返回列表 發帖
季選兩首越愛越鎅
梨胃言 發表於 2023-10-1 18:48

諗左好耐 最後冇投到烈愛成灰同CTT
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

諗左好耐 最後冇投到烈愛成灰同CTT
on07111 發表於 2023-10-1 18:52

投咗02 04 05 25 26

投咗02 04 05 25 26
梨胃言 發表於 2023-10-1 18:56

撞左頭三首 另外睇完kelly唱談情的價值返唔到轉頭
後人類今季入唔到 下季仲有機會
企好就機會睇低一線

已經好耐無試過迪迪有歌入圍但無投希望有會員支持下CTT
幸福多於我預期

撞左頭三首 另外睇完kelly唱談情的價值返唔到轉頭
後人類今季入唔到 下季仲有機會
企 ...
on07111 發表於 2023-10-1 19:07

本身想投30
不過肯定夠票就轉投機會低啲嘅歌

女金 唱 單戀show高音
Willjohnson 發表於 2023-9-26 22:39

可以唱多幾首啦其實

之後有沒有可能 也找JC 邀歌⋯紅歌唔紅人的例子又嚟所以現階段都唔再出歌了。
(公司A Music 又咁好心嘅,出返已錄嘅歌一首)

既然說了要和不同的班底合作嘛。

幸兒今年都好大機會金
Dum Dum = 好事多為
暗戀這件小事 = 明日恩典
企街 = 越唱越強
九字歌 = 天之驕女

幸兒今年都好大機會金
Dum Dum = 好事多為
暗戀這件小事 = 明日恩典
企街 = 越唱越強
九字歌 =  ...
梨胃言 發表於 2023-10-2 13:52

企好都可以係呼天不應Dumdum亦可以係鬧交歌赤地雪鬥嘈
幸福多於我預期

企好都可以係呼天不應Dumdum亦可以係鬧交歌赤地雪鬥嘈
on07111 發表於 2023-10-2 14:01

不過仙女今年啲歌同唔到hocc比

同意最尾果段「什麼最後最後 退後退後」下一句可以改少少melody再高8度爆發
而家有啲可惜 前面蘊釀左好多情緒浪費左

首歌好有深度 好正

Gin Lee越嚟越有師姐影子,出新歌啲留言都係話好過之前嗰首,咁之前嗰啲其實係咪好差?
咁多人讚呢首歌,明明呢首歌先係最重環球影子,根本佢都係最適合唱呢類抒情歌。

Gin Lee越嚟越有師姐影子,出新歌啲留言都係話好過之前嗰首,咁之前嗰啲其實係咪好差?
咁多人讚呢 ...
Serendipity 發表於 2023-10-6 01:07

幸兒每首歌都造就更好 真係好有祖兒影子
之前啲IDK2.0 剛好2.0咪都有環球影子 希望下年出返隻Dear Secreto 2.0

呢首歌係要慢慢欣賞
頭幾日聽一次覺得悶悶地....越聽越了解歌詞越聽旋律&Gin Lee唱功就變左好好好鍾意呢首
Gin Lee 表演得好有層次&深度, 即使第一時間體會唔到, 唔好放棄, 再比個機會你大可能會鍾意上呢首歌

5分

呢首歌係要慢慢欣賞
頭幾日聽一次覺得悶悶地....越聽越了解歌詞越聽旋律&Gin Lee唱功就變左好好好鍾意呢首
...
hdfb 發表於 2023-10-6 21:42

我覺得呢首歌好聽,不過係有啲慢熱,所以先似環球嘅style。但唔知點解年尾會派呢隻,因為就咁睇旋律同題材都唔係太容易播得起。

幸兒每首歌都造就更好 真係好有祖兒影子
之前啲IDK2.0 剛好2.0咪都有環球影子 希望下年 ...
kel_kelvin 發表於 2023-10-6 16:10

冇可能出Dear Secret 2.0啦,佢而家公司唔會搵何方或者許弘毅,除非搵黃偉文包碟。

冇可能出Dear Secret 2.0啦,佢而家公司唔會搵何方或者許弘毅,除非搵黃偉文包碟。 ...
Serendipity 發表於 2023-10-6 22:17

辛苦你了同煙花紀咪美毅
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

鄉音太勁有時仲慘過音唔準

辛苦你了同煙花紀咪美毅
JasOh103 發表於 2023-10-7 00:32

總係覺得呢啲歌(同埋張敬軒隻一個人的地球)係之前寫落所以先有份,之後唔似會再搵佢寫。
睇吓如果古巨基有新歌係咪仲有許弘毅就知

冇可能出Dear Secret 2.0啦,佢而家公司唔會搵何方或者許弘毅,除非搵黃偉文包碟。 ...
Serendipity 發表於 2023-10-6 22:17

Dear Secret 太犀利太完美啦She did that.

唔使咩Dear Secret 2.0
You can't improve perfection.

鄉音太勁有時仲慘過音唔準
hissorhk 發表於 2023-10-7 01:38

你講大陸妹陳蕾?

好好聽女金 please

好好聽女銀 please

好好聽女銅 please

好好聽白果 please
利申:唔係鏡粉

好好聽(陳蕾)女金 please
Aga,Fiona Fung fan

好好聽(Serrini)女金 please
幸福多於我預期

好好聽 Gin Lee 女金必勝

後女金的美倪與ai愁

好好聽 (ADA)女金please
Week 24
冠軍歌:JACE - 百妖夜行的修行

好好聽 (Kay)十大please
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

你講大陸妹陳蕾?
JasOh103 發表於 2023-10-7 14:23

人地根正苗紅廣州人, 廣東話咬字仲好過香港好多歌手
馬拉妹 D 鄉音唔係諗住同人比較啊MA?

馬拉妹 D 鄉音唔係諗住同人比較啊MA? ...
hissorhk 發表於 2023-10-8 13:24

啲大陸女人真係好嘔心

馬拉妹 D 鄉音唔係諗住同人比較啊MA? ...
hissorhk 發表於 8/10/2023 13:24

做乜話人根正苗紅

今年論歌曲質素 Aga >>>蕾>>Gin

Gin 歌悶同娘 無乜感情(好似唱歌機器) 都係硬傷

依首歌好d 但都係悶

大陸妹馬拉妹又如何
佢哋講/唱廣東話仲標準過一堆土生土長嘅香港人呀
最起碼啲懶音少過土生土長嘅香港人

大陸妹馬拉妹又如何
最起碼啲懶音少過土生土長嘅香港人 ...
米色蘇 發表於 2023-10-8 15:13

大陸妹唔係貶義,it’s just a fact

Spotify
27/09 7,274
28/09 14,827 (+7,553)
29/09 20,664 (+5,837)
30/09 26,443 (+5,779)
01/10 35,272  ...
梨胃言 發表於 2023-9-27 09:37

好慘 好歌冇好報
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

好慘 好歌冇好報
Humeny 發表於 2023-10-9 13:58

過咗10萬唔mark

大陸妹馬拉妹又如何
最起碼啲懶音少過土生土長嘅香港人 ...
米色蘇 發表於 2023-10-8 15:13

真呀,
Xianggang而家好多鄉音歌手

痴線

什麼最後最後 退後退後
總是想到瘋了也不休
太多溫柔
太多的成就未得到過
還是得到過 就夠

呢段真係超好聽

痴線

什麼最後最後 退後退後
總是想到瘋了也不休
太多溫柔
太多的成就未得到過
還是得到過 就夠

呢段真 ...
JasOh103 發表於 2023-10-10 14:07

希望會冠
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

好勁 過咗十萬 big hit!!

好勁 過咗十萬 big hit!!
梨胃言 發表於 2023-10-12 10:02

+7.3k 又多返啲人聽

+7.3k 又多返啲人聽
kel_kelvin 發表於 2023-10-13 01:16

有冇聽幸兒唱大哥

Spotify
27/09 7,274
28/09 14,827 (+7,553)
29/09 20,664 (+5,837)
30/09 26,443 (+5,779)
01/10 35,272  ...
梨胃言 發表於 2023-9-27 09:37

咁快big flop 嗱?

悶到瞓着冇人聽馬拉雞是正常

有冇聽幸兒唱大哥
梨胃言 發表於 2023-10-13 01:53

啱啱聽咗了 呢個女人為咗輾壓班霉霉師霉咩都做得出

啱啱聽咗了 呢個女人為咗輾壓班霉霉師霉咩都做得出
kel_kelvin 發表於 2023-10-13 22:40

原唱好聽好多

副歌比想像中入腦....