返回列表 發帖
Bobby 是靠演技上位, 並不是靠樣貌的. 他早年和大宇都是互相戲弄大家, 今次戲弄坤仔是袋錢落他袋, 有心栽培 ...
hehehaha 發表於 2017-12-20 16:17

我最喜愛男歌手3 連
勁過學友

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

蔡健雅終於開翻ig

乜咁多美會員突然咁義憤填膺

Yeung Tung 楊彤

新歌預備好出世了

找來很talented的兩位朋友 Marstn 和 Serrini 來feature曲詞和合唱
不過沒有和我合唱 而是他倆合唱

我是David Guetta / Chainsmokers一樣的存在 (對 差很遠 但角色是啦)
不過當然不是EDM 是什麼genre我都不知道

有感受過 Marstn 和 Serrini 兩位既songwriting and singing capabilities 的人應該和我一樣好期待這首歌(是廣東歌啊)

待幾天再深入分享歌曲製作過程

Probably my proudest work yet

Photo by Cheung Ka Ho

相信好聽過原來只因深愛著、獨一無二同和每天講再見

Yeung Tung 楊彤

新歌預備好出世了

找來很talented的兩位朋友 Marstn 和 Serrini 來feature曲詞和合唱
不 ...
nicholashin 發表於 2017-12-21 16:12

想難聽過呢三首都幾唔容易喎 ^^

蔡健雅終於開翻ig
bagfgfcde 發表於 2017-12-21 13:15

哇!

上年某j字頭最淫會員話我太少宣傳 @jasonng
所以今年唯有宣傳多啲啦

聽晚8:00約定大家

病到五顏六色既時候
最好就係馬拉松煲戲
煲D睇過又唔洗點用腦既戲就最PERFECT
齋係魔戒同哈利波波都可以慢慢煲

kary好有善心
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

兩男一女各自有一個獎 定 一個男歌手拎三個獎其他兩個白果

兩男一女各自有一個獎 定 一個男歌手拎三個獎其他兩個白果
nicholashin 發表於 2017-12-22 22:43

只要二珂同A-Lin有獎就得 其他冇所謂

支持

根據紀錄,《最愛歡迎男女歌星》獎項上嘅紀錄保持者,就係大家口中嘅樂壇天后容祖兒。

反容萬歲
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

聽今年既十二大聽到喊
我真係好good taste

逼班學生聽左成堂Taylor Swift

聽今年既十二大聽到喊
我真係好good taste
bagfgfcde 發表於 2017-12-23 08:12
有淚多好

有淚多好
nicholashin 發表於 2017-12-23 10:28

聽講今晚林奕匡會掃獎

逼班學生聽左成堂Taylor Swift
bagfgfcde 發表於 2017-12-23 10:21

體罰
Happy and Blessed.

簡單是福

熱烈祝賀TFBOYS奪得本周華語榜冠軍位置
睇黎今年可以horse個獎俾佢地
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

睇人灑花槍就最治癒
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我真係好愛鄭秀文
聽返04隻翻唱碟 好多回憶
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

上年某j字頭最淫會員話我太少宣傳 @jasonng
所以今年唯有宣傳多啲啦  

...
bagfgfcde 發表於 2017-12-22 19:50

Come with me tonight

HOTMAN 發表於 2017-12-23 21:54

queens only

queens only
JasOh103 發表於 2017-12-23 21:55

演技派好戲過翠如

終於完左。。。
恭喜Taylor Swift同Gin Lee成為大贏家

演技派好戲過翠如
HOTMAN 發表於 2017-12-23 21:56

嘩 終於睇完條片
首先係頭30秒兩人鬥假真係好得 好過自己啲歌
後段就明點解會不和
姓李個位真係一個壞女人 畫到aga咁醜都未夠 仲要不停笑 笑完都未夠 仲要叫埋全公司班暗星一齊恥笑佢
痴線

嘩 終於睇完條片
後段就明點解會不和
姓李個位真係一個壞女人 ...
JasOh103 發表於 2017-12-24 00:05

成間公司都好似唔洗做野咁 淨係聽Gin發施號令

演技派好戲過翠如
HOTMAN 發表於 2017-12-23 21:56

最後真係笑死

我真係好愛鄭秀文
聽返04隻翻唱碟 好多回憶
JasOh103 發表於 2017-12-23 19:28

其實我都幾鍾意呢隻碟

嘩 終於睇完條片
後段就明點解會不和
姓李個位真係一個壞女人 畫到aga咁醜都未夠 仲要不停笑 笑完都未夠 仲要叫埋全公司班暗星一齊恥笑佢
痴線
呢個真係世界級 擺明係Gin Lee唔甘心開頭被AGA笑佢7

諗緊下年反唔反煎好

gin lee 9
睇完更加憎佢
Happy and Blessed.

發燒影片 #1

發燒影片 #3

發燒影片 #4
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

嘩 終於睇完條片
後段就明點解會不和

我笑到出水
好正
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

諗緊下年反唔反煎好
bagfgfcde 發表於 2017-12-24 16:35

反yum

銅獎: 夢路 (主唱: 容祖兒)

點解得獎: 大牙肉今年plug既歌多到幾隻碟都放唔晒,但無幾多首成功hit到.呢隻騎騎呢呢既歌又係當中發霉作品之一,成隻街市婆咁去扮性感尤物,喂,未入黑,未係時候開工呀!

連續兩年抽到份鐘意既聖誕禮物

連續兩年抽到份鐘意既聖誕禮物

屮SiU霖屮 發表於 2017-12-25 03:33

Gin Lee聖誕版cd 定 大隻猛男月曆?

嘩 終於睇完條片
後段就明點解會不和

好正
救命 同情被黑的美賓
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Clean 好好聽
1989成隻碟都好高質 (除左Bad Blood)

Clean 好好聽
1989成隻碟都好高質  (除左Bad Blood)
bagfgfcde 發表於 2017-12-25 10:32

我鍾意this love...

好正
救命 同情被黑的美賓
dongbb2332 發表於 2017-12-25 09:35

終於睇清李小姐咁重心機

我鍾意this love...
dongbb2332 發表於 2017-12-25 10:33

希望 @JasOh103 出黎鬧呢首歌

利申 我都幾鍾意呢首

希望 @JasOh103 出黎鬧呢首歌

利申 我都幾鍾意呢首
bagfgfcde 發表於 2017-12-25 10:35

我都唔討厭首歌
不過比起碟入面啲歌同埋佢所有慢歌真係比較差
但係有New Year's Day墊底

1989我會鬧
1)派bad blood呢首垃圾
2)派Shake it off搶左I know places個quota
3)hea派out of the woods

我都唔討厭首歌
不過比起碟入面啲歌同埋佢所有慢歌真係比較差
但係有New Year's Day一墊底
...
JasOh103 發表於 2017-12-25 10:43

I'm sorry but New Year's Day >>>>> Million Reasons

Shake It Off 好過 I Know Places 好多倍
隻碟最後面果六首 (This Love) 開始跌watt 雖然依然好正

再排過既話 3>4>7>5>2>14>13>10>9>1>11>6>>16>12>15>>>>> 仲有一首track8唔知係乜

I'm sorry but New Year's Day >>>>> Million Reasons  

Shake It Off 好過 I Know Places 好多 ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-25 10:53

第一句笑話真係笑死我