返回列表 發帖
Very difficult to see 王浩信 not getting anything. But hard to see 不懂撒嬌的女人 getting two top  ...
kin888 發表於 2017-12-21 21:51

On the other hand, the last 主角 prize for a role that was not nominated for 角色 would be 胡杏兒 in 2011, so that does seems like a big strike for 王浩信. I guess him winning for role first makes more sense, like 馬國明 did for On Call.

ALI 做法官竟然無提名
啲提名去哂誇世代到.......
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

最佳劇集 via Big Big Fun = 要香港身份證
全球網民最喜愛劇集 via Big Big Channel = 唔需要香港身份證

係咪咁意思呀?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

On the other hand, the last 主角 prize for a role that was not nominated for 角色 would be 胡杏兒  ...
kin888 發表於 2017-12-21 22:30

而家咁樣 split 開左 王浩信,都真係唔知係幫佢定害佢

不過應該冇拍檔了
胡說八道 公公出埠 當拍檔唔當主持
非戲劇嗰邊 cut 左一個獎,應該要 食埋入嚟 拍檔呢邊 先夠分

Very difficult to see 王浩信 not getting anything. But hard to see 不懂撒嬌的女人 getting two top  ...
kin888 發表於 2017-12-21 21:51

如果 全球網民最喜愛劇集 安撫左 降魔的,或者比 馬明 男喜 都夠交代嘅
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

如果劇集歌係牙醫, Kelly, 送禮是但一個得獎就正

如果劇集歌係牙醫, Kelly, 送禮是但一個得獎就正
matt0605 發表於 2017-12-22 12:52

冇可能啦 包尾三甲仲有 d 機會

唔知 TVB 會唔會公佈五強結果: 一輩子守候 手中沙 久別重逢 忘記我自己 欲言又止
本週冠軍歌: 無答案 - 林家謙

冇可能啦 包尾三甲仲有 d 機會

唔知 TVB 會唔會公佈五強結果: 一輩子守候 手中沙 久別 ...
Our_Souvenir 發表於 2017-12-22 13:31

應該每人只能入一首(3強/5強)
可能係 忘記我自己/地盡頭/到此一遊

其實既然有劇歌奬,好心勁歌總選就唔好俾劇歌候選啦,然後改頒10大

其實既然有劇歌奬,好心勁歌總選就唔好俾劇歌候選啦,然後改頒10大
阿mark 發表於 2017-12-22 13:46

但當務之急係搵返各大公司一齊參與返先
如果唔係的話 就算10大都依然由個別公司玩乜曬

但當務之急係搵返各大公司一齊參與返先
如果唔係的話 就算10大都依然由個別公司玩乜曬 ...
林仔 發表於 2017-12-22 14:08

就喺少人玩先更應該頒十大啊

應該每人只能入一首(3強/5強)
可能係 忘記我自己/地盡頭/到此一遊
阿mark 發表於 2017-12-22 13:40

係咯.  一人一首.

超搞笑,《2017年度勁歌金曲頒獎典禮》未舉行未出街都可以提名“最佳非戲劇節目”,7爆

拍檔提名竟然無大頭B同笨蕉

support!!
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

support!!
JasOh103 發表於 2017-12-23 10:08

「你冇野呀嘛?」
「你係咪傻左呀~~~~」

http://hk.weibo.com/mkt/2017/tvb/group/1

TVB娛樂新聞報導 做訪問時
久不久都有提及 微博呢個投票嘅走勢
即係 TVB 都有關注呢邊嘅數
呢個投票今日截止,投票結果如下

1. 每位微博用戶可登入微博帳戶後透過網上進行投票,於每個投票項目中提交1個選擇。
    每位投票者每日只能於每個投票項目投票1次。
2. 獲取最高票數的九位藝人和電視劇將直接入圍「微博之星2017」頒獎禮候選名單。
3. 投票期:2017年12月05日至12月28日中午12時正

胡鴻鈞 《降魔的》    16.1%
苗僑偉 《使徒行者2》    15.5%
陳展鵬 《同盟》    13.6%
馬國明 《降魔的》    13.0%
王浩信 《踩過界》    9.0%
袁偉豪 《使徒行者2》    8.3%
黃宗澤 《溏心風暴3》    7.2%
周柏豪 《使徒行者2》    5.5%
陳   豪 《誇世代》    5.5%

宣   萱 《不懂撒嬌》    22.3%
陳松伶 《全職沒女》    16.9%
李佳芯 《踩過界》    9.1%
胡定欣 《同盟》    8.8%
佘詩曼 《賭城群英會》    8.2%
劉佩玥 《降魔的》    6.5%
唐詩詠 《不懂撒嬌》    6.3%
黃智雯 《降魔的》    5.9%
姚子羚 《同盟》    5.4%

《降魔的》        22.0%
《不懂撒嬌的女人》    16.2%
《使徒行者2》    13.4%
《同盟》        12.7%
《全職沒女》    11.5%
《踩過界》        6.9%
《溏心風暴3》    5.2%
《誇世代》        3.7%
《超時空男臣》    3.4%

「你冇野呀嘛?」
「你係咪傻左呀~~~~」
bagfgfcde 發表於 2017-12-23 12:28

「你又掛住個送貨仔呀?!」「邊個阻住我教女!」

冇fifty頒獎全晚失色不少
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

tvb得翻呢個頒獎禮有睇頭,希望今年搞得好好睇睇啦

冇fifty頒獎全晚失色不少
matthew1990 發表於 2018-1-3 15:04

You say who ah

為咗杜絕香港娛樂圈嘅敬老風氣
請支持Ali雙料
更何況我係真心覺得無論Never Wong定Paris
兩個角色都比Mall姐出彩

雖然我覺得Ali好大機會做上年Signal Wong 2.0
有能力叫雙飛結果最後得豬肉獎

想知tvb邊個落order要捧唐詩詠做大熱想做臭佢個名咩
啲新聞真係突然多到
唔會係佢自己出錢捧自己掛

support!!
JasOh103 發表於 2017-12-23 10:08

一個高傲嘅表情、一雙充滿自信嘅眼神、一股骨子散發出黎嘅貴氣
成為左愛回家台柱,甚至係tvb嘅台柱!!!!!

好想俾大小姐指住黎鬧!!
銳利嘅眼神望到我興奮無比,欲仙欲死
「我要全世界,唔係,全宇宙最惡嘅女人!」

咩野送貨仔、朱凌凌、二世祖Terry都比唔上我龍力蓮咁可愛
「依啲下等人點配得上我呀!!有魚子醬唔食走去食甜醬辣醬?」

中女大小姐一樣有柔情一面!!!
依家望住我搭曬糖,我依家把持唔住
「真係架?」「點解嘅?」「好打意呀Linda bb」

郎才女貌!!最佳螢幕情侶非禾龍力蓮宋瑞輝莫屬

要人氣有人氣!
要資歷有資歷!
要傲嬌有傲嬌!
仲唔係我大小姐贏曬!
星期日要睇禾龍力蓮登基
做最佳女配角!!!!

為咗杜絕香港娛樂圈嘅敬老風氣
請支持Ali雙料
更何況我係真心覺得無論Never Wong定Paris
兩個角色 ...
JayantL 發表於 2018-1-12 23:01

咁如果俾唐詩詠呢

成為左愛回家台柱,甚至係tvb嘅台柱!!!!! ...
harryharry 發表於 2018-1-19 02:32

我諗起當年真相果啲潛力圖

想知tvb邊個落order要捧唐詩詠做大熱想做臭佢個名咩
啲新聞真係突然多到
唔會係佢自己出錢捧自己掛 ...
721AXA 發表於 2018-1-19 02:29

好似喺杜之克,冷門變大熱

宣萱可能缺席,即係讓路俾唐c
iamsingingwong 發表於 2018-1-19 18:12

好心就俾宣萱啦

咁宣萱攞視后的話都好過兩大廢老攞視帝嘅

宣萱受訪嗰陣話睇好唐詩詠攞...
無線今次真係出盡力推唐上位
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

支持脆魚憑實力派演技勇奪視后
如果贏唔到就係造馬!

好嘔心 明明成套劇播既時候都未吹過唐c拎女主
呢幾星期日日炒新聞炒到變大熱

唐成日借緋聞宣傳,又係度扮弱者,其實唔係嘢小。

田>Ali>宣萱雖然tvb一定同我反

有D煩唐詩詠,無啦啦變視后大熱...

點解無人覺得大台會頒俾鮑姐,話哂影后黎拍劇,又肯出席頒獎禮,又唔會有人唔服氣
反正當年何超儀同黃秋生都係咁

點解無人覺得大台會頒俾鮑姐,話哂影后黎拍劇,又肯出席頒獎禮,又唔會有人唔服氣
反正當年何超儀同 ...
sunnyay1231 發表於 2018-1-21 12:14

如果係咁 某人近日瘋狂自炒視后咪好柒

成為左愛回家台柱,甚至係tvb嘅台柱!!!!! ...
harryharry 發表於 2018-1-19 02:32

希望力蓮BB同KC拎男女配<33

其實無端端點解會煲唐詩詠係視后
大大粒mall姐係度wor

上年龔嘉欣係用呢招撼滕滕
iamsingingwong 發表於 2018-1-21 12:26

但滕麗名係假配角真主角啵

全身發力支持大小姐

個人預測:
視帝: 馬國明 80% / 王浩信 20%
祝后: 宣萱 60% / 唐詩詠 20% / 江美儀 10% / 田蕊妮 5% / 李佳芯 5%
男喜: 王浩信 50% / 馬國明 40% / 袁文傑 10%
女喜: 唐詩詠 60% / 李佳芯 20% / 宣萱 10% / 江美儀 10%
男配: 胡鴻鈞 30% / 張振朗 30% / 何遠東 30% / 歐瑞偉 10%
女配: 林淑敏 99% / 朱千雪 1%
男飛躍: 何廣沛 30% / 胡鴻鈞 30% / 張振朗 30% / 楊明 5% / 陸浩明 5%
女飛躍: 朱晨麗 50% / 黃心穎 30% / 高海寧 20%

[想]
劇 誇世代
男主 馬明
女主 Jessica
男喜 saving
女喜 paris
男配 何遠東
女配 (原來個提名名單好多都贏過 與其比千雪不如比林淑敏!!)
男飛 hubert
女飛 morning豬

以前會好肉緊邊個贏 近年真係少左呢份熱情
既唔想睇到敬老/贏過既再贏 不過又確係舊人演得好啲
而馬明 唐C呢兩兄妹就私心覺得係時候輪到佢地
今晚花落誰家都無所謂 係最想Ali可以攞返個獎

希望多啲好爆既賽果
例如唔理觀眾恥笑頒個女主/女喜比腥味脆魚

劇:誇世代
男角:盲俠
女角:宣萱
男喜:馬明
女喜:Ali
男配:石敢當
女配:林淑敏
男飛:三弟
女飛:心穎

今年競爭都幾激烈, 都有D緊張
好想Ali女神有獎攞佢真係好正
前幾年就真係冇乜懸念
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

希望跟樣頒獎 然後Ali掃獎!

希望跟樣頒獎 然後Ali掃獎!
nicholashin 發表於 2018-1-21 14:53

咁既話林淑敏會搶埋女主角喎sorry

咁既話林淑敏會搶埋女主角喎sorry
bagfgfcde 發表於 2018-1-21 14:56

其實禾龍力蓮應該提名女主角啦。。成日都係單元主角黎