返回列表 發帖
佢同家姐合唱首王菲好好聽

下... 唱一加一都唔唱獨一無二
星夢情真 發表於 2018-6-24 11:59

我都想聽獨一無二多d 希望今晚會轉(如果仲有AGA)
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

有冇人講得出香港宜家邊個女歌手唱live可以近乎完美而且又跳得又壓場,條氣仲勁到3個鐘不停咁唱基本冇停頓位?除左全盛時期Joey之外真系唸唔到!

有冇人講得出香港宜家邊個女歌手唱live可以近乎完美而且又跳得又壓場,條氣仲勁到3個鐘不停咁唱基本冇停頓 ...
loowee 發表於 2018-6-24 12:15

唱功關家姐應該都有得揮下。。但overall應該冇Gin lee咁勁

倒數8小時
超緊張呀!! 吹奏左佢一年半終於可以聽佢唱live
仲有得聽我至尊歌 一
期待今晚會係supper做嘉賓啦

未睇就已經好想佢開下個演唱會lol
廢話少說 觀賞魚 如果牆會說話 同埋新碟四首 都係rundown遺珠
下次唔需要tag咁多/重覆佢啲辛酸史 做一part 玫瑰的故事-如果牆會說話-抱夢而活 已經夠贏
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

堅堅好叻

倒數8小時
仲有得聽我至尊歌 一
期待今晚 ...
JasOh103 發表於 2018-6-24 12:24

冇廢話少說同觀賞魚真係想殺人
希望今晚encore有人嗌下

其實真係想聽佢自己歌
多過d乜乜翻唱

jasonng 發表於 2018-6-24 12:36

我太遠
下次要組cm團買680叫佢唱

jasonng 發表於 2018-6-24 12:36

假設今晚少啲忠實歌迷入場,應該好難有人嗌雖然我都想聽觀賞魚

stephybest 發表於 2018-6-24 12:38

我想今晚大嗌十年如當日
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

stephybest 發表於 2018-6-24 12:38

真忠粉應該會睇晒兩場

想講個encore其實有d odd
唱含蓄d人應該係黑人問號
跟著又兩首翻唱 想點
我要聽廢話少說觀賞魚陪襯換季生活GT嗰d囉

真忠粉應該會睇晒兩場

想講個encore其實有d odd
唱含蓄d人應該係黑人問號
跟著又兩首翻唱 想點
...
jasonng 發表於 2018-6-24 12:47

我以為環球之前幫佢出隻精選係為左俾觀眾溫定書,結果成隻精選唱曬上半部分既歌(唔計天變地變情不變),
下半部分一首都冇揀黎唱

我太遠
下次要組cm團買680叫佢唱
JasOh103 發表於 2018-6-24 12:38

下次我諗佢要cut晒d翻唱啦
今次都情有可原
要講佢心路歷程&屋企人
佢太多歌想唱啦

其實我系最想聽心痛,點知唱李香蘭= =

下次我諗佢要cut晒d翻唱啦
今次都情有可原
要講佢心路歷程&屋企人
佢太多歌想唱啦 ...
jasonng 發表於 2018-6-24 12:50

計返自己歌都有21.5首都還好,因為佢total都有32首歌,下次開應該唔會又捉屋企人上台

其實我系最想聽心痛,點知唱李香蘭= =
loowee 發表於 2018-6-24 12:56

心痛好好聽

其實下次更想佢cover一位香港女歌手既廣東K歌 邊位都好啦
連住自己一首歌去唱 有個flow
太多英文國語翻唱

計返自己歌都有21.5首都還好,因為佢total都有32首歌,下次開應該唔會又捉屋企人上台 ...
stephybest 發表於 2018-6-24 12:57

係啊,唱左好多自己歌啦, 欣宜坤哥果d先多翻唱

Gin自己既廣東歌show唔到quali, 所以一定要唱下國語英文歌

倒數8小時
仲有得聽我至尊歌 一
期待今晚 ...
JasOh103 發表於 2018-6-24 12:24

估冇廢話少說 佢講哂d時間

美煎加入球記備受力捧,對某啲女歌手構成潛在威脅,先至踩。未入球記前冇乜hater ...
lblemon 發表於 2018-6-24 01:07

希望阿堅出到好歌叫班haters收聲當年我霏都係不停出好歌先叫班haters cum with her變死忠

其實我覺得佢既然都開得演唱會
與其去再唱d 口水歌倒不如逼人聽多d 自己歌
尤其係佢而家都仲算係bui ...
cch 發表於 2018-6-24 02:48

所以啲人提早離場其實流行金曲50年做開頭好在點都炒熱到個場
加上佢so far最紅應該係歌唱比賽踢館
佢有唱功唱其他人歌都唔會太災難

堅堅睇黎係完全忘記左一想到你

好想聽到呢首live丫

好想買煎煎黑膠

我以為環球之前幫佢出隻精選係為左俾觀眾溫定書,結果成隻精選唱曬上半部分既歌(唔計天變地變情不變), ...
stephybest 發表於 2018-6-24 12:50

我以為佢TAG阿媽係唱天變地變情不變
點知唱DANNY LOL

下... 唱一加一都唔唱獨一無二
星夢情真 發表於 2018-6-24 11:59

我都鍾意獨一無二多D
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

Nathan 發表於 2018-6-24 12:02

Gin Lee由細靚到大
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

不過信真心好難唱
試過唱k挑戰 唱到副歌已經頂唔順cut左
反而falling係挑戰到 ...
John 發表於 2018-6-24 10:58

請John John cover Falling

好期待今晚
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

琴晚系第一次覺得很堅強好聽
Gin Lee 真系可以用live將腐朽化為神奇

我以為環球之前幫佢出隻精選係為左俾觀眾溫定書,結果成隻精選唱曬上半部分既歌(唔計天變地變情不變), ...
stephybest 發表於 2018-6-24 12:50 PM

唔緊要呀
仲有下次呢
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

琴晚系第一次覺得很堅強好聽
Gin Lee 真系可以用live將腐朽化為神奇 ...
loowee 發表於 2018-6-24 02:29 PM

美祖2.0
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

美祖2.0
Qmen 發表於 2018-6-24 14:33

唔系講笑,美祖如果退出,Gin Lee簽英皇唸得過
Gin Lee 全部硬件有齊,而且個樣唔會差得過Joey,國語又厲害,絕對簽得過
宜家只系差多幾首hit歌,而我唔覺宜家環球team人有能力幫到佢
難得出左首天地一沙鷗都可以坐住喺幾個月都冇人理,癡線。

Gin Lee 全部硬件有齊,而且個樣唔會差得過Joey, ...
loowee 發表於 2018-6-24 14:48

美祖點會退出吖btw Gin Lee簽左環球幾多年先??

Sor我而家先發現演唱會開始之前CM個個講野都咁狠毒以為會無會員睇Gin
但原來大家都係口裏說不,身體卻很誠實

美祖點會退出吖btw Gin Lee簽左環球幾多年先??
stephybest 發表於 2018-6-24 14:57

唔知,通常簽5年?姐系仲有2年?

依個concert仲有個敗北就系Gin 最受歡迎哥幾首歌都出得好random
當Aga合唱完落台後,大家仲系黑人問號緊佢點解唔solo唱多首歌,雙雙個Intro就已經起左
很堅強唱之前應該要9up下,用#很堅強個tag炒熱下個場,相信觀眾會有反應d,點知又系突然就開始唱
今天終於一人回家又系咁,趕完場咁
但芝麻開門依d冇人識嘅歌佢反而又講超多野,又要人估,鬼識咩

Gin Lee 全部硬件有齊,而且個樣唔會差得過Joey, ...
loowee 發表於 2018-6-24 14:48

美祖玩到2046都唔會願走

唔知,通常簽5年?姐系仲有2年?

依個concert仲有個敗北就系Gin 最受歡迎哥幾首歌都出得好random
當Aga ...
loowee 發表於 2018-6-24 15:09

可能佢想介紹多d冇咁hit嘅歌呢
不過d side track真係需要多d人識

Stylist係咪好憎佢
開場件肥腫睡衣好騎呢丫

開場件肥腫睡衣好騎呢丫
721AXA 發表於 2018-6-24 15:45

可能因為要收藏3件衫係浴袍入面
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

尋日超低價入場去睇 多謝呢位會員
有空凳但都最少九成入座率 又唔係瘋狂遮黑布 其實真心算係咁
坐我前面有個小朋友拎住「I Gin Lee」既螢光棒同父母一齊睇 可見Gin Lee既歌係新一代兒歌!
Gin Lee無論係翻唱定自己歌都唱得唔錯 係咬字偏向lur 第一part可能太緊張好似未開曬聲咁 樂器聲成日遮左佢把聲 後段就愈唱愈好 就算係炫技都做足100分

我覺得開場既光環做開場都幾易估 但改左編曲無咁好聽
估唔到草原hit到連Gin Lee都要拎黎做台既concept 但個production搬去麥花臣都應該唔會有太大分別
Visual其實都幾醜下 然後個cameraman好似好生手咁 偶然會影唔正Gin Lee 有首有一半時間Gin Lee都係被朵花遮住左
衫無乜特別 係開頭因為一次過著三套所以搞到成件大肚婆衫咁 不過係咁露胸都無人起哄其實幾慘
同埋個flow有時幾奇怪 跳唱完堆快歌然後突然去唱Falling 之後竟然走出一首月球下的人
屋企人o個part係全場最好氣氛喎 Gin Lee姐姐如果出首《說散就散》應該都會紅到
其餘時間不論快歌慢歌都無乜人理Gin Lee咁 連fans club都有D dead
encore無人帶同嗌其實都幾慘

仲有AGA同Gin Lee既交流真係世界級
一開始見到AGA著件睡衣上台已經笑緊 之後AGA有段時間個樣係當正自己主場 視察下紅館環境咁
佢地既對話勁odd 完全唔似熟 然後Gin Lee話佢地係「姊妹」 AGA就話係「朋友」
佢地唱歌既時候近乎唔望對方 Gin Lee有個位差D入錯 AGA好似想恥笑佢

佢呢場既表現唔係佢最top (之前既校園live佢唱《信》同《很堅強》某程度上仲好過今次) 有部份歌甩beat
但第一次開大型show黎講 Gin Lee都真係表現到「很堅強」
純粹聲音表現我覺得值回跳樓飛票價既 但其他方面真係不了

開場件肥腫睡衣好騎呢丫
721AXA 發表於 2018-6-24 15:45

我又唔覺wor 一開場已經驚呼Gin Lee好靚

原來有咁多cm人去睇
好紅

其實琴晚門口有冇人賣特價飛 我行去入場嗰陣唔見有 有frd今晚想睇

其實琴晚門口有冇人賣特價飛 我行去入場嗰陣唔見有 有frd今晚想睇
royloyloy 發表於 2018-6-24 18:16

買正價啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

stephybest 發表於 2018-6-24 12:50

唱咗嗰啲BMA歌幾乎都係必唱
side少少嘅都真係冇乜
反而寧願唱今朝有酒好風如水含蓄

唱咗嗰啲BMA歌幾乎都係必唱
side少少嘅都真係冇乜
反而寧願唱今朝有酒好風如水含蓄 ...
jasonng 發表於 2018-6-24 18:38

睇黎Live cd+dvd不是夢

royloyloy 發表於 2018-6-24 18:16

Search ig仲有