返回列表 發帖
我要多謝十年前認識到Sia 既自己
再要多謝八年前做某學會會長 狂喺操場播Sia 新碟入面每一首歌既自己
然後 ...
matthew1990 發表於 2016-7-24 01:20

嗚呀
個感覺就好似某啲會員鍾意左方皓攻十幾廿年
睇住佢由小眾走入大眾 一直不離不棄
終於有一年 佢橫掃女金最女至尊歌至尊碟咁

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

咁有冇興奮
HOTMAN 發表於 2016-7-26 10:42

無呀 講我做佢助手做左一日

無呀 講我做佢助手做左一日
賴爽 發表於 2016-7-26 11:12

咁你同佢左啲咩難忘既事?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

咁你同佢左啲咩難忘既事?
matthew1990 發表於 2016-7-26 11:15

佢買左兩張 Mark Six 比我 lol

其他唔記得

佢買左兩張 Mark Six 比我 lol

其他唔記得
賴爽 發表於 2016-7-26 11:17

我重以為係佢幫你買左42個number, 點知冇個字中
跟住佢笑嘻嘻賴皮話: 咁我叫輸家吖嘛

我重以為係佢幫你買左42個number, 點知冇個字中
跟住佢笑嘻嘻賴皮話: 咁我叫輸家吖嘛  ...
matthew1990 發表於 2016-7-26 11:18

又幾搞笑個故事 我印象入面 夢中既 Shiga 幾強硬

Spotify終於有某首5字歌
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

Spotify終於有某首5字歌
JasOh103 發表於 2016-7-26 13:43
被單身的人?

被單身的人?
nicholashin 發表於 2016-7-26 13:50

is that a song?
B面都而家都未有
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

又夠鐘數下吳雨霏有幾多首big hit喇
各位同學一齊黎

各位同學一齊黎
jose 發表於 2016-7-26 14:27

紅錄燈

各位同學一齊黎

越難越愛
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

各位同學一齊黎
原來他不夠愛我

原來有人幾十碎人都唔知演唱會飛係點分配

各位同學一齊黎

電燈膽
花吃了這女孩

各位同學一齊黎

三十世紀
越大越怕為情犧牲

一加一 demo牙
我們的總和

由800多名科學家組成的非傳染性疾病風險因子協會(NCD Risk Factor Collaboration)進行研究,分析近百年來各國成人的平均身高及身高增長。結果發現,排名榜頭十位全位於歐洲地區,以荷蘭男性及拉脫維亞女性平均身高居首(詳見:各國身高比併 荷蘭男性平均6呎稱冠)。

韓國女性身高大躍進
港人近年熱捧韓國明星,東亞地區身高亦以韓國為首,男女平均身高分別為174.9cm及162.3cm,在約200個國家中排第51及55。值得注意的是,韓國女性由100年前平均只得142.2cm,極速「增高」約20cm,排名大躍進141位。

港人百年增高13cm
至於香港,港男港女平均身高為173.6cm及159cm,均較百年前增加約13cm,在200個國家中分別排行第66及99位。中大兒科學系教授韓錦倫向《香港01》記者指出,亞洲地區近百年來平均身高亦有所增加,相信與飲食、生活模式有關。他指出,現代人較過去攝取更多營養,當中以蛋白質尤甚,相信是平均身高增加的主要因素。

開心。。高過平均身高

由800多名科學家組成的非傳染性疾病風險因子協會(NCD Risk Factor Collaboration)進行研究,分析近百年來 ...
bagfgfcde 發表於 2016-7-26 22:50

由800多名科學家組成的非傳染性疾病風險因子協會(NCD Risk Factor Collaboration)進行研究,分析近百年來 ...
bagfgfcde 發表於 2016-7-26 22:50

開心。。高過平均身高

cm史上最大內鬨開始

開心。。高過平均身高
ed8671ed 發表於 2016-7-26 22:54
你係咪高過平均身高2個S.D.以上

開心。。高過平均身高
ed8671ed 發表於 2016-7-26 22:54

男性平均身高排行

TOP1、荷蘭182.5公分
TOP2、比利時181.7公分
TOP3、愛沙尼亞181.6公分
TOP4、拉脫維亞181.4公分
TOP51、南韓174.9公分
TOP57、台灣174.5公分
TOP66、香港173.6公分
TOP93、大陸171.8公分
TOP102、日本170.8公分

女性平均身高排行榜

TOP1、拉脫維亞169.8公分
TOP2、荷蘭168.7公分
TOP3、愛沙尼亞168.7公分
TOP4、捷克168.5公分
TOP5、塞爾維亞167.7公分
TOP55、南韓162.3公分
TOP68、台灣161.5公分
TOP87、大陸159.7公分
TOP99、香港159.0公分
TOP112、日本158.3公分

你仲高過NO.1平均身高

男性平均身高排行

TOP1、荷蘭182.5公分
TOP2、比利時181.7公分
TOP3、愛沙尼亞181.6公分
TOP4、拉脫維 ...
bagfgfcde 發表於 2016-7-26 22:56

我要移民去日本幫下班架仔先得
你係咪高過平均身高2個S.D.以上
nicholashin 發表於 2016-7-26 22:55

s.d.係幾多 @@

我要移民去日本幫下班架仔先得

s.d.係幾多 @@
ed8671ed 發表於 2016-7-26 23:00

點幫
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

點幫
John 發表於 26/7/2016 23:06
配種 !!

配種 !!
kwanie 發表於 2016-7-26 23:10

呢個方法幾好

[hide=16000][/hide]

笑死
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
nonkul

**** 本內容被作者隱藏 ****

笑死
SA弟林 發表於 2016-7-27 17:43
雖然睇唔到 但我估呢個hide一係講男人一係講Twins!

nicholashin 發表於 2016-7-27 18:45

你估錯哂。。

尋日行影碟鋪見到有人問"選老笠"是咪出咗DVD

笑死

PUN
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

nicholashin 發表於 2016-7-27 18:45

唔係

你估錯哂。。
kk8733 發表於 2016-7-27 18:48

佢估錯

PUN
hinz 發表於 2016-7-27 19:37

hahahahaha
nonkul

笑死

我睇唔到

唔係
SA弟林 發表於 2016-7-27 19:46

女人

OMG 幾好J咁

OMG 幾好J咁
艾石仔 發表於 27/7/2016 22:15
嚇死我,
從來無見過 michael 著背心

嚇死我,
從來無見過 michael 著背心
kwanie 發表於 2016-7-27 22:23

香港好似好多男星唔會著背心咁
肥鏗

肥鏗
艾石仔 發表於 2016-7-27 22:25

香港男星冇身材

肥鏗
艾石仔 發表於 27/7/2016 22:25
唔大隻肯定唔著
#自知之明係好事

唔大隻肯定唔著
#自知之明係好事
kwanie 發表於 2016-7-27 22:28

占成日著

占成日著
艾石仔 發表於 27/7/2016 22:29
我地有兩位會員都成日著

今朝有誰共鳴條友啲朗誦技巧犀利到

我地有兩位會員都成日著
kwanie 發表於 2016-7-27 22:32

重有一個係邊個?

其實點解呀信寫啲詞可以sweet成咁

買了泰國蜜柚。美國士多啤梨。黑提。蘋果。梨子。。

用平日一半價錢買。超開心。。⊙_⊙

買了泰國蜜柚。美國士多啤梨。黑提。蘋果。梨子。。

用平日一半價錢買。超開心。。⊙_⊙ ...
kk8733 發表於 2016-7-29 11:44

芒果呢?

芒果呢?
matthew1990 發表於 2016-7-29 12:32

等你買俾我呀。。

前三行ok 我得一個人唔知係乜水
後幾行果啲真係好多who are you ah

前三行ok 我得一個人唔知係乜水
後幾行果啲真係好多who are you ah
林仔 發表於 2016-7-29 22:41
Jay Fung個位低到一個點