返回列表 發帖
今晚特別嘉賓:李克勤,張信哲,鄭伊健,官恩娜,傅佩嘉,陳奕迅,鄭秀文

今晚特別嘉賓:李克勤,張信哲,鄭伊健,官恩娜,傅佩嘉,陳奕迅,鄭秀文 ...
Ki 發表於 2012-2-11 00:50

聽講陳奕迅每晚都會出現

聽講陳奕迅每晚都會出現
remus 發表於 2012-2-11 01:14

對,變左鐵膽

今晚 Rundown 黎啦~ 照舊規矩啦

Concert YY 黃偉文作品展
第二場
2012/02/09 20:40-23:40

Opening Medley
(Music:給十年後的我、好心分手、心淡、勞斯萊斯、陀飛輪、(你沒有)好結果)

Wyman Opening

容祖兒:隆重登場、桃色冒險、跑步機上、隆重登場
黃耀明:這麼遠 (那麼近) (聲音 feat. 張國榮)、小王子

Wyman 不是好朋友

李克勤:世界末日的早上、我不會唱歌
李蕙敏:(你沒有) 好結果、活得比你好
何韻詩:艷光四射、你是八十年代、光明會
蘇永康:那誰、有人喜歡藍
容祖兒:牆紙

Wyman 喜歡的聲音

官恩娜:地平線
薛凱琪:奇洛李維斯回信、男孩像你、甜蜜蜜
張信哲:到處留情
鄭伊健:吻感、發現

Wyman 遺憾的家人

盧巧音:好心分手、垃圾
傅佩嘉:絕
容祖兒:痛愛、心淡

Wyman 抱恙也來了的人

鄭秀文:親密關係、如何掉眼淚、罪與罰 (feat. MastaMic)

Ending 1

何韻詩:勞斯萊斯、木紋
陳奕迅:葡萄成熟時、落花流水、陀飛輪、美中不足 (原唱:許志安、葉德嫻)、浮誇

Wyman 感謝

陳奕迅、蘇永康、黃耀明、容祖兒、何韻詩、薛凱琪、黃偉文:給十年後的我

Ending 2
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

對,變左鐵膽

今晚 Rundown 黎啦~ 照舊規矩啦

Concert YY 黃偉文作品展
第二場
2012/02/09 20:40-23:40 ...
星勤 發表於 2012-2-11 01:17

明白了~

舊規矩??睇唔到嘅~
doughnut 發表於 2012-2-11 01:24

Ctrl+A 啦
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

聼日去睇啦~好緊張~

聼日去睇啦~好緊張~
doughnut 發表於 2012-2-11 01:31

聽日焦點係洗剪吹!
論盡樂迷,敢愛敢恨

今日都收到消息
呢個 concert 會有 products 出~ heehee
論盡樂迷,敢愛敢恨

今日都收到消息
呢個 concert 會有 products 出~ heehee
星勤 發表於 2012-2-11 01:50

DVD?若真屬實,必買!
但想問應該收錄邊一場?
定係將6場剪成集錦?

DVD?若真屬實,必買!
但想問應該收錄邊一場?
定係將6場剪成集錦?
JayantL 發表於 2012-2-11 01:59

咁就唔知了
論盡樂迷,敢愛敢恨

聽左心淡,反而覺得Cass甩左半拍(一開始個段)
可能本身想唔跟原本個拍子,但係做唔到
變左出到黎個效果甩 ...
Ki 發表於 2012-2-10 19:36

其實 CASS 咁耐無唱都仲 KEEP 到水準真係已經好好 係可惜有少少唔夠氣
而容祖兒拍埋去又唔算失禮 但當然無 CASS 咁有霸氣 (其實我覺得係因為祖兒之前講過想同 CASS 合唱 所以 YY 先至咁樣安排)

============================================
而破相走音個度我到而家都係每次睇都會笑
唔係因為好樣衰 (有時容祖兒某D LIVE係因為唱得好差睇完一次都唔敢再睇)
但係破相個 LIVE 我睇左五六次都仲笑緊
講真大家都知祖兒既實力都唔會因為一首歌而有所動搖  好似王菲之前唱因為愛情都失準左
每個歌手都會有失準既時刻 加上今次祖兒都回應好搞笑 (完美走音)  XD

如果真係出DVD,一定仆倒去買!

好似聽日除左有阿Deep之外仲有Shine係咪?期待~~~其實既然今晚克勤選唱的都不算是大熱作品,Shine可唔可以除左"燕尾蝶"之外,唱多幾首?既然彭羚出山咁哄動,我相信同樣久違了的Shine都應該會係高潮位?私心想聽"舊生會旅行"同埋搵埋何韻詩Jam番首"勁愛你" haha

甜蜜蜜 ??
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

如果出product,我都會買,陣容太豪華,服裝太華麗

甜蜜蜜 ??
JasOh103 發表於 2012-2-11 07:39

??? FIONA不是有首甜蜜蜜係由阿Y填嗎?

[視頻分享] 2012.02.10 Concert YY 黃偉文作品展 @李克勤 (世界末日的早上 + 我不會唱歌) http://t.cn/zOwUB6J

东单明珠,丽食餐厅事件进展

好似仲有李彩樺會唱《你唔愛我啦》

連甜蜜蜜都有唱
Y真係好錫FIONA呀

好似仲有李彩樺會唱《你唔愛我啦》
eddie1008 發表於 2012-2-11 11:19

13 號晚會有~
論盡樂迷,敢愛敢恨

居然沒唱吻別的位置啊?

對於千嬅將破冰演出,千嬅昨日在電話開心地說:「到時見到就見喇!」
論盡樂迷,敢愛敢恨

有product 出?? 太好啦!!!!!
好可惜ella 凈係唱咗「地平線」
好想佢唱曬海陸空三部曲啊:'(

居然沒唱吻別的位置啊?
cece 發表於 2012-2-11 11:51

可能今晚唱呢  今晚克勤最後一晚現身了:Q克勤演繹真係好勁 從來沒有令人失望:$
所以希望軒仔記住之前克勤係微博同佢講個番話:victory:

對於千嬅將破冰演出,千嬅昨日在電話開心地說:「到時見到就見喇!」
星勤 發表於 2012-2-11 11:52

應該係計彭羚之後最多人會留意既一位嘉賓

居然沒唱吻別的位置啊?
cece 發表於 2012-2-11 11:51

點揀都應該唔會到呢首
《世界末日的早上》係克勤最愛歌曲之一,都係 Wyman 最愛歌曲之一
《我不會唱歌》係克勤覺得 Wyman 填得最好既歌
論盡樂迷,敢愛敢恨

可能今晚唱呢  今晚克勤最後一晚現身了克勤演繹真係好勁 從來沒有令人失望
所以希望軒仔記住之前 ...
ksw3013 發表於 2012-2-11 12:06

希望真係唱呢首,或者可以同jo姐合唱刻不容緩

點揀都應該唔會到呢首
《世界末日的早上》係克勤最愛歌曲之一,都係 Wyman 最愛歌曲之一
《我不會唱歌》 ...
星勤 發表於 2012-2-11 12:19

我自己就比較中意吻別的位置:)

點揀都應該唔會到呢首
《我不會唱歌》 ...
星勤 發表於 2012-2-11 12:19

亦係環球浪費之作其中之一:'( 我好希望出現ge係,刻不容緩,克勤都想唱架^_^

如果郭富城嚟就可以合唱奇洛李維斯

垃圾4部曲冇咗 總係爭D嘢

陳奕迅代唱絕
祖兒唱漩渦就正啦

應該係計彭羚之後最多人會留意既一位嘉賓
賴爽 發表於 2012-2-11 12:11

我始終覺得陳慧琳會嚟

我始終覺得陳慧琳會嚟
風見志郎 發表於 2012-2-11 17:29

我覺得唔會,wyman講過kelly黎都係頭幾場,依加都無應該真係無啦
仲有佢個肚咁大,唔黎都安全d

但我超想千嬅去,始終當初咁fd又有咁多好歌hit歌
勇,可惜我是水瓶座,野孩子,煉金術,超齡,友誼萬歲,零號,有發生過,可人兒,自由行,仲有好多好多

我始終覺得陳慧琳會嚟
風見志郎 發表於 2012-2-11 17:29

KELLY 唔會去喇 好似經理人講左因為已經7個月唔想D咁辛苦
==================================

ELLA 會唔會唱三場唱哂海陸空三部曲 XD

loving it

今晚有Twins?_?

今晚有Twins?_?
chunhim.yiu 發表於 2012-2-11 21:01

有~sasa同gill有话在微博!

睇阿Y微博加千嬅回應,千嬅好大機會出現

Shine開場??

今晚有endy 爸爸唱目黑....?:shutup:

有周爸爸呀~~!!!

Y文近日微博先關註千嬅,咁可能破冰了

回復 193# 我等我在

Wyman X Miriam fought before ? And anyone knows Wyman X 林夕's relation ?
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

Y文近日微博先關註千嬅,咁可能破冰了
我等我在 發表於 2012-2-11 22:39

邊有啊~反而千嬅就有關注阿Y

今晚克勤唱咩啊;P

有冇人有今晚rundown?
若有請post~吾該哂:)

有冇人有今晚rundown?
若有請post~吾該哂:)
tinkytofu 發表於 2012-2-11 23:20

等星勤come back啦~

今晚eason俾到很大驚喜觀眾,有大開眼戒、活着多好、不知所謂、翻唱不要離我太遠(鄧麗欣原唱)、超人主題曲,希望明天可以有視頻看到就好了

今晚eason俾到很大驚喜觀眾,有大開眼戒、活着多好、不知所謂、翻唱不要離我太遠(鄧麗欣原唱)、超人主題曲 ...
remus 發表於 2012-2-11 23:33

嘩....3首The Easy Ride 既歌:D
希望聽晚到  The Line Up 既 防不勝防 隨意門!!!!!!!!!!

今晚克勤唱咩啊
ksw3013 發表於 2012-2-11 23:13

希望唱紙婚啦,應該會唱再見穿梭機卦

WOW!施人誠係微博都寫到明:「尊重著作權,我無法傳影音檔案,但是據說會出DVD
去唔到既朋友唔駛失望,遲啲有得補番數:victory: