返回列表 發帖
最愛祖既榜一定係616
JasOh103 發表於 2016-12-17 19:21
但佢無申請共和

不要不要不要驟來驟去
請珍惜我的心
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

好攰
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

黃偉文 (2080.6分)
上榜歌曲 29 首:
磨牙 9, 睡前服 11, 親熱 32, 同屋主 14, 百姓 50, 這首歌的名字是秘密 42, 第三條跑道 21, 專業失戀30年 38, 羅賓 106, 史上最遠離家出走 19, 壞與更壞 19, 不愛之恩 14, 今生不回家 81, 懶人包 57, 不同班同學 72, 十年後的我 56, 一個都不能少 12, 兄兄我我 88

打到手瘸
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

經過2009年的短暫高峰後,陳柏宇被指在樂壇表現欠積極,在之後數年未能承接強勁走勢,聲勢大幅下滑,但仍一直有推出不少為人津津樂道的歌曲,如《逸後》、《尊嚴》、《車匙》等。

乜逸後同車匙係「2009年的短暫高峰後」出架咩
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

黎到week 52
但又好似冇乜歌想re冠

經過2009年的短暫高峰後,陳柏宇被指在樂壇表現欠積極,在之後數年未能承接強勁走勢,聲勢大幅下滑,但仍一 ...
John 發表於 2016-12-18 04:12

兒歌[編輯]
2008年:《魔法戰隊》(《魔法戰隊》粵語主題曲)
作曲:岩崎貴文
作詞:鄭櫻綸
編曲:葉肇中
監製:鄧智偉

2013年:《I Wanna Fly》(新城「勁爆兒歌榜」季軍歌曲)
作曲:Jun Kung 恭碩良 @ MoFo / 陳柏宇
作詞:喬星
編曲:Jun Kung 恭碩良 & Kelvin Avon 倪凱民 @ MoFo
監製:Kelvin Avon 倪凱民 & Jun Kung恭碩良 @ MoFo
電影歌曲[編輯]

I Wanna Fly原來係兒歌

Your Political Compass

Economic Left/Right: -2.63
Social Libertarian/Authoritarian: -3.64
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Economic Left/Right: -2.63
Social Libertarian/Authoritarian: -3.64
HOTMAN 發表於 2016-12-18 11:55

Economic Left/Right: -2.38
Social Libertarian/Authoritarian: -2.72

Economic Left/Right: -2.38
Social Libertarian/Authoritarian: -2.72
bagfgfcde 發表於 2016-12-18 12:51

其實後生仔通常都偏left同libertarian 大家都未有權力(好似係)
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

I Wanna Fly原來係兒歌
CunninG 發表於 2016-12-18 11:14

有咩出奇, 高山低谷都上過兒歌榜
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

黎到week 52
但又好似冇乜歌想re冠
bagfgfcde 發表於 2016-12-18 10:32

我下wk有一首

比7字歌定9字歌十大好?
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

我下wk有一首

JasOh103 發表於 2016-12-18 14:50

WHY NOT BOTH
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我下wk有一首

JasOh103 發表於 2016-12-18 14:50

邊首七字歌

邊首七字歌
bagfgfcde 發表於 2016-12-18 14:55

XXXX我X你

WHY NOT BOTH
dongbb2332 發表於 2016-12-18 14:53

如果係咁 某首3字歌就要犧牲

JasOh103 發表於 2016-12-18 15:08

只要祖祖有十大 其他都冇所謂啦

希望唔係我諗緊嗰首

點解唔可以3荃其美

原來講真心話就可以唔顧其他人感受
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

黃偉文 (2080.6分)
上榜歌曲 29 首:
磨牙 9, 睡前服 11, 親熱 32, 同屋主 14, 百姓 50, 這首歌的名字是秘密 ...
John 發表於 18/12/2016 03:29

有 excel 點解要打

點解唔可以3荃其美
dongbb2332 發表於 2016-12-18 15:21

你係咪都比個3首十大先?
希望唔係我諗緊嗰首
ed8671ed 發表於 2016-12-18 15:12

咦 今年暫時十大唔止1首3字歌喎 希望每首都可以走到尾
只要祖祖有十大 其他都冇所謂啦
bagfgfcde 發表於 2016-12-18 15:11

都好幾年無比祖祖十大 我應該谷新貴谷勁d
我錯

你係咪都比個3首十大先?  

JasOh103 發表於 2016-12-18 16:43

今年十大有3字 7字 9字歌

今年十大有3字 7字 9字歌
dongbb2332 發表於 2016-12-18 16:47

pighead version +100fun

經過2009年的短暫高峰後,陳柏宇被指在樂壇表現欠積極,在之後數年未能承接強勁走勢,聲勢大幅下滑,但仍一 ...
John 發表於 2016-12-18 04:12

樽鹽就係

please vote for杏仁露 !!!!

原來講真心話就可以唔顧其他人感受
616.1314 發表於 2016-12-18 15:34

記者都未問完,坤哥就搶住講:「其實我都好想講呢件事,大家只係睇過cap圖,我100%肯定,我冇講過啲咁嘅嘢,冇提到人名,因為我自己拍片都會避忌啲,但係如果令大家唔開心,我會向大家講聲對唔住。」

巾幗3豆瓣評分:3.6/10

從未見過可以低到咁既樣。。

好心啦, 仲護航黎做咩
自己唔紅唔檢討下自己, 走去扮灰
而家唔係話你講咩咁簡單, 態度都有問題, 仲死撐做咩

好心啦, 仲護航黎做咩
自己唔紅唔檢討下自己, 走去扮灰
而家唔係話你講咩咁簡單, 態度都有問題, 仲死撐做咩 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-18 18:22

@william

@william
艾石仔 發表於 2016-12-18 18:24

佢唔會入黎ga la, 唔想同呢d人係到嘈交

佢唔會入黎ga la, 唔想同呢d人係到嘈交
kevinlai1621 發表於 18/12/2016 18:26
唔洗嘈啦
單單打打就夠

巾幗3豆瓣評分:3.6/10

從未見過可以低到咁既樣。。
HOTMAN 發表於 2016-12-18 17:47

唯一好處係有得喺翡翠台聽下孤嶺花

全部都係qqmei啲po lol

wow
啲甜網廣告嚇到我不禁倒抽一口涼氣

講真 d廣告搵左靚少少相嘅得唔得
利申:唔係鏡粉

可唔可以唔係雞係鴨呀

乜袁偉豪都有咁多fan屎嘎 失敬失敬

強烈要求袁偉豪讓返個獎出嚟

唔洗嘈啦
單單打打就夠
kwanie 發表於 2016-12-18 18:27

我想睇混雙or亂交
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解年尾就要瘋狂OT?

雖然你俾得起OT錢啫
但我都想休息嘎
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解年尾就要瘋狂OT?

雖然你俾得起OT錢啫
但我都想休息嘎
matthew1990 發表於 2016-12-18 23:28

你要咁多錢做咩???

點解年尾就要瘋狂OT?

雖然你俾得起OT錢啫
但我都想休息嘎
matthew1990 發表於 2016-12-18 23:28

開個休息區比你

你要咁多錢做咩???
kk8733 發表於 2016-12-18 23:31

好攰呀
私隱線公司

開個休息區比你
艾石仔 發表於 2016-12-18 23:33

我需要個DuP骨區多啲
我條頸好很痛

乜條精神曰本人又姨媽到吖?

乜條精神曰本人又姨媽到吖?
林仔 發表於 2016-12-19 17:27

可能見啲yan跌又唔記得入啲掛

當佢成日借d兒抽美之水既時候我已經好唔鐘意佢^^
#馬後炮<3
#幾時到100毛<3

可唔可以唔好又到年尾先離瘋狂見報
利申:唔係鏡粉

選情告急!!!! 最後兩小時!!!!