返回列表 發帖

五分竟然多過一分 證明呢首歌已成功一半
同埋我身邊聽開廣東歌既反應都好好
最多人quote既係"被愛概率..."個句

Cm反應差又如何,坊間紅緊要好多

原來要唱咩人妻,咩政治,咩A餐B餐先至夠營養

Cm反應差又如何,坊間紅緊要好多
Wing1211 發表於 2018-6-18 15:50

Agree!反正呢度嘅CM都已經唔係以前嘅CM
出面多人聽先緊要

Agree!反正呢度嘅CM都已經唔係以前嘅CM
出面多人聽先緊要
daniel1136 發表於 2018-6-18 16:16

咁又唔係喎 cm十多年黎都係反容勝地
如果呢首係天窗2.0既慘情k歌 反既情況會比宜家勁十倍

wingrainsa 發表於 2018-6-18 16:14

一個人妻既生活可以有幾營養?
咪起身、湊仔、做家務、煮飯
哦!Note with thanks!
有啲老人有戀母情意結
咪當人呀Key神咁拜
老到要養生要清淡
睇黎就黎入療養院
唔好怪佢需要營養
我地呢啲後生既仲需要愛情仲咩都食得
係咩都接受到架啦

評分人數

• CunninG

咁又唔係喎 cm十多年黎都係反容勝地
如果呢首係天窗2.0既慘情k歌 反既情況會比宜家勁十倍 ...
721AXA 發表於 2018-6-18 16:20

所以Cm反應差又如何,投完1分首歌又唔會有咩影響

想當年5FUN高比例嘅歌
連續劇丶新貴超過70%
小日子丶我杯茶接近80%

四首都正過心之科學
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

wingrainsa 發表於 2018-6-18 16:14

唔通唱咩雙子座冇人明,快慰快過超音速咩

呀,明明黃昏點唱機個時有班祖粉又話隻歌暗講正字嘅?
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

回復 110# John

容祖兒就係咩歌都唱得呀,一首黃昏點唱機都夠,唔洗首首歌都要用歌詞呃like呃hit rate

簽名被屏蔽

唔通唱咩雙子座冇人明,快慰快過超音速咩

呀,明明黃昏點唱機個時有班祖粉又話隻歌暗講正字嘅? ...
John 發表於 2018-6-18 17:10

原來講正字就係呃like呃hit rate 點解出黃昏點唱機個時無祖粉提出依點既

全世界得人妻歌后已經唔唱情歌最威架,勁過晒全部華語天王天后,如果曲風唔係咁悶可以超越國際級歌手tim

人妻好似38歲嘅時候都有唱情歌

評分人數

原來講正字就係呃like呃hit rate 點解出黃昏點唱機個時無祖粉提出依點既 ...
kayzzz 發表於 2018-6-18 17:40

黃昏點唱機邊有人地啲歌講得咁白姐,好似驚死人地唔知你講正字咁,所以味呃唔到like呃唔到hit rate囉

簽名被屏蔽

Dear Jane罐頭味極濃。。。

btw trivago bb單手成為本帖MVP
真係好難唔懷疑呢位祖粉係專登入嚟推post

佢唔喺無唱 只係唔係成日唱 但一唱就掂果隻 例如 羅生門
反OT : 睇下心之科學 有無羅生門咁好反應啦 ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 18:17

羅生門都係佢38歲嘅時候唱,仲要首歌係有個前傳喺度先,又唔係佢獨唱,而家係啲人講到佢而家已經唔再唱情歌所以好勁咁款,情歌有分年齡?就算4,50歲都好多人中意聽情歌,唔係要講咩時事先至高人一等,仲有點解要用心之科學同羅生門比?你唔用羅生門同容祖兒以前事旦一首情歌比?

佢唔喺無唱 只係唔係成日唱 但一唱就掂果隻 例如 羅生門
反OT : 睇下心之科學 有無羅生門咁好反應啦 ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 18:17

笑,羅生門要hit求其搵個女歌手唱都會hit
況且佢hit係因為Juno因為Wyman因為伍樂城
點數都唔會到阿Key,唔該唔好係度搶功勞
真係人唔笑狗都吠

P.S. 心之科學,啲人成日話睇唔明歌詞既人究竟中文有幾差?
係咪啲老母只係用英文、普通話同你地溝通,大家對中文閱讀理解有問題?

點數都唔會到阿 ...
Wing1211 發表於 2018-6-18 19:14

唔係唔明 係用字怪首歌叫心之科學
但成篇填有幾多句同心同科學有關???
無啦啦彈月光嗰句更加係無厘頭
但近排肥歪就係鍾意改埋晒啲9唔搭8歌名
好似天才兒童1985咁
成首歌同天才同兒童同1985都冇關係

拎kay同joey比真心哂氣
kay開紅館開到10場?5場爆都偷笑
無謂再比 跟本有排未夠班

評分人數

好嘢!唔怪得38歲仲唱mk 情歌 同美廁爭歌唱 心境同智商仲18 碎 原來唔係歌手無進步 係歌迷 ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 05:38 PM

I can see your Point!!

能做到人歌合一,試問又有邊個做得到呢?

Dear Jane罐頭味極濃。。。

btw trivago bb單手成為本帖MVP
真係好難唔懷疑呢位祖粉係專登入嚟推post{:1_8 ...
ed8671ed 發表於 2018-6-18 18:38

仲要成班祖粉中祖粉計 真心笑出嚟
Btw美祖呢首歌DJ作曲作得唔錯 都唔算重罐頭味
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

點數都唔會到阿 ...
Wing1211 發表於 2018-6-18 07:14 PM

太后請息怒。
如果係好既,你點樣去批評、踩低,
人地都會係好。更何況歌曲廣傳度、熱度已經反映。
為何太后你最愛既妃子遲遲未有一首傳唱度達羅生門既程度?
相信真相不言而喻。

一曲成功,當然所有單位功不可沒,
若說一曲之成功非其中歌手之功勞,
恐怕完全突顯你既無知愚昧。

以上言論若出現問題,
請太后多加指點,恕本宮不懂人情世故。

簽名被屏蔽

唔係唔明 係用字怪首歌叫心之科學
但成篇填有幾多句同心同科學有關???
無啦啦彈月光嗰句更加係無厘頭
但近 ...
hlyung 發表於 2018-6-18 19:23

即係每句都要講科學?你有冇感受過首歌?月光果句有幾難明到底?

祖祖真係長青 同後輩連詩雅同級 稱霸MK 界 哈哈 心之科學 MK 界金曲 一樣DJ 作曲 氣勢唔夠到此為止 ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 08:05 PM

相信容妃升職容太皇太后指日可待

容妃萬歲萬歲

評分人數

太后請息怒。
如果係好既,你點樣去批評、踩低,
人地都會係好。更何況歌曲廣傳度、熱度已經反映。
為何 ...
jaytang 發表於 2018-6-18 20:03

唔好話傳唱度同羅生門一樣,傳唱度高過羅生門已經好多年前出現啦,仲要唔只一首,重要嘅係以前無Facebook ,無咁多Facebook page吹捧都咁hit,仲要首首獨唱自己歌,同首合唱仲要叨人地光嘅歌邊有得比

曲唔錯 4分
編就少少罐頭 3.5分
詞唔錯係有啲位噴左啲 3.5分
祖母太耐冇出歌加多2分
我b鐘意加多2分

5fun
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

簽名被屏蔽

咁當然啦唔通唱咗廿年都重唱情歌重要唱得咁差

好多年前嘛!十幾年前囉 !仲食老本呀?
    羅生門三年前咋 !呢三年美祖有咩歌令人有印象架?唔該 ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 20:20

以為人妻復出有新作曲人有咩新鮮嘅曲風,初初都幾期待,點知個作曲抄返啲舊歌旋律,仲要悶過晒啲舊歌,聽到真係訓著,真係唔想知佢點樣做假面人妻囉,唔該,佢啲歌年資咁少都要返炒
你都好好笑,人地講緊一句唔明,大把歌唔係每一個人句句都聽得明架,咁有咩歌係掂呀?我淨係知每個人嘅理解能力唔同,你自己唔明就去搵答案先

咁當然啦唔通唱咗廿年都重唱情歌重要唱得咁差
Frankiekiekie 發表於 2018-6-18 20:42

所以人妻味勁囉,勁過好多唱左廿年嘅歌手,陰公,成個華語樂壇好多資深歌手都仲唱情歌架,無左人妻真係死得。
唱功方面真係要讚一讚人妻呀,字正腔圓,咬字清晰,唱歌唱到好似讀書咁

評分人數

簽名被屏蔽

所以人妻味勁囉,勁過好多唱左廿年嘅歌手,陰公,成個華語樂壇好多資深歌手都仲唱情歌架,無左人妻 ...
wingrainsa 發表於 2018-6-18 20:48

個把永遠都係音準同走音之間飄黎飄去既音質真係無人能敵
唱左咁多年都係咁既質素都真係幾強
個句「終需會時辰到別怕」真心聽到又怕又震驚
不過有咁既質素歌手就有咁既質素歌迷
希望唔好再聽到美key唱情歌,我會怕佢位忠粉秒憎佢嘔像

仲要淪落到 爭美廁D 口水歌唱 又係DJ 作曲 悅耳度爭到此為止 幾皮!

呢D 唔係悶 我覺得人妻好 ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 20:51

此人已失去理智,睇你唔夠人講個樣真係好好笑

個把永遠都係音準同走音之間飄黎飄去既音質真係無人能敵
唱左咁多年都係咁既質素都真係幾強
個句「 ...
Wing1211 發表於 2018-6-18 20:58

真心佢首新歌好似有背景音樂嘅朗誦

評分人數

• CunninG

唔好話傳唱度同羅生門一樣,傳唱度高過羅生門已經好多年前出現啦,仲要唔只一首,重要嘅係以前無Fac ...
wingrainsa 發表於 2018-6-18 08:11 PM

你都識講,「好多年前」。。。
只怕現時既容妃已經勢不如前,
恐怕易被宮中後起之秀取而代之。

另外,謝妃個人歌曲,絕對能做到傳唱度高近羅生門,
亦都不只一首。

時而勢易,若毫無進步,恐怕容妃難在深宮爭上皇后之位

即係每句都要講科學?你有冇感受過首歌?月光果句有幾難明到底?
wingrainsa 發表於 2018-6-18 20:06

都話唔係唔明 係九唔搭八囉
睇嚟唔識中文嗰個係你
近排肥歪學埋佢徒弟肥謙啲野
鍾意無啦啦彈句同上文下理冇關嘅句子

簽名被屏蔽

此人已失去理智,睇你唔夠人講個樣真係好好笑
wingrainsa 發表於 2018-6-18 20:58

我的驕傲、揮著翅膀的女孩有幾多個歌手公開翻唱過都話唔hit個下先搞笑
仲要講講下Joey Key又可以拉埋小鳳姐黎比
不如搵埋梅姐再搵埋Madona黎比較呀
呀Key真心好渺小唔好吹到咁大啦

P.S.月光有人撈起有人瞧不起 都唔明真係讀下書啦
科學點解唔關月光事?天文學係咪科學野?以月光比喻自己,有人喜歡自己有人不喜歡
睇埋前文後理,話情人唔愛你仲否定你,唔緊要呀,因為永遠有人喜歡自己有人不喜歡
有咩填得唔好?有咩騎呢?
唔通我好想知個人妻話自己但願在浴缸中赤裸先唔洗偽善咩?

簽名被屏蔽

都話唔係唔明 係九唔搭八囉
睇嚟唔識中文嗰個係你
近排肥歪學埋佢徒弟肥謙啲野
鍾意無啦啦彈句同 ...
hlyung 發表於 2018-6-18 21:06

點樣9唔搭8?只係你理解唔到同歌名有咩關聯,味即係你唔明囉

佢地係咁盲撐家啦 ! 首歌 歌詞騎呢 唱又唔掂 !仲話大hit 作 ?! 真係有病 ! ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 21:14

最盲撐果個好似係你

簽名被屏蔽

有無聽 佢唱live 歌聲如初呀 ? 人人都話 唱得既 Kay 返左黎啦 ! 上高音又輕鬆 又有力
    容祖兒  ...
tributehotel 發表於 2018-6-18 21:06

求其唱首女皇都hit過山林道

最後的朱麗葉 2.0,派E只歌可能喺因為大家對J Rock反應唔錯,試下12年后再派睇下反應如何。
當年垂涎佢話好難,先錄4日。E只對佢o黎講應該喺手板眼見功夫,應該半日搞點之後飛去大陸搵錢。
所以可能因為咁今次錄得好粗糙,把聲好緊。對容祖兒黎講應該算喺退步。
但係仍然不減JY喺CM真女神,短短3日個post噶comment已經喺半年之最
尋找一息間的美好。

簽名被屏蔽