返回列表 發帖
幸兒一定無俾903迫害
kel_kelvin 發表於 2022-8-22 01:49

903冠軍歌曲數量
衛蘭(2004年出道):11首  
李幸倪(2011年出道):12首

仲兜唔兜到

903冠軍歌曲數量

仲兜唔兜到 ...
GaracyTan 發表於 2022-8-22 02:11

好姊妹連冠軍歌數量都一樣
江海迦(2013年出道):12首

903冠軍歌曲數量

仲兜唔兜到 ...
GaracyTan 發表於 2022-8-22 02:11

原來幸兒平均一年一冠
所以呢2年無冠係因為早幾年冠多咗

下年會有返冠

原來幸兒平均一年一冠

下年會有返冠 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-22 02:21

理想中今年年尾有返冠

原來幸兒平均一年一冠

下年會有返冠 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-22 02:21

比d心機等下
美男子=山林道(903冠軍,歌手代表作之一)
街燈=羅生門(big hit合唱歌)
IDK=搭回 (903最高12位)

所以今年0 fun好正常
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

重試中重試中
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

簽名被屏蔽

心照啦,其實講到尾咪就係唔可以批評903
打壓任何為俾903欺壓發聲嘅聲音

你哋由弱勢轉而企係強權嘅時候 ...
Hanson 發表於 2022-8-22 10:24

係咪真係得你批評903? 大把人批評903 話係大國榜 唔見其他人因為咁講俾人扣分?
    呢度係多903 fans因為呢度有統計 呢度有人仲關注走勢
    如果你係無視人地report你嘅留言而自我感覺良好嘅我唔阻你,但有幾多人對你嘅留言嘩然而只係你自己唔肯去承認嘅話
    咁你咪幾繼續囉 咪一樣日日俾人屏蔽咋嘛

我發覺呢度d人都幾得意 有咩事就話人打壓
    根本個源頭就係其他會員report 你在先 好地地我地三個版主冇一個會無端端翻開曬所有留言讀一次

再講 呢度係私人嘅論壇 公開討論得來係可以唔歡迎某d聲音咖本身
    個關係就係系個私人屋苑入邊規矩唔係等於法律 私人地方就有人去定規矩有人執行規矩 唔存在針對
    但存在俾唔俾你繼續亂up 囉 如果覺得呢度限制咗你想講嘅野咁你咪去第二個公海圍威喂囉
Nick's Music Selection 2024 (Week 25)
1. 百萬大道 - 張天賦  2. 約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷  3. 雙兒 - 周國賢

簽名被屏蔽

Fine, and all I want to say is that I am not a newcomer to this forum as I have been around in CM  ...
Hanson 發表於 2022-8-22 18:25

不嬲都係對事嘅啫 我當然係想每一個會員會留低
    只係翻開前面堆留言 你講嘅野會影響人地會唔會繼續呢度都係另一個問題啊
    從來無要趕走任何人 唔好誤會 :)
    亦唔關你係咪新人事 執行版規係本來要做 一直好寬鬆或者冇理只係之前版主比較忙 所以唔係突然變
    我諗我都有超過十年 如果你都有七年嘅話我諗你都見過TIMMY係會lock post 扣分 禁言 如果你係唔清楚都可以問返其他老會員
    睇來唔係我生安白做用咁嘅方式處理囉 希望你明白

原來音樂節目個定義真係好闊

原來音樂節目個定義真係好闊
kwanie 發表於 2022-8-23 14:04

又闊又厚...
建議去商台查詢一下節目類型
AYCK 粵語流行榜
第24週冠軍歌
喃嘸師感官漫遊 - 林家謙

豬西傑算唔算903地底泥
63週年可以公開攞黎笑
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

個風越來越西 掂唔掂咖

個風越來越西 掂唔掂咖
Nicholas 發表於 2022-8-24 09:46

天文台會考慮在晚上6時至9時之間改發八號烈風或暴風信號。
AYCK 粵語流行榜
第24週冠軍歌
喃嘸師感官漫遊 - 林家謙

天文台會考慮在晚上6時至9時之間改發八號烈風或暴風信號。
ayckwan 發表於 2022-8-24 10:07

聽日準時返工啦

聽日準時返工啦
Nicholas 發表於 2022-8-24 10:08

工就照返
啲show全部都要取消

聽日準時返工啦
Nicholas 發表於 2022-8-24 10:08

仲係明早最接近香港

個風應該維持到日出時
幸福多於我預期

工就照返
啲show全部都要取消
wing 發表於 2022-8-24 10:10

咁掛即係唔想影響個市 但又影響曬d人返屋企同食飯睇騷
正 西 風

仲係明早最接近香港

個風應該維持到日出時
on07111 發表於 2022-8-24 10:16

半晝都好啦 好似話天文大潮 黑雨extend到落去都好
成個8月都冇假放 俾個機會來

又闊又厚...
建議去商台查詢一下節目類型
ayckwan 發表於 23/8/2022 14:52
多謝你提一提

真係查咗

個風越來越西 掂唔掂咖
Nicholas 發表於 2022-8-24 09:46

風切好勁

風切好勁
梨胃言 發表於 2022-8-24 14:04

俾啲力 捱過2點plzzzzzz

俾啲力 捱過2點plzzzzzz
Nicholas 發表於 2022-8-24 14:07

希望花鼠聽晚唔好又取消

希望花鼠聽晚唔好又取消
梨胃言 發表於 2022-8-24 14:10

聽晚應該ok掛 睇圖聽日晏晝到就登6
我睇星期五應該影響唔到掛

FB 好似奶曬野咁 我仲以為得我中毒 原來唔少人都中左毒= =

FB 好似奶曬野咁 我仲以為得我中毒 原來唔少人都中左毒= =
Nicholas 發表於 2022-8-24 15:31

見到有人send春卷圖比容祖兒

見到有人send春卷圖比容祖兒
梨胃言 發表於 2022-8-24 15:36

笑死 我見到好多人send d借錢app廣告俾古天樂同陳奕迅

被壓到比家姐更壓… 都無規定嘅…
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

越行越快 笑死

八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 會 至 少 維 持 至 明 早 6 時 , 市 民 明 日 早 上 出 門 前 請 留 意 最 新 天 氣 報 告 。
幸福多於我預期

八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 會 至 少 維 持 至 明 早 6 時 , 市 民 明 日 早 上 出 門 前 請 留 意 最 新 ...
on07111 發表於 2022-8-24 19:40

環球唔畀錢 promote
即刻唔講日出前

八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 會 至 少 維 持 至 明 早 6 時 , 市 民 明 日 早 上 出 門 前 請 留 意 最 新 ...

職場女性Gin Lee又贏
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

Gin粉係咪比人炒咗

越行越快 笑死
WZA111 發表於 2022-8-24 19:36

風力已經勁過洛克同蓮花

靈魂被輕風帶領

風吹風火燒火沒有疤~
三加三三減三等於化~

風力已經勁過洛克同蓮花
梨胃言 發表於 2022-8-24 19:49

嗰三個就算啦

Gin粉係咪比人炒咗
梨胃言 發表於 2022-8-24 19:49

上次好似啲人投訴話唔知日出係幾點 而家要講明

靈魂被輕風帶領
GaracyTan 發表於 2022-8-24 19:54

在風中多麼縹緲 我甘願相 這一秒半秒

上次好似啲人投訴話唔知日出係幾點 而家要講明
Yan 發表於 2022-8-24 20:03

明就明
日出時間:上午6:03
幸福多於我預期

6點03分前讓街燈安睡

嗰三個就算啦
WZA111 發表於 2022-8-24 20:02

之後嘅目標係啟德同天鵝

之後嘅目標係啟德同天鵝
梨胃言 發表於 2022-8-24 20:05

機場預報有烈風 呢兩個應該輕鬆超越掛

職場女性Gin Lee又贏
JasOh103 發表於 2022-8-24 19:48

現代都市女生代言人Gin Lee李幸倪的訴求就係 想工作 想貢獻
幸福多於我預期

現代都市女生代言人Gin Lee李幸倪的訴求就係 想工作 想貢獻
on07111 發表於 2022-8-24 20:15

對Gin Lee而言《Bold & Beautiful》主題偏向女性化,而外表剛強的她,為了呈現這一點,所以在唱片封套造型上穿上一條簡單而高貴的黑色長裙,以自然來突顯她的女人味。Gin表示:「最近為了演唱會操練得好厲害,身邊的人都話我瘦了好多,所以今次影唱片封套都充滿信心,好想將自己女性化溫柔的一面呈現出來,是演唱會前的一個性感預告 !」

on07111 發表於 2022-8-24 20:15

支持 Gin Lai

對Gin Lee而言《Bold & Beautiful》主題偏向女性化,而外表剛強的她,為了呈現這一點,所以在唱片封套造型 ...
梨胃言 發表於 2022-8-24 20:19

江熚生 Anson Kong
我的壞習慣:容易被心情影響
擇偶條件:心地好、孝順、喜歡笑及可愛型的女生
幸福多於我預期

史上最少雨8號

史上最少雨8號
梨胃言 發表於 2022-8-24 21:19

你即刻燈到佢成地濕曬

你即刻燈到佢成地濕曬
Nicholas 發表於 2022-8-24 23:37

我較定鬧鐘起身返工
有無機會燈到聽日唔駛返