返回列表 發帖
其實唔一定要整一part for 淫歌,可以跳跳下high歌跟住除衫變淫歌
jack27 發表於 2019-7-31 10:49

其實天之驕女除衫唱蛇都好正
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

垂涎真係好適合做high歌/淫歌part ending
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:11

可以做交接除衫位(好似N6蛇咁)
真祖迷

其實天之驕女除衫唱蛇都好正
JayantL 發表於 2019-7-31 11:14

N6無可取代
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

我覺得亞亞亞有87%可能,kkbox又唱。佢好鐘意,YY+alex fung
jack27 發表於 2019-7-31 11:12

如果真係要二揀一
我寧願聽亞亞亞都好過聽16號愛人

亞亞亞雖然唔好聽
但live都幾好反應(上次kkbox有喺現場)
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

我睇美祖ig,跳舞相個post,有張相係祖祖特登著件長外套,唔知係咪有除衫
真祖迷

如果真係要二揀一
我寧願聽亞亞亞都好過聽16號愛人

亞亞亞雖然唔好聽
但live都幾好反應(上次kk ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:16

其實難聽既原因可能係cd版個唱腔問題,如果live用正常唱high歌既腔,應該好d
真祖迷

N6無可取代
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:15

N6有蛇 穿花蝴蝶 Scream 越唱越強已經冇得輸
side tracks唔少
仲要嗰陣啲big hits仲未變怨鬼 仲要冇我的驕傲

其實難聽既原因可能係cd版個唱腔問題,如果live用正常唱high歌既腔,應該好d ...
jack27 發表於 2019-7-31 11:19

但有壞印象已經係事實
真祖迷

可唔可以有紅牌出場~呢排唔知點解好中意聽

N6有蛇 穿花蝴蝶 Scream 越唱越強已經冇得輸
side tracks唔少
仲要嗰陣啲big hits仲未變怨鬼 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:20

其實實過完SL個classic medley後,已經變怨。N6有深情演繹救番
真祖迷

可唔可以有紅牌出場~呢排唔知點解好中意聽
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:22

不如唱give love a break!! 和音負責rap
真祖迷

不如唱give love a break!! 和音負責rap
jack27 發表於 2019-7-31 11:23

give love a break 表達左痛愛係怨鬼(情歌或天天都播 痛愛或煞科)
真祖迷

其實實過完SL個classic medley後,已經變怨。N6有深情演繹救番
jack27 發表於 2019-7-31 11:22

痛愛轉編曲印象已經好好多
雖然把聲好爛

big hits嚟講
誰來愛我 逃避你呢啲都唔算次次唱

jack27 發表於 2019-7-31 11:23

可能請農夫做嘉賓就有得聽(又唔係無可能)

其實除咗rundown,嘉賓都有排擔心,分分鐘咩徐小鳳,譚詠麟,關菊英都來

痛愛轉編曲印象已經好好多
雖然把聲好爛

big hits嚟講
誰來愛我 逃避你呢啲都唔算次次唱 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:25

如果逃避你最尾段chorus可以爆發既話,我會想佢唱
真祖迷

其實除咗rundown,嘉賓都有排擔心,分分鐘咩徐小鳳,譚詠麟,關菊英都來 ...
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:26

你咁講,teresa都黎埋
真祖迷

其實除咗rundown,嘉賓都有排擔心,分分鐘咩徐小鳳,譚詠麟,關菊英都來 ...

佢話請friend,應該唔係長輩
真祖迷

其實只要佢認真唱,而唔係笑住/握手/say hello
唔介意聽抱抱誰來愛我逃避你etc
呢啲所謂怨鬼其實好多都冇一次係認真live

其實只要佢認真唱,而唔係笑住/握手/say hello
唔介意聽抱抱誰來愛我逃避你etc
呢啲所謂怨鬼其實好多都冇一 ...
hihi 發表於 2019-7-31 11:31

同埋希望有新鮮感,例如搵dancers/effects/props等,唔係就咁企起度唱
真祖迷

麟伯呢排邊敢喺香港蒲頭咩
除非佢想出嚟致敬「你哋唔係hur我吖嘛」

蛋記嗰邊軒 KKK 送禮 Twins Kenny一定走唔甩
應該都會有chef le mon

我想有美吹
好想聽《動作派》 童年回憶

佢話請friend,應該唔係長輩
jack27 發表於 2019-7-31 11:29

但佢夠唔夠18個fd 應該大部分係eeg
真祖迷

蛋記嗰邊軒 KKK 送禮 Twins  ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:34

KKK 既話賺,可能唱full juicy lemon
真祖迷

蛋記嗰邊軒 KKK 送禮 Twins  ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:34

哎呀,忘記結合時事 蛋記呢d真係一個都唔想睇包括twins

我覺得有ivana,呼天不應要出場!
真祖迷

我覺得有ivana,呼天不應要出場!
jack27 發表於 2019-7-31 11:38

祖祖好似鍾意傷神多啲

仲有造型,只要唔好太平常/太膠就得
真祖迷

祖祖好似鍾意傷神多啲
JayantL 發表於 2019-7-31 11:40

唔係呀fa,傷神係close up最悶,會訓
真祖迷

哎呀,忘記結合時事 蛋記呢d真係一個都唔想睇包括twins
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:38

我都係
睇慣睇熟
而且一定講勁多九唔搭八嘢浪費時間 隨時搞到後面cut歌

我都係
睇慣睇熟
而且一定講勁多九唔搭八嘢浪費時間 隨時搞到後面cut歌 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:42

講起呢個就嬲 LOL美祖上去發酒瘋搞得孖女最少少唱兩隻歌,綵排嘅咖啡迷都cut

我都係
睇慣睇熟
而且一定講勁多九唔搭八嘢浪費時間 隨時搞到後面cut歌 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:42

祖太吹得 ,佢地如果係fd既話分分鐘講埋d無厘頭話題。祖講有意思既野好差,但傾閒計真係數一數二勁,
真祖迷

講起呢個就嬲 LOL美祖上去發酒瘋搞得孖女最少少唱兩隻歌,綵排嘅咖啡迷都cut ...
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:44

好彩我有睇澳門尾站
Encore唱咗勁多side tracks

祖太吹得 ,佢地如果係fd既話分分鐘講埋d無厘頭話題。祖講有意思既野好差,但傾閒計真係數一 ...
jack27 發表於 2019-7-31 11:45

不過Kenny做嘉賓嗰日一定勁好反應
隨時可能就係頭場 然後推佢9月solo紅館

但如果係中間有嘉賓既話,就應該合唱一首,介紹兩句就交台比嘉賓。
真祖迷

不過Kenny做嘉賓嗰日一定勁好反應
隨時可能就係頭場 然後推佢9月solo紅館 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:48

直接叫kenny讓期比佢開part 2 la。祖咁鐘意表演
真祖迷

而家請 kenny 上紅館個台一方要感動,但同時都好殘忍
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

我覺得亞亞亞有87%可能,kkbox又唱。佢好鐘意,YY+alex fung
jack27 發表於 2019-7-31 11:12

唔記得邊嘅訪問話會還《優秀》一個正義嘅,可能又隨口up。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

風見志郎 發表於 2019-7-31 11:53

其實可以上台lo
好似係ig?
真祖迷

有冇人有預感祖祖會笑住唱悲觀生物學?
真祖迷

都係預下有咩金曲
世上只有、越唱越強、痛愛(放ending....)、隆重登場(love in LA 講過 ...
jack27 發表於 2019-7-31 10:56

睇Sammi就料到JY嘅團隊可能因為就住街客選歌都會咁保守。
見到派對機器真係為之一振。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

直接叫kenny讓期比佢開part 2 la。祖咁鐘意表演
jack27 發表於 2019-7-31 11:51

Boy'z好似係預開兩場,若果真係搞Part 2的話,兩場真係少得濟

jack27 發表於 2019-7-31 11:55

呢首點笑住唱啊,唔好趕客啦

jack27 發表於 2019-7-31 11:55

應該唔會啦
後面啲詞咁密
唔認真一定甩

風見志郎 發表於 2019-7-31 11:53

我都有ff過優秀開場,好似幾正

我睇美祖ig,跳舞相個post,有張相係祖祖特登著件長外套,唔知係咪有除衫 ...
jack27 發表於 2019-7-31 11:17

諗起《Show Up》

Boy'z好似係預開兩場,若果真係搞Part 2的話,兩場真係少得濟
Ki 發表於 2019-7-31 11:56

無可能啦,美祖開完仲有蕭敬騰,美祖個台應該會拆,時間趕唔切

睇Sammi就料到JY嘅團隊可能因為就住街客選歌都會咁保守。
見到派對機器真係為之一振。 ...
風見志郎 發表於 2019-7-31 11:56

其實可以side main平均夾雜。一part裡面有side有hit,就兩邊
真祖迷

呢首點笑住唱啊,唔好趕客啦
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:56

破相2.0
真祖迷

其實幾想聽時不與我
MSL唱嗰次好有時代曲feel
仲要係祖祖至愛嘅AF作嘅曲
mix埋最後的茱麗葉同啲怨鬼做一part認真唱一定好正

其實幾想聽時不與我
MSL唱嗰次好有時代曲feel
仲要係祖祖至愛嘅AF作嘅曲
mix埋最後的茱麗葉同啲怨鬼做一par ...
JayantL 發表於 2019-7-31 12:00

圓謊同心賊難防 ,都係a time for us
真祖迷