返回列表 發帖
最受歡迎金銀銅: 送禮 (金), 廣偉 (銀), Vincy (銅)
人氣金銀銅: 比比鳥 (金), 熊君 (銀), Hana (銅)
金曲 ...
boy4dudes 發表於 2017-12-18 11:36

金曲金無可能係呢首咯

或者啦!但親生女吳若希一姐歸位,下年hana末必有今年咁力捧!如果下年美祖唔去tvb,可能係美希美k ...
myrichardac 發表於 2017-12-18 11:48
美k as in Kay媽媽

Kay應該唔會再玩tvb啦, 咁 cheap

男女合併真系冇癮,本來最期待今年女歌星獎點樣頒,就算系蔚雨芯、許靖韻、譚嘉儀我都接受咖,搞乜鬼合併啫

好期待今年有咩噴獎
噴獎例子有上年嘅最佳跳唱藝人
tom 發表於 2017-12-17 22:11

冇跳舞歌但得跳唱獎

非常好奇點解吳若希吾玩?仲要連候選都無

一定要拆開頒,否則tvb自尋死路
其實最好亞太男女克勤twins
最男最女柏宇泳兒
金曲金柏豪

Quota照舊但頒 ...
iamsingingwong 發表於 2017-12-18 12:32

亞太無佐好多年啦,今年組合無份候選最男最女,twins吾會玩

最正路係 最男李克勤 最女泳兒(按出席資歷)
人氣歌手 男柏豪柏宇 女hanajw(星夢sonysunny全满足)
金曲金俾追憶(80年代出道歌手仲力撑勁歌,地位超然)

男女合併真系冇癮,本來最期待今年女歌星獎點樣頒,就算系蔚雨芯、許靖韻、譚嘉儀我都接受咖,搞乜鬼合併啫 ...
魅影王子 發表於 2017-12-18 12:29

咪係咯,難得可以等到換血

只係想講跟番舊制仲有得頒

但明報睇好jw Hana Sherman 都不肯提泳兒,可能港台食白果

明明泳兒銷量好過j ...
iamsingingwong 發表於 2017-12-18 12:46

泳兒其實好霉,只不過頒俾佢比較得體,起碼各方面都ok過其他幾位

非常好奇點解吳若希吾玩?仲要連候選都無
阿mark 發表於 2017-12-18 12:30
月巴 人老指令: Jinny 乖乖, 今年讓下 Hana, 下年再俾大獎您
Jinny: 幫我 plug 歌儲人氣準備下年大發力!
月巴 人老: 一言為定

最受歡迎歌手金銀銅會唔會係由男歌手、女歌手、組合瓜分?金:送禮,銀:JW,銅:CAS
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

只係想講跟番舊制仲有得頒
但明報睇好jw Hana Sherman 都不肯提泳兒,可能港台食白果
iamsingingwong 發表於 2017-12-18 12:46
泳兒港台&903已經食白果, 997應該都係食白果, 隻豬應該有tvb二十大掛

最受歡迎歌手金銀銅會唔會係由男歌手、女歌手、組合瓜分?金:送禮,銀:JW,銅:CAS ...
我等我在 發表於 2017-12-18 12:56

最受歡迎歌星獎候選名單CAS

簽名被屏蔽

最受歡迎歌手金銀銅會唔會係由男歌手、女歌手、組合瓜分?金:送禮,銀:JW,銅:CAS ...

組合無候選,如果男女瓜分,使乜合并頒

點解冇得投關菊英

柏豪

點解冇得投關菊英
stephybest 發表於 2017-12-18 13:50

入唔到季選吖嘛

點解冇得投關菊英
stephybest 發表於 2017-12-18 13:50

因為菊姐吾玩

獎項阻住人上位,歌手返內地賺人仔上位好過
Tvb又要得罪人,又不敢俾自己人,面自己攞黎衰 ...
iamsingingwong 發表於 2017-12-18 12:49

勤伯揾個好堂口做個叔父養下老本來幾好,但照樣要畀人推上前線打打殺殺

新人獎
金: 顏卓靈
銀: 谷微
銅: 橋橋

新人獎
金: 顏卓靈
銀: 谷微
銅: 橋橋
阿橋 發表於 2017-12-19 00:41

調轉就有可能

都係分開頒好~~~
女歌手俾VINCY/JW 是彈一個

泳兒港台&903已經食白果, 997應該都係食白果, 隻豬應該有tvb二十大掛
boy4dudes 發表於 2017-12-18 13:01

無上榜的《搖籃曲》無得候選
Aiiiiiiii

地位不如熊貓
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

劉華當時46歲已經唔出席頒獎禮喇,送禮50歲都仲出席,劉華46歲出席時候,仲有40歲嘅送禮陪佢競爭最男,如今50歲嘅送禮同2/30歲嘅競爭最男

劉華當時46歲已經唔出席頒獎禮喇,送禮50歲都仲出席,劉華46歲出席時候,仲有40歲嘅送禮陪佢競爭最男,如今 ...
lightupmylight 發表於 2017-12-19 08:44

基仔41歲已經話效法校長唔拎
送禮係校長契仔50歲仲拎緊
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

無上榜的《搖籃曲》無得候選
Aiiiiiiii
地位不如熊貓
l00540 發表於 2017-12-19 08:43
應該係因為明知小恩子唔玩啫

歌星奬候選終於有翻凖則,要出席優秀選的可以候選,70首歌凖則係咩?如果吾出席的吾需要候選,就應該out太極譚耀文,得翻70首候選,不如頒翻10大好過啦

基仔41歲已經話效法校長唔拎
送禮係校長契仔50歲仲拎緊
sam6a 發表於 2017-12-19 09:17

古巨基當時確實講咗一番說話,但佢無刻意話退出頒獎禮。

古巨基當時確實講咗一番說話,但佢無刻意話退出頒獎禮。
lightupmylight 發表於 2017-12-19 10:06

實際行動比宣怖更好
但美祖如果早幾年喺台上宣布唔拎會好型 特別係1314演唱會後
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

Joey確實有資格宣佈,因為佢已經咩大獎都拎過曬……

期待不久將來出現以下獎項:
我最喜愛星夢歌星
最受歡迎星夢歌星
最高人氣星夢歌星
最佳表現星夢歌星
最佳演繹星夢歌星
KITSTON 發表於 2017-12-17 23:31

順便搞埋「星夢歌星賀台慶」 而且仲要唱足3個鐘
笑笑就美麗

點解冇得投關菊英

傑出表現獎
笑笑就美麗

其實仲有一個星期,究竟當晚具體要頒咩奬?

掃左成頁都係估伍富橋新人金 真心咩 (唔計P版主)
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

b01091018 發表於 2017-12-22 19:10

因為無乜可能唔喺佢

b01091018 發表於 2017-12-22 19:10

幾好,想佢多d機會出鏡

1.星夢因素
2.無セ新人特別好 王嘉儀比較好dd

頒獎典禮以「Music is Everywhere and Anywhere」為主題,讓觀眾見證音樂力量無遠弗屆。陸浩明、馮盈盈、麥明詩擔綱大會司儀,當晚除了會頒發多個獎項,包括Big Big Fun用戶有份投票選出的「勁歌金曲獎」、「最受歡迎歌星獎」及「最受歡迎新人獎」外,還有不同歌手合作演出,而司儀之一的馮盈盈更會與黃心穎、蔡思貝、張寶兒、邵珮詩化身女團,又跳又唱。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

頒獎典禮以「Music is Everywhere and Anywhere」為主題,讓觀眾見證音樂力量無遠弗屆。陸浩明、馮盈盈、麥 ...
hinz 發表於 2017-12-23 20:49

連班主持都降晒級

妖,估佢都係因為佢係親生仔,你估貪佢唱得''好''咩

妖,估佢都係因為佢係親生仔,你估貪佢唱得''好''咩
kayzzz 發表於 2017-12-23 21:05

難得有新人歌藝平庸 但依然得到唔小cm美會員力捧
唔g持唔得

陸浩明、馮盈盈、麥明詩擔綱大會司儀
LOL the
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

陸浩明、馮盈盈、麥明詩擔綱大會司儀
LOL the
JasOh103 發表於 2017-12-23 21:18

後生仔傾下謁?

直接擺逼逼channel播算啦

根本TVB已經宣布放棄音樂節目。