返回列表 發帖
金哥要上返前排真係一 D 都唔容易
chanchan0909 發表於 2016-8-16 22:15

同朱婷一樣
我們的總和

金熙珍俾多d support得唔得呀

金哥發火了

好彩啱啱嗰 2 輪有梁孝珍 如果唔係金哥真係唔使上去前排

好彩啱啱嗰 2 輪有梁孝珍 如果唔係金哥真係唔使上去前排
chanchan0909 發表於 2016-8-16 22:38

NED TO 仲有3 FUN追平
我們的總和

NED TO 仲有3 FUN追平
Wonders 發表於 2016-8-16 22:39
拉返開 11 : 17 啦

荷蘭既error

拉返開 11 : 17 啦
chanchan0909 發表於 2016-8-16 22:41

局尾飛一傳 19:24 NED SET POINT
我們的總和

荷蘭既error
Jacz 發表於 2016-8-16 22:48
跟住到朴貞雅一傳失誤

跟住到朴貞雅一傳失誤
chanchan0909 發表於 2016-8-16 22:51

04 08 12 三屆奧運都有亞洲隊入四強
韓國第一隊bey bey 今屆唔通冇亞洲隊
我們的總和

金哥辛苦啦 恭喜荷蘭
一間 01:00 84 台會播 日本 VS 美國

今屆四強無亞洲啦

跟住到朴貞雅一傳失誤
chanchan0909 發表於 2016-8-16 22:51

互相傳染

04 08 12 三屆奧運都有亞洲隊入四強
韓國第一隊bey bey 今屆唔通冇亞洲隊  ...
Wonders 發表於 2016-8-16 22:54

已經連續兩屆四強冇歐洲隊,今次點都輪到冇亞洲隊啦嚕

恭喜荷蘭橙先

金哥打到咁都算仁至義盡 班隊友唔給力都無辦法

已經連續兩屆四強冇歐洲隊,今次點都輪到冇亞洲隊啦嚕

恭喜荷蘭橙先  ...
Jacz 發表於 2016-8-16 23:02

坦白講三隊都要反省 尤其係chn
艱難嘅15年捱到 點解奧運年可以flop到咁
我們的總和

坦白講三隊都要反省 尤其係chn  
艱難嘅15年捱到 點解奧運年可以flop到咁 ...
Wonders 發表於 2016-8-16 23:20

奧運年先黎大執體系, flop可以話係自己攞黎

期望死亡之組全入四強再鬥過

里約奥運會室內女子排球 8 進 4 淘汰賽 - 日本 [6] VS 美國 [1]

08.17 01:00 日本 0 : 3 美國 (16:25 23:25 22:25)
第 1 局 - 7 : 8 | 10 : 16 | 16 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 7 | 15 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 7 : 8 | 12 : 16 | 22 : 25 | 0 : 3

日本死唔斷氣連攞六分

日本 VS 美國 首發
日本 - 1. 長岡望悠 , 2. 宮下遙 , 3. 木村沙織 (C) , 5. 佐藤亞里紗 , 9. 島村春世 , 11. 荒木繪里香 , 12. 石井優希
美國 - 1. Glass , 2. Banwarth , 5. Adams , 10. Larson , 12. Murphy , 15. Hill , 16. Akinradewo

日本死唔斷氣連攞六分
Polcat 發表於 2016-8-17 02:14
係囉 一醒就由 14:20 打打到 20:20

實力差距都係太大, 單靠saori雞血始終唔夠

木村最後真係好敢打
今次真係要同木村荒木同山口講聲 bye bye 啦

里約奥運會室內女子排球 8 進 4 淘汰賽 - 俄羅斯 [4] VS 塞爾維亞 [6]

08.17 05:10 俄羅斯 0 : 3 塞爾維亞 (9:25 22:25 21:25)
第 1 局 - 1 : 8 | 6 : 16 | 9 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 4 : 8 | 11 : 16 | 22 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 5 : 8 | 16 : 14 | 21 : 25 | 0 : 3

俄羅斯 VS 塞爾維亞 首發
俄羅斯 - 1. Shcherban , 4. Zaryazhko , 8. Goncharova , 10. Kosianenko (C) , 14. Fetisova , 15. Kosheleva , 19. Malova
塞爾維亞 - 6. Malesevic , 9. Mihajlovic , 10. Ognjenovic (C) , 15. Stevanovic , 16. Rasic , 17. Popovic , 19. Boskovic

25:9什么鬼

嘩 SET 1 只係打左 17 分鐘
RUS 一傳無一個到位

SRB 全場 12 個 ace
其實 set 3 SRB 都開始係咁出界 ... 最後 RUS 都係無捉住機會
恭喜 USA & SRB

馬後炮講句,ks連中國練左咁耐都接唔好一傳,我本身都認為俄羅斯更冇可能做到一傳到位,面對高攔網俄女齋靠強攻真係冇乜機會贏lol

另外我覺得之前幾場中國都係輸係兩邊拉開成功俾兩翼打high哂,中巴大戰因為sheilla始終強攻實力差左,所以呢種策略應該冇咁奏效,加上佢地主攻一傳差,中國只要發好球,令佢地冇哂立體進攻,專注攔3 4號位,ks係有機會㗎!

另外我覺得之前幾場中國都係輸係兩邊拉開成功俾兩翼打high哂,中巴大戰因為sheilla始終強攻實力差左,所以 ...
skyhorse1111 發表於 2016-8-17 08:42
不過佢地一卡輪嘅時候 尤其係兩點攻嘅時候 都會相信 Sheilla
呢點都需要注意注意

不過佢地一卡輪嘅時候 尤其係兩點攻嘅時候 都會相信 Sheilla
呢點都需要注意注意 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 08:51

所以都睇攔網,宜家兩邊攔網尚算可以,最關鍵都係睇番副攻,尤其顏妮呢點宜家真係比佢正常發揮仲差頗多,一定要盡快搵番攔網節奏!

巴西 VS 中國 首發
巴西 - 1. Fabiana (C) , 3. Dani Lins , 6. Thaisa , 12. Natalia , 13. Sheilla , 16. Fe Garay , 19. Leia
中國 - 1. 袁心玥 , 2. 朱婷 , 3. 楊方旭 , 11. 徐雲麗 , 12. 惠若琪 (C) , 15. 林莉 , 16. 丁霞

巴西 VS 中國 首發
巴西 - 1. Fabiana , 3. Dani Lins , 6. Thaisa , 12. Natalia , 13. Sheilla , 16. Fe  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 09:13

框框一好番就首發

2-7, 慘不忍睹,0-3在望!!!

發球質量唔係好高 , SET 2 加油

兩隊既攔防,串連真係兩個唔同level

中女SET 2變陣,收起框框+丁霞,用張常寧+月月打正選

估唔到中女SET 2變陣表現有進,追平11:11!!
巴西即刻叫暫停

YEAH!!!! 搶返局!!!

1:1
劉曉彤暫時發揮唔錯!
如果可磊落做人 你會更吸引

1 : 1

第二局打得好呀!
框框同埋寶寶都打到出黎

加油加油 仲有機會
我們的總和

1 : 1
chanchan0909 發表於 2016-8-17 10:09

估不到追咁貼。。

Bra暫停
小心jaque啲打手 斜線

奶罩開始心急
我們的總和

JENNY 話注意快攻注意快攻  , Lins 真係傳快攻

仲keep到三分優勢 頂著呀
我們的總和

中國領先三分。。有機會