返回列表 發帖
丁霞首發

朱婷 + 張常寧 + 丁霞 + 龔翔宇 + 林莉 + 徐雲麗 + 顏妮
Steenbergen + Sloetjes + Buijs + Dijkema + De Kruijf + Debby-Stam + Grothues

TVB 播啦

有啦tvb

中國打得好緊

中國打得好緊
Stanley 發表於 2016-8-6 22:58
係呀 第一場開段打得係有 D 緊嘅
不過而家反超啦 希望贏到呢局

第 2 局

第一局輸左

終於正常返
我們的總和

第一局輸左
bagfgfcde 發表於 2016-8-6 23:23

第二局正常番

假加雷上喇
我們的總和

第一局輸左
bagfgfcde 發表於 2016-8-6 23:23
佢地大賽第一場都好慢熱
希望 234 局贏
終於正常返
Wonders 發表於 2016-8-6 23:23
希望越打越好

佢地大賽第一場都好慢熱
希望 234 局贏
希望越打越好
chanchan0909 發表於 2016-8-6 23:26

第一場 + 第一次打得緊可以接受
最緊要調整好
我們的總和

第一場 + 第一次打得緊可以接受
最緊要調整好
Wonders 發表於 2016-8-6 23:28
發球上黎啦

發球上黎啦
chanchan0909 發表於 2016-8-6 23:31

加油!!
荷蘭d失誤真係
我們的總和

NED打返起 omg
我們的總和

加油!!
荷蘭d失誤真係
Wonders 發表於 2016-8-6 23:34
丁丁仲係有 D 緊張 希望 set 3 打好個開局

tvb 啲評述話小龔入選係因為曾曾放棄笑而不語

btw 中國隊有啲緊張

丁丁仲係有 D 緊張 希望 set 3 打好個開局
chanchan0909 發表於 2016-8-6 23:42

睇黎之前jenny做訪問嗰陣話有隊員緊張應該係佢
我們的總和

第3局應該上一上秋月
如果可磊落做人 你會更吸引

tvb 啲評述話小龔入選係因為曾曾放棄笑而不語

btw 中國隊有啲緊張
patrick1029 發表於 2016-8-6 23:43

係咪有雷sir
我們的總和

set 3 由月月首發

鬥失誤

林莉今日表現唔錯
我們的總和

嘩 荷蘭而家超唔穩定 中國隊要捉住

暴力副攻
我們的總和

guidetti好激動 chn把握呀
我們的總和

評術屈秋月double
如果可磊落做人 你會更吸引

GO GO SET 4
來回球月月可以 set 返高少少比朱朱

評術屈秋月double
fungbb132 發表於 2016-8-7 00:07
咪係 仲要無人幫 king sir 糾正

係咪有雷sir
Wonders 發表於 2016-8-6 23:45

預左佢會亂講但無諗過會講到咁

係 預左佢會亂講但無諗過會講到咁
patrick1029 發表於 2016-8-7 00:09

btw Set 4要小心呀 !!!!
我們的總和

Set 4兩隊都少咗失誤

16平
我們的總和

set 5 加油呀

居然打入5局

反而龔翔宇打得唔錯

輸左

下場再加油啦 一間 4 點睇下 USA 打成點

呢隊都輸...
入唔入到8強

現在情況不妙,中女一定要贏意波塞三隊,才能至少前三名出線,否則第四名出線對巴西多數輸!

不過朱婷狀態好fit, 但寶寶和惠隊唔係好掂!!

竟然輸左比NED 唔知講咩好

奢望意大利召番老將之後可以贏到荷蘭或陣間對陣既serbia搞亂個局 (雖然到時都唔知形勢會變成點)

竟然輸左比NED 唔知講咩好
小糖 發表於 2016-8-7 01:23

第五局不應輸!

丁霞今曰太緊張了,還有月月好似狀態麻麻,但丁霞唔掂要迫住用她!

下場對意大利生死戰真係好令人擔心,一輸基本上要提早回家!!

不過ks印象中中國好似未試過成功完全控制荷蘭4 10 11號,所以佢地齋做兩邊平拉開,4號一到後排換入6 9號,都已經可以保證基本一傳,構成超強攻擊力。

所以之後比賽,中國真係要重點釘防對手重點人物,尤其係serbia 9 19號,總覺得對serbia既輸贏應該好關鍵。

De Keujif 既背飛直頭可以當搶攻打咁滯, 又快又準

里約奥運會室內女子排球 小組賽 第一輪

08.07 02:00 巴西 3 : 0 喀麥隆 (25:14 25:21 25:13)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 7 | 25 : 14 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 21 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 4 | 16 : 8 | 25 : 13 | 3 : 0

08.07 04:05 美國 3 : 0 波多黎各 (25:17 25:22 25:17)
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 14 | 25 : 17 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 15 : 16 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 25 : 17 | 3 : 0

08.07 07:30 俄羅斯 3 : 0 阿根廷 (25:13 25:10 25:16)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 9 | 25 : 13 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 7 | 25 : 10 | 2 : 0
第 3 局 - 7 : 8 | 16 : 11 | 25 : 16 | 3 : 0

發夢都估唔到中女居然反輸俾荷蘭
究竟SET 5好地地LEAD住10-7之後中女做咩發波瘟俾人反CUP呀??

里約奥運會室內女子排球 小組賽 第一輪

08.07 09:35 塞爾維亞 3 : 0 意大利 (27:25 25:20 25:23)
第 1 局 - 8 : 7 | 15 : 16 | 27 : 25 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 12 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 12 | 25 : 23 | 3 : 0

真係輸左
噴到
會唔會出唔到線架