返回列表 發帖
有無人知首滄海遺珠點?
係咪學東亞咁做演唱會碟嘅bonus?

有無人知首滄海遺珠點?
係咪學東亞咁做演唱會碟嘅bonus?
kenneth 發表於 2015-11-26 22:37

可能係CCT收錯消息
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好少可咁準時出,不是成件事點都令人覺得好hea...
你知道的編曲好正,但曲同唱都怪怪哋,
以夕爺嚟講,Emoji又係啲詞都幾hea,「有幾好」嗰幾個音好怪,
暫時:虛齢時代>emoji>你知道的>LOL>TGIF>SNS
究竟邊個決定派咩歌

LOL>TGIF>虛齢時代>SNS>emoji>你知道的

你知道的 完全係湊數feel lol

虛齡時代>TGIF>emoji>LOL>你知道的>SNS

覺得今次慢歌噶vocal好左,修音貌似幾勁:D
《虛齡時代》阿嬌句“閒談如果講到” 好似就離破音甘,live必定慘不忍睹

虛齡時代>TGIF>emoji>LOL>你知道的>SNS

覺得今次慢歌噶vocal好左,修音貌似幾勁:D
《虛齡時代》阿嬌句“閒 ...
brianchung 發表於 2015-11-27 09:14

其實修音呢d 野對佢地黎講真係唔少得 隻歌修得靚可以好聽10倍 其實早期twins 都係勁修音架啦 不過好似到中後期冇乜點大修過就出街

TGIF>LOL=emoji>虛齡時代>SNS>你知道的

聽左幾次你知道的仲係唔ok,個曲好奇怪
packing簡單得黎係靚既,成件事似日本碟
不過今次佢所謂分2主題ep,又真係驚唔出ver 2/___\

emoji真係好K好正做咩唔plug好似05-07時期Twins K歌
你知道的都好有驚喜,不過陳詠謙份詞真係好垃圾
CD包裝真係hea到無朋友,仲差過英皇一班二三線霉星EP
原本我都好奇點解一隻碟得一輯幾張咁少相,原來英皇仲收埋左其他造型照,九成九有第二版/特別版
fifty1205 發表於 2015-11-26 20:59

出咁早離演唱會仲有時間,我估嗰排出第二版 / 特別版 ...

EMOJI真係好正~!!!!!

有冇拍MV啊呢首歌?

兩款都係普通 cd 盒?

買左

$178 2EPS

出幾多板都要買啦,

$89 3首歌,日本,外國好耐LA
係香港好似老奉$99有10首新歌大碟,寵壞哂

都係鐘意EP1多d 雖然班底係新
你知道的我又覺得冇大家講得咁差

都係鐘意EP1多d 雖然班底係新
你知道的我又覺得冇大家講得咁差
星夢情真 發表於 2015-11-27 23:32

其實6首歌入面我覺得你知道的系最正,不過曲風比較另類,唔系個個都接受得到。。。

emoji幾好聽
好過超0時代

今次張EP 聽得出Twins 既成長,知道唔能夠賣可愛,題材都配合番呢個年紀,編曲都唔係 hea
TGIF 同 emoji 合格又突,虛齡時代都唔差。
期待演唱會可以又咩驚喜

Ep1正d
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

你知道的入面把聲係sherman?

到底禮拜日係咪真係有簽名會架lol
商場又無poster

回復 57# hinz

但唔係已經講左係 2EP 咩?
     - Me, Mr. Cheung and Felix (?)
     - 廣東舊歌新詞作品

反OT: 今次會咁排
     TGIF > Emoji > 你知道的 = LOL > 虛齡時代 >>>>>>>>>>> SNS
     SNS 最唔鍾意就係段國語RAP,完整地破壞左隻幾好既 Melody

如果想有POSTER 係唔係得MK 個幾間先有得送?
CD WAREHOUSE 個D有無?

如果想有POSTER 係唔係得MK 個幾間先有得送?
CD WAREHOUSE 個D有無?
俊仔 發表於 2015-11-30 09:44

Cd ware have
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Cd ware have
hinz 發表於 2015-11-30 10:36

O THX  一陣放工去新城市買先

點解EP2 得四張相⋯ 但EP1 多D 甘奇怪?

No tracklist found on both EP -.-

No tracklist found on both EP -.-
cbacbacba1 發表於 2015-12-2 19:53

張側紙咪有lol?

垃圾

評分人數

• hinz

今日係東莞有簽售會
nonkul

我想問銷售榜祗是得Twins LOL ,那麼是否1+1 的銷量?還是分開計,兩張都可以同時上榜?

回復 129# hkwilliamsiu

好似會合計,因為編號上 EP1 係 EEG1382V1,EP2 係 EEG1382V2,所以兩隻碟係計第一二版,但 DVD 就會分開

其實仲有無可能出合體版

iTunes 嗰隻合輯(新曲加精選)有無實體?

iTunes 嗰隻合輯(新曲加精選)有無實體?
ksquare 發表於 2015-12-26 13:10

但D歌真係唔多吸引
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

但D歌真係唔多吸引
風見志郎 發表於 2015-12-29 11:31

有咩歌?

有咩歌?
阿mark 發表於 2015-12-29 11:39

LOLEP搭一堆出過無數次精選嘅歌
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

LOLEP搭一堆出過無數次精選嘅歌
風見志郎 發表於 2015-12-29 11:41

希望可以出合體版,最好再加1-2首新歌

有冇人知道邊度買仲有poster送?
hmv會唔會有?

有冇人知道邊度買仲有poster送?
hmv會唔會有?
tungbilly 發表於 2016-1-2 11:23

喜利唱片有 買一張ep送一張poster 85一張ep
nonkul

喜利唱片有 買一張ep送一張poster 85一張ep
SA弟林 發表於 2016-1-2 11:47

thx

EMOJI真係好正~!!!!!

有冇拍MV啊呢首歌?
PangChiYeung 發表於 2015-11-27 12:00

演唱會話就黎有mv出

《emoji》MV
www.youtube.com/watch?v=nl7MdrouOdI

希望隻碟快D改版

信和特價75一隻

《emoji》MV

希望隻碟快D改版
tfyhk 發表於 2016-1-14 00:46

好耶 真係有 5TH PLUG
唔知你知道的有無機會有MV PLUG埋
快D 出合體改版啦…6SONG+6MV 就正  不過係咪因為唔好賣出唔到第二版...

好耶 真係有 5TH PLUG
唔知你知道的有無機會有MV PLUG埋
快D 出合體改版啦…6SONG+6MV 就正  不過 ...
俊仔 發表於 2016-1-14 09:23

唔好賣咩
我見HMV有上榜

唔好賣咩
我見HMV有上榜
CLWH 發表於 2016-1-17 20:47

無上第一真係好難講 其實而家可能賣幾十隻已經可以上TOP10:-0(?

今個月30號會係福建莆田搞簽名會
主辦方有團購價 人仔55蚊一隻   仲平過信和

CCT 會幫簽 賣人仔115蚊雙ep雙簽名
nonkul

今個月30號會係福建莆田搞簽名會
主辦方有團購價 人仔55蚊一隻   仲平過信和  

CCT 會幫 ...
SA弟林 發表於 2016-1-20 14:19

可能係引進版呢

可能係引進版呢
jasonng 發表於 2016-1-20 17:55

應該係港版喎  個人買68蚊人仔一隻
不過好過東莞果次 我去咗現場買150蚊人一隻
nonkul

應該係港版喎  個人買68蚊人仔一隻
不過好過東莞果次 我去咗現場買150蚊人一隻 ...
SA弟林 發表於 2016-1-20 18:20

差咁遠喎 平過淘寶仲要有簽名
eeg 會唔會咁好死港版收呢個價

差咁遠喎 平過淘寶仲要有簽名
eeg 會唔會咁好死港版收呢個價
jasonng 發表於 2016-1-21 18:25

係港版  主辦方係微博post咗出嚟

nonkul