返回列表 發帖

harryharry 發表於 2016-4-26 13:10
千次早晚會遇到

想講乜呀
jasonng 發表於 2016-4-26 12:58

陰功 你中文都唔識睇?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

1.I'll be loving you
2.自由自在
3.死心塌地
4.遊樂場的快樂照片
5.浪費時間
6.幸福國
7.小宇宙
8.一¥的約定
Happy and Blessed.

MastaMic新歌
陰功 你中文都唔識睇?
hinz 發表於 2016-4-26 13:20
如果佢真係唔識睇中文 都唔會睇得你呢段話

ZolarWind,可以拆開Z(S)olar同Wind
兩樣都係春天好難可以同時出現嘅自然系東西…
今日…係有太陽…有少少風…不過係熱風…
如果可以的話…我係一定會去享受春天稀有嘅太陽…
但係…我返咗學…望咗個天…打咗個卦…
全日唯一嘅有意義活動係…做Assignment…
做極都仲有嘅Assignmentssssssssssssssssssssss
------------
2016.04.26: ZolarWind - 望天打卦

Keep On, Fight On
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

Hanataba wo kimi ni
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Fix You

天平先生

火鳥
明日再會
憐香惜玉
生還者

流淚眼望流淚眼 x 勞斯萊斯

花灑
Easy
我們的總和

火鳥
明日再會
憐香惜玉
生還者
mamakin 發表於 2016-4-26 22:52

正 4隻都愛

著睡衣跳舞時間

著睡衣跳舞時間
jasonng 發表於 2016-4-26 23:45

愛Mi!
其實一直都想知個段rap係邊個
同埋rap既詞
次次都淨係識bom bom coming to your left, bom bom coming to your right

愛Mi!  
其實一直都想知個段rap係邊個
同埋rap既詞
次次都淨係識bom bom coming to your left, b ...
JasOh103 發表於 2016-4-26 23:51

隻碟入面應該有credit ?

以前以為呢隻都係改編
原來係編監韓國有份做

隻碟入面應該有credit ?

以前以為呢隻都係改編
原來係編監韓國有份做  ...
jasonng 發表於 2016-4-27 00:00

無買到Shocking Pink
我都以為係改編
咁就15年

但願我可以沒成長
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

無買到Shocking Pink
我都以為係改編
咁就15年
JasOh103 發表於 2016-4-27 00:04

熒光粉紅 神奇女俠 都好正
獨家試唱 煞科 就播到唔想再聽

熒光粉紅 神奇女俠 都好正
獨家試唱 煞科 就播到唔想再聽
jasonng 發表於 2016-4-27 00:31

my fav Mi dance track
下次演唱會真係唔好唱改編個兩首pls
不過唔唱應該炒唔熱氣氛

More to love when your hands are free
Baby put your pom poms down for me
Come on shake it up 123
Baby put your pom poms down for me

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

my fav Mi dance track
下次演唱會真係唔好唱改編個兩首pls
不過唔唱應該炒唔熱氣氛{ ...
JasOh103 發表於 2016-4-27 00:34

個個開show 都有幾隻呢隻呢啲萬年快歌
但入場聽又真係會high

個個開show 都有幾隻呢隻呢啲萬年快歌
但入場聽又真係會high  ...
jasonng 發表於 2016-4-27 09:30

how about kay ?
02 著地 - 鄧麗欣

how about kay ?
hinz 發表於 2016-4-27 09:33

潔淨皇后
直角等於三角形
臭男人
姿色份子

拍拍拖當然興奮
歷盡開心痛心
但我卻不夠 光 陰!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

圓 同 One Day At a Time 開頭四個bar都係 re-mi-la re-mi-la re-mi-la re-mi-la

天平先生

趕過咗原定嘅目標…
可以係噉意抖一陣…
又咁啱我今朝起身記得琴晚發過嘅夢…
然後用咗少少時間去搵資料…
發現原來有Training
係可以令到人更加易去記得自己發過咩夢…
就係記低或者瘋狂同人講你記得嘅嗰個夢loll
------------
2016.04.27: Fabel - 夢花鏡影

煩可寧
想著一套水手服

Keep On, Fight On (Acoustic cover)

MV

MV
chanchan0909 發表於 2016-4-27 18:29
唔知今次幾多首歌有mv呢

Keep On, Fight On (Acoustic cover)
JasOh103 發表於 2016-4-27 17:40

中文版都好正正子

唔知今次幾多首歌有mv呢
nicholashin 發表於 2016-4-27 20:13

好似係全部

MV
chanchan0909 發表於 2016-4-27 18:29

我鍾意佢之前啲歌多啲
連續兩首(有MV既)歌都麻麻地

主歌伴奏chord progression 同個melody唔夾

我鍾意佢之前啲歌多啲

主歌伴奏chord progression 同個melody
matthew1990 發表於 2016-4-27 21:17
有理由相信你全隻碟都未完整聽一次 之前幾隻碟都只係聽出左MV既歌

有理由相信你全隻碟都未完整聽一次 之前幾隻碟都只係聽出左MV既歌
nicholashin 發表於 2016-4-27 21:25

我只係聽哂佢出左MV既歌

nicholashin 發表於 2016-4-27 21:25

冇記錯n會員最鍾意嘅都係宛若新生喲
我們的總和

想著一套水手服
想著一套水手服
想著一套水手服
想著一套水手服
想著一套水手服

冇記錯n會員最鍾意嘅都係宛若新生喲
Wonders 發表於 2016-4-27 21:28
有理想>野生動物>宛若新生 好似係

著睡衣跳舞時間

著睡衣跳舞時間
jasonng 發表於 2016-4-27 23:16

yum
02 著地 - 鄧麗欣

yum
hinz 發表於 2016-4-27 23:34

係囉 啲人成日出yum 歌

我鍾意佢之前啲歌多啲

主歌伴奏chord progression 同個melody ...
matthew1990 發表於 2016-4-27 21:17

只愛模特隻碟,其他一律唔啱我口味

jasonng 發表於 2016-4-27 23:39

你講咩

願我這晚上 不用勉強說聲Sorry
願我這晚上 不再計較見到Debbie
願我這晚上 不用教訓痛毆Daddy
願我這晚上 不再怕會碰到Credit
願我這晚上 不用說再變身Jeffrey

願我這晚上  ...
seeseetv 發表於 2016-4-27 23:56

願我這晚上 可夢見我愛妻Kary

願我這晚上  ...
seeseetv 發表於 2016-4-27 23:56
邊個係Debbie同Jeffrey

你講咩
seeseetv 發表於 2016-4-27 23:53

我係話好多人都出yum 歌啫

jasonng 發表於 2016-4-27 23:39
都係phil最pure true