返回列表 發帖
聽聽下覺得懶人包好聽過女神 :(

聽聽下覺得懶人包好聽過女神 :(
賴爽 發表於 2016-10-15 21:02

Agger
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

冠埋____之後就冇歌好冠啦 好苦惱
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Agger
HOTMAN 發表於 2016-10-15 21:05
Disagger

點噴?  (PUN)
matthew1990 發表於 2016-10-15 10:55

用口囉

matthew1990 發表於 2016-10-15 21:02

CM識佢o既人應該一雙手可以握成拳頭都數得晒

Agger
HOTMAN 發表於 2016-10-15 21:05

Agger x2
最愛男神 叫Messi吧
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

Agger x2
最愛男神 叫Messi吧
JasOh103 發表於 2016-10-15 21:24

LOVE

用口囉
HOTMAN 發表於 2016-10-15 21:08

PUN
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

CM識佢o既人應該一雙手可以握成拳頭都數得晒
KITSTON 發表於 2016-10-15 21:20

係佢地既損失 (除非唔係)
買唔買380支持吓佢好呢?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

I'll be scared but I'll be strong

係佢地既損失 (除非唔係)
買唔買380支持吓佢好呢?
matthew1990 發表於 2016-10-15 23:39

380我會揀柏宇多D

380我會揀柏宇多D
KITSTON 發表於 2016-10-15 23:41

我都覺

380有啲貴
加上我覺得會有跳樓霏

可以改 所以改 不算精彩
將妄想 改變現實先要喝采

我敢在你懷裡孤獨

one two three fooour five six seven eight nine
Happy and Blessed.

one two three fooour five six seven eight nine
jose 發表於 2016-10-16 15:15
其實呢首唔差 有機會可能會re

可以改 所以改 不算精彩
將妄想 改變現實先要喝采
HOTMAN 發表於 2016-10-16 10:55

十大

你像窩在被子裏的舒服
卻又像風捉摸不住

四不像
四不像
四不像
四不像
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

女孩

2016件10月新歌評分:
[A] The Weeknd / False Alarm (4.5); JoJo / Vibe (4.5); The Weeknd / Starboy ft. Daft Punk (4.5);
      Max / Lights Down Low (4.5)
[B] Olly Murs / Grow Up (4); Karmin / Can't Live (4); Lady Gaga / Million Reasons (4)
[C] Bruno Mars / 24K Magic (3); Zara Larsson / Ain't My Fault (3)
[D] Maroon 5 / Don't Wanna Know (1.5)

2016-10-16 更新:
1.「Vibes」被評定為4.5分
2.「Lights Down Low」被評定為4.5分
3.「Grow Up」被評定為4分
4.「Ain't My Fault」被調低至3分 (愈聽愈覺得首歌overproduced, chorus 超級煩膠 )

2016年新專輯評分:
[10]
[9]
[8]
[7] 自傳 - 五月天 (7.5) / JTW西遊記 - 方大同 (7.4) /
[6] 日常 - 田馥甄 (6.4) / 今日營業中 - 林宥嘉 (6.0) / A Little Louder - 小塵埃 (6.6) / 誰的青春不迷惘 - YukiLovey (6.4) /
[5] J-POP - 容祖兒 (5.8) / 有理想 - 李榮浩 (5.7) /
[4]
[3] Vibes - 張敬軒 (3.1) /
[2] Sherman, I, Me and Myself - 鍾舒漫 (2.5) /
[1] Light - 許魏洲 (1.2) /

希望大家提供多啲好碟俾我聽 等我可以繼續抄m會員

bagfgfcde 發表於 2016-10-16 22:06
你睇完套劇 竟然會去聽隻碟
利申一集都未睇過 一首都未聽過
連自傳都係得7.5分 我諗其他唔係姓蔡既歌手都唔會拎到8分或以上

bagfgfcde 發表於 2016-10-16 22:06

做乜抄我??
你要寫埋評分水平參照標準嘎

美浩隻碟咁低分
點解許魏洲隻碟得1.2分? (利申冇聽過)

加左兩隻美碟

做乜抄我??

美浩隻碟咁低分
點解許魏洲隻碟得1.2分  ...
matthew1990 發表於 2016-10-16 22:22

因為好難聽
今次浪費左咁多時間 提醒自己唔好再有下次

評分準則遲啲先寫啦
你睇完套劇 竟然會去聽隻碟  
利申一集都未睇過 一首都未聽過
連自傳都係得7.5分 我諗 ...
nicholashin 發表於 2016-10-16 22:15

你做乜成日強調自己冇睇過

祖兒竟然咁低分
咁BeGin呢
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

Fabulous肯定係10分
J-Pop竟然5.8

加左兩隻美碟

因為好難聽

評分準則遲啲先 ...
bagfgfcde 發表於 2016-10-16 22:26

[3] Vibes - 張敬軒 (3.1)

我要給你拍掌一分鐘

Kiiara - Gold

加左兩隻美碟

因為好難聽

評分準則遲啲先 ...
bagfgfcde 發表於 2016-10-16 22:26
你唔覺得隻碟o係你list既碟當中好out of place咩

SHOCK

張靚穎 Jane Zhang【Dust My Shoulders Off】Audio (feat.Timbaland)

Fabulous肯定係10分
J-Pop竟然5.8
JasOh103 發表於 2016-10-16 22:39
祖兒竟然咁低分
咁BeGin呢
John 發表於 2016-10-16 22:32

多謝兩位提供美碟俾我聽
美Gin隻碟聽過一次但唔深刻 lol

做乜姐
唔準笑祖兒

多謝兩位提供美碟俾我聽
美Gin隻碟聽過一次但唔深刻 lol

做乜姐
唔準笑祖兒 ...
bagfgfcde 發表於 2016-10-17 07:19

Ginadoll 呢
有無聽過年輪說?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Ginadoll 呢
有無聽過年輪說?
fifty1205 發表於 2016-10-17 09:37

會聽
最近有好多碟 eg ellen要聽

反OT 好不容易遇見愛

近十年最完美歌曲之一 - 說到愛

多遠都要在一起

羅生門

選擇題

個個也探問愛戀不老的秘方 唯獨壯烈離座可百世流芳
你未忘 我未忘 猶()在旁

A  成 本
B  性 伴
C  勝 伴
D  星 伴

四季 / 下雨的夜晚
太后又贏一場

四季 / 下雨的夜晚(蘇打綠) /
vani
我們的總和

四季 / 下雨的夜晚(蘇打綠) /
vani
Wonders 發表於 17/10/2016 21:41
仲要接jason

親愛的偏執狂 - 陳勢安

世界裡 和平不能實現
生命裡 一切不能從簡
還有你 此刻歡呼雀躍

ellen

KITSTON 發表於 2016-10-17 22:02

thank you 打手

KITSTON 發表於 2016-10-17 22:02

歡迎詞 - 崔世安

歡迎詞 - 崔世安
matthew1990 發表於 17/10/2016 22:17
尖尖尖 - 許志安

玩家
獨一無二
四季
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

近十年最完美歌曲之一 - 說到愛
bagfgfcde 發表於 2016-10-17 19:31
你的完美有點難懂並不代表世界不能包容

你的完美有點難懂並不代表世界不能包容
nicholashin 發表於 2016-10-18 01:16

你的你的完美有點難懂並不代表世界不能包容有點難懂並不代表世界不能包容

反OT
intro
四季

今天我姿態很偶像
Happy and Blessed.