返回列表 發帖
Kay bb
我們的總和

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

希望Kary唔係排第五啦

2014 CBM 年度總選

我最喜愛的女歌手 第二位: 楊千嬅
(1st round: 43 票 40%  2nd round: 16 票 15%)

harryharry 發表於 2015-1-3 17:37

希望Kary唔係排第五啦
bagfgfcde 發表於 2015-1-3 17:37

頒完獎就公開票數

我最喜愛的歌曲 , 由第二位公布 , 請估 !

2nd round rank1st round rank

夠鐘! 無人估

我最喜愛的歌曲 第二位: 青春常駐 - 張敬軒
(1st round: 61 票 56%  2nd round: 23 票 22%)

獨家村第一!!!

我最喜愛的歌曲: 獨家村 - 謝安琪
(1st round: 67 票 62%  2nd round: 37 票 36%)

年度歌手 第三位

黎到最後一個獎,亦都係呢個頒獎禮最重要嘅一個獎 ! 年度歌手,唯一計分嘅項目,講求產量之餘亦講求質素 ! 即刻公布第三位 !

「其他人唔認同你,唔重要,但係我知道自己今年真係有努力過,我知道自己嘅實力喺其他歌手之下,但係我唔會放棄,我會繼續努力向上追 !」

今年你嘅努力,確實大家都見到 ! 恭喜你 !

年度歌手 第三位

周柏豪(320)
上榜歌: 異能 傳聞 小孩 現在已夜深 自由意志 日落日出
冠軍歌: 同行 還記得

年度歌手 第二位

「我今年確實係有 DD 唔開心,雖然大家都話我全能,但係我今年真係有 fans 離棄我,因為電影嘅角色,因為演唱會跳鋼管舞,而我嘅歌我都知道其實好少人聽 … …」

真心希望大家支持佢,其實 feel到佢因為呢 D 原因開始有少少想放棄,希望大家買佢嘅碟,睇佢演唱會,比多 D 冠軍歌佢,因為香港咁有藝術天份嘅歌手真係唔多 !

@_@ 順手頒獎啦啦啦啦啦 !

年度歌手 第二位

「我今年確實係有 DD 唔開心,雖然大家都話我全能,但係我今年真係有 ...
chanchan0909 發表於 2015-1-3 17:51

IVANA ?

年度歌手 第二位

王菀之(322)
上榜歌: 不再說分手 我們他們
冠軍歌: 天堂有路 好時辰

ivana!!
遲左添

IVANA ?
tree 發表於 2015-1-3 17:53

不過 Ivana 真係有咁講過

Ivana 請留步,因為你係上年嘅年度歌手,請你頒發今年嘅年度歌手 !

Ivana: 呀,我一直有聽過歌呢位歌手嘅歌,好好聽,好有誠意,一直以黎佢地嘅歌都好有質素,就算作比其他歌手嘅歌都唔會交行貨,恭喜你地 !

今年有量有質,實至名歸 !!!

Ivana 請留步,因為你係上年嘅年度歌手,請你頒發今年嘅年度歌手 !

Ivana: 呀,我一 ...
chanchan0909 發表於 2015-1-3 17:55

RUBBERBAND

Ivana: 呀,我一 ...
chanchan0909 發表於 2015-1-3 17:55

百搭tag XD

百搭tag XD
thm 發表於 2015-1-3 17:57

不過都估到啦

年度歌手 : RubberBand(528)
上榜歌: 放 前面尚有一萬里 語言藝術 你和我
冠軍歌: 成長說明書 We are One(兩周冠) 坦白 瞬間看地球

18 項嘅獎項全部公布曬 ! 多謝大家支持 ! 稍後發布詳細嘅得獎名單 !

如果你用三甲嚟頒,就會係
男金:pakho
女金:ivana
組金:Rb

好啦 ! 交比 thm 嘅頒獎禮 !

♫Click呢度一下瀏覽本年度頒獎禮嘅詳細內容♫

[高八度扭音](oooh...)
今晚頒獎禮20:30開場啦!
歡迎各位20:00入場,開場前會有幾首非派台歌暖暖個場噶~

「最受歡迎歌曲大獎」第二階段投票預計會喺22:30截票,
雖然霏霏嘅liubudi喺第一階段投票不幸墮馬,
但仍然以一曲《逆轉》鼓勵10首候選歌曲,
票數只可攻不可守,要讓世界豔羨~

最後,希望各位睇完chanchan、tree同thm嘅頒獎禮之後,
不要不要不要走

投票網址:http://bit.ly/1AQVoww

[希望唔會overrun嘅]RUNDOWN
20:00 入 場/暖 場-非派台推介
20:30 開 場/新 人
20:45 十 大
21:45 幕 後
21:50 唱 作
22:00 組 合
22:15 專 輯
22:30 最歌投票結束
22:31 表 演(一腳踢表演嘉賓:連詩雅
22:35 男歌手
22:50 女歌手
23:05 最 歌/完 場

如果你用三甲嚟頒,就會係
男金:pakho
女金:ivana
組金:Rb
ed8671ed 發表於 2015-1-3 18:01

係呀, 但係 Pakho 質真係唔多好

2014 年度 Musicland 歌曲推介流行榜頒獎典禮

繼續唱 一起的撐

2015.01.03    1800 - 2000

https://www.facebook.com/hkmusicld

2014 年度 Musicland 歌曲推介流行榜頒獎典禮即將舉行!今年主題係「繼續唱 一起的撐」,香港人經歷過好多,而流行曲都係大家身邊撐過好多!開始前先回顧一下 2014 年本榜冠軍歌!

全年冠軍歌:
Week 1-10: 離開拉斯維加斯 - 藍奕邦 / 踏‧空 - 鄧麗欣 / 時光 - 許廷鏗 / 愛最大 - 謝霆鋒/廿四味 / 太平山下 - 黃耀明 / 赤裸的秘密 - 林憶蓮 / 同行 - 周柏豪 / 流浪者之歌 - 陳綺貞 / 成長說明書 - RubberBand / Dt'z it - 方皓玟 /
Week 11-20: 時日如飛 - C AllStar / I Wanna Fly - 陳柏宇 / 美麗新香港 - My Little Airport / 講呢啲 - 小肥 / 天堂有路 - 王菀之 / Stand Up - Dear Jane / 街口有落 - SHINE / We Are One - RubberBand / 小方 - 方大同 / 火宅之人 - 鄭秀文 /
Week 21-30: 來生舞 - 楊千嬅 / 目的地 - 黃耀明 / 留不低 - 吳雨霏 / 高山低谷 - 林奕匡 / Do You Love Me - 林二汶 / 家書P.S. - C AllStar / 好時辰 - 王菀之 / 特別的人 - 方大同 / 青春常駐 - 張敬軒 / 流淚行勝利道 - 許志安 /
Week 31-40: 無朋友 - 李克勤 / 勢不兩立 - 謝安琪 / 沒有花收的日子 - 吳雨霏 / 生於憂患 - KOLOR / 愛我就吻我 - 藍奕邦 / 致少年時代 - 古巨基 / 一 - AGA / 食物鏈 - 林欣彤 / 自由意志 - 周柏豪 / 分手總約在雨天 - 方皓玟 /
Week 41-50: 共勉之 - 官恩娜 / 八九十 - 衛蘭 / 新天地 - 許志安 / 逆來順受 - 關心妍 / 福氣 - 許廷鏗 / 天然呆 - 容祖兒 / 光源 - 林欣彤 / 獨家村 - 謝安琪 / 還記得 - 周柏豪 / 一直一直 - 薛凱琪 /
Week 51-52: 好不容易遇見愛 - 楊千嬅 / 水星逆行 - 連詩雅 /

[高八度扭音](oooh...) 今晚~
今晚頒獎禮20:30開場啦!
歡迎各位20:00入場,開場前會有幾首非派台歌暖 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-3 18:02

我會留守到最後最後 !!!

KARAT (TREE。GO IN MUSIC)
年度盛典 2014 正式開始 :)

頒發獎項共 32 個 !年度十大 x 10
合唱歌曲 x 1
新人獎 x 5
表現獎 x 1
唱作人 x 3
男歌手 女歌手 組合 x 9
大碟 細碟 x 2
班霸 x 1

頒發獎項共 32 個 !
tree 發表於 2015-1-3 18:04

pun
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

pun
hinz 發表於 2015-1-3 18:06

pun mud spring :(

頒發獎項共 32 個 !
tree 發表於 2015-1-3 18:04

原來你都係今日

pun mud spring :(
tree 發表於 2015-1-3 18:06

together la haha
02 著地 - 鄧麗欣

繼續唱 一起的撐

https://www.facebook.com/hkmusicld

Musicland 十大推介歌曲 [全年榜分僅次於「至尊歌曲大獎」的九首歌曲(排名按榜分排列)]

第十位 - 近年呢位歌手曲風越黎越成熟,越來越有女人味,但原來佢有女人味同時仍然可以演譯少女既清純。佢話過好想係每一首作品入面帶比人正能量,呢首歌應該可以帶比各位戀人正能量!

support thm

fifi?
我們的總和

繼續唱 一起的撐

Musicland 十大推介歌曲 [全年榜分僅次於「至尊歌曲大獎」的九首歌曲(排名按榜分排列)]

第十位 - 一直一直
主唱:薛凱琪 作曲:徐浩 填詞:陳詠謙 編曲:徐浩/Randy Chow 監製:徐浩/Randy Chow
走勢:18>16>10>07>03>05>02>01(上榜 8 週)

support thm

fifi?
Wonders 發表於 2015-1-3 18:09

中左

KARAT 2014

年度歌曲 (x10)

第十位 - 在我堅持的黃色門裡,珍藏著自製那冠冕

原來你都係今日
chanchan0909 發表於 2015-1-3 18:06

應該係琴日但琴日太忙 delay左

together la haha
hinz 發表於 2015-1-3 18:07

good ah :) lol

HINZ TOP 20 MUSIC 2014
年度歌曲 - 第十位
門 - 麥浚龍 (165)
13>03>03>05>02>01>03
02 著地 - 鄧麗欣

繼續唱 一起的撐

第九位 - 出道咁多年,佢嘗試過大路情歌,嘗試過改變形象唱跳舞歌,嘗試過唱冷嘲熱諷既歌。今年,佢終於憑住一首歌得到重視,唔使再孤零零坐係再下。

繼續唱 一起的撐2015.01.03    1800 - 2000
Musicland 十大推介歌曲 [全年榜分僅次於「至尊歌曲大獎」的 ...
thm 發表於 2015-1-3 18:14

charmaine ? <3

HINZ TOP 20 MUSIC 2014
年度歌曲 - 第十位
門 - 麥浚龍 (165)
13>03>03>05>02>01>03
hinz 發表於 2015-1-3 18:13

HI, 原來同你撞時間

繼續唱 一起的撐

第九位 - 分手總約在雨天
主唱:方皓玟 作曲:方皓玟 填詞:方皓玟 編曲:伍仲衝 監製:許創基/Edmond Tsang
走勢:17>11>04>05>04>03>08>01(上榜 8 週)

HI, 原來同你撞時間
thm 發表於 2015-1-3 18:15

其實我原先無諗住頒 只係諗住直接post個得獎名單不過又咁多人 咪頒下haha
02 著地 - 鄧麗欣

KARAT 2014

年度歌曲
第十位: 門 - 麥浚龍
2014 一位好欣賞既歌手希望佢唔好放棄音樂 :)

第十位:    麥浚龍 – 門 (165)
上榜走勢: 03>07>07>04>13>10>08>01

第九位: 殘酷無情但現實得很

其實我原先無諗住頒 只係諗住直接post個得獎名單不過又咁多人 咪頒下haha ...
hinz 發表於 2015-1-3 18:16

撞歌噶 lol

撞歌噶 lol
tree 發表於 2015-1-3 18:18

撞fun also lol
02 著地 - 鄧麗欣

繼續唱 一起的撐

第八位 - 當年佢為左音樂經歷幾年人生低潮,今日憑住佢對音樂堅持終於踏上「勝利道」。表面上一首情歌,實際係一首充滿人生哲理既歌。