返回列表 發帖
Jason 時間靜止器點會差到20>XX
nicholashin 發表於 2015-6-21 22:13

回眸 no one gave 0 1 2 marks

2015 CBM 第二季季選

季度歌手 候選人
C AllStar
李榮浩
Supper Moment
Another Kitchen
容祖兒

究竟邊位呢 ???

季度歌手 候選人
C AllStar
李榮浩
容祖兒

究竟邊位 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:15

我們的總和

歌曲評選 第四位
陳柏宇 - 回眸一笑(4.50)(獲得 CBM 2015 我最喜愛的歌曲候選資格)
5 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:12

柏宇bb
期待別來無恙再有好成績
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

Wonders 發表於 2015-6-21 22:16

haha 唔係佢地

季度歌手

呢位歌手拎到呢個獎 ... 有 d 意外 ... 因為佢今年未拎過冠軍歌手就拎到季度歌手 !

haha 唔係佢地
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:18

AK
我們的總和

季度歌手 候選人
C AllStar
李榮浩
容祖兒

究竟邊位 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:15

希望係 ChoB
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

× 冠軍歌 ×
Let Go / 如你是我 / 天然的最好 / 最好的債 / 小白 / 篋神 / 念念不忘 / 修羅之怒 / エデン /
靈魂相認 / 靈魂相認 / Uptown Funk / I'm Not Yours
/ Do What You Want /
I Really Like You / 煩擾中起舞 / 煩擾中起舞 / 頭盔 /
Love Hard /
改潮玩代 /
哲學家 /
ラピスラズリ / 快樂很慢 / 瑕疵 / Fashionista /

- - -

{cube音楽ランキング} 2015 top10

×  week 25*  ×

'Cause everything I do is incredible
Got to get to number one, I'm exceptional

順位 前回 週数 アーティスト名 タイトル {トレンド}
01  00  01  安室奈美恵 Fashionista {1}
02  03  05  陳柏宇 回眸一笑 {9>4>5>3>2}
03  04  02  Supper Moment 幸福之歌 {4>3}
04  07  03  洪卓立 回到最愛的那天 {10>7>4}
05  01  07  麥浚龍+莫文蔚 瑕疵 {8>4>2>2>6>1>5}
06  02  04  薛凱琪 所有下雨天 {8>2>2>6}
07  00  01  back number SISTER {7}
08  00  01  方皓玟 虛偽 {8}
09  06  06  黎曉陽 快樂很慢 {10>7>3>1>6>9}
10  05  04  許廷鏗 仁至義盡 {9>4>5>10}

× out ×
08  03  04  藍井エイル ラピスラズリ {10>1>3>8}
09  07  05  盧巧音 哲學家 {9>1>6>7>9}
10  09  02  吳雨霏 一分鐘稀客一分鐘色誘 {9>10}

季度歌手 候選人
C AllStar
李榮浩
容祖兒

究竟邊位 ...

應該係慈禧

季度歌手
李榮浩(151)

上榜冠軍歌曲: 笑忘書 / 不將就

佢 4 月嗰個音樂會實在太正, 不過太快完 ... 希望你巡迴演唱會快 D 有消息 !

不如唱小芳呀

季度歌手
李榮浩(151)

佢 4 月嗰個音樂會實在太正, ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:20

a浩 唱返首催眠 homo
我們的總和

季度歌手
李榮浩(151)

chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:20
原來係計榜分 咁美浩必勝下季係RB

haha 唔係佢地

季度歌手

呢位歌手拎到呢個獎 ... 有 d 意外 ... 因為佢 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:18

扮咩意外 , 明明佢就係你愛將
二〇二三年度全女班投票

原來係計榜分 咁美浩必勝下季係RB
nicholashin 發表於 2015-6-21 22:21

C AllStar 差 d 就 win - 148

季度歌手
李榮浩(151)

攞唔到每月之星就跳級落季度歌手

扮咩意外 , 明明佢就係你愛將
616.1314 發表於 2015-6-21 22:22

因為我每儲埋 3 個月先計

歌曲評選 第三位

「愛情中的歡樂和痛苦是交替出現的。」--- 喬 • 拜倫

歌曲評選 第三位

「愛情中的歡樂和痛苦是交替出現的。」--- 喬 • 拜倫 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:23

瑕疵

瑕疵
kevinlai1621 發表於 2015-6-21 22:26

係 wo 我都覺得有 D 似

係 wo 我都覺得有 D 似
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:27

即係唔係啦

「唱著幸福之歌 眼淚有否沉沒
無數次失望的眼神與落魄
旋律溶掉驚慌 擁抱頃刻無悔的畫面
愛是苦中亦能笑著滿足
感動總不遠 也許下一秒盛放」

歌曲評選 第三位
Supper Moment - 幸福之歌(4.53) (獲得 CBM 2015 我最喜愛的歌曲候選資格)
5 - 15
4 - 8
3 - 3
2 - 2
1 - 0
0 - 1

4.86(3) → 4.63(3) → 4.33(4) → 4.42(4) → 4.46(3) → 4.47(3) → 4.53(3)

SM 出左, 不如大家估下前 2 呀

「唱著幸福之歌 眼淚有否沉沒
無數次失望的眼神與落 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:28

幸福之歌都係得第3
  仲以為第一
anyway, 都要恭喜佢地有兩首歌

SM 出左, 不如大家估下前 2 呀
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:28

Juno/Karen CAS ?
我們的總和

Juno/Karen CAS ?
Wonders 發表於 2015-6-21 22:29

得 u 一個估

歌曲評選 第二位

歌曲評選 第二位
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:33

VOX 台版 CAS
我們的總和

歌曲評選 第二位
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:33

cas
...

歌曲評選 第二位

ChoB ?
二〇二三年度全女班投票

VOX 台版 CAS
Wonders 發表於 2015-6-21 22:34

係喎 咁都有關係

「可是你偏又這樣 在我不知不覺中
悄悄的消失 從我的世界裡 沒有音訊 剩下的只是回憶」
「一人遊舊地 舊記憶陪同生死
換了風景依然盼望能共你 看夕陽多麼美」

歌曲評選 第二位
C AllStar - 逾越生死(4.63) (獲得 CBM 2015 我最喜愛的歌曲候選資格)
5 - 17
4 - 9
3 - 4
2 - 0
1 - 0
0 - 0

4.88(1) → 4.78(1) → 4.62(1) → 4.62(1) → 4.57(2)4.57(1) → 4.63(2)

歌曲評選 季度歌曲

「人生的快樂和幸福不在金錢,不在愛情,而在真理。即使你想得到的是一種動物式的幸福,生活反正不會任你一邊酗酒,一邊幸福的,它會時時刻刻猝不及防地給你打擊。」--- 契訶夫

「一人遊舊地 舊記 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:36

同第一位失之交臂
...

係喎  咁都有關係
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:35

預祝 Juno/Karen 一位粗卡
我們的總和

chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:36

CAS 都有17個5分
  唔知第一嘅瑕疵有幾多

btw, 最高5分嘅歌有無參考

呢首真係好高質 不過瑕疵仲正

ChoB 又白果
二〇二三年度全女班投票

CAS 都有17個5分
  唔知第一嘅瑕疵有幾多

btw, 最高5分嘅歌有無參考 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-21 22:38

姐係最多 5 分嘅歌 ???

同第一位失之交臂
siongguan 發表於 2015-6-21 22:37

仲以為個 no.1 可以 keep 住

姐係最多 5 分嘅歌 ???
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:40

yes

歌曲評選 季度歌曲
麥浚龍 / 莫文蔚 - 瑕疵(4.71) (獲得 CBM 2015 我最喜愛的歌曲候選資格)
5 - 17
4 - 4
3 - 6
2 - 0
1 - 1
0 - 0

好在 MV 前幾日 po 左, 有得 po 喺呢度 !!!

4.86(2) → 4.63(2) → 4.50(2) → 4.54(2) → 4.67(1) → 4.57(2) → 4.71(1)

歌曲評選 季度歌曲
麥浚龍 / 莫文蔚 - 瑕疵(4.71) (獲得 CBM 2015 我最喜愛的歌曲候 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:42

險勝
  但點解有1分

yes
kevinlai1621 發表於 2015-6-21 22:42

上季 fa 有 32 個 5 分 今季 CAS and Juno+Karen 最多 17 個 5 分

上季比較多人投

chocho又冇份 嬲
睇住霉彤霉立上台自己都冇得上

上季 fa 有 32 個 5 分  今季 CAS and Juno+Karen 最多  17 個 5 分

上季比較多人投 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:44

差咁遠

但CAS多啲4分 點解仲低分

最後 1 個獎 !!!

我最欣賞歌手 候選人 (排名不分先後, 同票會以先投票嘅朋友排前)
吳雨霏
C AllStar
馮允謙
楊千嬅

究竟邊位呢 ??? 請大聲嗌出黎 !!!

chocho又冇份 嬲
睇住霉彤霉立上台自己都冇得上
bagfgfcde 發表於 21/6/2015 22:44

響我樹係咁已經好慘, 點知CHANCHAN 都係咁

最後 1 個獎 !!!

我最欣賞歌手 候選人 (排名不分先後, 同票會以先投票嘅朋友排前)
吳雨霏
C AllStar
馮允 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:45

吳雨霏!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
二〇二三年度全女班投票

但CAS多啲4分 點解仲低分
nicholashin 發表於 2015-6-21 22:45

因為total數cas多d, 所以取中間個50%唔同