返回列表 發帖
係咪本來以為有我墊你底? ^^
bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:24

大家咁中意林小姐, 我開心都黎唔切啦^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

霏霏出場搞到我巧緊張
adrianou0328 發表於 2015-1-16 21:28

冷靜d冷靜d
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Happy and Blessed.

Hit Music Chart Award Ceremony 2014

第六位:  沒有花收的日子 - 吳雨霏

曲 : 楊淽
詞 : 林夕
編 : 陳珀
監製 : Alvin Leong

霏霏出場了

嘩!真係好精彩既表演啊,歌又好聽,舞又好睇,人又靚女(下刪一萬字...)
好喇咁我地而家就頒國語歌,不如 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 21:29

xx欣??佢好似派左首國語歌不過我就唔記得左首歌叫咩名==sor
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

冷靜d冷靜d
jose 發表於 2015-1-16 21:30
唔知今晚霏霏可以上幾多次台呢

嘩!真係好精彩既表演啊,歌又好聽,舞又好睇,人又靚女(下刪一萬字...)
好喇咁我地而家就頒國語歌,不如 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 21:29

一植J !!!

Hit Music Chart Award Ceremony 2014

第六位:  沒有花收的日子 - 吳雨霏

曲 : 楊淽
詞 : 林夕
編 : 陳 ...
adrianou0328 發表於 2015-1-16 21:30

liu bu di 啱me多啲

bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:32

你有fa 收喇 ?

派台歌曲推介
第五位
每一對情侶都經過一些磨練才能找到幸福,一對幸福的情侶能夠長久維持下去不會是偶然,雙方都必須要付出時間及心血去維繫。

bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:32
我覺得霏霏2014年快歌慢歌都好loopable

你有fa 收喇 ?
jasonng 發表於 2015-1-16 21:33

我知你有

一植J !!!
jasonng 發表於 2015-1-16 21:32

呢位朋友
直值夕汐矽穸席蓆褯耤籍藉寂埴殖稙湜 = 植 ?

MMK國語歌銅獎
一直追 - 鄧麗欣(113)

上榜週數 : 第40週 - 第45週
16>11>08>06>02>05

作曲 : 嚴曉蕾
填詞 : 嚴曉蕾
編曲 : Walter Wong / Ron Cheng
監製:Walter Wong / 陳西敏

MMK國語歌銀獎
特別的人 - 方大同(150)

上榜週數 : 第18週 - 第25週
18>12>06>08>11>06>01>14

作曲:方大同
作詞:方大同
編曲:方大同、Derrick Sepnio

MMK國語歌金獎
可以了 - 陳奕迅(165)

上榜週數 : 第26週 - 第33週
15>05>07>08>08>04>01>17

曲﹕林俊傑
詞﹕林怡鳳
編﹕Martin Tang
監: 林俊傑

你有fa 收喇 ?
jasonng 發表於 2015-1-16 21:33

你31都有啦!!

第五位:  新天地- 許志安

作曲: Eric Kwok
填詞: 黃偉文
編曲: 張子堅
監製: Eric Kwok

安哥今晚已經第三首十大了 , 今年佢真係首首精品

派台歌曲推介
第四位
誰是審判官?誰有資格判斷對與錯?大家站在不同的角度去想,或許對於對與錯的看法會有不同。

冷靜d冷靜d
jose 發表於 2015-1-16 21:30

Kary做乜向自己灑胡椒粉

Kary做乜向自己灑胡椒粉
bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:37

阿霏想男友食佢

你31都有啦!!
dongbb2332 發表於 2015-1-16 21:36

我知你有
bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:34

C M G !!!!

呢位朋友
直值夕汐矽穸席蓆褯耤籍藉寂埴殖稙湜 = 植 ?
mamakin 發表於 2015-1-16 21:34

冇錯
好醒呀你

我覺得霏霏2014年快歌慢歌都好loopable
adrianou0328 發表於 2015-1-16 21:34

2015要繼續支持女神霏霏 >3<
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

跟住就係合唱歌曲獎喇
MMK 合唱歌曲
MMK合唱歌銅獎 : 估唔到呢首歌CM會咁支持
MMK合唱歌銀獎 : 兩位得獎人之前都有同05年新人合唱
MMK合唱歌金獎 : 其實唔睇歌詞我係完全唔知唱緊咩,不過都好聽

2015要繼續支持女神霏霏 >3
jose 發表於 2015-1-16 21:38
霏霏越黎越有女人味嘎 真係讓世界艷羨

第四位: 我們他們-王菀之

曲:王菀之
詞:林夕
編 / 監: 馮翰銘

跟住就係合唱歌曲獎喇
MMK 合唱歌曲
MMK合唱歌銀獎 : 兩位得獎人 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 21:38

即係冇係我度十二大第三既勇者的浪漫啦?

MMK國語歌銅獎
一直追 - 鄧麗欣(113)

上榜週數 : 第40週 - 第45週
16>11>08>06>02>05

作曲 : 嚴曉蕾
填 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 21:35

哇有美音

SS14?
我們的總和

派台歌曲推介
第三位

那些年的我,在心中細想十年後的自己:"這十年來做過的事,能令你無悔驕傲嗎?那時候你所相信的事,沒有被動搖吧?"小時候總渴望長大,總渴望擁有自己的空間,總渴望有驕人的成就。成年後才發現需要付出的東西實在太多,還是不要渴望長大好了,"一閃一閃小星星 簡簡單單一輩子 就從頭到尾哼一次 忘記智商去做人都願意"。

跟住就係合唱歌曲獎喇
MMK 合唱歌曲
MMK合唱歌銀獎 : 兩位得獎人 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 21:38

自戀

即係冇係我度十二大第三既勇者的浪漫啦?

bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:40

呵呵呵上都冇上SOR
SS14?
Wonders 發表於 2015-1-16 21:41
自戀
jose 發表於 2015-1-16 21:42

MMK合唱歌銅獎
自戀自在 - Fabel / 盧巧音(94)

上榜週數 : 第17週 - 第21週

18>12>04>11>02

曲:Jimmy Fung
詞:鍾銘熙
編:Jimmy Fung
監製:Alvin Leong

MMK合唱歌銀獎
性情中人 - JW / 蘇永康(145)

上榜週數 : 第31週 - 第36週

16>06>08>01>04>04

曲/編/監:雷頌德

MMK合唱歌金獎
SS14 - 鍾舒漫 / 鍾舒祺(162)

上榜週數 : 第47週 - 第52週

18>02>05>05>03>01*

作曲:鍾舒漫/鍾舒祺
作詞:黃厚霖/謝索滴
編曲:謝浩文/黃兆銘
監製:謝浩文

ME好似頒得幾慢 好啦而家頒新人獎 為左加快速度又係三個一齊頒啦

MMK 新人獎 (今年既新人獎同上年一樣係三合一)
MMK新人銅獎 : 雖然都幾勤力派歌,但係我係9月先開始上你既歌
MMK新人銀獎 : 903唔當你地係新人,等我比返個獎你地啦
MMK新人金獎 : 其實如果唔出聲,我真係唔識分邊個打邊個

第三位: 致少年時代 – 古巨基

曲:方皓玟
編:Larry Wong
監 : 舒文@Zoo Music/古巨基

派台歌曲推介
第二位
無名英雄不計付出的犧牲只是為了尋找烏托邦。

ME好似頒得幾慢 好啦而家頒新人獎 為左加快速度又係三個一齊頒啦

MMK 新人獎 (今年既新人獎同上年 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 21:47

銀係巨塵埃?

第二位: 家明 - 謝安琪

作詞:黃偉文
作曲:伍樂城
編曲:伍樂城 / 朱俊傑 @Baron Pro
監製:伍樂城 @Baron Pro

銀係巨塵埃?
rubylovessss 發表於 2015-1-16 21:50

MMK新人銅獎
Yukilovey(146)

上榜歌曲 : 謝謝你的殘忍(86)、兩個人的聖誕(60*)

MMK新人銀獎
小塵埃(168)

上榜歌曲 : 慢活(86)、這感覺(82)

MMK新人金獎
SIS樂印姊妹(212)

上榜歌曲 : 有夢就很好了(98)、520(36)、愛phone了(78)

恭喜哂以上三個單位既得獎者~
跟住落黎係頒唱作人,首先係銅獎~

MMK唱作人銅獎

今年都算係你既高山?唱作既上榜歌唔算多,下年自己作多啲啦~

第二位: 家明 - 謝安琪

作詞:黃偉文
作曲:伍樂城
編曲:伍樂 ...
adrianou0328 發表於 2015-1-16 21:53

我都大愛呢首
好過獨家村

我都大愛呢首
好過獨家村
bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:56

請留意2015年MMK Music Chart Awards

我都大愛呢首
好過獨家村
bagfgfcde 發表於 2015-1-16 21:56
Kay 演繹得好感人 詞又寫得好獨家村都唔差 但家明好好多

MMK唱作人銅獎
周柏豪(349)

上榜歌曲 : 小孩(29)
冠軍歌曲 : 傳聞(139)、自由意志(181)

MMK唱作人銀獎
其實好似要除二,但係ME喜歡做比你呀!呵呵呵

MMK新人銅獎
Yukilovey(146)

上榜歌曲 : 謝謝你的殘忍(86)、兩個人的聖誕(60*)

MMK新人銀獎
小塵埃(16 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 21:53

勁囂 ?

派台歌曲推介
至尊歌曲大獎
若果這世界有長生不老藥,大家還會珍惜身邊的人和事嗎?"過去終於過去 留下了當初一切在懷念"過去的一切只能懷念,多美好的偶像,多美好的時光只能成為夢幻泡影,時間的確是最殘酷亦是最公平的東西。

勁囂 ?
jasonng 發表於 2015-1-16 21:58

呢位朋友你慢左 銅獎已經揭曉左

呢位朋友你慢左 銅獎已經揭曉左
mamakin 發表於 2015-1-16 21:59

而家改估銀獎囉
仲唔係 勁囂 !!

而家改估銀獎囉
仲唔係 勁囂 !!
jasonng 發表於 2015-1-16 22:01

嘩好叻叻喎 今日估啱左咁多

MMK唱作人銀獎
張敬軒(365)

上榜歌曲為兩首冠軍歌曲 :青春常駐(194)、最卑微的願望(171)

MMK唱作人金獎
今年冇擺好多時間落音樂,但係都有好多機會可以見到你

至尊歌曲大獎: 青春常駐 - 張敬軒

作曲:張敬軒/Johnny Yim
填詞:黃偉文
編曲:Johnny Yim
監製:張敬軒/Johnny Yim

非派台歌曲推介
第五位
青年人,做你們所想做的事吧,不要被社會所規範的價值侵蝕你的想法。

MMK唱作人金獎
王菀之(429)

上榜歌曲 : Shower Song(63)、我們他們(59*)
冠軍歌曲 : 天堂有路(139)、好時辰(168)

跟住係萬眾期待既男女歌手、組合三甲
不如頒男歌手先啦 首先係男歌手銅獎

MMK男歌手銅獎
其實你拎呢個獎都好唔正常,不過年頭谷得好犀利,
加上今年班歌手又真係唔係咁發力,追極都追唔到

Hins?
我們的總和

非派台歌曲推介
第五位: Do what you want -張敬軒

作曲:張敬軒 / YANG
填詞:陳詠謙
Rap Lyrics : 馮允謙
編曲:YANG

非派台歌曲推介
第四位
面對社會上的不公義,你會選擇不發一言還是拼命抗爭?