返回列表 發帖
2017 - 2018 中國男排超級聯賽 季後賽 準決賽 第二場 賽果

03.15 19:30 四川 0 : 3 上海  (26:28 23:25 18:25)         [勝場大比分 - 0 : 2]
03.15 19:30 八一 2 : 3 北汽  (25:21 25:16 14:25 23:25 10:15)  [勝場大比分 - 0 : 2]

女排歐洲挑戰盃四強賽第一輪結束
Bursa 主場 3 比 0 贏法國嘅 Nantes VB
瑞典嘅 Olympiacos Piraeus 主場爆冷 3 比 2 贏俄羅斯嘅 Dinamo Krasnodar

第二輪嘅比賽將於下周進行

2017 - 2018 歐洲男排冠軍聯賽 12 進 6 淘汰賽 第一場 賽果

03.13 22:30 Halkbank Ankara 0 : 3 Sir Sicoma Colussi Perugia  (18:25 22:25 29:31) [積分 - 0 : 3]
03.15 01:00 PGE Skra Belchatow 2 : 3 Cucine Lube Civitanova  (27:25 28:26 13:25 22:25 10:15) [積分 - 1 : 2]
03.15 02:30 Berlin Recycling Volleys 2 : 3 VfB Friedrichshafen  (22:25 25:23 23:25 25:18 12:15) [積分 - 1 : 2]
03.15 03:30 Chaumont Volley-Ball 52 3 : 2 Diatec Trentino    (17:25 25:22 25:20 21:25 15:10) [積分 - 2 : 1]
03.15 03:30 Jastrzebski Wegiel 1 : 3 ZAKSA Kedzierzyn-Kozle  (19:25 19:25 25:21 33:35) [積分 - 0 : 3]
03.15 03:30 Noliko Maaseik 3 : 0 Lokomotiv Novosibirsk     (25:23 26:24 30:28) [積分 - 3 : 0]

剛才同今朝都爭取時間睇左少少嘅歐冠
黎到 12 強無女排咁強弱分明
場場都係要激戰
睇左一陣 PGE VS Lube
仲有波蘭德比睇左 live
遲 D 再分享下

我很少看男排....
都看女排的....
被我一朋友拉去看的现场.....
不过你每年可以看中国女排 大奖赛比赛 羡慕

我很少看男排....
都看女排的....
被我一朋友拉去看的现场.....
不过你每年可以看中国女排 大奖赛比赛 羡慕 ...
youfuqi 發表於 2018-3-15 22:22
睇完聯賽之後 , 而家對於大獎賽無咩太大興趣
首先 D 飛真係好難爭 , 一個朝早就賣曬 最憎同人爭飛
跟住 D 位又唔靚喎 , 仲要年年都有兩大區黑左 , 賣嘅得一區半
同埋入場嘅好多都係為左氣氛 , 可能只會睇香港站 , 總決賽 , 甚至世錦世界盃都未必睇
咁樣就不如比個機會佢地比 D 贊助商賺下入場費錢啦 , 到無人鐘意女排我先再入場

男排如果你認識一兩個隊員你會有興趣 D 嘅我相信 , 就好似小胖咁

八一同四川都有衝撃力,不過把握唔到,真可惜

仲以為有video
stopzi 發表於 2018-3-15 17:18
早前 TRT Spor 幫 朱朱 同 Boskovic 做左一個特輯 (顯然係睇好佢地入決賽 )
其中有問到點樣睇 Boskovic , 亦有問點樣睇朱朱 , 對於朱朱嘅評價有咩回應等等 可以喺呢到睇
https://weibo.com/tv/v/G6okHo5s0?fid=1034:2b90e1cfac2d1f9a91fc088af1f16039
https://weibo.com/tv/v/3fc925732fccee50044e8e17951b5a03?fid=1034:3fc925732fccee50044e8e17951b5a03

基本上而家大部分嘅聯賽都轉入直路
去到淘汰賽階段
基本上差唔多每日都有一 D 值得關注嘅比賽
好似聽晚有 GALA 主場對 銀行

另一場係聽晚 10 點嘅俄超男排半準決賽第二場
可以睇睇 Kazan 作客場聯賽常規第八名 Novokuybyshevsk
前面第一場 Kazan 喺主場都輸左一局比佢地
所以可以睇睇佢地喺客場會有點樣嘅表現

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 準決賽 第一場

03.16 23:30 Galatasaray 0 : 0 Vakifbank (: :  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-16 12:16

冇咗Naz賠率都咁低, 希望唔會燈死
雖然今過賽季幾連掃啫
我們的總和

冇咗Naz賠率都咁低, 希望唔會燈死
雖然今過賽季幾連掃啫
Wonders 發表於 2018-3-16 16:02
呢個只係開盤嘅賠率 , 開盤嗰個人未必會知道 Naz 受傷

聽日 排超 , 日本 , 巴超 , 土甲 , 意甲 都有比賽
全部都想睇曬佢 , 唯有睇得幾多得幾多啦

俄超半準決賽 Novokuybyshevsk VS Kazan
一如所料 , 打得非常好睇 !!!
暫時雙方 1 比 1

@stopzi 就快開波
我們的總和

@stopzi 就快開波
Wonders 發表於 2018-3-16 23:23

銀行一開波就衝發球

銀行一開波就衝發球
stopzi 發表於 2018-3-16 23:37

可憐我koshe一開局比人脆攔幾球
我們的總和

銀行衝!

美女替補出場係替內媽幾意想不到
以前佢替朱朱出黎接發都係唔錯嘅
啱啱接左好幾個都可以
所以而家搵 Rabadzieva 都係一個好好嘅選擇

今日幾個攻手都唔錯
Lonneke狀態好似幾好
我們的總和

第一局打得非常好
就用發球打贏
希望第二局發球能夠有第一局嘅質量
畢竟 GALA 嘅發球隨時會回復返平日嘅水準

Gala發波發威

第二局中啲一傳又啲差
前排朱朱強攻都打唔死

第二局中啲一傳又啲差
前排朱朱強攻都打唔死
stopzi 發表於 2018-3-17 00:11

唔下球 又變負效率 頂
我們的總和

唔下球 又變負效率 頂
Wonders 發表於 2018-3-17 00:12

調整攻都唔敢發力打了

調整攻都唔敢發力打了
stopzi 發表於 2018-3-17 00:16

換埋小羅上

22號仲要打歐冠客場
我們的總和

Kazan 客場 3 比 1 戰勝 Novokuybyshevsk
15:25 25:23 25:27 21:25
總場數 2 比 0 晉級俄超四強 , 恭喜恭喜
呢場比賽好睇 打得非常緊湊

靚靚Naz女士二換三上場
我們的總和

靚靚Naz女士二換三上場
Wonders 發表於 2018-3-17 00:20

比人吹左兩個笑死

比人吹左兩個笑死
stopzi 發表於 2018-3-17 00:24

有傷算啦
只可以講Guidetti太大膽
我們的總和

有傷算啦
只可以講Guidetti太大膽
Wonders 發表於 2018-3-17 00:25

即刻換返Dobriana無啦啦接失一傳
明明成局都頂得唔錯

即刻換返
stopzi 發表於 2018-3-17 00:27

好彩朱朱局點打左個爭氣波
我們的總和

朱朱最後嘅原地起跳輕微後仰扣殺 , 世界級嘅水準

明明成局都頂得唔錯

銀行拎埋第二局Gala個教練嬲到呢
我們的總和

第二局初段嘅發揮都係屬於正常範圍之內
只要發球 keep 住就可以 , 因為 GALA 仲未爆發

去到最後換 Naz ... 唔知點解要換出黎
第一個傳球吹持球 , 慢動作睇落唔太算係犯規
後面兩個傳球唔到位就肯定犯規
不過嗰兩個犯規嘅都係 Naz 受傷嘅手指影響到佢嘅傳球動作
姐係其實 Naz 暫時都係需要多 D 休息
所以 Guidetti 唔好換佢出黎啦
今日 Ozbay 傳得好好 , 可以比佢打全場 is ok

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 季後賽 準決賽 第一場

03.16 23:30 Galatasaray 0 : 3 Vakifbank (15:25 23:25 19:25) [勝場大比分 - 0 : 1]
第 1 局 - 2 : 8 | 5 : 16 | 15 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 6 : 8 | 15 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 7 : 8 | 12 : 16 | 19 : 25 | 0 : 3

首發
Galatasaray
大主 - 18. Rabadzieva | 小主 - 15. Kosheleva
大副 - 8. Jack | 小副 - 9. Kalac
接應 - 17. Neslihan
二傳 - 11. Alikaya
自由人 - 3. Gizem

VakifBank
大主 - 5. 朱婷 | 小主 - 2. Gozde
大副 - 6. Akman | 小副 - 16. Rasic
接應 - 10. Sloetjes
二傳 - 3. Ozbay
自由人 - 1. Orge

Galatasaray 4.00 : 1.22 Vakifbank
3:0 - 15.00 | 3:1 - 11.00 | 3:2 - 8.50
0:3 - 2.60 | 1:3 - 3.20 | 2:3 - 5.00

6分之後攔左三分返黎
我們的總和

明明成局都頂得唔錯
Rabadzieva 就係嗰種 50 分球員
佢唔算好差 但又唔係好強 , 佢有得分能力 但唔係每次都有能力得分 , 一傳都係咁
如果佢呢個環節做得好 , 再有一個好 D 嘅二傳 , 保加利亞一 D 都唔弱架

恭喜銀行
今日銀行 發球 , 攔網 , 仲有後排嘅保護起球質量 都做得有水準
GALA 今日就未有打出自身水準
繼續努力

恭喜銀行

嘩 原來 Paula 仲喺到打
Tifanny 咁快就被換走 ...
Fabiana 會否太勁 ! 同一球裡面三號位攔完一個再去二號攔一個

恭喜 Clube 晉級四強
恭喜 Fabiana , 恭喜 Fe Garay , 恭喜 Fawcett

Tourcoing 喺法甲遭遇五連敗
第二十一輪比賽客場 2 比 3 惜敗比排名第三嘅 Paris
26:24 27:25 20:25 20:25 15:13
滑落至法甲第六名

最後一輪 , 佢地會對陣排名第一嘅 Tours
如果再輸埋可能會以第八名晉級
唔好呀 加油呀

SESC 主場居然咁少人

SESC 第二局喺領先多分之下差 D 輸第二局
佢地強攻實力太弱 , 主動得分環節都唔係太好
估計佢地即使可以打到準決賽或者決賽都好難同對手抗衡

恭喜 SESC 晉級巴超四強
聽朝兩場比賽比較期待
Minas 晉級應該無問題
Barueri 同 Osasco 應該係八強嘅重頭大戰
希望 Barueri 可以拎返一個勝場啦

2017 - 2018 日本女排 V 聯賽 季後賽 決賽 第二場

03.17 14:08 JT 吃驚仰天 0 : 3 久光製藥 (14:25 21:25 20:25) [勝場大比分 - 0 : 2]
第 1 局 - 1 : 8 | 6 : 16 | 14 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 7 : 8 | 15 : 16 | 21 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 4 : 8 | 11 : 16 | 20 : 25 | 0 : 3

首發
JT 吃驚仰天
大主 - 9. Mihajlovic | 小主 - 2. 田中瑞稀
大副 - 3. 奥村麻依 | 小副 - 1. 芥川愛加
接應 - 11. 目黑優佳
二傳 - 7. 田中美咲
自由人 - 15. 小幡真子

久光製藥
大主 - 8. 野本梨佳 | 小主 - 6. 石井優希
大副 - 16. Akinradewo | 小副 - 4. 岩板名奈
接應 - 3. 新鍋理沙
二傳 - 2. 古藤千鶴
自由人 - 18. 户江真奈

JT 4.33 : 1.20 久光
3:0 - 15.00 | 3:1 - 11.00 | 3:2 - 8.50
0:3 - 2.50 | 1:3 - 3.20 | 2:3 - 5.00

嘩 JT 唔係真係完全無還擊之力呀話

JT 第三局都係落後
要盡地一搏啦 希望拎到一局啦 ...

恭喜久光拎到冠軍
今個賽季只輸一場
喺日本絕對係一支獨秀

決賽之後頒左個人獎項
MVP - 石井優希 [久光製藥]
Best 6 - 石井優希 [久光製藥] , Akinradewo [久光製藥] , Mihajlovic [JT 吃驚仰天] , 小幡真子 [JT 吃驚仰天] , 荒木繪里香 [豐田車體] , Ozsoy [豐田車體]
新人賞 - 黑後愛 [東麗箭]

03.17 19:00 Fenerbahce 1 : 3 Eczacibasi (25:13 23:25 8:25 15:25) [勝場大比分 - 0 : 1]
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 10 | 25 : 13 | 1 : 0
第 2 局 - 5 : 8 | 12 : 16 | 23 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 3 : 8 | 6 : 16 | 8 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 4 | 12 : 16 | 15 : 25 | 1 : 3

首發
Fenerbahce
大主 - 18. Jerkov | 小主 - 15. Damla
大副 - 14. Eda | 小副 - 11. Toksoy
接應 - 17. Rahimova
二傳 - 13. Nootsara
自由人 - 2. Merve

Eczacibasi
大主 - 10. Larson | 小主 - 2. Meliha
大副 - 4. Beyza | 小副 - 9. Busra
接應 - 3. Boskovic
二傳 - 18. Ognjenovic
自由人 - 5. Simge

Fenerbahce 3.25 : 1.33 Eczacibasi
3:0 - 11.00 | 3:1 - 8.00 | 3:2 - 6.50
0:3 - 3.20 | 1:3 - 3.50 | 2:3 - 4.75