返回列表 發帖
雖然我自己好鍾意荷蘭,但真係冇諗過CHN會輸

其實都唔係話冇可能,好似上屆巴西咁小組賽被人當魚腩咁打 ...
Jacz 發表於 2016-8-12 22:29

最後嘅主動權冇埋
背水一戰 下兩場只有拼

不過球員太年輕啦
比班生番hur兩hur一個二個會懞哂
上一場巴西可以比jpn帶開過一陣嘅
我們的總和

里約奥運會室內女子排球 小組賽 第四輪

08.12 22:35 阿根廷 3 : 2 喀麥隆 (19:25 25:19 26:28 25:21 15:13)
第 1 局 - 8 : 7 | 15 : 16 | 19 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 12 | 25 : 19 | 1 : 1
第 3 局 - 6 : 8 | 13 : 16 | 26 : 28 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 21 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 6 : 10 | 15 : 13 | 3 : 2

08.12 02:00 美國 3 : 1 意大利 (25:22 25:22 23:25 25:20)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 14 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 3 : 8 | 9 : 16 | 23 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 7 : 8 | 15 : 16 | 25 : 20 | 3 : 1

唔求下一場佢地可以贏
但求盡快搵返狀態 建立返信心
將郎導嘅戰術打返出黎
無論對巴西定係俄羅斯都要放平心態去打

唔求下一場佢地可以贏
但求盡快搵返狀態 建立返信心
將郎導嘅戰術打返出黎
無論對巴西定係俄羅斯都要放平心 ...
patrick1029 發表於 2016-8-12 23:12

等我搵多個籍口先, 會唔會真係早場太過不利
狀態唔易有
我們的總和

08.12 04:15 荷蘭 3 : 0 波多黎各 (25:14 25:22 25:16)
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 12 | 25 : 14 | 1 : 0
第 2 局 - 5 : 8 | 16 : 15 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 16 | 3 : 0

08.12 07:35 俄羅斯 3 : 0 日本 (25:14 30:28 25:18)
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 10 | 25 : 14 | 1 : 0
第 2 局 - 5 : 8 | 13 : 16 | 30 : 28 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 11 | 25 : 18 | 3 : 0

日本今日打左一局好球

08.12 09:35 巴西 3 : 0 南韓 (25:17 25:13 27:25)
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 11 | 25 : 17 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 10 | 25 : 13 | 2 : 0
第 3 局 - 6 : 8 | 16 : 12 | 27 : 25 | 3 : 0

等我搵多個籍口先, 會唔會真係早場太過不利
狀態唔易有
Wonders 發表於 2016-8-12 23:50

都有咁嘅可能性嘅
不過事實上塞爾維亞今場狀態好過中國隊太多 佢地都有五個鐘時差
下場打午場 寄望打好啲喇

Natalia , Fe Garay , Fabiana , Juciely , Sheilla , Dani Lins , Leia
李在英 , 金延璟 , 金秀智 , 梁孝珍 , 金熙珍 , 李孝熙 , 金海蘭

都有咁嘅可能性嘅
不過事實上塞爾維亞今場狀態好過中國隊太多 佢地都有五個鐘時差
下場打午場 寄望打好啲 ...
patrick1029 發表於 2016-8-13 09:32

其實我都係搵理由安慰自己
再者班隊友太唔給力喇
朱朱真係好慘 扣又係佢 接又係佢 守又係佢
其餘一個點都打唔開 仲要倒水咁送返分出去

尋日上朱惠寶真係好好多
解放朱婷啲一傳 不過2號位攻擊力唔穩
我們的總和

冇發球冇攔網冇防守
Jacz 發表於 2016-8-12 22:11
發球無堅持好 相反 SRB 一直保持佢嘅發球質量 打塞無發球好難帶動到攔網同防守 呢個係最致命
比人練多咗咁多時間
結果換黎嘅係倒退
都幾灰下
Wonders 發表於 2016-8-12 22:19
呢個唔關事 中國同其他國家訓練嘅野根本唔同
都有咁嘅可能性嘅
下場打午場 寄望打好啲 ...
patrick1029 發表於 2016-8-13 09:32
但事實 人地都係第一場早場 中國第四場 中國無藉口話自己打早場唔適應
再者班隊友太唔給力喇
其 ...
Wonders 發表於 2016-8-13 09:58
覺得今場 Jenny 揀錯人做首發 都估唔到咁快就用最後一招朱惠寶 前面咩招都用曬上黎竟然全部效果都唔好
朱婷尋日唔係 6 輪一傳咩 ?

發球無堅持好 相反 SRB 一直保持佢嘅發球質量 打塞無發球好難帶動到攔網同防守 呢個係最致命
呢個唔關事 中 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-13 10:18

咁又係 投入大量時間放起練基本功度 一傳 接發防手

惠隊 寶寶 有接一傳嘅能力 認真可以幫朱朱分擔下
冇哂計 老將又一個都企唔到出黎
我們的總和

呢個唔關事 中 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-13 10:18

破壞唔到SRB既一傳,用強攻去鬥SRB最擅長既強攻真係死路一條,人地有三個超強點,仲要發球攔網好咁多,
反而CHN得朱婷一點

覺得依家呢支CHN有D似上個奧運週期世錦賽個支CHN,要乜冇乜,被歐美各支強隊禁住黎砌

南韓set 2開始換佐kim落黎,set 3直頭冇上了

咁又係 投入大量時間放起練基本功度 一傳 接發防手  

惠隊 寶寶 有接一傳嘅能力 認真可以幫朱朱 ...
Wonders 發表於 2016-8-13 10:26
呢個涉及體制問題 當時 Jenny 見到咁樣都好無奈
呢個我明白教練嘅用意 朱朱就算到位球都難拎到分 Popovic 直程起佢嘅波起到位 明顯比人研究得好透 所以就算解放佢一傳 進攻都未必會有效果
其實大姐打 SRB 真係好有用 唔知大家有無發現 set 3 大姐喺前排係咁追分 當然佢都有得分 但佢喺後排 CHN 就失分

破壞唔到SRB既一傳,用強攻去鬥SRB最擅長既搶攻真係死路一條,人地有三個超強點,仲要發球攔網好咁多,
...
Jacz 發表於 2016-8-13 10:44
係呀 機本上而家 SRB 唔好話一傳到位 半到位大多嘅波都無人攔得住
CHN 之前對強隊嘅比賽 都係因為全場有強嘅發球 先贏到 尋晚嗰場時好時壞 咁好難贏

係呀 機本上而家 SRB 唔好話一傳到位 半到位大多嘅波都無人攔得住
CHN 之前對強隊嘅比賽 都係因為全場有強 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-13 10:51

SRB 既防守取位仲要好準,下下防起朱婷既重扣,連4號位直線都防到 ,真係被人研究得好透

呢個我明白教練嘅用意 朱朱就算到位球都難拎到分 Popovic  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-13 10:46

可惜佢發球好屎同有失誤

呢個我明白教練嘅用意 朱朱就算到位球都難拎到分 Popovic  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-13 10:46

期待下一場佢地放低包袱打一場好球
============================
今次交學費有賺 而且一早就係講緊目標係2020
奧運會同競技體育就係咁殘酷
東京周期當打嘅大部分都有三大賽經驗
下一個四年一定會更好
我們的總和

雷SIR 昨晚都講中國無攔網。好難WIN

里約奥運會室內女子排球 小組賽 第四輪賽果

08.12 20:30 中國 0 : 3 塞爾維亞    (19:25 19:25 22:25)
08.12 22:35 阿根廷 3 : 2 喀麥隆    (19:25 25:19 26:28 25:21 15:13)
08.13 02:00 美國 3 : 1 意大利     (25:22 25:22 23:25 25:20)
08.13 04:15 荷蘭 3 : 0 波多黎各    (25:14 25:22 25:16)
08.13 07:30 俄羅斯 3 : 0 日本     (25:14 30:28 25:18)
08.13 09:35 巴西 3 : 0 南韓      (25:17 25:13 27:25)

第四輪後排名
A 組
1. 巴西 - 4 勝 0 負 - 12 [小組出線]
2. 俄羅斯 - 4 勝 0 負 - 12 [小組出線]
3. 南韓 - 2 勝 2 負 - 6 [小組出線]
4. 日本 - 2 勝 2 負 - 3
5. 阿根廷 - 1 勝 3 負 - 2
6. 喀麥隆 - 0 勝 4 負 - 1

B 組
1. 美國 - 4 勝 0 負 - 11 [小組出線]
2. 塞爾維亞 - 3 勝 1 負 - 9 [小組出線]
3. 荷蘭 - 3 勝 1 負 - 9 [小組出線]
4. 中國 - 2 勝 2 負 - 7 [小組出線]
5. 意大利 - 0 勝 4 負 - 0
6. 波多黎各 - 0 勝 4 負 - 0

里約奥運會室內男子排球 小組賽 第四輪賽程
08.13 20:30 伊朗 VS 埃及
08.13 22:35 阿根廷 VS 古巴
08.14 02:00 波蘭 VS 俄羅斯
08.14 04:05 美國 VS 法國
08.14 07:30 加拿大 VS 墨西哥
08.14 09:35 巴西 VS 意大利

里約奥運會室內男子排球 小組賽 第四輪 bet365 賠率

伊朗 1.062 : 8:00 埃及 [3:0 - 1.61 | 3:1 - 3.25 | 3:2 - 8.00 | 0:3 - 34.00 | 1:3 - 21.00 | 2:3 - 17.00]
阿根廷 1.020 : 11.00 古巴 [3:0 - 1.33 | 3:1 - 3.60 | 3:2 - 13.00 | 0:3 - 51.00 | 1:3 - 41.00 | 2:3 - 26.00]
波蘭 1.80 : 1.90 俄羅斯 [3:0 - 5.50 | 3:1 - 4.50 | 3:2 - 4.75 | 0:3 - 6.50 | 1:3 - 5.00 | 2:3 - 5.00]
美國 1.83 : 1.83 法國 [3:0 - 6.00 | 3:1 - 4.75 | 3:2 - 4.75 | 0:3 - 6.00 | 1:3 - 4.75 | 2:3 - 4.75]
加拿大 1.010 : 15.00 墨西哥 [3:0 - 1.25 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 21.00 | 0:3 - 51.00 | 1:3 - 41.00 | 2:3 - 34.00]
巴西 1.33 : 3.25 意大利 [3:0 - 3.25 | 3:1 - 3.40 | 3:2 - 4.75 | 0:3 - 11.00 | 1:3 - 8.00 | 2:3 - 6.50]

里約周期對戰紀錄

伊朗 1 - 0 埃及
2015 世界盃 - 伊朗 3 : 0 埃及

阿根廷 2 - 3 古巴
2014 泛美盃 - 阿根廷 2 : 3 古巴
2014 世聯賽 - 阿根廷 3 : 0 古巴
2014 世聯賽 - 阿根廷 2 : 3 古巴
2014 世聯賽 - 阿根廷 1 : 3 古巴
2014 世聯賽 - 阿根廷 3 : 0 古巴

波蘭 6 - 3 俄羅斯
2014 世錦賽 - 波蘭 3 : 2 俄羅斯
2014 世聯賽 - 波蘭 3 : 0 俄羅斯
2014 世聯賽 - 波蘭 3 : 2 俄羅斯
2014 世聯賽 - 波蘭 3 : 1 俄羅斯
2014 世聯賽 - 波蘭 3 : 2 俄羅斯
2015 歐運會 - 波蘭 1 : 3 俄羅斯
2015 世界盃 - 波蘭 3 : 1 俄羅斯
2016 世聯賽 - 波蘭 0 : 3 俄羅斯
2016 世聯賽 - 波蘭 1 : 3 俄羅斯

美國 3 - 1 法國
2013 世聯賽 - 美國 3 : 0 法國
2013 世聯賽 - 美國 3 : 2 法國
2014 世錦賽 - 美國 1 : 3 法國
2015 世聯賽 - 美國 3 : 1 法國

加拿大 7 - 0 墨西哥
2013 美洲錦標賽 - 加拿大 3 : 0 墨西哥
2014 世錦賽 - 加拿大 3 : 0 墨西哥
2015 美洲盃 - 加拿大 3 : 0 墨西哥
2015 泛美盃 - 加拿大 3 : 0 墨西哥
2015 美洲錦標賽 - 加拿大 3 : 2 墨西哥
2016 奧預賽 - 加拿大 3 : 0 墨西哥
2016 美洲錦標賽 - 加拿大 3 : 0 墨西哥

巴西 7 - 4 意大利
2013 大冠軍盃 - 巴西 3 : 2 意大利
2014 世聯賽 - 巴西 1 : 3 意大利
2014 世聯賽 - 巴西 1 : 3 意大利
2014 世聯賽 - 巴西 3 : 1 意大利
2014 世聯賽 - 巴西 3 : 1 意大利
2014 世聯賽 - 巴西 3 : 0 意大利
2015 世聯賽 - 巴西 2 : 3 意大利
2015 世聯賽 - 巴西 3 : 0 意大利
2015 世聯賽 - 巴西 3 : 0 意大利
2015 世聯賽 - 巴西 2 : 3 意大利
2016 世聯賽 - 巴西 3 : 0 意大利

估埋賽果 - 伊朗 3 : 0 埃及 | 阿根廷 3 : 0 古巴 | 波蘭 3 : 1 俄羅斯 | 美國 3 : 1 法國 | 加拿大 3 : 0 墨西哥 | 巴西 3 : 2 意大利

南韓set 2開始換佐kim落黎,set 3直頭冇上了
Jacz 發表於 2016-8-13 10:45
金哥無上都打到 deuce 好野

可惜佢發球好屎同有失誤
Jacz 發表於 2016-8-13 11:00
我都覺 控制力度唔好

期待下一場佢地放低包袱打一場好球
============================
今次交學費有賺 而且一早就係講緊目標 ...
Wonders 發表於 2016-8-13 11:01
點都好 就算而家打得幾差都好 既然仲有希望 都唔好認輸住

雷SIR 昨晚都講中國無攔網。好難WIN
kk8733 發表於 2016-8-13 11:08
都係嗰句啦 呢場係發球嘅問題 令到其他環節都做得唔好

呢個唔關事 中 ...

係 事實上都係自己搵緊藉口
對 SRB 多變 會唔會係想學舊年對 SRB 世界盃個場咁
不過都係壓制唔住 打 high 左嘅 SRB 兩大得分點

再者班隊友太唔給力喇
其 ...
Wonders 發表於 2016-8-13 09:58

朱朱六輪一傳 但係隊友唔給力都無辦法
惠隊長上黎之後唔多唔少解放左朱婷 但係對方研究朱朱好透
第三局朱朱打左兩個直線就被block左
變左無其他人支撐嘅情況下 好多時候得朱朱一點攻 打到好被動
同時發球質量下滑 帶動唔到攔網
呢段時間感覺上後攻打少左

不過我相信郎導下場可以作出一啲改善

係 事實上都係自己搵緊藉口
對 SRB 多變 會唔會係想學舊年對 SRB 世界盃個場咁
不過都 ...
patrick1029 發表於 2016-8-13 12:06
下場真係好難預料 CHN 會有一個點樣嘅狀態去打
不過呢場就算贏又好輸又好 淘汰賽都係要打 所以呢場可以當係熱身 都可以全力打 總而言之個目的就係要確保自己可以調整心態去準備後面嘅比賽
淘汰賽係呢比賽嘅第二部分 都可以成為球隊嘅轉折點 所以唔好放棄呀

里約奥運會室內女子排球 小組賽 第四輪賽果

08.12 20:30 中國 0 : 3 塞爾維亞    (19:25 19:25 22:25 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-13 11:08

更正:中國係2勝2負

[轉載新聞]郎平:一點開花打不了 其他點不承擔朱婷憋死了

原文網址:https://read01.com/zx0eA4.html

郎導心態好好 雖然輸球但唔會鬧任何隊員
仲話如果隊員狀態好 下場拎 2 分係可以接受

下場真係好難預料 CHN 會有一個點樣嘅狀態去打
不過呢場就算贏又好輸又好 淘汰賽都係要打 所以呢場可以當係 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-13 12:35

講得無錯呀
目前已經晉級左 搵返自己狀態遠比勝球重要
希望隊員唔好受網民影響

里約奥運會室內男子排球 小組賽 第四輪

08.13 20:30 伊朗 3 : 0 埃及 (28:26 25:22 25:16)
第 1 局 - 7 : 8 | 15 : 16 | 28 : 26 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 25 : 16 | 3 : 0

08.13 22:35 阿根廷 3 : 0 古巴 (25:16 25:14 25:16)
第 1 局 - 8 : 2 | 16 : 9 | 25 : 16 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 12 | 25 : 14 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 12 | 25 : 16 | 3 : 0

08.14 02:00 波蘭 2 : 3 俄羅斯 (18:25 25:16 18:25 25:22 13:15)
第 1 局 - 8 : 7 | 10 : 16 | 18 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 11 | 25 : 16 | 1 : 1
第 3 局 - 5 : 8 | 10 : 16 | 18 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 25 : 22 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 7 : 10 | 13 : 15 | 2 : 3

08.14 04:25 美國 3 : 1 法國 (25:22 25:22 14:25 25:22)
第 1 局 - 6 : 8 | 10 : 16 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 15 : 16 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 3 : 8 | 8 : 16 | 14 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 5 | 16 : 15 | 25 : 22 | 3 : 1

B 組今日 3 場打完
1. 阿根廷 - 3 勝 1 負 - 9 [小組出線]
2. 波蘭 - 3 勝 1 負 - 9 [小組出線]
3. 俄羅斯 - 3 勝 1 負 - 8 [小組出線]
4. 伊朗 - 2 勝 2 負 - 7 [小組出線]
5. 埃及 - 1 勝 3 負 - 3
6. 古巴 - 0 勝 4 負 - 0

08.14 07:30 加拿大 3 : 0 墨西哥 (25:20 25:13 25:22)
第 1 局 - 8 : 2 | 16 : 10 | 25 : 20 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 9 | 25 : 13 | 2 : 0
第 3 局 - 4 : 8 | 15 : 16 | 25 : 22 | 3 : 0

08.14 09:35 巴西 1 : 3 意大利 (25:23 23:25 22:25 15:25)
第 1 局 - 6 : 8 | 15 : 16 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 15 | 23 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 6 | 13 : 16 | 22 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 10 : 16 | 15 : 25 | 1 : 3

里約奥運會室內男子排球 小組賽 第四輪賽果

08.13 20:30 伊朗 3 : 0 埃及     (28:26 25:22 25:16)
08.13 22:35 阿根廷 3 : 0 古巴    (25:16 25:14 25:16)
08.14 02:00 波蘭 2 : 3 俄羅斯    (18:25 25:16 18:25 25:22 13:15)
08.14 04:25 美國 3 : 1 法國     (25:22 25:22 14:25 25:22)
08.14 07:30 加拿大 3 : 0 墨西哥   (25:20 25:13 25:22)
08.14 09:35 巴西 1 : 3 意大利    (25:23 23:25 22:25 15:25)

第四輪後排名
A 組
1. 意大利 - 4 勝 0 負 - 12 [小組出線]
2. 法國 - 2 勝 2 負 - 6
3. 加拿大 - 2 勝 2 負 - 6
4. 巴西 - 2 勝 2 負 - 6
5. 美國 - 2 勝 2 負 - 6
6. 墨西哥 - 0 勝 4 負 - 0

B 組
1. 阿根廷 - 3 勝 1 負 - 9 [小組出線]
2. 波蘭 - 3 勝 1 負 - 9 [小組出線]
3. 俄羅斯 - 3 勝 1 負 - 8 [小組出線]
4. 伊朗 - 2 勝 2 負 - 7 [小組出線]
5. 埃及 - 1 勝 3 負 - 3
6. 古巴 - 0 勝 4 負 - 0

里約奥運會室內女子排球 小組賽 最後一輪賽程
08.14 20:30 塞爾維亞 VS 荷蘭
08.14 22:35 南韓 VS 喀麥隆
08.15 02:00 意大利 VS 波多黎各
08.15 04:05 美國 VS 中國
08.15 07:30 日本 VS 阿根廷
08.15 09:35 巴西 VS 俄羅斯

最后一轮
美国VS墨西哥
意大利VS加拿大
巴西VS法国

1.意大利、美国出线,而且意大利稳获小组第一
2.美国就在小组第二或者第三
3.意大利放水给加拿大 加拿大进,巴西和法国的胜者进8强
4.意大利赢加拿大,巴西和法国的胜者进8强 负者看积分小分~~~

A组2-4名真是连环套~~~
而且B组第一名是阿根廷~~~ 二三名是俄罗斯或者波兰~~~

里約奥運會室內女子排球 小組賽 最後一輪 bet365 賠率

塞爾維亞 1.36 : 3.00 荷蘭 [3:0 - 3.40 | 3:1 - 3.50 | 3:2 - 4.50 | 0:3 - 10.00 | 1:3 - 7.50 | 2:3 - 6.50]
南韓 1.010 : 15.00 喀麥隆 [3:0 - 1.22 | 3:1 - 4.50 | 3:2 - 13.00 | 0:3 - 67.00 | 1:3 - 41.00 | 2:3 - 34.00]
意大利 1.16 : 4.50 波多黎各 [3:0 - 2.37 | 3:1 - 3.10 | 3:2 - 5.50 | 0:3 - 17.00 | 1:3 - 12.00 | 2:3 - 9.50]
美國 1.36 : 3.00 中國 [3:0 - 3.40 | 3:1 - 3.50 | 3:2 - 4.50 | 0:3 - 10.00 | 1:3 - 7.50 | 2:3 - 6.50]
日本 1.030 : 10.00 阿根廷 [3:0 - 1.44 | 3:1 - 3.50 | 3:2 - 9.50 | 0:3 - 41.00 | 1:3 - 29.00 | 2:3 - 23.00]
巴西 1.22 : 4.00 俄羅斯 [3:0 - 2.50 | 3:1 - 3.20 | 3:2 - 5.00 | 0:3 - 15.00 | 1:3 - 11.00 | 2:3 - 8.50]

里約周期對戰紀錄

塞爾維亞 2 - 1 荷蘭
2013 大獎賽 - 塞爾維亞 3 : 0 荷蘭
2014 世錦賽 - 塞爾維亞 3 : 0 荷蘭
2015 歐運會 - 塞爾維亞 2 : 3 荷蘭

南韓 0 - 0 喀麥隆

意大利 0 - 0 波多黎各

美國 5 - 3 中國
2013 大獎賽 - 美國 0 : 3 中國
2014 世錦賽 - 美國 3 : 1 中國
2015 大獎賽 - 美國 2 : 3 中國
2015 大獎賽 - 美國 3 : 0 中國
2015 世界盃 - 美國 3 : 0 中國
2016 大獎賽 - 美國 1 : 3 中國
2016 大獎賽 - 美國 3 : 0 中國
2016 大獎賽 - 美國 3 : 0 中國

日本 1 - 0 阿根廷
2015 世界盃 - 日本 3 : 0 阿根廷

巴西 7 - 1 俄羅斯
2013 大獎賽 - 巴西 3 : 2 俄羅斯
2013 大冠軍盃 - 巴西 3 : 1 俄羅斯
2014 大獎賽 - 巴西 3 : 0 俄羅斯
2014 大獎賽 - 巴西 3 : 0 俄羅斯
2014 世錦賽 - 巴西 3 : 1 俄羅斯
2015 大獎賽 - 巴西 3 : 0 俄羅斯
2015 大獎賽 - 巴西 0 : 3 俄羅斯
2016 大獎賽 - 巴西 3 : 0 俄羅斯

估埋賽果 - 塞爾維亞 3 : 0 荷蘭 | 南韓 3 : 0 喀麥隆 | 意大利 3 : 0 波多黎各 | 美國 3 : 1 中國 | 日本 3 : 0 阿根廷 | 巴西 1 : 3 俄羅斯

最后一轮
美国VS墨西哥
意大利VS加拿大
巴西VS法国

1.意大利、美国出线,而且意大利稳获小组第一
2.美国 ...
youfuqi 發表於 2016-8-14 11:46
ITA 應該唔會放水 就算放左對佢地都係無好處 反而益左隔離組

啱啱 BRA VS ITA 又係一場好睇嘅比賽
set 3 BRA 最後一球攔網失誤傷左士氣
去到 set 4 ITA 加強防守 , 同時 BRA 主動失誤增多 , ITA 呢局輕鬆獲勝
喺到恭喜 ITA 提前一輪拎到小組第一

ITA 應該唔會放水 就算放左對佢地都係無好處 反而益左隔離組
chanchan0909 發表於 2016-8-14 12:25

我觉得 最后一个 名额应该在法国和加拿大中产生~~~简直没想到B组第一会是阿根廷

我觉得 最后一个 名额应该在法国和加拿大中产生~~~简直没想到B组第一会是阿根廷 ...
youfuqi 發表於 2016-8-14 12:32
當然如果考慮到放水嘅可能勝 法國就係最危險
應該真係無人估到 ARG 會第一 阿根廷走曬過黎變主場
波蘭都打得唔錯 但有 2 場關鍵時候都無拎到 對伊朗嗰場 2 : 0 lead 緊 , set 3 都係領先 , 最後輸左呢局 , 跟住決勝局都係險勝
呢 D 分真係輸得唔抵

里約奥運會室內女子排球 小組賽 最後一輪

08.14 20:30 塞爾維亞 2 : 3 荷蘭 (22:25 20:25 25:22 25:18 8:15)
第 1 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 22 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 7 | 11 : 16 | 20 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 7 | 25 : 22 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 2 | 16 : 10 | 25 : 18 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 4 : 10 | 8 : 15 | 2 : 3

Malesevic , Nikolic , Veljkovic , Rasic , Boskovic , Ognjenovic , Popovic
Plak , Buijs , Belien , De Kruijf , Sloetjes , Dijkema , Debby-Stam

荷蘭暫時黎講打得唔差
我們的總和

荷蘭暫時黎講打得唔差
Wonders 發表於 2016-8-14 20:40
其實 SRB 想唔想贏架

其實 SRB 想唔想贏架
chanchan0909 發表於 2016-8-14 21:22

讓球直接送chn做小組第四 好陰濕
我們的總和

讓球直接送chn做小組第四 好陰濕
Wonders 發表於 2016-8-14 21:26
而家一邊想爭第一 , 另一面唔係好想爭

而家一邊想爭第一 , 另一面唔係好想爭
chanchan0909 發表於 2016-8-14 21:45

似想玩五局 xx(
我們的總和

似想玩五局 xx(
Wonders 發表於 2016-8-14 21:48
唔緊要啦 第 4 就第 4
反正隔離組都唔係 100% confirm 係咪真係 RUS 第 2
佢都只可以靠估

唔緊要啦 第 4 就第 4
反正隔離組都唔係 100% confirm 係咪真係 RUS 第 2
佢都只可以靠估 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-14 21:52

玩弄小聰明 開始對塞爾維亞反感
更加要爭氣唔可以比佢地得逞

另外俄羅斯要加油
我們的總和

玩弄小聰明 開始對塞爾維亞反感
更加要爭氣唔可以比佢地得逞

另外俄羅斯要加油 ...
Wonders 發表於 2016-8-14 21:56
算啦 上屆中國同南韓都係咁
不過今次小小唔同 得一隊願意咁做