返回列表 發帖
yeah !!!
chanchan0909 發表於 2016-8-17 11:32

中國隊贏咗 好開心
    今場打得好精彩
    巴西輸係發球失誤太多

對對對 !!!

要去上堂啦 !!!
chanchan0909 發表於 2016-8-17 11:32

我都唔舒服完啦 要返工啦...

贏左呀!!!!!!!!
下場對荷蘭加油啊啊啊啊啊啊 復仇戰!!!
2-7, 慘不忍睹,0-3在望!!!
酷愛903 發表於 2016-8-17 09:23

in 燈神 we trust

第五局我的心接近停頓,太激了!!

中女今次真係爆大冷赢大熱巴西,基本上無人估到!!

太高興了!!!

劉曉彤今日好幾球都打得好 又敢打
我覺得郎導帶佢嚟打奧運係一個明智GE決定

我覺得郎導帶佢嚟打奧運係一個明智GE決定 ...
wchan2013 發表於 2016-8-17 11:37

我又諗起啱啱tv_評述 秘密武器
我們的總和

三个炮豆发挥得好好 半决赛这样发挥 绝对秒荷兰

yes
chanchan0909 發表於 2016-8-17 11:31

巴西竟然8強止步!

今天朱婷一传解放了几轮
进攻流畅了不要不要的
巨星婷

巴西竟然8強止步!
lblemon 發表於 2016-8-17 11:48

完全估唔到。。

好感動既一戰,我地既兩翼同後排終於打到出黎,顏妮後段攔網終於開始起到少少作用,宜家就希望大麗麗同框框可以頂到自己既傷患黎打荷蘭啦!
(b組唔怪得知俾人叫死亡之組啦!)

A組全軍覆沒
8年前中國係主場輸波 今日巴西係主場輸波
Wonders 發表於 2016-8-17 11:38

成日都廢 up 可能睇貼吧睇得多

A組全軍覆沒
8年前中國係主場輸波 今日巴西係主場輸波

成日都廢 up 可能睇貼吧睇得多{:1_ ...
patrick1029 發表於 2016-8-17 12:15

貼吧真係唔係人去既地方

估唔到中女可以贏左多謝燈神

經過今次奧運八強止步後,巴西女排應該要大换血!!

她們這批球員大部份拿過兩屆奥運冠軍,是時候退下來!!

4強美國食硬塞爾維亞啦!中荷大戰就勢均力敵...

2016女排走勢:
美國 贏 中國
中國 贏 巴西
巴西 贏 美國
[如果巴西輸俾俄羅斯,次名晉級打塞爾維亞結果就不一樣]

里約奥運會室內女子排球 8 進 4 淘汰賽 賽果
08.16 21:00 南韓 1 : 3 荷蘭      (19:25 14:25 25:23 20:25)
08.17 01:00 日本 0 : 3 美國      (16:25 23:25 22:25)
08.17 05:10 俄羅斯 0 : 3 塞爾維亞   (9:25 22:25 21:25)
08.17 09:15 巴西 2 : 3 中國      (25:15 23:25 22:25 25:22 13:15)

里約奥運會室內男子排球 8 進 4 淘汰賽 比賽時間
08.17 21:00 俄羅斯 VS 加拿大
08.18 01:00 波蘭 VS 美國
08.18 05:00 意大利 VS 伊朗
08.18 09:15 巴西 VS 阿根廷

4強美國食硬塞爾維亞啦!中荷大戰就勢均力敵...
酷愛903 發表於 2016-8-17 15:12

恭喜塞爾維亞率先進身決賽
Happy and Blessed.

里約奥運會室內男子排球 8 進 4 淘汰賽 bet365 賠率

俄羅斯 1.20 : 4.33 加拿大 [3:0 - 15.00 | 3:1 - 11.00 | 3:2 - 9.00 | 0:3 - 2.50 | 1:3 - 3.10 | 2:3 - 5.00]
美國 1.40 : 2.75 波蘭  [3:0 - 3.50 | 3:1 - 3.50 | 3:2 - 4.50 | 0:3 - 10.00 | 1:3 - 7.50 | 2:3 - 6.50]
意大利 1.11 : 6.00 伊朗 [3:0 - 2.00 | 3:1 - 3.10 | 3:2 - 6.00 | 0:3 - 23.00 | 1:3 - 15.00 | 2:3 - 12.00]
巴西 1.14 : 5.00 阿根廷 [3:0 - 2.25 | 3:1 - 3.10 | 3:2 - 5.50 | 0:3 - 19.00 | 1:3 - 13.00 | 2:3 - 10.00]

里約周期對戰紀錄

俄羅斯 2 - 1 加拿大
2013 世聯賽 - 俄羅斯 2 : 3 加拿大
2014 世錦賽 - 俄羅斯 3 : 0 加拿大
2015 世界盃 - 俄羅斯 3 : 0 加拿大

波蘭 4 - 5 美國
2013 世聯賽 - 波蘭 3 : 2 美國
2013 世聯賽 - 波蘭 3 : 1 美國
2014 世錦賽 - 波蘭 1 : 3 美國
2015 世聯賽 - 波蘭 2 : 3 美國
2015 世聯賽 - 波蘭 1 : 3 美國
2015 世聯賽 - 波蘭 3 : 2 美國
2015 世聯賽 - 波蘭 1 : 3 美國
2015 世聯賽 - 波蘭 0 : 3 美國
2015 世界盃 - 波蘭 3 : 1 美國

意大利 6 - 5 伊朗
2013 世聯賽 - 意大利 1 : 3 伊朗
2013 世聯賽 - 意大利 3 : 2 伊朗
2013 大冠軍賽 - 意大利 2 : 3 伊朗
2014 世聯賽 - 意大利 3 : 0 伊朗
2014 世聯賽 - 意大利 0 : 3 伊朗
2014 世聯賽 - 意大利 1 : 3 伊朗
2014 世錦賽 - 意大利 1 : 3 伊朗
2015 世界盃 - 意大利 3 : 0 伊朗
2016 世錦賽 - 意大利 3 : 0 伊朗

巴西 5 - 0 阿根廷
2013 世聯賽 - 巴西 3 : 0 阿根廷
2013 世聯賽 - 巴西 3 : 0 阿根廷
2013 南美錦標賽 - 巴西 3 : 2 阿根廷
2015 南美錦標賽 - 巴西 3 : 0 阿根廷
2016 世聯賽 - 巴西 3 : 0 阿根廷

估埋賽果 - 俄羅斯 3 : 1 加拿大 | 波蘭 2 : 3 美國 | 意大利 3 : 0 伊朗 | 巴西 3 : 1 阿根廷

仲預計尋日會有 4 場精彩嘅對決, 點知得 1 場係好睇 (美日都好睇, 起碼有段小高潮), 尋日巴西奧運軍團都幾慘, 沙排 Larissa 同 Talita 輸德國組合無緣決賽, 女子手球輸荷蘭, 男子水球輸克羅地亞, 女足輸瑞典, 女排輸中國

恭喜中國隊時隔 8 年重返 4 強 ! 另外亦都多謝巴西隊, 其實佢地都打得好好 ! 每次奧運之後都會有一批球星離開國家隊 唔知會有幾多個會走 但都希望佢地生活愉快

俄羅斯 VS 加拿大
今晚又有 4 場比賽, 第一場 俄羅斯 VS 加拿大, 近年俄羅斯狀態下滑, 加拿大小組賽有所表現, 相信俄羅斯會遭受加拿大嘅頑強挑戰 !

波蘭 VS 美國
2014 世錦賽冠軍 VS 2015 世界盃冠軍, 睇牌面應該係 4 場裡面矚目之戰, 兩隊無論實力定戰績都係差唔多, 真係好難估呢場會打成點 !

意大利 VS 伊朗
小組賽狀態大好嘅意大利對住亞洲代表伊朗, 伊朗喺 14 年有冒起嘅勢頭, 雖則 15 16 依然留喺一檔, 但感覺佢地只係曇花一現, 無咩特別出眾嘅表現, 所以意大利取勝機會係比較大嘅

巴西 VS 阿根廷
都登阿根廷幾唔抵下, 好唔容易拎到小組第一就對巴西, 2 支南美球隊嘅對戰, 根據過往嘅戰績反倒係由小組第 4 嘅巴西佔上風, 唯有希望阿根廷加油啦 !

里約奥運會室內女子排球 8 進 4 淘汰賽 賽果
08.16 21:00 南韓 1 : 3 荷蘭      (19:25 14:25 25:23 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 18:27

請問中國對荷蘭果場幾時打呀?

請問中國對荷蘭果場幾時打呀?
bagfgfcde 發表於 2016-8-17 20:03
HERE
08.19 00:00 美國 VS 塞爾維亞
08.19 09:15 荷蘭 VS 中國

仲預計尋日會有 4 場精彩嘅對決, 點知得 1 場係好睇 (美日都好睇, 起碼有段小高潮), 尋日巴西奧運軍團都幾 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 19:50

Fabiana Sheilla 好似宣佈咗退役
仲有木村 Del Core 希望佢地之後嘅生活美滿
Koshe都好多傷病下 四年後佢都三十有二 希望佢頂到
我們的總和

我覺得郎導帶佢嚟打奧運係一個明智GE決定 ...
wchan2013 發表於 2016-8-17 11:37
曉彤真係好勁 幾乎 0 失誤 真係佢出道以黎打得最好嘅一場
Wonders 發表於 2016-8-17 11:38
之前打完中美 雷 SIR 話 ''其實呢班球員係為左 2020 東京周期做準備'' 大概係咁嘅意思
賽前打定輸數咁款 唔知今次 CHN 贏左係咪又係佢意料之內呢

恭喜塞爾維亞率先進身決賽
jose 發表於 2016-8-17 18:56
我覺得今次塞真係會贏到美
Fabiana Sheilla 好似宣佈咗退役
仲有木村 Del Core  希望佢地之後嘅生活美滿
Koshe都好多傷病 ...
Wonders 發表於 2016-8-17 20:06
Sheilla 係咪無簽銀行
Jaque Fabiola Juciely 應該都會走 其他人可能會留多一兩年 三四個留多個周期 ... 期待下年巴西嘅名單
去到呢個時候就真係會有 D 唔捨得嘅感覺

曉彤真係好勁 幾乎 0 失誤  真係佢出道以黎打得最好嘅一場
之前打完中美 雷 SIR 話 '' ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 20:12

劉曉彤令我諗起04年雅典奧運GE張萍 雖然位置唔同, 但感覺都好似係奧運關鍵時刻突然大爆發 打到識飛咁~

曉彤真係好勁 幾乎 0 失誤  真係佢出道以黎打得最好嘅一場
之前打完中美 雷 SIR 話 '' ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 20:12

扣球 19扣9中0失誤

算啦佢
仲未有粵語版重溫返
我們的總和

劉曉彤令我諗起04年雅典奧運GE張萍 雖然位置唔同, 但感覺都好似係奧運關鍵時刻突然大爆發 打到識飛咁~ ...
wchan2013 發表於 2016-8-17 20:29
張萍 !!!
希望曉彤再接再厲 打多場好波

扣球 19扣9中0失誤  

算啦佢
仲未有粵語版重溫返
Wonders 發表於 2016-8-17 20:36
代表作 !!!
如果唔係屋企人喺到 我會揀英文版黎聽 今場就揀左英文 唔使聽佢亂燈

我覺得今次塞真係會贏到美
Sheilla 係咪無簽銀行
Jaque Fabiola Juciely 應該都會走 { ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 20:19

人地要成績, 再者佢差唔多坐咗成季冷板櫈
應該係銀行唔同佢續

睇到Jaque最後喊著咁握手同恭喜真係好sad...
仲有Guimaraes嘅去留都值得關注
Juciely悲劇 第一次打奧運八強出局 仲要長期比 Fabiana Thaisa 壓著
我們的總和

人地要成績, 再者佢差唔多坐咗成季冷板櫈
應該係銀行唔同佢續

睇到Jaque最後喊著咁握手同恭喜 ...
Wonders 發表於 2016-8-17 20:42
無辦法 Sloetjes 真係打得比佢好 分分鐘佢係今屆嘅最佳接應
希望佢可以喺巴西聯賽可以見到佢啦

仲有 Fabiola 成日比人話佢係大賽剋星 帶佢就肯定無金牌 好慘

里約奥運會室內男子排球 8 進 4 淘汰賽 - 加拿大 [12] VS 俄羅斯 [3]

08.17 21:00 加拿大 0 : 3 俄羅斯  (15:25 20:25 18:25)
第 1 局 - 7 : 8 | 11 : 16 | 15 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 4 : 8 | 12 : 16 | 20 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 5 : 8 | 10 : 16 | 18 : 25 | 0 : 3

加拿大 VS 俄羅斯 首發
加拿大 - 1. Sanders , 2. Perrin , 4. Hoag , 11. Vandoorn , 12. Schmitt , 17. Vigrass , 19. Bann
俄羅斯 - 5. Grankin , 8. Tetyukhin (C) , 14. Volvich , 16. Verbov , 17. Mikhaylov , 18. Volkov , 19. Kliuka

無辦法 Sloetjes 真係打得比佢好 分分鐘佢係今屆嘅最佳接應
希望佢可以喺巴西聯賽可以見到佢啦

...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 20:52

唔知佢喇 打咗咁多年 退落黎做自己鍾意嘅嘢仲好
感覺上jaque留低打聯賽嘅機會大過佢

我估博斯應該有得爭下

對比俄羅斯女排
男排個教練真係幾好 xx(
唔會亂challenge 換人
我們的總和

唔知佢喇 打咗咁多年 退落黎做自己鍾意嘅嘢仲好
感覺上jaque留低打聯賽嘅機會大過佢

我估博斯應該有得爭 ...
Wonders 發表於 2016-8-17 21:30
嗰個教練簡直差 有好牌唔識用 無人叫佢挑戰佢挑戰 講野又唔清唔楚 快 D 走啦

嗰個教練簡直差 有好牌唔識用 無人叫佢挑戰佢挑戰 講野又唔清唔楚 快 D 走啦 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 21:48

浪費咗俄羅斯女排四年時間 xx(
卡爾波利見到搞到咁一定會好sad
我們的總和

浪費咗俄羅斯女排四年時間 xx(
卡爾波利見到搞到咁一定會好sad
Wonders 發表於 2016-8-17 21:59
佢專心教俱樂部
我諗歐美人應該對呢 D 野唔會有太大感覺掛 姐係唔關佢事嘅佢唔會理

恭喜俄羅斯男排打出漂亮一仗 全場控制住加拿大 晉身四強

佢專心教俱樂部
我諗歐美人應該對呢 D 野唔會有太大感覺掛 姐係唔關佢事嘅佢唔會理 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-17 22:09

聽聞Jenny接受訪問嘅時候話希望教到2020
入到四強其實排協/排管應該冇理由唔同Jenny續約
我們的總和

期望死亡之組全入四強再鬥過
Stanley 發表於 2016-8-17 00:26

俾我講中咗

里約奥運會室內男子排球 8 進 4 淘汰賽 - 美國 [5] VS 波蘭 [2]

08.18 01:00 美國 3 : 0 波蘭 (25:23 25:22 25:20)
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 4 : 8 | 11 : 16 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 11 | 25 : 20 | 3 : 0

美國 VS 波蘭 首發
美國 - 1. Anderson , 2. Russell , 3. Sander , 4. David (C) , 11. Christenson , 17. Holt , 22. Shoji
波蘭 - 1. Nowakowski , 6. Kurek , 12. Lomacz , 13. Kubiak (C) , 17. Zatorski , 20. Mika , 23. Bieniek

俾我講中咗
Stanley 發表於 2016-8-17 23:36
比機會 CHN 復仇

里約奥運會室內男子排球 8 進 4 淘汰賽 - 意大利 [4] VS 伊朗 [10]

08.18 05:00 意大利 3 : 0 伊朗 (31:29 25:19 25:17)
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 15 | 31 : 29 | 1 : 0
第 2 局 - 7 : 8 | 16 : 15 | 25 : 19 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 10 | 25 : 17 | 3 : 0

意大利 VS 伊朗 首發
意大利 - 5. Juantorena , 6. Giannelli , 9. Zaytsev , 10. Lanza , 11. Buti , 13. Colaci , 15. Birarelli (C)
伊朗 - 1. Mahmoudi , 2. Ebadipour , 4. Marouflakrani (C) , 5. Ghaemi , 6. Eraghi , 9. Gholami , 19. Marandi

中國女排勝地反擊! jenny見到班囡囡終於爭氣,佢都眼濕濕

中國女排勝地反擊! jenny見到班囡囡終於爭氣,佢都眼濕濕
Nathan 發表於 2016-8-18 05:43
Jenny 一直都無怪過佢地 反而係咁比鼓勵佢地 一直都無放棄 終於做到啦 真係好感動
所以我話仲有機會 要對佢地有信心就係咁解

期待一間南美大戰

里約奥運會室內男子排球 8 進 4 淘汰賽 - 巴西 [1] VS 阿根廷 [6]

08.18 09:15 巴西 3 : 1 阿根廷 (25:22 17:25 25:19 25:23)
第 1 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 7 : 8 | 11 : 16 | 17 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 4 | 16 : 8 | 25 : 19 | 2 : 1
第 4 局 - 5 : 8 | 16 : 15 | 25 : 23 | 3 : 1