返回列表 發帖
I am splitting splitting
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

仲衰,即係個fsns唔係首推黃浩琳
harryharry 發表於 2016-3-12 23:55

好開心能夠和你合照,你今日好靚女,唱歌好好聽,令我聽出耳油,唔知你聽唔聽到我嗌你個多,多謝你俾在一個精彩既黃昏我,對了!在此恭喜你係新城頒獎典禮上得到新城勁爆創作歌手獎項,加油!粉絲阿德永遠支持你!@lillianwonghl
lillianwhl
聽到⋯⋯明白你用心,但是昨天氣氛比較安靜,所以如果可以,還是要照顧一下其他聽眾的感受啊⋯⋯謝謝
Happy and Blessed.

#JOEY100SONGS

83. 戀人未滿

J&J真係好高質
而今日拎翻戀人未滿黎聽 可能係首歌本來就好似Eric Kwok某D舊歌
首歌竟然會勾起D舊回憶出黎

個intro好陽光 就好似係日出果一刻咁光芒四射咁溫暖
或者戀人未滿果一份矛盾都係咁曖昧咁甜入心

side track都有過百萬點擊 對JOEY黎講真係算唔錯
個MV都幾好睇

84. 小日子

唔知MV最後出現既呢句有冇顛覆大家對首歌既認知

兩人與世隔絕地相愛是一件很美麗的事情,但是他們之間的親密話語,又要以什麼來滋養潤飾呢?
即使這個世界是多麼的不值一顧,始終也是他們互訴情話時的必需品。

仍然期待世界給我姑丈是妄想 / 陳妍希 曾燃點起鼓舞 /

好開心能夠和你合照,你今日好靚女,唱歌好好聽,令我聽出耳油,唔知你聽唔聽到我嗌你個多,多謝你俾在一 ...
jose 發表於 2016-3-13 00:50

點解你會搵到

暫借問

#星期日是愛雅日

起跑

負能量太多
連姐姐教你星期日可以去跑跑步 減減壓

起跑讓我抽離
偶爾也會喘氣
終於渡過週期
這太神奇 再跑再走再過幾公里

p.s. shegabb今日又去咗跑馬拉松喔 <3

83. 戀人未滿

J&J真係好高質
而今日拎翻戀人未滿黎聽 可能係首歌本來就好似Eric Kwok某D舊 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-13 11:02

聽下聽下咁就四年幾 完全唔覺出左咁耐

83. 戀人未滿

J&J真係好高質
而今日拎翻戀人未滿黎聽 可能係首歌本來就好似Eric Kwok某D舊 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-13 11:02

曖昧令人又愛又恨
好多時都係霧裡看花沒有發生任何事

曖昧令人又愛又恨
好多時都係霧裡看花沒有發生任何事
jasonng 發表於 2016-3-13 17:52

呢位會員睇黎好多感受

呢位會員睇黎好多感受
bagfgfcde 發表於 2016-3-13 17:54

唔多 少少咁喇
好想tag 返呢隻歌同MV 出嚟噶
HEISON 啲MV 真係拍的幾好

不想曖昧只想要愛你 不然還能怎樣
正常不過的一種心情 有甚麼好緊張
盡管讓你為難 我也已經憋得慌

唔多 少少咁喇
好想tag 返呢隻歌同MV 出嚟噶
HEISON 啲MV 真係拍的幾好  

不想曖昧只 ...
jasonng 發表於 2016-3-13 18:03

無論發生乜事我都會支持你架

美祖最高汁既歌
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

MV backdrop個色…
加埋個圓圈轉轉轉…
我又諗起王菀之Cinema of Love
曲奇餅罐形嘅碟
------------
2016.03.13: Aga - 圓

Happy birthday
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

無論發生乜事我都會支持你架
bagfgfcde 發表於 2016-3-13 18:24

爲咗答謝你
送隻歌俾你噶

原來叫Cheer Up

爲咗答謝你
送隻歌俾你噶

原來叫Cheer Up
jasonng 發表於 2016-3-13 19:54

好耐冇聽過ella新歌啦

bagfgfcde 發表於 2016-3-13 21:11

呢個人妻應該都好能再有歌
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

bagfgfcde 發表於 2016-3-13 21:11

快啲復出喇
唔想佢隱退呀

喺華納都仲有歌未出

布穀鳥大作戰 / 低科技之歌 /

其實嗰陣都未完約
又唔派埋

其實嗰陣都未完約
又唔派埋
jasonng 發表於 2016-3-13 22:24

最徙係呢隻

最徙係呢隻
kevinlai1621 發表於 2016-3-13 22:27

舞又排埋 live又唱過

GIN 唱 R&B 真係好fit
佢自己又中意玩呢類歌
希望新碟會有 R&B

狂熱和努力 誰話並無價值

首歌好loop到

舞又排埋 live又唱過

GIN 唱 R&B 真係好fit
佢自己又中意玩呢類歌
希望新碟會有 R&B  ...
jasonng 發表於 2016-3-13 22:41

唔知下一plug係自己系列定繼續係eric kwok系列

唔知下一plug係自己系列定繼續係eric kwok系列
kevinlai1621 發表於 2016-3-13 22:50

唔係話有Alex Fung 咩
希望係Alex Fung

#Joey100Songs 83 84 都大愛
尤其是同樣旋律個首真係正過天窗好多好多

J&J攞女金我服!

唔係話有Alex Fung 咩
希望係Alex Fung
jasonng 發表於 2016-3-13 23:08

alex fung 都好, 佢都唔方會係大路野

狂熱和努力 誰話並無價值

首歌好loop到
bagfgfcde 發表於 2016-3-13 22:42

愛 LOOP 1314 VER

三年嘅十大第十位喔
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

布穀鳥大作戰 / 低科技之歌 /
seeseetv 發表於 2016-3-13 22:13

咁布穀鳥大反擊呢
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

咁布穀鳥大反擊呢
John 發表於 2016-3-13 23:56

齊齊用嘴巴啄啄啄開心活著

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

暫時首聽:
Sherman(鐘意曲風/未慣唱腔)
Stomach(偏心鍾意把聲/麻麻曲風)
Sister(兩樣都so-so)

希望月球下可以兩全其美

有理想全碟

全碟top3 : 有理想 / 大太陽 / 不將就

alex fung 都好, 佢都唔方會係大路野
kevinlai1621 發表於 2016-3-13 23:32

啲大路嘢應該交晒俾eric 搞
不過驚環球plug 歌保守到淨係plug 佢嗰啲

啲大路嘢應該交晒俾eric 搞
不過驚環球plug 歌保守到淨係plug 佢嗰啲 ...
jasonng 發表於 2016-3-14 09:14

可能Eric造左首就有就有3.0呢
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

可能Eric造左首就有就有3.0呢
John 發表於 2016-3-14 09:46

逆轉 之後聽返都OK 呀
如果去到3.0 應該都唔錯

離地系列
星期一太空漫遊
我好得閒

X 100
我們的總和

逆轉 之後聽返都OK 呀
如果去到3.0 應該都唔錯
jasonng 發表於 2016-3-14 10:02

其實呢個系列我幾鍾意
幾適合Kary唱 又型

又聽緊Meridian
隻碟係幾舒服

omggg啱啱巴士播左大半首剛剛好
播到「只得一點不算數」先停
好幸福呀 千千快d再拍多個mv熱播啦

有理想全碟

全碟top3 : 有理想 / 大太陽 / 不將就
bagfgfcde 發表於 2016-3-14 07:18
有理想要冠架

今日知道聽咩歌

穿花蝴蝶
這首歌的名字是秘密
月球下的人

有Friend 子介紹我聽呢個叫Winnie 既女仔
佢高音好靚唱英文歌好好聽

另外之前成日睇The Flame busking
佢啲中音同belting 都好正  

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

為何有無盡孤苦的單~~數
Happy and Blessed.

有Friend 子介紹我聽呢個叫Winnie 既女仔
佢高音好靚唱英文歌好好聽

另外之前成日睇The Fla ...
matthew1990 發表於 2016-3-14 15:01

係幾好聽喎

嗱唔係唔畀搞Gag…
但係搞完之後
唔使自爆自己啱啱搞嗰個係Gag嚟嘅…
噉樣侮辱咗個Gag喇…
同埋…冇人拆Gag嘅話
我真係會以為諸葛亮係識講英文
爛GAG嚟架!!!!哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
------------
2016.03.14: 薛凱琪 - 諸葛亮

兔兔今日要全日狂聽