返回列表 發帖
From Wiki:
2001 最有前途新人獎 - 女歌手:銀獎
2002 飛躍大獎女歌手:銀獎
2003 飛躍大獎女歌手:銅獎
2 ...
梨胃言 發表於 2021-11-17 15:57

怪唔知佢咁憎港台

何韻詩失落金曲獎,只獲頒一個早已公佈結果的“十優歌手”獎。可能因整晚呆坐,完場時她在後台木無表情,記者紛紛拍照時,她才故作興奮。問她是否因未有得獎而覺得悶?她說:“我不懂得裝雀躍,坐得太久,裙子又難坐!”

何韻詩直言從未獲得金曲獎,亦承認與香港電台“口味”不同,而且多一個獎不代表多一個歌迷,她大發牢騷:“可能我人和歌都怪,太另類,不夠四平八穩,做歌手不夠穩,但至少我做到自己喜歡的事,我不看重獎項,我一向的宗旨是不理電台,不可能取悅全世界。
(滿意全年的獎項?)可以再好一點,希望下年再發力!”不過,有網民力挺何韻詩的《光明會》應得金曲獎。
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

From Wiki:
2001 最有前途新人獎 - 女歌手:銀獎
2002 飛躍大獎女歌手:銀獎
2003 飛躍大獎女歌手:銅獎
2 ...
梨胃言 發表於 2021-11-17 15:57

估唔到當年官台已經對佢咁差
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

咩都關美祖事
風見志郎 發表於 2021-11-16 20:45

搶左咁多年女金 你估無人記得?

google一下,新人獎?我記得2005喺全年进步獎
阿mark 發表於 2021-11-17 13:37

即無大獎可棄
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

怪唔知佢咁憎港台
阿mark 發表於 2021-11-17 16:11

全年進步獎指極度憎佢進步到好憎佢
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

respect!!!

湯怡會否掉埋自己個仔 咁大頭蝦
stephybest 發表於 2021-11-17 08:49

OT 但真係好好笑

千千嗎?
cathay1996 發表於 2021-11-17 15:27

好明顯係講祖祖啦

HOCC真係我最鍾意既女歌手,無論係歌定係人,都一樣咁鍾意

乜Q飛躍大獎,要唔要都罷啦
……

我記得以前睇過一篇野算佢條命, 話佢5x歲會皈依我佛定出家

好明顯係講祖祖啦
膠膠 發表於 2021-11-18 21:58

佢係咁搞笑㗎啦,明明美祖先係始作俑者,樂壇霸奬始祖