2014-12-31 20:04
Oh thanks
冬天天氣凍飲多啲湯啦

Oh thanks
冬天天氣凍飲多啲湯啦
dongbb2332 發表於 2014-12-31 20:17

補身瘦肉湯?

提名名單         資訊查詢         足本重溫         得獎名單

年度十大
第一位:光源      林欣彤   MOOOOODY ME
3>1>4>2>3>5>11>14>12>10>9>4 (190)

第二位:致少年時代   古巨基
6>5>3>1>2>2>6>1>11>14 (188)

第三位:獨家村     謝安琪   KONTINUE
7>1>1>3>1>5>7>8>X>15>18>14 (177)

第四位:太平山下    黃耀明   太平山下
11>2>2>3>3>1>4>7>14 (175)

第五位:高山低谷    林奕匡   3
18>10>3>1>2>11>18>X>2>6>12>8 (159)

第六位:家書      C AllStar  時日如飛C AllCollection
16>10>8>9>9>8>7>4>1>1>12 (158)

第七位:只要和你在一起 連詩雅   Once Said
9>1>4>3>4>8>9>9>5>17 (149)

第八位:坦白      RubberBand FRANK
11>8>2>3>4>1>5>6>15 (148)

第九位:一千個假想結局 吳雨霏   
15>1>2>1>1>2 (145)

第十位:青春常駐    張敬軒    Morph
3>8>4>1>5>8>6>11>X>5 (145)
11 洪卓立 胡桃樹 141
12 林二汶 Do You Love Me 136
13 黎曉陽 撐著 134
14 AGA 一 132
15 麥浚龍 門 131
16 RubberBand We Are One 129
17 RubberBand 前面尚有一萬里 129
18 Robynn & Kendy 第十行星 128
19 Fabel / 盧巧音 自戀自在 127
20 周柏豪 還記得 121

最佳國語歌曲
林二汶 Do You Love Me

我最喜愛歌曲獎
謝安琪 獨家村 (6票第1;8票第2;4票第3)

最佳男歌手
金獎 - 周柏豪 (總上榜周數:33 周) (306.5)
上榜歌曲:6 異能 (27) / 13 同行 (16) / 15 傳聞 (14) / 18 小孩 (3) / 9 自由意志 (49) / 11 日落日出 (Christmas Morning Remix) (7.5)
冠軍歌:現在已夜深 (68) / 還記得 (121)

銀獎 - 張敬軒 (總上榜周數:27 周) (287)
上榜歌曲:8 塵埃落定 (48) / 4 溫馨提示 (56) / 11 最卑微的願望 (38)
冠軍歌曲:青春常駐 (145)

銅獎 - 許志安 (總上榜周數:27 周) (283)
上榜歌曲:8 流淚行勝利道 (68) / 4 新天地 (117) / 2 如初 (86)
4 林奕匡 281
5 黃耀明 269
6 洪卓立 237
7 藍奕邦 203

最佳女歌手
金獎 - 吳雨霏 (總上榜周數:35 周) (529)
上榜歌曲:5 逆轉 (61) / 3 沒有花收的日子 (69)
冠軍歌曲:生我的命 (52) / 留不低 (107) / 豔羡 (95) / 一千個假想結局 (145)

銀獎 - 林欣彤 (總上榜周數:25 周) (305)
上榜歌曲:3 幾次 (20)
冠軍歌曲:食物鏈 (95) / 光源 (190)

銅獎 - 謝安琪 (總上榜周數:21 周) (274)
上榜歌曲:5 心不由己 (34) / 17 勢不兩立 (12) / 3 家明 (51)
冠軍歌曲:獨家村 (177) / 撐起雨傘 (0)

4 官恩娜 251
5 林二汶 249
6 Yukilovey 240
7 薛凱琪 226
8 方皓玟 222
9 王菀之 207

最佳組合
C AllStar (總上榜周數:35 周) (335)
上榜歌曲:5 惺惺相惜 (21) / 12 時日如飛 (23) / 2 星海 (63) / 14 城惶城恐 (32) / 6 SuperStar (24.5) / 12 時間之光 (7.5)
冠軍歌曲:家書 (158)

2 Robynn & Kendy 311
3 小塵埃 179
4 Super Girls 120
5 goldEN 97

最佳樂隊
RubberBand (總上榜周數:34 周) (505)
上榜歌曲:6 成長說明書 (46) / 14 放 (11) / 19 語言藝術 (3) / 5 瞬間看地球 (36)
冠軍歌曲:We Are One (129) / 坦白 (148) / 前面尚有一萬里 (129)

2 Blaster 148
3 Project Ace 122
4 KOLOR 115
5 Supper Moment 103

最佳新人
金獎 - Yukilovey (總上榜周數:20 周) (240)
上榜歌曲:5 小綿羊的氣味 (46) / 7 抓緊青春的尾巴 (13) / 4 謝謝你的殘忍 (82)
冠軍歌曲:兩個人的聖誕 (95)

銀獎 - 小塵埃 (總上榜周數:16 周) (179)
上榜歌曲:2 我愛京達卡 (48) / 4 這感覺 (59)
冠軍歌曲:慢活 (70)

銅獎 - Blaster (總上榜周數:13 周) (148)
上榜歌曲:8 N車 (52)
冠軍歌曲:框框之下 (96)

4 黎曉陽 134
5 Project Ace 122
6 李拾壹 118

最佳唱作人
林奕匡 (總上榜周數:26 周) (281)
上榜歌曲:10 Goodman (28) / 7 I See You Everywhere (48) / 4 頌讚詩 (46)
冠軍歌曲:高山低谷 (159)

最佳音樂錄影帶
Yukilovey - 謝謝你的殘忍

最佳作曲及編曲
林奕匡 , Edward Chan , 黃兆銘 / 李一丁 , 陳兆基 , T-Ma - 高山低谷 / 高山低谷 (Live Take - 釋放版)

最佳填詞
林夕 - 獨家村

最佳專輯
金獎 - 《FRANK》RubberBand (463)
銀獎 - 《MOOOOODY ME》 林欣彤 (308)
銅獎 - 《新天地》 許志安 (272)
4 《太平山下》 黃耀明 (269)
5 《On The Go》 林二汶 (245)
6 《Sail Away》 Robynn & Kendy (245)
7 《時日如飛C AllCollection》 C AllStar (244)
8 《KONTINUE》 謝安琪 240
9 《Across》 吳雨霏 237
10 《3》 林奕匡 235

得獎統計*

歌手
4 - 謝安琪 (+填詞) /
3 - RubberBand / 林欣彤 / 林奕匡 (+作曲) /
2 - 張敬軒 / 吳雨霏 / C AllStar / 許志安 / Yukilovey /
1 - 古巨基 / 黃耀明 / 連詩雅 / 周柏豪 / Blaster / Lil' Ashes / 林二汶

公司
6 - 英皇 / 寰亞
4 - 邁亞 / Sony
3 - 華納 / 其他
2 - 環球 / 太陽

線頭尾
一線:16  一線頭 - 3 一線中 - 6 一線尾 - 7
二線:10  二線頭 - 2 二線中 - 5 二線尾 - 3
三線:4  三線頭 - 2 三線中 - 1 三線尾 - 1

黎曉陽白果
ACROSS又又又又失落專輯獎。。。開心。。。