返回列表 發帖
2014年度Issac流行樂壇播放指數流行榜
熱播樂壇新人獎
金獎:
鄭俊弘
上榜歌包括: 熊貓

熱播唱作歌手獎
銅獎: 我?你?定他?被視為可以問鼎女歌手獎的最後....唔知今晚有無佢份呢?

熱播唱作歌手獎
銅獎:
王菀之
上榜歌包括: 天堂有路、不再說分手、Shower Song、我們他們
冠軍歌: 好時辰

熱播唱作歌手獎
銀獎: 又作又唱真的唔簡單,仲要派咁多歌,抵你的!

熱播唱作歌手獎
銀獎:
周柏豪
上榜歌包括: 同行、小孩、現在已夜深、自由意志、日出日落
冠軍歌: 傳聞、還記得

熱播唱作歌手獎
金獎: 今年聽左佢的歌聽左好多次,之前麻麻地佢,但有好歌真係會改觀,今年你好正!拎埋呢個唱作人金獎,
唔知仲有無獎呢?

熱播唱作歌手獎
金獎: 馮允謙
上榜歌包括: 講多無謂
冠軍歌: 紙筆墨
十大歌: 我好想你

熱播國語歌曲獎
銅: 唔出席都會頒比你的,因為這個頒獎禮唔係唔到就無獎,歌好聽就要頒!
所以你同我聽住啦,係你咖啦!

熱播國語歌曲獎
銅獎:
歌曲: 你給我聽好
主唱: 陳奕迅
作曲 : 林俊傑
作詞 : 林夕

熱播國語歌曲獎
銀獎: 又係你?唱好D,唔好黑面就可以了!

熱播國語歌曲獎
銅獎:
歌曲: 你給我聽好
作曲 : 林 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-2 16:26

eason今年表現認真麻麻

兩獎  金係咪娛樂天空 XD

熱播國語歌曲獎
銀獎:
歌曲: 可以了
作曲 : 林俊傑
作詞 : 林怡鳳

eason今年表現認真麻麻

兩獎  金係咪娛樂天空 XD
bagfgfcde 發表於 2015-1-2 16:27

係就係兩獎,不過唔係娛樂天空同埋唔係金

熱播國語歌曲獎
金獎: 輸左跳舞,但贏了國語獎,呢度好多人想睇你撕開一層層黑色的禮服

熱播國語歌曲獎
金獎:
歌曲: 色惑
主唱: 楊千嬅
作曲 : Lara Nahum / SMIDI
作詞 : 周耀輝

最受歡迎熱播合唱歌曲獎
反應唔錯,忠於自己,下年出多幾隻歌,衝擊組合獎!

最受歡迎熱播合唱歌曲獎
歌曲: 自戀自在
主唱:
Fabel / 盧巧音

Issac榜躍進歌手獎
銅獎: 嘩!第三個獎了!講明進步,梗係今年比上年進步很多,剛才我已經提及了!

Issac榜躍進歌手獎
銅獎: 馮允謙

上年度播放次數共7次,本年度共 148次 ; 進步共141次

Issac榜躍進歌手獎
銀獎: 這個不是敬老頒獎禮,但是只要有進步,唱幾多年都可以拎!今年我很喜歡你的歌!

Issac榜躍進歌手獎
銀獎: 鄭秀文

上年度播放次數共20次,本年度共 163次 ; 進步共143次

Issac榜躍進歌手獎
金獎: 此金不同彼金,琴晚你的金很珍貴,呢個金雖然不是,但可以話你知,你比起上年努力很多
希望你黎梗個演唱會都會盡全力,比足我們睇到你20年黎的進步

Issac榜躍進歌手獎
金獎:
楊千嬅
上年度播放次數共63次,本年度共 236次 ; 進步共173次

熱播國語歌曲獎
金獎:
作曲 : Lara Nahu ...
issacshek1106 發表於 2015-1-2 16:36

真係估唔到
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

今晚稍後時間(22:30)會繼續頒發各項大獎
包括:
熱播上榜歌曲歌手大獎(1)
Issac榜流行樂壇熱播至尊大碟大獎(1)
Issac榜流行樂壇熱播組合大獎(金、銀、銅)(3)
Issac榜流行樂壇熱播男歌手大獎(金、銀、銅)(3)
Issac榜流行樂壇熱播女歌手大獎(金、銀、銅)(3)
Issac榜流行樂壇我最喜愛的歌曲大獎(1)
Issac榜流行樂壇我最喜愛的組合大獎 (1)
Issac榜流行樂壇我最喜愛的男歌手大獎(1)
Issac榜流行樂壇我最喜愛的女歌手大獎(1)

希望大家支持支持!!!!!!!!!!!!!!!

現已頒發的獎項為如下:

1.
       熱播推介十大,包括至尊金曲大獎(10)

第一位(至尊金曲):
      第二位:
      第三位:  
      第四位:  
      第五位:
      第六位: 我好想你 – 馮允謙

第七位: 生於憂患 - Kolor

第八位: 流淚行勝利道 – 許志安

第九位: 獨家村 – 謝安琪

第十位: 光源 –林欣彤

2.
      Issac榜熱播推介跳舞歌曲獎(1)
      豔羨 – 吳雨霏

3.
       Issac榜熱播電視主題曲獎(金、銀、銅) (3)
      : 大愛 – 鍾嘉欣

銀: 越難越愛 – 吳若希

銅: 護航 – 許廷鏗

4.
       熱播唱作歌手獎(金、銀、銅) (3)

金: 馮允謙

銀: 周柏豪

銅: 王菀之

5.
      熱播樂壇新人獎(金、銀、銅) (3)
      金: 鄭俊弘
      銀: 顏培珊
      銅: 謝偉倫

6.
      熱播國語歌曲獎(金、銀、銅)(3)
      金: 色惑 – 楊千嬅
      銀: 可以了 – 陳奕迅
      銅: 你給我聽好 -陳奕迅

7.
      最受歡迎熱播合唱歌曲獎 (1)
   自戀自在 - Fabel / 盧巧音

8.
      Issac榜躍進歌手獎(金、銀、銅)(男/女/組合合頒)(3)
      金: 楊千嬅 (上年度播放次數共63次,本年度共 236次 ; 進步共173次)

銀: 鄭秀文 (上年度播放次數共20次,本年度共 163次 ; 進步共143次)
      銅: 馮允謙 (上年度播放次數共7次,本年度共 148次 ; 進步共141次)

mag lee幾日cm大豐收
期待明年1.1見到你上台攞獎
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

遲左回家,原定於今晚22:30頒發,請問現在還有沒有人到場或支持????

簽名被屏蔽

今晚稍後時間(22:30)會繼續頒發各項大獎
包括:
熱播上榜歌曲歌手大獎 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-2 17:06

生於憂患有十大
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

me
support fa
Hanson 發表於 2015-1-2 23:51

多謝支持^^!
如果多個3人回應,我繼續頒,如果唔係再要擇日了

生於憂患有十大
HOTMAN 發表於 2015-1-2 23:52

係呀^^
而且差少少AP就可以上多一/二位添

除左fa,可唔可以支持埋我個頒獎禮呢?
如果多個3人回應,我繼續頒,如果唔係再要擇日了 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-2 23:53

support U
nonkul

support U
SA弟林 發表於 2015-1-2 23:55

謝謝,有3個了,咁我繼續頒了,之後幾日都唔得閒....

好,首先一黎就頒返歌曲獎!
輪到第五位!!!!!
熱播推介十大。第五位: 睇清楚先,而家岩岩開始咋喎,未咁快最後喎,點解呀???

熱播推介十大。第五位
歌曲: 最後最後
主唱: 薛凱琪
作曲:Hong Jin Young                                    
填詞:林若寧

熱播推介十大。第四位: 去到呢個位置,話難唔難,話易唔易.不過有D野在身邊係要識得珍惜,例如愛!
因為好不容易先會遇到!

一頒就無晒人

熱播推介十大。第四位
歌曲: 好不容易遇見愛
作曲:Eric Kwok / 張子堅@Soulchain                                 
填詞:林夕

熱播推介十大。第三位: 呢首歌唔係第一,而係第三,但係都係一個獎,所以唔緊要,下年再努力拎第一!

熱播推介十大。第三位: 呢首歌唔係第一,而係第三,但係都係一個獎,所 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:09

AGA ! 入場 ga

熱播推介十大。第三位
歌曲: 一
主唱: AGA (江海迦)
作曲:AGA                                 
填詞:林若寧

AGA ! 入場 ga
chanchan0909 發表於 2015-1-3 00:11

謝謝支持!!!
中呀!!!係米好易D TAG?

熱播推介十大。第五位
歌曲: 最後最後
主唱: 薛凱琪
作曲:Hong Jin  ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:03

呢首越聽越正嘎
nonkul

熱播推介十大。第二位: 嘩!第二位搞D咁既野~!?好多人會嘩然呀我諗,雖然好多人未必覺得好聽,但我聽聽下聽到第二位,上年一首十大都無,今年一拎拎兩首?剛剛先拎完一首咋喎,破了本榜以來第一位歌手拎十大兩首歌!!!!

謝謝支持!!!
中呀!!!係米好易D TAG?
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:13

ok ga la 其他頒獎禮有 d tag 難到唔敢估

熱播推介十大。第二位
作曲:Lara Nahum / SMIDI                                 
填詞:周耀輝

呢首越聽越正嘎
SA弟林 發表於 2015-1-3 00:13

係呀!我就因為個MV加多左好多分,越聽越多啦之後!

熱播推介十大。第一位(至尊金曲): 最後一首,無理由無佢份咖嘛,琴晚叱吒真係睇到呆晒,唔緊要,呢度比返個至尊你,有無人估到係咩歌呀?

高山?

簽名被屏蔽