返回列表 發帖
一開局就好大火藥味
天津全力追發王唯漪
上海全力追發孟子旋

哇曉彤大發力

哇曉彤大發力
stopzi 發表於 2018-3-20 19:47
打得比盈瑩仲要好
曾曾剛才有個用腳救球 好掂 !

打得比盈瑩仲要好
曾曾剛才有個用腳救球 好掂 !
chanchan0909 發表於 2018-3-20 19:51

係!嗰球勁靚!

係!嗰球勁靚!
stopzi 發表於 2018-3-20 19:59
雖然夠返返黎有防反機會可惜無得分
如果有得分應該係今季十佳球

第二局盈瑩幾次虛功得手之後進攻都開始有明顯復蘇 !

第二局盈瑩嘅回勇同曉彤嘅穩定發揮
上海有點兒來不及反應
第三局加油 !!!

第二局盈瑩嘅回勇同曉彤嘅穩定發揮
上海有點兒來不及反應
第三局加油 !!!  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-20 20:28

佢兩個打到high晒禁唔住

點解楊捷唔上場打?佢一傳穩

呀 太刺激啦 !
呀 太可惜啦 !

局尾好好睇
明明中段己經係咁追分
然後曉彤發球輪又失咗幾分

恭喜天津 !
打得好緊湊 !
唔知點解王之騰做咩唔換返曾曾
磊哥今日失誤咁多
進攻又打唔走
係咪同卞雨倩配得唔夠純熟所以唔敢換
不過卞雨倩今日上場發揮都麻麻地

局尾好好睇
明明中段己經係咁追分
然後曉彤發球輪又失咗幾分 ...
stopzi 發表於 2018-3-20 21:35
最後盈瑩後來居上拎到 31 分
曉彤 20 分 , 不過曉彤嘅發揮尚算可以 , 後面失誤增多但佢嘅發球輪有分賺

恭喜天津 !
打得好緊湊 !
唔知點解王之騰做咩唔換返曾曾
磊哥今日失誤咁多
進攻又打唔走 {:1_112 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-20 21:38

曾今日都比人睇死,好難得分

最後盈瑩後來居上拎到 31 分
曉彤 20 分 , 不過曉彤嘅發揮尚算可以 , 後面失誤增多但佢嘅發球輪 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-20 21:48

盈瑩扣咗71球 好痴線

香水嘅二次球終於唔係送對手機會喇
另外雖然得分差唔多, 但感覺楊舟前排三輪加發球輪真係強過馬蘊雯好多~~

Nathan 發表於 2018-3-20 21:55

同意, 曾曾一對防守強既球隊即刻好難得分, 反而張磊既跑動進攻王媛媛先攔唔到, 天津都難d預判落點.....

點解楊捷唔上場打?佢一傳穩
Nathan 發表於 2018-3-20 20:30

佢一傳其實都好一般......可能曾曾仲好DD

Krsmanovic !!! 點可以漏左佢 !
既然都係喺 Seramiksan 做咩唔叫埋 Boz 過黎
chanchan0909 發表於 2018-3-20 19:03

Krsmanovic唔識
東道主引援final 4另一個半區有好戲睇
我們的總和

Krsmanovic唔識
東道主引援final 4另一個半區有好戲睇
Wonders 發表於 2018-3-20 22:44
話曬都係國手級人馬 , 塞黑時代已經喺到 , 08 12 又參加過奧運 , 跟住又去過北汽打波
機本上對佢已經非常熟悉 , 所以好愛佢
不過單靠蛇姐同佢都唔覺得上半區會好好睇 ...

Nathan 發表於 2018-3-20 21:55
同意, 曾曾一對防守強既球隊即刻好難得分, 反而張磊既跑動進攻王媛媛先攔唔到, 天津都難d預判落點... ...
skyhorse1111 發表於 2018-3-20 22:37
但磊哥喺後排完全無作用 , 或者後排比曾曾上 , 去到前排再換返磊哥
咁樣應該會好 D
而且跑動接應後排嘅進攻一直都係弱項
因為可跑動嘅面積少 , 自然好難做到後排跑動進攻
盈瑩扣咗71球 好痴線
stopzi 發表於 2018-3-20 22:22
後勁確實凌厲 !
香水嘅二次球終於唔係送對手機會喇
另外雖然得分差唔多, 但感覺楊舟前排三輪加發球輪真係強過馬蘊雯 ...
skyhorse1111 發表於 2018-3-20 22:31
今日香香傳得好 !
今日楊舟發球突然好似同平時嘅佢有 D 唔同 , 居然變左上海嘅發球強輪
佢一傳其實都好一般......可能曾曾仲好DD
skyhorse1111 發表於 2018-3-20 22:42
少女同四梅真係差唔多 , 邊個唔得就另一個上去
今日四梅一傳唔好都無換 , 可能同佢今日進攻打得都幾好 , 至少打走幾個防反

Chaumont 好慘 3 局都係輸 2 分
咁睇黎好大機會三隊意大利都可以出線了 !

盈瑩扣咗71球 好痴線
stopzi 發表於 2018-3-20 22:22

上次第二場扣咗79球,今場扣71球拿26分進攻,成功率36.6% , 一般發揮。

我覺得上海隊已經成功防了很多左手盈的前排四號位及後排六號位的強攻,不如天津隊第三場用細劉打大主、五五姨打小主、左手盈去打接應,有機會殺個對方措手不及!!

上次第二場扣咗79球,今場扣71球拿26分進攻,成功率36.6% , 一般發揮。

我覺得上海隊已經成功防了很多左 ...
universal 發表於 2018-3-21 13:05
好無質素嘅評論 ...
扣球少就一般發揮 ... 人地打走幾多調整攻你有無計過呀 , 人地救起起返身之後再扣球你有無計過有幾多次 ?
再講第一局盈瑩打得唔好 , 後三局完全回勇 , 所以全場成功率先無咁高 , 咁你又有無數據比較呀 ?
你以為盈瑩係鐵人 ? 每場都要 100 扣好似南韓聯賽外援咁樣先叫厲害 ?
人地盈瑩打完都唔舒服啦好無
仲有排超嘅統計有水分 , 最多只係作參考 , 呢樣都講左好多年 , 你仲咁認真比較做咩野

仲話要用姨媽做主力更加好明顯你除左江蘇隊之外其他一場比賽都無睇過
姨媽換出黎都跳唔起啦 , 仲話打主力主攻 ...
日日都要人地去打接應 ... 人地咪打左幾個一號位滿足你要求囉 , 咪照樣被防起 ...

女排歐洲盃四強賽第二場結束
E 家主場 3 : 0 戰勝德國球隊 SSC

白俄羅斯球隊 Minsk 主場 2 : 3 輸比德國球隊 Allianz
總積分 3 比 3 平 , 要打金局 , Minsk 以 15 比 8 勝出

女排歐洲盃決賽將會由 Minsk 同 E 家 爭奪
Minsk 呢支球球有追曬銀行隊嘅比賽都應該有印象
因為喺歐冠資格賽裡面 Minsk 就同過銀行交手
唔知今次打 E 家會打成點呢 , 期待決賽對決

決賽將會喺 4 月 3 及 4 月 10 進行

見到地鐵有大獎賽既海報,係咪有得買飛啦

我們的總和

見到地鐵有大獎賽既海報,係咪有得買飛啦
stephybest 發表於 2018-3-21 18:19
快啦快啦 知你想睇 , 一有消息 pm 你
今年改左制 , 個名都改左了 , 叫 世界排球聯賽
大媽Centoni復出
Wonders 發表於 2018-3-21 18:24
我睇完成篇文章 , 都無話佢會返國家隊 , 反而話睇好佢地
同埋 Centoni 未有退役呀 , 今季喺方岩以前教嘅 Cannes 到打

快啦快啦  知你想睇 , 一有消息 pm 你
今年改左制 , 個名都改左了 , 叫 世界排球聯賽 { ...
chanchan0909 發表於 2018-3-21 18:48

第一句 定係我比fivb個標題呃咗
我們的總和

恭喜 Lokomotiv 逆襲晉級

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 半準決賽 第一場

03.22 00:00 Galatasaray SK Istanbul 0 : 0 Igor Gorgon ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 00:05

點解場live無分牌嘅

點解場live無分牌嘅
stopzi 發表於 2018-3-22 00:19
係囉 , 要自己計 , 激鬼氣
今日 Alikaya 比左好多波 Raba 打 , 有 D 意想不到

Gala打得好急燥...
我們的總和

GALA 需要倒輪次 !!!
Raba 對面係 Egonu 同 Chirichella , 佢應付唔到呢個攔網組合

GALA 需要倒輪次 !!!
Raba 對面係 Egonu 同 Chirichella , 佢應付唔到呢個攔網組合  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 00:33

第二局夢幻開局
我們的總和

第二局夢幻開局
Wonders 發表於 2018-3-22 00:37
Kosheleva 改打大主 , 非常好嘅調整

OH KOSHE
唔好呀

Kosheleva 改打大主 , 非常好嘅調整
chanchan0909 發表於 2018-3-22 00:38

koshe
我們的總和

Gala 個勢仲起度
扣完球單腳落地真係好恐怖
我們的總和

Koshe。。。。
第二局Novara發生乜事
一傳接失 犯勁多低級錯誤
啱啱Piccinini仲要同Enright爭波

koshe
Wonders 發表於 2018-3-22 00:42
膝蓋扭親 , 不過而家坐左喺凳上面 , 情況應該唔太嚴重
不過呢場估計唔會上

膝蓋扭親 , 不過而家坐左喺凳上面 , 情況應該唔太嚴重
不過呢場估計唔會上 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 00:54

冇大礙就好
落地果下見到真係嚇親
我們的總和

Koshe。。。。
第二局Novara發生乜事
一傳接失 犯勁多低級錯誤
啱啱Piccinini仲要同Enright爭波 ...
stopzi 發表於 2018-3-22 00:52
Novara 一失誤起上黎非常可怕
第二局 GALA 發球非常穩定 , 同第一局比較少左好多失誤
如果第三局嘅發球可以維持到咁嘅效能 , 有得打

冇大礙就好
落地果下見到真係嚇親
Wonders 發表於 2018-3-22 00:56
有擔架抬走左佢 , 希望好好休息啦
睇睇 Seda 嘅表現 , 都好耐無上過場

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 半準決賽 第一場

03.22 00:00 Galatasaray SK Istanbul 2 : 3 Igor Gorgonzola Novara (21:25 25:7 25:16 21:25 10:15) [積分 - 1 : 2]
第 1 局 - 7 : 8 | 14 : 16 | 21 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 0 | 16 : 3 | 25 : 7 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 12 | 25 : 16 | 2 : 1
第 4 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 21 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 4 : 10 | 10 : 15 | 2 : 3

首發
Galatasaray
大主 - 15. Kosheleva | 小主 - 18. Rabadzieva
大副 - 8. Jack | 小副 - 14. Ruseva
接應 - 17. Neslihan
二傳 - 11. Alikaya
自由人 - 3. Gizem

Novara
大主 - 4. Plak | 小主 - 12. Piccinini
大副 - 5. Gibbemeyer | 小副 - 10. Chirichella
接應 - 18. Egonu
二傳 - 8. Skorupa
自由人 - 11. Sansonna

Galatasaray 1.83 : 1.83 Novara
3:0 - 5.50 | 3:1 - 4.75 | 3:2 - 4.75
0:3 - 6.00 | 1:3 - 4.75 | 2:3 - 4.75

見到今日內媽嘅發球
真係覺得上場銀行行運啦
不過今日 Novara 嘅後防真係好糙 , 質量好一般 , 就連低點扣球都能得分嘅感覺

見到今日內媽嘅發球
真係覺得上場銀行行運啦
不過今日 Novara 嘅後防真係好糙 , 質量好一般 , 就 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 01:23

Seda替補上場表現都唔錯
今日成隊開咗好多個ACE
我們的總和

第四局無贏落黎都非常可惜嘅
曾經艱難反超 , 但就卡喺最後一個兩點攻輪到
Alikaya 要多相信 Ruseva 呀

要打第五局勝負難料啊
我們的總和

見到今日內媽嘅發球
真係覺得上場銀行行運啦
不過今日 Novara 嘅後防真係好糙 , 質量好一般 , 就 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 01:23

其實上一場內媽發球都好好只係今日Novara一傳太唔穩定
到第四局Novara相對穩定咗
相反局尾Gala一傳唔到位
比Egonu拎咗好多防反