返回列表 發帖

2017 - 2018 中國男排超級聯賽 常規賽 第二十二輪

03.08 19:30 四川 2 : 3 八一 (25:16 18:25 25:18 16:25 11:15)
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 13 | 25 : 16 | 1 : 0
第 2 局 - 6 : 8 | 13 : 16 | 18 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 18 | 2 : 1
第 4 局 - 7 : 8 | 11 : 16 | 16 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 5 : 10 | 11 : 15 | 2 : 3

首發
四川
大主 - 7. 杜海翔 | 小主 - 16. Leonardo
大副 - 15. 王兆瑞 | 小副 - 12. 彭世坤
接應 - 1. 宋陽
二傳 - 13. 楊光
自由人 - 6. 陳濤

八一
大主 - 7. 仲為君 | 小主 - 8. 趙禕辰
大副 - 10. 李淵博 | 小副 - 9. 徐靜濤
接應 - 6. 唐川航
二傳 - 3. 毛天一
自由人 - 5. 馬曉騰

四川 4.33 : 1.20 八一
3:0 - 10.00 | 3:1 - 8.00 | 3:2 - 7.00
0:3 - 3.00 | 1:3 - 3.60 | 2:3 - 5.00

我在现场看 四川vs 八一
youfuqi 發表於 2018-3-8 20:05
wow 羨慕 , 四川加油

打的一点不精彩.....
双方球员都死气沉沉的....
一点拼四强的冲劲也没得

仲00 一如既往的菜....
毛天一 还国家队的 传球太业余了

四川队古巴小哥好像肩伤
不知道第四局会上吗

男排就差四川同八一未打完
但 Leonardo 真係唔上

默契球哦太没意思了

默契球哦太没意思了
youfuqi 發表於 2018-3-8 21:10
深圳真係好慘 ....
後面咁努力四連勝就咁樣比人玩死 ...

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 半準決賽 第二場

03.06 23:00 Fenerbahce 3 : 2 Bursa (25:11 22:25 32:30 19:25 19:17) [勝場大比分 - 2 : 0]
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 8 | 25 : 11 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 15 : 16 | 22 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 32 : 30 | 2 : 1
第 4 局 - 4 : 8 | 13 : 16 | 19 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 2 | 10 : 9 | 19 : 17 | 3 : 2

首發
Fenerbahce
大主 - 17. Rahimova | 小主 - 15. Damla
大副 - 14. Eda | 小副 - 8. Babat
接應 - 6. Polen
二傳 - 13. Nootsara
自由人 - 2. Merve

Bursa
大主 - 7. Fatma | 小主 - 6. Leys
大副 - 5. Ergul | 小副 - 9. Belien
接應 - 14. Nikolova
二傳 - 11. Nilay
自由人 - 2. Aylin

Fenerbahce 1.22 : 4.00 Bursa
3:0 - 2.60 | 3:1 - 3.20 | 3:2 - 5.00
0:3 - 15.00 | 1:3 - 11.00 | 2:3 - 8.50

Nikolova 喺前排基本都係比佢架啦
Belien 一如既住喺場上都發揮到佢嘅作用

Guidetti 都黎左睇比賽
仲帶埋個仔 溫馨

Nikolova 喺前排基本都係比佢架啦
Belien 一如既住喺場上都發揮到佢嘅作用  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-8 21:59

第三局差少少!!!

第三局差少少!!!
stopzi 發表於 2018-3-8 22:56
由 24 比 21 開始 , 真係全部都係比 Nikolova
由前排去後排再去前排 , 1246 號位輪流砸一遍
捱到 30 平 , 隊友一傳唔好 , 終於失誤
希望第四局頂得住 , 仲 lead 緊 4 , 5 分 !

由 24 比 21 開始 , 真係全部都係比 Nikolova
由前排去後排再去前排 , 1246 號位輪流砸一遍
捱到  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-8 23:07

真係乜都佢打上一場打咗56個波

真係乜都佢打上一場打咗56個波
stopzi 發表於 2018-3-8 23:10
攞左 32 分無記錯 !
而家已經 27 分 ! 上一局先得 19 !

攞左 32 分無記錯 !
而家已經 27 分 ! 上一局先得 19 !
chanchan0909 發表於 2018-3-8 23:15

頂!第五局又係輸2分!
明明Nikolovo已經出盡奶力去追分

頂!第五局又係輸2分!
明明Nikolovo已經出盡奶力去追分
stopzi 發表於 2018-3-8 23:43
場上除左 Nikolova 同副攻 Eroglu 其他人完全靠唔住 ...
真係好多機會架本來 ... 無啦啦傳球失誤,跟住一傳失誤,最後唔比 Nikolova 應該都好容易晃開費內點知 Leys 都係被攔 ...
登 Nikolova 唔抵 ...

都要恭喜費內晉級四強

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 半準決賽 第二場 賽果

03.06 21:00 Vakifbank 3 : 0 Besiktas    (25:16 25:12 25:21)  [勝場大比分 - 2 : 0]
03.06 23:00 Galatasaray 3 : 0 Halkbank  (25:20 25:19 25:19)  [勝場大比分 - 1 : 1]
03.08 00:00 Eczacibasi 3 : 0 Nilufer Bld  (25:20 25:19 25:20)  [勝場大比分 - 2 : 0]
03.08 21:00 Fenerbahce 3 : 2 Bursa    (25:11 22:25 32:30 19:25 19:17)  [勝場大比分 - 2 : 0]

場上除左 Nikolova 同副攻 Eroglu 其他人完全靠唔住 ...
真係好多機會架本來 ... 無啦啦傳球失誤,跟住一傳 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-8 23:49

打咗72球 差唔多全隊嘅一半Bursa拉唔開太多嘅位
好多時最尾都會輸失誤 又比人反超
而且費內嘅2位副攻好勁

打咗72球 差唔多全隊嘅一半Bursa拉唔開太多嘅位
好多時最尾都會輸失誤 又比人反超
而且 ...
stopzi 發表於 2018-3-9 00:00
72 次扣球真係超多啦
Bursa 好多位置都唔太掂 eg 主攻 二傳 同 自由人
自由人本來有 Gizem , 唔知點解 Bursa 放佢走 , 然後去左 GALA 整體嘅後排即刻勁左唔少
Aylin 嘅一傳真係唔多掂 ...
二傳無論 Nilay 或者 Ikbal 都傳得好可怕 , 一到調整傳球都令人膽戰心驚 ... 水平真係唔夠
主攻 Fatma 定 Leys 一傳進攻都好薄弱

今場費內都唔係打得特別出色 , Bursa 亦都有好多可以得分嘅機會 , 如果 Bursa 能夠喺爭持嘅時候把握好一 D , 或者尋晚就可以贏到一場

72 次扣球真係超多啦
Bursa 好多位置都唔太掂 eg 主攻 二傳 同 自由人
自由人本來有 Gizem , 唔知 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-9 09:25

今場費內贏咗 唔知狀態會唔會好返少少但主攻線Jerkov同Damla 實在太弱
Damla啲一傳仲要極之不穩定
相反E家係各方面都好穩定
無乜漏洞

今場費內贏咗 唔知狀態會唔會好返少少但主攻線Jerkov同Damla 實在太弱
Damla啲一傳仲要極之不穩定
相反E ...
stopzi 發表於 2018-3-9 09:34
費內真係好難 ... 後半程全部邊攻都用過曬 , 都係未搵到一個合適人選
Ezgi 率先被放棄 , 跟住 Jerkov 主力不保 , Natalia 膝傷未癒都退出埋主力位置 , 而家用緊嘅 Damla 就缺乏經驗 , 不過算係而家相對上最靠得住嘅一個
跟住因為主攻而家咁嘅情況 , 費內基本上就用二人接一傳 , 最近幾乎 Polen 同 Rihamova 同場
然而 Polen 嘅實力真係唔係好掂 ... 所以要出動埋 Toksoy 打接應 , 幸好副攻線比較穩定 , 所以 Toksoy 去左打接應 , 副攻線都未受到太大影響

E 家雖然成績比較穩定 , 但小主位置仍然都係未確定人選 , 整個賽季呢個位置一直都需要輪換
初期嘅 Hande , 跟住係 Meilha , 再跟住 Onal , 跟住每場都唔同人出場
主攻最靠得住嘅都係得 Larson , 所以打 E 家 , 小主呢個位置係大家可以特別去針對嘅一個點

費內真係好難 ... 後半程全部邊攻都用過曬 , 都係未搵到一個合適人選
Ezgi 率先被放棄 , 跟住 Jerkov 主力 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-9 10:56

我覺得Toksoy打接應仲打得好過Polen可能大家唔熟呢個打法
我見琴日Natalia有上過場
之後無耐就換返入去
唔知準決賽會唔會出返呢

E家既三位小主實力都係咁上去
前半段既常規賽都幾令人眼前一亮
而副攻Beyza由頭到尾都好穩定
由攔網到進攻都發揮得唔錯

我覺得Toksoy打接應仲打得好過Polen可能大家唔熟呢個打法
我見琴日Natalia有上過場
之後無耐就換返入去
...
stopzi 發表於 2018-3-9 11:17
都係架 !
我諗 Natalia 可能下場未必會首發 , 或者替補出場吧 !

對 , E 家發揮相對較穩定 , 佢地今年淨係打歐洲盃 , 相對地壓力同體能消耗都無咁大 , 下一年可以打歐冠 , Thaisa 會返黎 , 唔知 E 家又會有 D 咩改變呢 ?

Ezgi 率先被放棄 , 跟住 Jerkov 主力 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-9 10:56

Larson在E家是打大主攻位,有一輪她要去打二號位,波斯貓打四號位,所以她應該不會打小主攻位。

Larson在E家是打大主攻位,有一輪她要去打二號位,波斯貓打四號位,所以她應該不會打小主攻位。 ...
universal 發表於 2018-3-9 17:44
佢打大主一大原因我覺得係保前排兩點攻嘅時候嘅一攻成功率

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 半準決賽 第三場

03.09 23:00 Galatasaray 3 : 1 Halkbank (25:11 12:25 25:13 25:15) [勝場大比分 - 2 : 1]
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 7 | 25 : 11 | 1 : 0
第 2 局 - 3 : 8 | 6 : 16 | 12 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 2 | 16 : 6 | 25 : 13 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 3 | 16 : 13 | 25 : 15 | 3 : 1

首發
Galatasaray
大主 - 18. Rabadzieva | 小主 - 5. Kosheleva
大副 - 8. Jack | 小副 - 9. Kalac
接應 - 17. Neslihan
二傳 - 11. Alikaya
自由人 - 3. Gizem

Halkbank
大主 - 10. Ural | 小主 - 1. Salas
大副 - 14. Perez | 小副 - 12. Simsek
接應 - 16. Ramirez
二傳 - 11. Kilic
自由人 - 6. Cayirgan

Galatasaray 1.06 : 8.00 Halkbank
3:0 - 1.72 | 3:1 - 3.20 | 3:2 - 7.50
0:3 - 29.00 | 1:3 - 21.00 | 2:3 - 17.00

第一局贏得好快
第二局都係贏得好快

第一局贏得好快
第二局都係贏得好快
chanchan0909 發表於 2018-3-9 23:46

好飄忽

好飄忽
CRS 發表於 2018-3-9 23:48
第三局好似都係同樣嘅劇本

第三局好似都係同樣嘅劇本
chanchan0909 發表於 2018-3-9 23:53
唔知係咪兩隊都好緊張呢

唔知係咪兩隊都好緊張呢
CRS 發表於 2018-3-9 23:55
唔知呢 好搞笑嘅比分
或者兩隊都無做好困難準備掛 , 打得順時好順 , 打得唔順就好似無解決方法

最後第四局都係大比分贏
場比賽兩個鐘都無就完左
恭喜四大豪門入到四強

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 半準決賽 第三場 賽果

03.09 23:00 Galatasaray 3 : 1 Halkbank  (25:11 12:25 25:13 25:15)  [勝場大比分 - 2 : 1]

巴超女排由半準決賽呢一輪開始打後全部比賽
電視台都會播 !!!
我愛 SporTV

Pinheiros 主場決勝局 8 比 6 領先
唔知頂唔頂得住呢

Pinheiros 最後捱左 5 個賽點之後終於頂唔住 , 打到 18 比 20
恭喜 Sesc

最後第四局都係大比分贏
場比賽兩個鐘都無就完左
恭喜四大豪門入到四強  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-10 00:44
知唔知4強幾時打呀?

知唔知4強幾時打呀?
CRS 發表於 2018-3-10 11:47
未出賽程呀 , 見銀行隊員有假期休息 , 我諗下一輪 17 號 ... 掛
準決賽同樣打三場兩勝 , 排名靠前嘅打 客-主-主

2017 - 2018 日本女排 V 聯賽 季後賽 決賽 第一場

03.10 12:08 JT 吃驚仰天 0 : 3 久光製藥 (9:25 20:25 20:25) [勝場大比分 - 0 : 1]
第 1 局 - 3 : 8 | 5 : 16 | 9 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 5 : 8 | 12 : 16 | 20 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 21 : 25 | 0 : 3

首發
JT 吃驚仰天
大主 - 9. Mihajlovic | 小主 - 2. 田中瑞稀
大副 - 3. 奥村麻依 | 小副 - 1. 芥川愛加
接應 - 11. 目黑優佳
二傳 - 7. 田中美咲
自由人 - 15. 小幡真子

久光製藥
大主 - 8. 野本梨佳 | 小主 - 6. 石井優希
大副 - 16. Akinradewo | 小副 - 4. 岩板名奈
接應 - 3. 新鍋理沙
二傳 - 2. 古藤千鶴
自由人 - 18. 户江真奈

JT 2.50 : 1.50 久光
3:0 - 7.50 | 3:1 - 6.50 | 3:2 - 6.00
0:3 - 3.75 | 1:3 - 4.00 | 2:3 - 4.75

決賽打得一 D 都唔好睇 ...

劉力賓加油呀
雖然應該未必贏到 ! 希望至少贏到一局啦 !
同埋希望有直播啦 ! 到而家法甲要搵一個全場嘅 replay 都搵唔到

男排排超嘅轉會名單正式確定
81 喺八強戰就引入 李淵博
上海 喺八強戰就已經引入 饒書涵 , 四強引入 王徑一
北汽 喺八強戰最後一場引入 繆阮彤 , 四強引入 李潤銘
四川四強引入 劉向東

希望上海北汽再度會師決賽

難怪 Sesc 要買接應啦
原來 Monique 過檔去 Fluminense
Sesc 買嘅接應係 DOM 嘅 Pena

激烈到 ...
兩隊都收到紅牌一張

嘩 Tourcoing 爆冷大逆轉 Chaumont !!!
好意外 ! 估唔到 ! 恭喜 Tourcoing ! 恭喜劉力賓 !!!

2017 - 2018 意大利女排甲組聯賽 常規賽 第二十二輪 賽果

03.11 03:30 Casalmaggiore 2 : 3 Modena    (25:17 25:20 21:25 24:26 10:15)
03.11 03:30 Filottrano 3 : 2 Firenze       (25:18 20:25 28:30 25:22 15:13)
03.11 03:30 Monza 3 : 2 Bergamo        (21:25 25:21 25:23 19:25 15:13)
03.11 03:30 Novara 3 : 0 Grima Legnano     (25:20 25:16 25:21)
03.11 03:30 Pesaro 3 : 1 Conegliano       (19:25 26:24 25:21 25:20)
03.11 03:30 Scandicci 3 : 2 Busto Arsizio     (24:26 20:25 25:13 26:24 15:10)

2017 - 2018 意大利女排甲組聯賽 常規賽 最終排名

2017 - 2018 意大利女排甲組聯賽 季後賽 半準決賽 對陣

上半區
Novara [1] VS Firenze [8]
Busto Arsizio [4] VS Monza [5]

下半區
Conegliano [3] VS Pesaro [7]
Scandicci [2] VS Modena [6]

半準決賽打三場兩勝 , 排名靠前球球賽程 主-客-主
預計比賽日期為 3.18 3.25 3.28

科內上輪仲喺第一 最後一輪就變左第三
今場就連 Hill 都無進入 14 人大名單
好似因為屋企有事

科內其實喺意甲已經連輸三場了
De Kruijf 嘅作用其實係好大嘅
希望佢手術成功
世錦賽前要返黎呀

Scandicci 其實喺最後一輪都有機會拎到第一
可惜打左個 3 比 2
勝場就贏得最多但積分少過 Novara
所以都要恭喜最近有回勇跡象嘅 Novara !

最後今屆無左 7-10 名嘅爭奪
改為最正統嘅八強賽
所以 Pomi 即使拎到前十名唔使降級
但都係無得打季後賽,bye bye

支持八一KO北京