返回列表 發帖
暴力霞
我們的總和

丁霞好野 ! 21 : 19

其實荷蘭個教練D動作好得意

23 比 21 加油加油
3 點攻架而家 !!!

23 比 21 加油加油
3 點攻架而家 !!!
chanchan0909 發表於 2016-8-19 11:16

古生又to打亂節奏
我們的總和

古生又to打亂節奏
Wonders 發表於 2016-8-19 11:16
23 平繼續加油 !!!
到 JENNY TO !!!

小宇宙 MATCH POINT !!!

我們的總和

好波好波 弓起曬各位

贏啦 !!! 小惠 !!!

里約奥運會室內女子排球 準決賽 - 荷蘭 [11] VS 中國 [3]

08.19 09:15 荷蘭 1 : 3 中國 (25:27 25:23 27:29 23:25)
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 15 | 25 : 27 | 0 : 1
第 2 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 25 : 23 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 2 | 16 : 14 | 27 : 29 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 16 : 15 | 23 : 25 | 1 : 3

贏左啊!!!!!!同前日一樣打手出界!!惠隊長今日好波

贏左啊!!!!!!同前日一樣打手出界!!惠隊長今日好波
patrick1029 發表於 2016-8-19 11:22
2 隊都打得好好 恭喜時隔 12 年重返決賽 !!!

中國女排呢鋪真係吐氣揚眉

不過塞爾維亞都係氣勢好勁, 金牌戰一定好激情!

里約奥運會室內女子排球 準決賽 賽果
08.19 00:00 美國 2 : 3 塞爾維亞    (25:20 17:25 21:25 25:16 13:15)
08.19 09:15 荷蘭 1 : 3 中國      (25:27 25:23 27:29 23:25)

里約奥運會室內男子排球 準決賽 比賽時間
08.20 00:00 意大利 [4] VS 美國 [5]
08.20 09:15 俄羅斯 [3] VS 巴西 [1]

里約奥運會室內女子排球
銅牌賽 - 08.21 00:00 美國 [1] VS 荷蘭 [11]
金牌賽 - 08.21 09:15 塞爾維亞 [6] VS 中國 [3]

中國女排呢鋪真係吐氣揚眉

不過塞爾維亞都係氣勢好勁, 金牌戰一定好激情! ...
lblemon 發表於 2016-8-19 11:25
一定唔好打 加油 !!!

2 隊都打得好好  恭喜時隔 12 年重返決賽 !!!
chanchan0909 發表於 2016-8-19 11:25

係 m 記睇左後兩局 兩隊都發揮得好 但係荷蘭送太多失誤
恭喜 chn 下場 復仇 srb
郎導帶出一冠一亞 + 奧運金牌叫糊

朱朱最後拎到 33 分 , 小惠 12 分 , 當中有好多關鍵分
荷蘭 5 人上雙 , Sloetjes - 19 , Pietersen - 16 , Plak - 13 , De Kruijf - 13 , Buijs - 13

係 m 記睇左後兩局 兩隊都發揮得好 但係荷蘭送太多失誤
恭喜 chn 下場 復仇 srb  ...
patrick1029 發表於 2016-8-19 11:29
嘩 呢個成績真係好耐都無咁勁

另外亦都恭喜 CHN , 因為奧運完左之後世界排名將升上第一

一定唔好打 加油 !!!
chanchan0909 發表於 2016-8-19 11:29

好驚個9號鬼妹!!!
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

另外亦都恭喜 CHN , 因為奧運完左之後世界排名將升上第一
chanchan0909 發表於 2016-8-19 11:36

另外三大賽都有牌 恭喜

美國下一場都唔容易 金好似傷咗
小組賽比荷蘭逼過入絕境
我們的總和

我覺得中女已經好有交待!坐銀望金就加油啦!
塞爾維亞硬實力好強,中女要沉住氣,拼塞國失誤

chanchan0909 發表於 2016-8-19 11:36

係喎!恭喜中國女排重回世界之巔
srb 同埋 ned 完左奧運排名應該升好多?

好驚個9號鬼妹!!!
風見志郎 發表於 2016-8-19 11:37
佢呢 2 年真係勁左好多 !!!
另外三大賽都有牌 恭喜

美國下一場都唔容易 金好似傷咗
小組賽比荷蘭逼過入絕境 ...
Wonders 發表於 2016-8-19 11:38
唔知金嘅情況係點樣

我覺得中女已經好有交待!坐銀望金就加油啦!
塞爾維亞硬實力好強,中女要沉住氣,拼塞國失誤 ...
stephybest 發表於 2016-8-19 11:39
係呀 呢個成績已經係所有球隊喺里約周期成績最好嘅隊伍 希望再接再勵
係喎!恭喜中國女排重回世界之巔
srb 同埋 ned 完左奧運排名應該升好多? ...
patrick1029 發表於 2016-8-19 11:41
CHN 第 1 , USA 第 2 , SRB 會升到去第 3 , BRA 第 4 , JPN 第 5 , NEL 升到去第 6
無計錯的話

佢呢 2 年真係勁左好多 !!!
唔知金嘅情況係點樣
chanchan0909 發表於 2016-8-19 11:44

佢下場之後坐咗一陣 之後企起後備區嗰邊應該冇乜大礙掛我諗
我們的總和

今場兩隊都打咗場好波 thanks for the game
荷蘭又係輸發球失誤 尤其係第三局 局尾接連發球失誤自己將嗰局送咗比中國隊
但係10號真係好勁! 另外4號係將來荷蘭另一武器 積累多啲經驗之後應該唔嘢小
惠隊今日表現好好 當然朱朱一樣咁勁
顏妮都打咗幾球好嘅平快攔網
想講小袁同小宇宙今日開頭打得唔好 但係比賽後段打出咗信心 越打越好 希望佢哋可以keep住個信心打SRB
今屆中國同上屆巴西一樣絕處逢生 希望命運也一樣
對SRB 要攔得好啲 小袁嘅快攻可以力度狠勁再加強啲
中國隊好似係12隊裏面平均年齡最細嗰隊 其實原本放眼2020
今屆里奧打到入決賽 簡直係超額完成 銀或金都不緊要
恭喜中國女排 贏到很好嘅經驗 亦都恭喜郎導
荷蘭女排教練都係好掂!正

其實荷蘭個教練D動作好得意
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-19 11:14

係呀 我都幾鍾意佢

另外 中國隊局首可唔可以早啲入狀態
今日第一同第三局開頭都大比數落後過
雖然靠堅持同毅力追返上嚟贏返
但或多或少都要多謝荷蘭隊提供機會 送禮失分
不過唔係次次都咁好彩追得返同贏埋
球員心態要調整一下

今場兩隊都打咗場好波 thanks for the game
荷蘭又係輸發球失誤 尤其係第三局 局尾接連發球失誤自 ...
wchan2013 發表於 2016-8-19 11:55

上星期小龔打完喊左 今日小龔係賽場上證明到自己!

...
wchan2013 發表於 2016-8-19 12:01

呢個都係老問題黎 無論對咩隊都經常性遲入局

係呀 呢個成績已經係所有球隊喺里約周期成績最好嘅隊伍 希望再接再勵
CHN 第 1 , USA 第 2 , SRB ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 11:50

thx恭喜 srb 入前三

場波真係好精彩,荷蘭橙輸個馬鼻,恭喜中國女排!

佢下場之後坐咗一陣 之後企起後備區嗰邊應該冇乜大礙掛我諗
Wonders 發表於 2016-8-19 11:54
美塞嗰場 King sir 話佢嘅團隊話比佢聽 阿金 拗柴 , 但睇 live 嗰時又唔覺得佢嗰時出事 , 不過應該真係無咩事嘅 , 希望佢下場可以上返
...
wchan2013 發表於 2016-8-19 12:01
第 3 局要 CHN 打好有 D 難度 , 因為前面關鍵分比 NEL 贏左 , 佢地士氣大增 , 個勢去左佢地到 , 跟住嗰兩三分鐘換邊時間又唔夠時間比佢地調整 , 其實如果有經驗嘅球員係可以喺呢幾分鐘到做自我調整 , 可惜佢地經驗唔夠 , 可以諒解嘅
不過開局就真係可以做得更加好 , 尤其對塞 , 準備上場功夫真係要做得比今場更好至得

里約奥運會室內男子排球 準決賽 bet365 賠率

意大利 1.83 : 1.83 美國  [3:0 - 6.00 | 3:1 - 4.75 | 3:2 - 4.75 | 0:3 - 6.00 | 1:3 - 4.75 | 2:3 - 4.75]
俄羅斯 3.25 : 1.33 巴西 [3:0 - 12.00 | 3:1 - 8.50 | 3:2 - 7.00 | 0:3 - 3.10 | 1:3 - 3.40 | 2:3 - 4.75]

里約周期對戰紀錄

意大利 4 - 3 美國
2013 大冠軍盃 - 意大利 3 : 2 美國
2014 世聯賽 - 意大利 3 : 0 美國
2014 世錦賽 - 意大利 1 : 3 美國
2015 世界盃 - 意大利 0 : 3 美國
2016 世聯賽 - 意大利 0 : 3 美國
2016 世聯賽 - 意大利 3 : 1 美國
2016 奧運會 - 意大利 3 : 1 美國

俄羅斯 3 - 3 巴西
2013 世聯賽 - 俄羅斯 3 : 2 巴西
2013 世聯賽 - 俄羅斯 3 : 0 巴西
2013 大冠軍盃 - 俄羅斯 3 : 2 巴西
2014 世聯賽 - 俄羅斯 1 : 3 巴西
2014 世錦賽 - 俄羅斯 1 : 3 巴西
2014 世錦賽 - 俄羅斯 0 : 3 巴西

估埋賽果 - 意大利 1 : 3 美國 | 俄羅斯 1 : 3 巴西

男女沙排都打完啦 ! 被寄予厚望嘅巴西男女沙同男女排終於喺男沙到有所斬獲 恭喜曬

里約奥運會男子沙灘排球
金牌 - Alison Cerutti (BRA) / Bruno Oscar Schmidt (BRA)
銀牌 - Daniele Lupo (ITA) / Paolo Nicolai (ITA)
銅牌 - Alexander Brouwer (NEL) / Robert Meeuwsen (NEL)

里約奥運會女子沙灘排球
金牌 - Laura Ludwig (GER) / Kira Walkenhorst (GER)
銀牌 - Agatha Bednarczuk (BRA) / Barbara Seixas (BRA)
銅牌 - April Ross (USA) / Kerri Walsh Jennings (USA)

恭喜曬以上咁多位 !!!

尋日打完兩場咁激烈嘅女排比賽, 今日由 4 支傳統強隊嘅男排準決賽, 相信都會好激烈

意大利 VS 美國
4 強裡面到現時為止意大利打得比較穩定, 而美國亦都一場比一場好, 而今個周期兩次大賽都係美國贏, 唔知意大利可唔可以贏返次呢 ?

俄羅斯 VS 巴西
俄羅斯同巴西無論男排同女排都係宿敵, 上屆嘅金銀牌嘅球隊, 仲好記得決賽巴西 lead 住兩局, 然後 RUS 用 Muserskiy 由副攻改打接應打左場逆轉勝 ! 好深刻 ! 今次 Muserskiy 就未能參加到奧運, 唔知今次其他隊友可唔可以再一次擊敗巴西呢 ?

一間 J5 00:15 先會開始播 意大利 VS 美國
09:35 左右先會開始播 俄羅斯 VS 巴西

冷笑話時間:
賽爾維亞一定唔會拎冠軍,
點解呀?
因為佢叫塞爾維亞唔係塞爾維冠
初心傷過
重新再跳

意大利 VS 美國 首發
意大利 - 5. Juantorena , 6. Giannelli , 9. Zaytsev , 10. Lanza , 11. Buti , 13. Colaci , 15. Birarelli (C)
美國 - 1. Anderson , 2. Russell , 3. Sander , 4. David (C) , 11. Christenson , 17. Holt , 22. Shoji

男女沙排都打完啦 ! 被寄予厚望嘅巴西男女沙同男女排終於喺男沙到有所斬獲  恭喜曬

里約 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 22:41

要等電視播
我們的總和

要等電視播
Wonders 發表於 2016-8-20 00:04
啱啱先輪到男雙 估計播唔到
mytvsuper 都無 好在仲有 videostream

啱啱先輪到男雙 估計播唔到
mytvsuper 都無 好在仲有 videostream
chanchan0909 發表於 2016-8-20 00:09

求Link
我們的總和

chanchan0909 發表於 2016-8-20 00:16

Thx
原來81播緊中荷
我們的總和

嘩 ITA 一分一分追 追追下追平

嘩 啱啱感覺要打架嘅節奏

女子排球決賽幾時有得睇。。

女子排球決賽幾時有得睇。。
kk8733 發表於 2016-8-20 00:56
8.21 9:15

J5 播啦

J5 播啦
chanchan0909 發表於 2016-8-20 01:17

拎返一局好打啲
我們的總和

拎返一局好打啲
Wonders 發表於 2016-8-20 01:18
set 2 後段 USA 連續 3 個攔網 精彩

里約奥運會室內男子排球 準決賽 - 意大利 [4] VS 美國 [5]

08.20 00:00 意大利 3 : 2 美國 (30:28 26:28 9:25 25:22 15:9)
第 1 局 - 3 : 8 | 10 : 16 | 30 : 28 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 26 : 28 | 1 : 1
第 3 局 - 3 : 8 | 4 : 16 | 9 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 7 : 8 | 15 : 16 | 25 : 22 | 2 : 2
第 5 局 - 4 : 5 | 10 : 7 | 15 : 9 | 3 : 2