返回列表 發帖
Really? 人間鬍子 2.0 please!
boy4dudes 發表於 2022-12-31 12:11

花鼠演唱會無請幸兒做迦賓

希望Gin and Vin 兩姊妹可以喺英皇和平共處

咁快4版

想知中間人係邊個
梨胃言 發表於 2022-12-31 01:53

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

daniel1136 發表於 2022-12-31 12:14

Gin 未入環球同Aga係好姊妹
之後同公司就變同事

Gin 未入環球同Aga係好姊妹
之後同公司就變同事
qwerzx 發表於 2022-12-31 12:19

堅泳聲夢2嗰陣都係好好關係
之後就難講啦

GaracyTan 發表於 2022-12-31 12:19

擦到呢

回復 154# GaracyTan

10月泳兒九展收到祖祖花牌,之後就封盤女金

LM聽吓神曲有幾神

美吓今年最後機會了 希望佢聽晚會喺台上吓多次
小伙子. 發表於 2022-12-31 00:28

1/1
泳: 吓!原來我係女金… (然後哭成淚人)
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

希望快 d 開 show
想喺紅館聽美男子與香煙
jasonng 發表於 2022-12-31 11:53

我會喊死
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

英皇會點洗走佢陣娘味呢?
好期待
lorbat 發表於 2022-12-31 03:38

Gin可以同阿嬌合作…
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Gin可以同阿嬌合作…
l00540 發表於 2022-12-31 12:35

新twins

LM聽吓神曲有幾神
yoshizawa 發表於 2022-12-31 12:29

唔敢咁快期待 怕要好耐

GaracyTan 發表於 2022-12-31 12:19

睇騷嗰日都留意到 幸兒好識做

花鼠演唱會無請幸兒做迦賓
梨胃言 發表於 2022-12-31 12:12

我諗嗰陣係環球唔肯放人

喜歡祖兒師妹
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

明周報過

Gin Gin 證實了這消息
再將我相信的如煙火般綻放

回復 44# Serendipity

第一年專注香港市場拎女金,第二年去姐姐season5 跳 IDK
Life was a willow and it bent right to your wind.

我諗嗰陣係環球唔肯放人
kaka1224 發表於 2022-12-31 12:49
似係, 當時做緊環球接嘅聲夢傳奇2

1/1
l00540 發表於 2022-12-31 12:33

今年佢應該要攞啦

雖然我知白粉報係蛋記打手,但係篇文一樣不堪入目
FIGHT for 陳柏宇

回復 166# kaka1224

幸兒冇得做廁所位

聽晚幸兒會唔會做表演迦賓
歷屆女銀medley

Finally, love both Gin and Aga!!!

天后泳兒師妹才對
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

美吓今年最後機會了 希望佢聽晚會喺台上吓多次
小伙子. 發表於 2022-12-31 00:28

你肯定泳兒係講吓?

daniel1136 發表於 2022-12-31 12:14

翻唱泳兒獨一無二

第一首係咪叫 單單
hehe 發表於 2022-12-31 11:59

未知2.0

~蛋撻~ 發表於 2022-12-31 13:23

譚詠麟(阿倫)前晚以環球大家長出席歌手李幸倪(Gin Lee)加盟環球記者會,穿上樽領衫襯冷外套的阿倫熱到滿頭大汗,更化身「新人王」吳業坤眼鏡起霧氣,抵死的他笑稱「睇吓有冇激凸先」!去年參加內地兩個唱歌節目而廣為人熟悉的李幸倪(Gin Lee)原來於2014年底已轉投環球唱片懷抱,前晚才舉行簽約記者會,Gin Lee雙親專程來港撐愛女,亦吸引不少音樂人如Eric Kwok及電台主持人捧場,一身黑Look露白滑美腿的Gin Lee即場大展歌喉,先後唱出三首歌曲,同時溫拿、陳慧嫻、劉美君、李克勤、陳慧琳、陳奕迅、張學友及參加內地歌唱比賽的導師周杰倫拍片祝賀。
避談Mr.續約問題
自封是「環球大家長」的阿倫以神秘嘉賓出現,以樽領衫加冷衫的阿倫上台頒金牌給Gin Lee時,眼鏡突然起霧氣,抵死的阿倫即開吳業坤玩笑:「點解起霧嘅?愈嚟愈朦,我冇攞獎,睇吓有冇激凸先?冇着格仔褲(當日吳業坤是穿間條褲)添。」引得全場捧腹大笑,Gin Lee則不停傻笑。對於一手提攜的樂隊Mr.與環球傳不快,阿倫避談說:「今(前)日唔好講呢啲嘢,任何嘢都會令藝人同公司受損,我有帶佢哋做嘢,唔係大家諗咁淒涼。」
師姐Kary未有祝賀
對於有傳師姐吳雨霏不滿她加盟環球,Gin Lee否認說:「唔係,啱啱加入大家庭。(即有是非?)一班師兄、師姐都好支持我,佢好似放梗假。」由於Kary未有拍片祝賀,令不和傳聞更似層層,Gin Lee一臉無奈說:「VCR唔係我安排,我哋冇嘢,之後都有合作過,冇咁嘅事。」而環球發言人表示Kary不在港才未有拍片恭賀。另外,香港環球唱片董事總經理黃劍濤再次重申與Mr.沒有不快,只是傾續約時因條款問題各有己見,亦承認曾找阿倫幫手,更為Kary否認不滿Gin Lee加盟環球。
文:音樂組

睇下今年有無進步先
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

同時溫拿、陳慧嫻、劉美君、李克勤、陳慧琳、陳奕迅、張學友及參加內地歌唱比賽的導師周杰倫拍片祝賀。
on07111 發表於 2022-12-31 15:01
又可以拍多次

在這畢生不滅 無極的狀態

1/1
l00540 發表於 2022-12-31 12:33

真係慘,分到餅仔2年,準備打回原形。美AIIIII 又會吾會轉?

Gin粉仲有8個鐘推post

2022 CM娛樂新聞台十大回復帖文
1. 《CHILL CLUB推介榜 年度推介21/22》終於有消息! (18/3) - 216
2. 林二汶歌迷逾七千字痛批 暗示偶像疑誤信神棍而變質 (3/7) - 204
3. Gin Lee過檔英皇做祖兒師妹一家親 打造神曲響頭炮 (31/12) - 185
4. 宿敵AGA留低︱環球官宣李幸倪離巢 9月紅館騷擱置 (16/5) - 185
5. 陳凱詠Jace慘遭雪藏逾半年冇新歌 (環球回應:雪到下年) (3/11) - 171
6. 女歌手「大執位」 Gin Lee加盟英皇進入直路 (21/10) - 158
7. 黃偉文公開鬧Paco黃柏高擅改楊千嬅MR.歌名:離題到爆又老套 (24/1) - 147
8. 華納一姐楊千嬅被大陸歌迷形容為「行走CD」 (17/5) - 145
9. 《叱咤》賽果率先爆︱林家謙揮低姜濤 勢首奪男歌手金獎 (25/10) - 129
10. 香港電台十大禁播歌星 (25/1) - 125

2022 CM娛樂新聞台十大查看帖文
1. 《CHILL CLUB推介榜 年度推介21/22》終於有消息! (18/3) - 11158
2. 林二汶歌迷逾七千字痛批 暗示偶像疑誤信神棍而變質 (3/7) - 9536
3. 宿敵AGA留低︱環球官宣李幸倪離巢 9月紅館騷擱置 (16/5) - 8580
4. 香港電台十大禁播歌星 (25/1) - 8236
5. 陳凱詠Jace慘遭雪藏逾半年冇新歌 (環球回應:雪到下年) (3/11) - 8038
6. 林欣彤疑似中招 被爆同居搭上AK群組 (20/2) - 7742
7. 黃偉文公開鬧Paco黃柏高擅改楊千嬅MR.歌名:離題到爆又老套 (24/1) - 7248
8. 華納一姐楊千嬅被大陸歌迷形容為「行走CD」 (17/5) - 6298
9. 女歌手「大執位」 Gin Lee加盟英皇進入直路 (21/10) - 6274
10. 《叱咤》賽果率先爆︱林家謙揮低姜濤 勢首奪男歌手金獎 (25/10) - 6254

1. 《CHILL CLUB推介榜 年度推介21/22》終 ...
梨胃言 發表於 2022-12-31 16:01

女歌手今年好紅
幸福多於我預期

女歌手今年好紅
on07111 發表於 2022-12-31 16:08

Team AK上到十大

女歌手今年好紅

CM天后宮
同時啲男人無新聞價值

1/1出歌??

Team AK上到十大
梨胃言 發表於 2022-12-31 16:11

但ak本身d新聞流量好低
幸福多於我預期

~蛋撻~ 發表於 2022-12-31 13:23

明知係打手所以根本就唔會有期望

神曲可能係指福音歌 即係《In His Name》 入面嗰種
Janice & Sammi are SHOOK! ...
69h 發表於 2022-12-31 16:26

愛是不保留

明知係打手所以根本就唔會有期望
Serendipity 發表於 2022-12-31 16:35

希望踏入新一年為她擲下震撼彈

敢2.0最震撼

希望踏入新一年為她擲下震撼彈

敢2.0最震撼
梨胃言 發表於 2022-12-31 16:38

希望接力做廣告歌天后
幸福多於我預期

女歌手今年好紅

應該就係啦

回復 195# kenneth

CM陰盛陽衰嗎

1. 《CHILL CLUB推介榜 年度推介21/22》終 ...
梨胃言 發表於 2022-12-31 16:01

Gin Lee唔單止係靚聲王,又係新聞女王
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

我等我在 發表於 2022-12-31 17:21

支持
幸福多於我預期

我等我在 發表於 2022-12-31 17:21

又係講黎香港住劏房喊

喜歡幸兒
未正式公佈都已經4頁

喜歡幸兒
未正式公佈都已經4頁
steph 發表於 2022-12-31 18:28

5頁