返回列表 發帖
HAPPY BIRTHDAY

top2 在時間面前 追風箏的風箏
bagfgfcde 發表於 2016-3-9 18:58

在時間面前 無得輸 全碟最正 <3
呢排係咁loop 叫
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

聽日有得睇kidney 唔知會唔會唱呢首呢 未學得切哦
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

臨別前最後一首的派台歌

愛 各位愛浩會員揀嘅歌我都愛噶
除咗宛若新生未揀得落手之外
希望一個月update一次{:1_11 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-9 21:28
唔知點解宛若新生好好loop

Hold on, if you feel like letting go
Hold on, it gets better than you know

sony 系列
  話說小塵埃好似就出新歌, from edward chan ig
kevinlai1621 發表於 2016-3-9 21:52
一年一、兩首歌麼

m記系列

我不完美
黑洞
自我催眠
Superman
給自己的命書
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

告別可以係毫無預兆…
起碼我同你嗰次告別係…
其實一早已經知道你唔會停留喺我嘅生命裡面好耐…
我都知道喺合適嘅時候我就要離開…
我只係希望告別之後…
我地都可以學識放低
------------
2016.03.10: 陳柏宇 - 告別之前

衝呀衝 找不到空

愛漿祖

我們都害怕
怕既定的規則
怕完美的標準

路該怎麼走 你懂的
總會更好的 你懂的

這位小天使.生日快樂

All The Best :

Crazy Love
姊姊團
屍變
讓風箏飛
欠你
忘川
紀念悲
愛戀魔法
我太傻
愛的劇本

蜚蜚

後備
失樂冰
Let Me Find Love
千秋
全景
過山車
第二情人
不愛我

如果的事
羅生門
Feel Like Dancing

m記居然播易拎菇 可唔可以聽翻雙雙

曾幾何時
騎喺木馬上面唔使跑得好快就已經好開心
冇諗過要跑喺前面
就喺咁 慢慢轉 慢慢轉
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

RVHOCPC 發表於 2016-3-11 13:48
表示次次帶headphone乜都聽唔到

好彩琴日聽唔到
  不過唔係易拎菇就有譚伯

好彩琴日聽唔到
  不過唔係易拎菇就有譚伯
kevinlai1621 發表於 2016-3-11 15:03
譚伯邊首

突然想聽番呢首

譚伯邊首
nicholashin 發表於 2016-3-11 15:06

19>01嗰首?

譚伯邊首
nicholashin 發表於 2016-3-11 15:06

19>xx>1

大家一齊髮力啦

早幾日同fd係m記吹通宵
聽左好多次whiskey同最幸福的眼淚
開心子
Happy and Blessed.

開心子
jose 發表於 2016-3-11 18:02

一聽到易拎姑即刻想切耳仔

剪剪剪
乜L嘢都剪又唔見你剪咗自己?
良知呢?
------------
2016.03.11: Mr.- 良知門

開心子
jose 發表於 2016-3-11 18:02
我都想有人值得我同佢傾通宵

[求]人民大道中播個首歌叫咩名
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

一聽到易拎姑即刻想切耳仔
RVHOCPC 發表於 2016-3-11 18:28

點解?
未聽過佢唱歌/亦都唔想聽
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 11/3/2016
(Week10 3/3 - 9/3/2016)
RK   LW   Songs               Singer
01   03   山林道                謝安琪
02   07   多少年                JW
03   06   一雙手                林奕匡   
04   01   記住忘記我          許廷鏗
05   08   青鳥                   黃浩琳
06   13   親熱                   鄭融
07   02   休眠                   Rubberband
08   05   大吟釀                Kolor
09   19   叮噹可否不要老    張敬軒
10   16   我們的                黃劍文
11   15   盔甲                   閰奕格  
12   14   自己的情歌          張惠雅
13   17   天平先生             J.arie
14   12   炮火                   鄭俊弘
15   04   我們都受傷          吳若希
16   ne   層層疊                陳詩欣
17   ne   臨別一秒             黃千庭
18   ne   發燒                   陳蕾
19   ne   永遠很近             黎曉陽
20   09   告別之前             陳柏宇

本周共 4 首新上榜歌曲

OUT
10   06    星期一太空漫遊    Blaster
11   14    風箏                   Supper Moment
18   16    嗚哇嗚                MATZKA ft. A-Lin
20   ne    Milky Way          天堂鳥

===============================

點解?
未聽過佢唱歌/亦都唔想聽
matthew1990 發表於 2016-3-11 20:01

因為想聽雙雙

我好得閒dbc ban咗...

DBC 1台旗艦台

RK   LW   Songs              ...
rubylovessss 發表於 2016-3-11 20:06

希望KAY媽有冠

希望KAY媽有冠
mamakin 發表於 2016-3-11 21:28

估會係咁
01    山林道                謝安琪
02     一雙手               林奕匡  
03   多少年                 JW

DBC 1台旗艦台

RK   LW   Songs              ...
rubylovessss 發表於 2016-3-11 20:06

恭喜kay先拔頭籌
睇黎JW有第二冠

我好得閒dbc ban咗...
rubylovessss 發表於 2016-3-11 21:10

DBC對大牌歌手唔好ga 上到咪又係唔到頭十

RVHOCPC 發表於 2016-3-12 00:01

降key其實唔好聽

降key其實唔好聽
kevinlai1621 發表於 2016-3-12 00:08

理解唔到點解咁都有第三

理解唔到點解咁都有第三
RVHOCPC 發表於 2016-3-12 00:11

快歌不嬲有優勢

@bag....

快歌不嬲有優勢
kevinlai1621 發表於 2016-3-12 00:13

臨尾9叫嗰下有d嚇親

臨尾9叫嗰下有d嚇親
RVHOCPC 發表於 2016-3-12 00:23

佢應該有參考上季張靚穎首餓狼傳說, 係咁係到狼叫

佢應該有參考上季張靚穎首餓狼傳說, 係咁係到狼叫
kevinlai1621 發表於 2016-3-12 00:27

meow 嗰下都嚇親

Bye~

美祖我是歌手 ....

唔知點解去到第三集令我越嚟越覺得佢唔識唱歌

美祖我是歌手 ....

唔知點解去到第三集令我越嚟越覺得佢唔識唱歌
賴爽 發表於 2016-3-12 00:42

佢唱到首歌唔係好high得起,但個造型好掂
降key其實唔好聽
kevinlai1621 發表於 2016-3-12 00:08

個編曲累事

降key其實唔好聽

我覺得佢降key 係明智決定
佢高音belting 一定會被其他人比下去
(佢都避左幾個高音)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

未知+45 degrees

DBC對大牌歌手唔好ga 上到咪又係唔到頭十
kevinlai1621 發表於 2016-3-11 22:49

嬲,曲線話kay媽唔係大牌歌手喔