返回列表 發帖
去死啦你
chanchan0909 發表於 2017-8-6 15:42

你想點。睇波啦。
可以 1: 1

希望可以平手。

安娘娘係人地拎set point先嗌暫停
明知Boskovic發球難接架啦

五局味濃

五局味濃
PY79 發表於 2017-8-6 16:30

塞好肯定3:1贏,中女完全接唔到跳發球!!

快平手啦。。

開失左勁多個波= ="

安娘娘係人地拎set point先嗌暫停
明知Boskovic發球難接架啦
stopzi 發表於 2017-8-6 16:30

MATCH POINT 先嗌暫停

估中 1 比 3

估中 1 比 3
chanchan0909 發表於 2017-8-6 17:01

叻陳陳。。

想念JENNY

希望球員好好休息
黎緊全運會加油
大冠軍盃加油

塞妹有冇邊場波既errors係少過30㗎

最後睇佐眼技術統計,好似係CHN既攔網得分高過SRB? 我有冇睇錯?

黎緊世錦賽資格賽穩陣起見jenny都係帶返啦
我真係唔知安娘娘仲會搞d咩笑話出黎
朱朱呢個月終於可以休息下, 但係霞姐 寶寶
我們的總和

黎緊世錦賽資格賽穩陣起見jenny都係帶返啦
我真係唔知安娘娘仲會搞d咩笑話出黎
朱朱呢個月終於可以休息下,  ...
Wonders 發表於 2017-8-6 17:09

有無亞錦賽名單

估中 1 比 3
chanchan0909 發表於 2017-8-6 17:01

這隊中女莫說1:3輸給意塞,如果無朱婷可能會連日本泰國都輸!!

經過大獎賽後,中女這十四人陣容中,王媛媛、錢靖雯、鄭益昕、李靜可以離隊了!!

那個王媛媛扣波如當年殷拍拍一樣

有無亞錦賽名單
stopzi 發表於 2017-8-6 17:13
劉晏含 張曉雅 簽証問題仲未到達
王雲蕗 會去 , 至於 14 人名單暫時未搵到
泰國 哈薩克 全主力出戰 , 日本未知 , 南韓金哥好似未必會打

有無亞錦賽名單
stopzi 發表於 2017-8-6 17:13

今次好似係派 二/三隊 去
我們的總和

呢幾場其實都有用王夢潔做後排防守
但係效果非常唔理想 雖然關鍵時候有所發揮 但整體黎講 佢起得好少波 而 ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 11:44

始終都係一傳問題,尤其對serbia呢d發球勁嘅球隊真喺特別困難。所以我意思係淨係用林莉做自由人,王夢潔就專喺每局局中/局尾換入頂替劉曉彤/張常寧保一傳,始終佢喺四川隊頂一傳都唔錯,宜家感覺中國隊成日都卡輪……

這隊中女莫說1:3輸給意塞,如果無朱婷可能會連日本泰國都輸!!

經過大獎賽後,中女這十四人陣容中,王 ...
universal 發表於 2017-8-6 17:16
好 支持你做主教練

經過大獎賽後,中女這十四人陣容中,王 ...
universal 發表於 2017-8-6 17:16

蘋果進攻大力咗
但係攔網仍有好大進步空間
中間掩護成日都做唔足
如果佢攔網有改善 其實幫到美朱好波
感覺除左美朱外 佢都可以帶起成隊波
期待佢既進步
高意呢2場進攻都比人防係好多
但攔網比黃好

李娟表示吊拍佢先係最勁

大劉喺微博話佢同雅哥都去唔到 無得參加啦

始終都係一傳問題,尤其對serbia呢d發球勁嘅球隊真喺特別困難。所以我意思係淨係用林莉做自由人,王夢潔 ...
skyhorse1111 發表於 2017-8-6 17:18
呢個諗法幾好 , 不過 14 人名單要報兩個自由人 , 所以無得以得客串主攻

叻陳陳。。
kk8733 發表於 2017-8-6 17:02
建議你自殺算啦 估咩錯咩

評分人數

建議你自殺算啦 估咩錯咩
chanchan0909 發表於 2017-8-6 17:29

笑死 上年奧運燈神係咪燈到中國入四強

呢個諗法幾好 , 不過 14 人名單要報兩個自由人 , 所以無得以得客串主攻  ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 17:28

所以如果將來小惠引退,汪慧敏是較理想人選,她的一傳和防守能力是主攻線上國內最好的一個,而且她現在扣球成功率好似比以前勁左!

笑死 上年奧運燈神係咪燈到中國入四強
stopzi 發表於 2017-8-6 17:33
呢隻怪物已經喺羽毛球台網球台同排球台成功燈死
真係一廂情願
另外荷蘭實力明顯凌駕南韓之上,WIN硬啦!!
酷愛903 發表於 2016-8-16 15:55
呢個真係另一個經典 post
預測
第一场:巴西VS中国 -> 巴西勝

第二场:荷兰VS韩国 -> 荷蘭勝

第三场:塞尔维亚VS俄罗斯 -> 俄羅斯 ...
酷愛903 發表於 2016-8-15 12:01
仲有一個呀 真係好好笑呀

我睇返舊年奧運會嘅估賽果成績 , 女排去到後面 4 場估中 3 場比分 , 中荷都係 3 比 2 , 命中率非常高

呢隻怪物已經喺羽毛球台網球台同排球台成功燈死
呢個真係另一個經典 post
仲有一個呀 真係好好笑 ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 17:48

希望美陳你估多啲中國贏

所以如果將來小惠引退,汪慧敏是較理想人選,她的一傳和防守能力是主攻線上國內最好的一個,而且她現在扣 ...
universal 發表於 2017-8-6 17:44
但國內聯賽打得好或者成功率高嘅人唔一定喺國際上面有好好嘅得分能力
李靜同陳麗怡就係例子 仲好記得 Jenny 曾經講過一句 地方隊有地方隊嘅需要 國家隊有國家隊嘅需要
浙江靠速度去突破 所以去到國家隊一傳唔好 無得打速度嘅時候 汪慧敏打 D 明打明嘅進攻可唔可以得分呢 ?呢方面我就有保留嘅
不過都支持汪慧敏可以再入選

希望美陳你估多啲中國贏
stopzi 發表於 2017-8-6 17:57
尋晚睇完場比賽我就已經覺得今日中國隊都會輸
一間巴意決賽有 D 難估 我估意粉贏 3 比 1

但國內聯賽打得好或者成功率高嘅人唔一定喺國際上面有好好嘅得分能力
李靜同陳麗怡就係例子 仲好記得 Jenn ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 18:04

其實汪慧敏將來再入選國家隊主攻線都只會用作後排接一傳和開波,一到前排就會被换走!!

所以今年大冠軍杯主攻線陣容一定會out走李靜,因為她完全不是打國際賽的條件!!

個人認為小惠應該可打今年大冠軍杯,她的身體情况好似無乜問題了!!

尋晚睇完場比賽我就已經覺得今日中國隊都會輸
一間巴意決賽有 D 難估  我估意粉贏 3 比 1 ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 18:15

我估意3:2力克巴西,那個黑人太勁了,年輕的巴女應該防不到她!!

李靜同陳麗怡就係例子 仲好記得 Jenn ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 18:04

李靜同陳麗怡喺省隊都有對角幫手保一傳,自己主力進攻,咁嘅體制好難叫地方教練集中練佢地一傳。反之,汪慧敏喺李靜嘅存在下,應該會繼續做主力嘅對角保一傳同後排防守,同時亦見到佢嘅扣球手法變化多左。要做到Grothues咁樣場場有近4成嘅得分率可能仲有難度,但要做到Malesevic咁稱職嘅保障型主攻應該仲ok!

李靜同劉曉彤其實我會prefer前者,始終後者2020年都31歲,雖然冇嚴重傷病,但以亞洲球員黎講真係有d老,攻擊力未必可以維持到。李靜喺大獎賽後期扣球成功率都提高到近4成,而且喺浙江體制嘅訓練下,本身防守能力就高d,要做倫奧週期嘅劉曉彤2.0未必唔得。不過當然希望有更多後起之秀可接班啦

今年世錦賽U20中女羸了冠軍,那個姓陳的接應表現怎樣??她好似是左手將,有近一米九五的身高,現在中女極需要像意塞那樣又高大又靈活的强力接應。

巴西完全防起哂條馬面d快攻
我們的總和

其實汪慧敏將來再入選國家隊主攻線都只會用作後排接一傳和開波,一到前排就會被换走!!

所以今年大冠軍 ...
universal 發表於 2017-8-6 18:19
如果只係用黎後排 3 輪 , 中國係唔會要嘅
李靜同陳麗怡喺省隊都有對角幫手保一傳,自己主力進攻,咁嘅體制好難叫地方教練集中練佢地一傳。反之,汪 ...
skyhorse1111 發表於 2017-8-6 18:30
同埋因為無自由轉會 , 幾乎每年每次都係對同一批人 , 大家都熟悉 , 所以點樣打都係有底嘅

今年世錦賽U20中女羸了冠軍,那個姓陳的接應表現怎樣??她好似是左手將,有近一米九五的身高,現在中女極 ...
universal 發表於 2017-8-6 19:17
陳佩妍嘅進攻唔係好掂 但防守可以

小菠菜勁左咁多既

小菠菜勁左咁多既
PY79 發表於 2017-8-6 20:43
意大利呢一班主力真係突然有一種眼前一亮嘅感覺
呢班主力本身上個周期都打過國家隊 , 默契係有嘅
但最估唔到嘅就係佢地每一個人都有進步

Egonu定malenov MVP?

意大利呢一班主力真係突然有一種眼前一亮嘅感覺
呢班主力本身上個周期都打過國家隊 , 默契係有嘅
但最估唔 ...
chanchan0909 發表於 2017-8-6 20:51

咪就係 進步左好多 明明上個周期佢係瘋狂俾人攔死/自己打出界
呢隊意大利真係唔講得笑 後生得嚟兼有埋技術 穩定性再提高的話 今個周期實有牌攞

Egonu定malenov MVP?
Stanley 發表於 2017-8-6 20:58
應該係朱婷
咪就係 進步左好多 明明上個周期佢係瘋狂俾人攔死/自己打出界
呢隊意大利真係唔講得笑 後生得嚟兼 ...
PY79 發表於 2017-8-6 21:00
簡直係驚喜 本來都覺得佢地會有上升期 但真係無估到第一年就打得咁好

巴西攔意粉攔到好爽!!!!!!
巴西唔該繼續high落去
我們的總和

巴西攔網全面上線

嘩 巴西不停封死 Egonu

chanchan0909 發表於 2017-8-6 21:29

本身仲要18:11落後!!!!!
我們的總和

巴西大媽大比分落後追到局點仲贏埋第三局

chanchan0909 發表於 2017-8-6 21:29

意粉個二傳都白痴的,巴女已封死18號很多球還繼續給她

Egonubb又比人攔多個
我們的總和