返回列表 發帖
最差非你的名字我的姓氏莫屬
薛凱琪嘅畫面好靚 better me 性價比最高
c allstar比較能提升歌曲層次

皮外傷!!! 斷捨離!!! 08年開始Kelly隻碟D MV (eg:有時寂寞) 都好Hea
環球都幾賤咯,收歌又慢

皮外傷!!! 斷捨離!!! 08年開始Kelly隻碟D MV (eg:有時寂寞) 都好Hea
環球都幾賤咯,收歌又慢 ...
KyleHo 發表於 2014-7-4 14:30

其實我比較無語當年環球冇幫張敬軒嘅《他的故事》啊、《Yes & No》啊等幾首歌拍MV,就搞咗Live嘅…………再之前嘅《迷失表參道》也係,《騷靈情歌》同後來嘅《春秋》仲冇MV添……

最好唔知
但最差一定係星煥全體歌手
JayantL 發表於 2014-7-3 21:57

其實星煥d MV都唔算拍得好肉酸
係佢哋用嚟用去都係同一個導演,全部上下加黑邊好hea姐

講差嘅話, 星娛樂, 星煥嗰堆大多數都係
Pure. 發表於 2014-7-3 21:59

星娛樂 NEWAY STAR 自己旗下歌手果D都拍得唔錯esp. newaystar , 多數有驚喜 e.g 心跳500天/2 beautiful/ jade kwan (c12) ...etc

星娛樂 NEWAY STAR 自己旗下歌手果D都拍得唔錯esp. newaystar , 多數有驚喜 e.g 心跳500天/2 beautif ...
釘釘 發表於 2014-7-4 16:52

我覺得C-12嘅4個MV都唔錯,雖然《罪名》首歌喺張EP度顯得有啲……“特別”吧……

仲有JASON既<讓子彈飛>同<繭>

最好唔知
但最差一定係星煥全體歌手
JayantL 發表於 2014-7-3 21:57

我幾鍾意時光同重新長大
吳若希我懂了果個真係極品

星娛樂 NEWAY STAR 自己旗下歌手果D都拍得唔錯esp. newaystar , 多數有驚喜 e.g 心跳500天/2 beautif ...
釘釘 發表於 2014-7-4 16:52

心跳500天真心唔錯 跳得幾好睇
    你是如此難以忘記 都睇得幾賞心悅目 唔算差

好嘅mv都會幫到隻歌好多,除左令人去K會想點多D,都可以幫手帶出隻歌嘅meaning多D。所以唔係淨係拍得個artist靚就得,最好有故事性或概念啦!
近年D mv質素真係好參差!tbb同星煥果D唔講,太hea,冇heart!
regen嘅心跳500天我都鍾意,因為會feel到成本唔高但男女主角好投入同埋D舞排得好好睇,會再想睇!
幾年前艾粒嘅柚子都好正!用唔同食物帶出人大咗嘅無奈,好有concept!又係成本底但效果好、入心嘅好mv!
點解冇人講RubberBand嘅MV嘅?佢地D mv全部都係6號自己做返導演,勁有心有力!有D都好好睇,例如simple love song同近期D嘅成長說明書、放,都係拍得有心機嘅作品。
見大家都好鍾意fifi嘅mv,我都係,首先因為次次都影到佢好靚!不過近期果D真係除咗感覺好揼本之外都冇咩concept可言,成日都係fifi換好多個唔同造型就算。
陳柏宇嘅Baby Don't Cry絕對係底成本, 但好怪...
Kary嘅mv拍得佢好靚,但佢好似越嚟越少布...
至於2014年最恐怖MV一定係Piece雅嘅COME ON!冇得輸。

隻舞好正 男主角靚仔 成個MV都好正 歌又好聽

好: 金/in the end/加大力度/到此為止/爽/蘇眉/高登歌/勺手指尾/牆紙/被注射/better me/最後派對/我們的胡士托/你們的幸福/等待的藝術/時光/心跳500天/last day/水滾茶靚

北京北角mv最正
=)

隻舞好正 男主角靚仔 成個MV都好正 歌又好聽
rubylovessss 發表於 2014-7-5 00:36

如果講靚仔 benji lesley forever mv 主角靚d