返回列表 發帖
冇記錯係kay,記錯就係fa
kenny1102 發表於 2015-1-3 02:04

係喎,講返你知女歌手播放率第四同第五位係: 謝安琪同吳雨霏

播放率五強: 薛凱琪>楊千嬅>鄭秀文>謝安琪>吳雨霏

我投左 Shiga ga, 因為 kay 姐 and fa 今年可能會多 D 人投, Shiga 年資最少, 投 Shiga 鼓勵下  ...
chanchan0909 發表於 2015-1-3 02:06

有taste嘎

CM咁多愛霏力...
雖然我個最歌投票,霏都唔夠票入round2

莫非我成了決定性的一票。
kenny1102 發表於 2015-1-3 02:08

不是阿,謝安琪一支獨秀!

有taste嘎

CM咁多愛霏力...
雖然我個最歌投票,霏都唔夠票入round2 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 02:10

你咁愛碎雅咁要記得留意我榜

最後到我最喜愛歌曲五強啦!
報報先
歌曲五強:
1. 好不容易遇見愛 - 楊千嬅
2. 獨家村 - 謝安琪
3. 高山低谷 - 林奕匡
4. 越難越愛 - 吳若希
5. 青春常駐 - 張敬軒

有冇美jo份
kenny1102 發表於 2015-1-3 02:07

美祖今年好多投票都無 Top5

我嗰邊 jojo 一開始包尾, 最後急起直追 12 位裡面都有 no.9

2014年度Issac流行樂壇播放指數流行榜
我最喜愛的女歌手大獎:
謝安琪

投票結果: 謝安琪>楊千嬅>薛凱琪> ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 02:07
恭喜哂kay希望連中歌曲
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

你咁愛碎雅咁要記得留意我榜
kenny1102 發表於 2015-1-3 02:11

唔通有得掃獎
到時support噶

恭喜哂kay希望連中歌曲
HOTMAN 發表於 2015-1-3 02:14

票數好平均

買定黎手啦,最後一個獎!!!!!

最歌好難估
應該最後都係 青春 vs 獨家

估青春

估 kay

2014年度Issac流行樂壇播放指數流行榜
我最喜愛的歌曲大獎:
獨家村 - 謝安琪

投票結果: 獨家村>青春常駐>高山低谷>越難越愛>好不容易遇見愛

最歌好難估
應該最後都係 青春 vs 獨家

估青春
ed8671ed 發表於 2015-1-3 02:17

我投獨家架

估唔到fa墊底,以為係越難越愛

congrats kay

恭喜 kay 又左一台嘅最歌 !

2014年度Issac榜熱播流行樂壇頒獎典禮
已完滿結束,多謝大家支持,今年比去年多人睇左我個頒獎禮,希望下年你地都要支持我呀!!!!

2014年度Issac榜熱播流行樂壇頒獎典禮
頒發獎項結果包括:

熱播推介十大,包括至尊金曲大獎(10)
第一位(至尊金曲):  致少年時代 – 古巨基
第二位:  色惑 – 楊千嬅
第三位:  一 – Aga(江海迦)
第四位:  好不容易遇見愛 – 楊千嬅
第五位:  最後最後 – 薛凱琪
第六位:  我好想你 – 馮允謙
第七位:  生於憂患 - Kolor
第八位:  流淚行勝利道 – 許志安
第九位:  獨家村 – 謝安琪
第十位:  光源 – 林欣彤

Issac榜熱播推介跳舞歌曲獎(1)
豔羨 – 吳雨霏

Issac榜熱播電視主題曲獎(金、銀、銅) (3)
金: 大愛 – 鍾嘉欣
銀: 越難越愛 – 吳若希
銅: 護航 – 許廷鏗

熱播唱作歌手獎(金、銀、銅) (3)
金: 馮允謙
銀: 周柏豪
銅: 王菀之

熱播樂壇新人獎(金、銀、銅) (3)
金獎: 鄭俊弘
銀獎: 顏培珊
銅獎: 謝偉倫

熱播國語歌曲獎(金、銀、銅)(3)
金獎: 色惑 – 楊千嬅
銀獎: 可以了 – 陳奕迅
銅獎: 你給我聽好 -陳奕迅

最受歡迎熱播合唱歌曲獎 (1)
自戀自在 - Fabel / 盧巧音

Issac榜躍進歌手獎(金、銀、銅)(男/女/組合合頒)(3)
金獎: 楊千嬅 (上年度播放次數共63次,本年度共 236次 ; 進步共173次)
銀獎: 鄭秀文 (上年度播放次數共20次,本年度共 163次 ; 進步共143次)
銅獎: 馮允謙 (上年度播放次數共7次,本年度共 148次 ; 進步共141次)

熱播上榜歌曲歌手大獎(1)
Rubberband (共7首)

Issac榜流行樂壇熱播至尊大碟大獎(1)
Tonight – 薛凱琪

Issac榜流行樂壇熱播組合大獎 (金、銀、銅)(3)
金獎: Rubberband
銀獎: C All Star
銅獎: Dear Jane

Issac榜流行樂壇熱播男歌手大獎 (金、銀、銅)(3)
金獎: 周柏豪
銀獎: 許志安
銅獎: 馮允謙

Issac榜流行樂壇熱播女歌手大獎 (金、銀、銅)(3)
金獎: 薛凱琪
銀獎: 楊千嬅
銅獎: 鄭秀文

Issac榜流行樂壇我最喜愛的歌曲大獎 (1)
獨家村 – 謝安琪

Issac榜流行樂壇我最喜愛的組合大獎 (1)
C All Star

Issac榜流行樂壇我最喜愛的男歌手大獎 (1)
張敬軒

Issac榜流行樂壇我最喜愛的女歌手大獎 (1)
謝安琪

共42個獎項

估唔到fa墊底,以為係越難越愛

congrats kay
ed8671ed 發表於 2015-1-3 02:20

佢第一輪投票果陣拎第一咖,以為佢今年贏梗

歌手得獎數目:

5: 楊千嬅
4: 馮允謙
3: 薛凱琪/謝安琪
2: 許志安/周柏豪/陳奕迅/Rubberband/C All Star/鄭秀文
1: 古巨基/Aga/Kolor/林欣彤/吳雨霏/鍾嘉欣/吳若希/許廷鏗/王菀之/鄭俊弘/顏培珊/謝偉倫/Dear Jane/張敬軒
0.5: Fabel/盧巧音

2014我的音乐颁奖典礼

第十位:近年作品减少,但是10大少不了你这位朋友。。。。

第十位:近年作品减少,但是10大少不了你这位朋友。。。。 ...
youfuqi 發表於 2015-1-3 12:25

仲未頒既 ?

2014 CBM 年度總選

2015.01.03 15:00 - 18:00

總選就快開始啦

第二階段投票 走勢速報 !!!

(截至 2014.01.03 14:30 第二階段投票次數 : 102)

我最喜愛的新人 :
田蕊妮 / 鄭俊弘 / Yukilovey / 天堂鳥 / 小塵埃
我最喜愛的組合 :
C AllStar / Super Girls / RubberBand / Dear Jane / 小塵埃
我最喜愛的男歌手 :
周柏豪 / 張敬軒 / 林奕匡 / 陳奕迅 / 許志安

我最喜愛的女歌手 :
謝安琪 / 薛凱琪 / 吳雨霏 / 王菀之 / 楊千嬅

我最喜愛的歌曲 :
林奕匡 - 高山低谷 /
張敬軒 - 青春常駐 / AGA - 一 / 謝安琪 - 獨家村 /楊千嬅 - 好不容易遇見愛

最高票數的單位為本年度得主 !

第二階段投票現正開始 ! 選出最愛 ! 最後 2 個鐘 ! (4:30 截止!)

投票網站 !  https://zh.surveymonkey.com/r/P9W3XYZ

一間 下午 3 點 30 分開始 公布本年最佳 !!!
1. 年度新人
2. 年度卓越歌手
3. 最佳作曲
4. 最佳作詞
5. 最佳編曲
6. 最佳 MV

7. 年度唱作歌手
8. 年度歌曲
9. 年度組合
10. 年度男歌手
11. 年度女歌手

12. 年度專輯
13. 我最喜愛的新人

14. 我最喜愛的組合
15. 我最喜愛的男歌手
16. 我最喜愛的女歌手
17. 我最喜愛的歌曲

18. 年度歌手

2014 年度 Musicland 歌曲推介流行榜頒獎典禮

繼續唱 一起的撐

2015.01.03    1800 - 2000

2014 年度 Musicland 歌曲推介流行榜頒獎典禮將於今日下午六時舉行,請多多支持,見證這個時代誕生的音樂!

繼續唱 一起的撐2015.01.03    1800 - 2000

2014 年度 Musicland 歌曲推介流行榜頒獎典禮將於今日下午六 ...
thm 發表於 2015-1-3 14:58

我完左就交比你 我會 support u 嘎 !!!

2014 CBM 年度總選,將於 15:30 開始,喺大家入場嘅呢半個鐘會有入選年度歌手最後五強嘅宣傳活動 同埋 入選投票項目最後五強嘅拉票活動 !

首先就講年度歌手先年度歌手係喺呢到 18 個獎項裡面唯一計分嘅獎項每周根據榜分計算我好孤寒嘅 ,因為每周第一位得 20 分,第二位得 19 分 ...... 第二十位得 1 分,無上榜 0 分, 不過有好多冠軍歌我都有比落榜周,所以加加埋埋佢地都拎到唔少分嘅 ! 總計全年最高分嘅歌手就係年度歌手啦 !

周柏豪
上榜歌: 異能 傳聞 小孩 現在已夜深 自由意志 日落日出
冠軍歌: 同行 還記得

入圍獎項: 我最喜愛的男歌手 / 年度歌手

2014 年超勤力嘅佢, 加埋小白今年有 9 首歌, 因為呢個頒獎禮大多嘅獎項都唔係計分, 所以佢今年入圍嘅得 2 個獎, Pakho表示年度歌手都有信心拎到嘅, 佢即刻向大家拉票, 希望我最喜愛的男歌手投我一票, 我係周柏豪!

問到如果拎到獎嘅話會多謝邊個? 佢話: 一位我好重要嘅人 ... 哎呀, 等我拎到先啦!

張敬軒
上榜歌: 溫馨提示 最卑微的願望
冠軍歌: 塵埃落定 青春常駐

入圍獎項: 年度歌曲 / 我最喜愛的男歌手 / 年度歌手

2014 年真係佢重新出發嘅一年啦, 不過入英皇之後到而家都只係派左 2 首歌, 2 首歌都拎左好多分, 不過 2 首歌係唔夠嘅, 好在年頭環球都幫佢派左 2 首歌, 塵埃落定 仲拎到冠軍, 佢話多謝 CBM! 我今年 plug 嘅歌唔多, 呢個獎應該未必拎到, 我下年一定會更加努力!

軒仔仲借機會拉票, 希望大家支持我! 投張敬軒同青春常駐一票!

佢仲同我講, 呢個頒獎禮係我每年都會期待嘅, 話曬你都唔會頒 600 個獎, 你得 18 個, 仲要唔會分 qouta, 我一間一定會比心機唱嘎!

RubberBand
上榜歌: 放 前面尚有一萬里 語言藝術 你和我
冠軍歌: 成長說明書 We are One 坦白 瞬間看地球

入圍獎項: 年度 MV / 年度歌曲 / 年度組合 / 年度專輯 / 我最喜愛的組合 / 年度歌手

2014 年勁 plug 歌嘅另一個單位, 舊年 CBM 榜加埋有 5 周冠, 係所有歌手之冠, 問到佢地有咩想講, 6 號即刻喊住話多謝 paco 多謝小肥 多謝 kary 多謝 stephy, 睇黎佢好坦白咁講出佢仲好掛住以前 d 同事!

佢地見到 pakho 同軒仔勁落力咁拉票, 梗係要拉埋一份啦! 請投 RubberBand 一票!

support

繼續唱 一起的撐2015.01.03    1800 - 2000

2014 年度 Musicland 歌曲推介流行榜頒獎典禮將於今日下午六 ...
thm 發表於 2015-1-3 14:58

你完咗就交比我啦 我8:30開場啊

王菀之
上榜歌: 不再說分手 我們他們
冠軍歌: 天堂有路 好時辰

入圍獎項: 最佳作曲 / 年度唱作歌手 / 年度女歌手 / 我最喜愛的女歌手 / 年度歌手

多謝大家! 連續 2 年入到 CBM 嘅年度歌手五強真係要多謝榜主 ! 舊年拎左年度歌手之後問到今年有無信心,Ivana 話有架,見到我們他們 2>3>3>2 勁賺 74 分,佢話好開心 ! 佢仲開心到唔記得拉票 !

李榮浩
上榜冠軍歌: 模特 李白 都一樣 喜劇之王

入圍獎項: 年度唱作歌手 / 年度男歌手 / 年度專輯 / 年度歌手

謝謝 CBM 給我這麼大的鼓勵 ! 沒想到這麼多歌曲能上榜 (梗係啦, 自 plug 3 首) 希望大家能夠支持我, 香港的朋友大家好, 我叫李榮浩 ! 咁大家要留意佢啦 !!!

support

你完咗就交比我啦 我8:30開場啊
ed8671ed 發表於 2015-1-3 15:10

welcome 雅妹 第一位觀眾

林奕匡
上榜歌: Goodman I see you Everywhere 頌讚詩
冠軍歌: 高山低谷

入圍獎項: 年度卓越歌手 / 最佳作曲 / 年度歌曲 / 年度男歌手 / 我最喜愛的男歌手 / 我最喜愛的歌曲

Hello, 我係 Phil, 今次係我第一次入我最喜愛的男歌手五強, 希望大家可以支持我 ! 投我一票 !

許志安
上榜歌: 流淚行勝利道 如初
冠軍歌: 新天地

入圍獎項: 年度男歌手 / 我最喜愛的男歌手

大家好, 我係許志安, 今年再唔投我可能我就無機會啦 ! 希望大家投我一票 !

support chan thm ed
撐榮浩bb
我們的總和

陳奕迅
上榜歌: 你給我聽好 可以了
冠軍歌: 娛樂天空

入圍獎項: 最佳MV / 我最喜愛的男歌手

Eason 無黎, 無得拉票!

support chan thm ed
撐榮浩bb
Wonders 發表於 2015-1-3 15:19

welcome der !!! 第二位觀眾 !!!
榮浩BB 勁多提名

Dear Jane
上榜歌: Stand Up 一去不返 約翰與洋子

入圍獎項: 我最喜愛的組合

我地都有十年啦 ! 希望大家支持我地嘅情歌 !

C AllStar + Super Girls
C AllStar
上榜歌: 惺惺相惜 時日如飛 星海 城惶城恐 SuperStar
冠軍歌: 家書
入圍獎項: 年度組合 / 我最喜愛的組合

Super Girls
上榜歌: I Belong to U SuperStar
冠軍歌: 鎂光燈下
入圍獎項: 我最喜愛的組合

大家好! 我係 Aka! 我係 Jessica! 我係 Cheronna! 我係 Yanny! 我係 Heidi! 我係 Jase! 我係 On! 我係 King! 我係 釗鋒! 請支持 SuperStar!!!

小塵埃
上榜歌: 我愛京達卡 慢活 這感覺

入圍獎項: 年度新人 / 年度組合 / 我最喜愛的新人 / 我最喜愛的組合

大家好! 我地係小塵埃! 多謝第一階段投比小塵埃嘅咁多位! 我地入左 2 項嘅投票! 我最喜愛的組合 同 我最喜愛的新人! 希望大家支持我地!

楊千嬅
上榜歌: 來生舞 色惑
冠軍歌: 好不容易遇見愛

入圍獎項: 我最喜愛的女歌手 / 我最喜愛的歌曲

知道大家 Like 爆色惑 ! 咁快 D 投我一票啦 !

我完左就交比你  我會 support u 嘎 !!!
chanchan0909 發表於 2015-1-3 15:00

好呀haha, 我今日有啲趕時間你可唔可以早少少或者準時頒完 XD support!

吳雨霏 + 薛凱琪
吳雨霏
上榜歌: 逆轉 沒有花收的日子 一千個假想結局
冠軍歌: 留不低 豔羨
入圍獎項: 年度女歌手 / 我最喜愛的女歌手

薛凱琪
上榜歌: Contagious 弗洛蒙 一直一直
入圍獎項: 我最喜愛的女歌手

Kary : 我要逆轉 ! 我要逆轉 ! 我要逆轉 !
Fiona : 最後最後啦 ! 請支持 Fi 一票 !
Kary : 請支持我 Kary 一票 !

好呀haha, 我今日有啲趕時間你可唔可以早少少或者準時頒完 XD support!
thm 發表於 2015-1-3 15:28

放心  我肯定可以準時

謝安琪
上榜歌: 心不由己 家明
冠軍歌: 勢不兩立 獨家村

入圍獎項: 年度專輯 / 年度女歌手 / 我最喜愛的女歌手 / 我最喜愛的歌曲

嘩正呀訓到而家先醒 XDDD 撐嘎

其他歌手都入左場啦 !

今年開始我會以直接評選嘅方式,因為以往都係計分選出黎嘅都唔係自己心水,所以轉轉方式,只係得 18 個獎,希望大家唔好見到自己偶像無獎會走人啦 !

嘩正呀訓到而家先醒 XDDD 撐嘎
kwanie 發表於 2015-1-3 15:33

Welcome welcome !!! 第四位入場

謝安琪
上榜歌: 心不由己 家明
冠軍歌: 勢不兩立 獨家村

入圍獎項: 年度專輯 / 年度女 ...
chanchan0909 發表於 2015-1-3 15:32
呢條片出咗 獨家村無人投