返回列表 發帖
通識題
kk8733 發表於 2014-10-11 16:31

假膠味濃
紅筆字好造作
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

香港占中示威者堵路自娱 弥敦道打乒乓球

乒乓球齋睇動作都知唔系我對手 ...
李范建 發表於 2014-10-11 18:05

重點 ?
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

Oh My GOSH!!!!!

屮SiU霖屮 發表於 2014-10-11 23:43

尋晚拖左啦
不過唔好ff咁多

旺角凌晨有聚集人士與警員推撞一名女子稱被非禮
12.10.2014 04:14
旺角凌晨二時許有部份聚集街頭的人士與警員推撞,情況一度混亂。消息指,當時有人試圖在彌敦道近奶路臣街加固路障,有便衣探員要求查看身份証,但被拒絕,雙方發生推撞,有便衣探員拔出伸縮警棍戒備。警方帶走一名男子,另外有一名女子報稱被人非禮。數百人其後在亞皆老街近西洋菜南街,與過百名警員對峙,要求警方解釋帶走示威者的原因,以及交待是否有警員涉嫌非禮。

如果真係個警員非禮佢咁佢無資格做警察

但係唔係就個女士會比人話佢博乜

屮SiU霖屮 發表於 2014-10-11 23:43

要講佢地HEHE不如開個專POST...

尋晚拖左啦
不過唔好ff咁多
-Prince- 發表於 2014-10-11 23:47

明眼人一睇就知唔係
JM 2016

cy話佔領行動發起人係自發..而家失晒控又話係香港係法冶之區同埋澄清收個5千萬

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

《人民日报》海外版:《香港还有多少家底可供糟蹋?》

——唉,以前的香港是殖民地倒能攒下家底,还效率大幅度领先大陆;现在的香港回归祖国大家庭了,在党的领导下,倒开始糟蹋家底了。人民日报啊人民日报,你这不是恶毒攻击我们伟大的党吗?你什么意思?香港在我们党的领导下越来越糟了?还是质疑我们党领导香港的能力和水平?还可供糟蹋,你这话是暗示谁在糟蹋香港啊?

——大陆从资源、环境到社会道德,已经被你们糟蹋太多。已经有人说了,中国社会道德的倒退,没有200年补不上来。香港今天的“糟蹋”,正是为了明天的不糟蹋。你不要放屁了。3年内战把全国都打烂了,也不说搞生产提高国民经济了

中国成年人还在指责17岁的学生懂什么民主时,巴基斯坦的17岁女生马拉拉获得了今年的诺贝尔和平奖。

在网上看到一句神评:香港人在桥上走得好好的,你非要把人拉下来一起摸石头过河。
Break down the invisible wall blocking me from my call.

cy話佔領行動發起人係自發..而家失晒控又話係香港係法冶自區同埋澄清收個5千萬

...
rubylovessss 發表於 2014-10-12 09:32

香港係法冶之區 要解釋果五千萬有乜問題... 同埋有關係嗎 @@? 佔中果陣都未有五千萬果件事 lol
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

《人民日报》海外版:《香港还有多少家底可供糟蹋?》

——唉,以前的香港是殖民地倒能攒下家底,还效率 ...
赤城千叶 發表於 2014-10-12 09:51

唉 原來香港咁陀衰家 做乜隔硬要收番 lol

香港係法冶之區 要解釋果五千萬有乜問題... 同埋有關係嗎 @@? 佔中果陣都未有五千萬果件事 lol ...
Nicholas 發表於 2014-10-12 10:15

唔記得佢點樣講...我只係打返佢講過嘅嘢

唔記得佢點樣講...我只係打返佢講過嘅嘢
rubylovessss 發表於 2014-10-12 12:16

佢話係警方要放催淚彈 警方硬食 689 卸膊

有時諗如果係唐唐做特首究竟會變成點

btw

你地而家仲有無去佔?

有時諗如果係唐唐做特首究竟會變成點

btw
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-12 21:21

祝佢地幸福快樂..

你地而家仲有無去佔?

Nathan 發表於 2014-10-12 21:51

尋晚先響金鐘紮營過夜
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

尋晚先響金鐘紮營過夜
星勤 發表於 2014-10-12 22:17

係咪真係好多營...? 今日係咪都仍然多 ?

完全唔明成日想爭番個公民廣場番黎做乜9
我完全唔覺得開番條金鐘道就會換到中間派既支持
反而肯定仲少左人支持
真心on dog
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

準備摺埋先黎單笑料 不過似乎係流料多過堅料 (?!)  

http://www.ntdtv.com/xtr/b5/2014/10/10/a1145071.html

完全唔明成日想爭番個公民廣場番黎做乜9
我完全唔覺得開番條金鐘道就會換到中間派既支持
反而肯定仲少左人 ...
hinz 發表於 2014-10-13 00:53

佢地當中有人覺得爭取到公民廣場都叫爭取到一樣野... 就算到頭來乜都無果陣 都叫有個交代

但事實上唔關公民廣場事 lol

-Prince- 發表於 2014-10-13 00:54

當笑料睇唔錯

-Prince- 發表於 2014-10-13 00:54

幫襯藍絲帶真係等如...

政府稱不考慮開放政府總部東翼前地

政府再呼籲在馬路非法集結的人士,盡早結束在港九的佔領行動,避免繼續對市民的日常生活和工作構成嚴重的影響。對於有佔領 人士和相關團體提出,開放政府總部東翼前地,政府發言人表示,有關地點是政府總部一部分,主要用作政府總部車輛出入口及上落客地點,大量的人群聚集,會嚴 重影響政總的運作、構成政總和周邊地方的安全風險,因此政府不會考慮開放東翼前地,會繼續按照現時機制,於特定時間內供示威和集會之用。

政府又建議,有關團體和集結人士,使用面積較大而不妨礙交通和市民正常生活的添馬公園及中西區海濱長廊(中環段)、維多利亞公園大草坪和旺角麥花臣遊樂場等地方聚集,政府相關部門會配合。

咩野都唔肯讓,呢個PK政府收皮啦!!!!!!!!!!

LIVE: 反佔中暴徒衝擊金鐘道!!!!!!!!!!
差佬快D噴胡椒噴霧啦!!!!!!!!!!

政府稱不考慮開放政府總部東翼前地

政府再呼籲在馬路非法集結的人士,盡早結束在港九的佔領行動,避免繼續 ...
酷愛903 發表於 2014-10-13 13:23

689幾時收皮

差佬快D噴胡椒噴霧啦!!!!!!!!!!  ...
酷愛903 發表於 2014-10-13 14:02

反佔中同警察同一黨,點會噴呀

差佬快D噴胡椒噴霧啦!!!!!!!!!!  ...
酷愛903 發表於 2014-10-13 14:02

五百幾人 圍數唔少 lol
    邊個出咁多人既錢呀 @@?

反佔中同警察同一黨,點會噴呀
kk8733 發表於 2014-10-13 14:18

如果真係有曬證據佢地係合作既話 都唔會有事 ?_? 咁咪真係屈機既 ??@@

LIVE: 大部分暴徒已離開金鐘,現正前往旺角!!

LIVE: 大部分暴徒已離開金鐘,現正前往旺角!!
酷愛903 發表於 2014-10-13 15:49

系邊度有得睇呢d live ?

系邊度有得睇呢d live ?
Nicholas 發表於 2014-10-13 15:51

https://m.youtube.com/watch?v=bC ... MgrqnMiaJq24FJyWGhz

今日係黃之鋒生日
可以一大班人同佢一齊過真好
我諗佢嘅生日願望都係香港可以盡快解決到而家嘅問題

佔左十幾日都可以不了了之
呢個政府真係厚顏無恥

btw 杜生杜太俾個like你地
不枉我支持你地咁耐
JM 2016

d的士佬真係煩....阻住你揸的士呀而家....
要揸咪去第二度囉....又唔係一定要喺金鐘真係好鬼黑人憎

kk8733 發表於 2014-10-13 16:00

雖然重播左好多次... 但係班暴民真係好誇張...

佔左十幾日都可以不了了之
呢個政府真係厚顏無恥

btw 杜生杜太俾個like你地
不枉我支持你地咁耐 ...
張少 發表於 2014-10-13 19:14

而家咁搞落去 香港都真係淪陷 黑社會掃場... 好似以前未發展既香港咁
東方之珠可以發生d 咁既事 真係令好多人跌曬眼鏡
有d 外國交流生同我地食飯傾計果陣 同我地講有機會都唔會再來讀... 話每日睇到呢d 新聞問點解香港好似內地咁 我都唔知點答

頭先特登去現場同佢講聲加油
先發現今日多左好多人

頭先特登去現場同佢講聲加油
先發現今日多左好多人
-Prince- 發表於 2014-10-13 21:34

邊個佢

邊個佢
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-13 21:35

Lester
不過如果有會員在場都要小心安全

邊個佢
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-13 21:35

相中人??

你哋搞咁多嘢都冇用啦,50年一滿,你哋同我哋都系同一種制度
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

Lester
不過如果有會員在場都要小心安全
-Prince- 發表於 2014-10-13 21:38

oh my lester
btw 你都要小心呀

oh my lester
btw 你都要小心呀
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-13 21:43

is mine
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

如果出黎傾左
就會走,唔會發生暴力,唔會阻住人
唔會阻住條路,而家又話晒班佔中嘅人

能否讓時光可以倒流

梁狗真係我地投哂降都唔受降
可能太仰慕鄧小平, 想學佢開槍
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

梁狗真係我地投哂降都唔受降
可能太仰慕鄧小平, 想學佢開槍
John 發表於 2014-10-13 23:24

創下歷史就係咁既意思 @@

【22時52分消息】學聯副秘書長岑敖暉於發言時指,在金鐘遇上一對年老的公公婆婆,他們指「啱啱同班流氓肉搏完,頂住咗佢哋」,令岑敖暉相當感動,認為長者未能在晨運後「買餸、吹水、打麻雀同玩雀仔」,而是要站出來抗爭。談到「玩雀仔」時,岑敖暉稍作停頓澄清「唔係(嗰啲玩雀仔),即係嗰啲呢......喺公園度攞住雀籠玩雀」,惹來在場人士大笑

此外,岑敖暉於發言中笑指,學聯秘書長周永康今晚「黃子華之約」是與其女友前往,強調「周永康係有女朋友」。學民思潮召集人黃之鋒隨即詢問「點解你要澄清?」岑敖暉則以笑臉回應:「唔係澄清,係補充。」

第二張改到好GAG

反佔中同班警察好L狗, 似比人洗腦緊,,唔知咩叫公義

【22時52分消息】學聯副秘書長岑敖暉於發言時指,在金鐘遇上一對年老的公公婆婆,他們指「啱啱同班流氓肉搏 ...
Nathan 發表於 2014-10-14 02:05

ALEX有女IS GOOD
留番Lester比我<33333

班差佬居然趁人少拆哂銅鑼灣D路障並重開怡和街西行線WTF~