返回列表 發帖
支持無視街燈
梨胃言 發表於 2022-7-10 18:17

當冇出現過la

Gun Lee 真係CM新天后
隻碟先擺出黎幾日, 就已經咁多comment (348 as of now)
引黎大眾熱話!
好快追過美祖  ...
Eddie8848 發表於 2022-7-10 16:25

Gin邊會放美祖在眼內
要突破既係自己 Dear secret 35 頁

當冇出現過la
Yan 發表於 2022-7-10 18:39

好恐怖 我呢兩日一唔聽歌個腦海就會響起 一個人牽掛時牽掛~~~~~~
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

虛榮>靈魂之窗>快歌慢想>剛好>IDK>明就明>第二身
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好恐怖 我呢兩日一唔聽歌個腦海就會響起 一個人牽掛時牽掛~~~~~~
癲 ...
JasOh103 發表於 2022-7-10 21:21

街燈啱啱出嗰陣我都試過

或者街燈有日成經典,等Gin 50歲唱翻就啱數
Harvard都不可教導

癲 ...
JasOh103 發表於 2022-7-10 21:21

有時會忍唔住唱
要同歌神 gin 鬥大聲

求其整咗個playlist聽歌/ff rundown 離開環球都算係一個時代既終結 有啲歌連住聽特別有感受
FAITH
1. 信

ALIVE
2. 第二身 3. 未來 4. 曌 5. 快歌慢想
6. 含蓄

FATE
7. 下一位 8. 剛好 9. 1st Date 10. 緣.兩半 11. 雙雙

HOME
12. 幸福門 13. 你們的幸福 14. 過客別墅 15. 搬

HOLIDAY
16. 隨風而來 隨風而去 17. 好風如水 18. 潛水 19. 別人的家 20. 仙境夢遊愛麗絲

DIVA
21. 靈魂之窗 22. 虛榮 23. 我說 24. 天地一沙鷗

MISSING YOU
25. 人間鬍子 26. 一想到你 27. 開燈 . 熄燈 28. 開錯燈 29. 如果牆會說話

LOVE, PAIN AND FREEDOM
30. 我不是你的觀賞魚 31. 美男子與香煙 32. 以愛情的罪名 33. 明就明
34. Falling 35. 侘寂

DANCE MEDLEY
36. 喘息空間 37. 很想要吧 38. IDK 39. 今朝有酒
40. 敢 (specially for CM members)

GIN
41. 很堅強

ENCORE
42. 光環
43. Medley: 自我感覺還好 / 和每天講再見
44. 月球下的人
45. 空姐

2ND ENCORE (TIME)
46. 今天終於一人回家 47. 芝麻開門

Gin啲歌真係好正
Kazaf

隻碟好好聽

求其整咗個playlist聽歌/ff rundown 離開環球都算係一個時代既終結 有啲歌連住聽特別有感受{:1_112: ...
JasOh103 發表於 2022-7-10 23:07

36-40 is the best!
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

求其整咗個playlist聽歌/ff rundown 離開環球都算係一個時代既終結 有啲歌連住聽特別有感受{:1_112: ...

希望3rd encore有型人道

咁多歌得英皇先得喎
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

有時會忍唔住唱
qwerzx 發表於 2022-7-10 21:51

Me too! 其實個melody都幾易上口,只是比較老土。

自排:
靈魂之窗>虛榮>剛好>第二身>明就明

沒有街燈的自排 EP tracklist:

01. 剛好
02. 快歌慢想
03. 明就明
04. IDK
05. 靈魂之窗
06. 第二身
07. 虛榮

1-2: 快、慢、剛好
3-4: 明、知
5-6: 靈魂與肉體
7: 壓軸華麗告別之歌

36-40 is the best!
on07111 發表於 2022-7-11 08:19

同意 覺得一定會high到傻

啱啱先聽完21-24 好聽到喊

街燈solo 好聽好多

活著或許只有信
繼續繼續信 旁人問 這可算蠢
繼續繼續信 是否相信你肯改 我想相信愛
幸福多於我預期

虛榮好勁
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

沒有街燈的自排 EP tracklist:

01. 剛好
02. 快歌慢想
03. 明就明
04. IDK
05. 靈魂之窗
06. 第二身
07.  ...
boy4dudes 發表於 2022-7-11 14:33

銀河上華麗告別
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

有時會忍唔住唱
qwerzx 發表於 2022-7-10 21:51

真,練歌一流

48. 日出時讓街燈安睡

原來冇風魔仲好想同杏兒瘋狂讀錯字
幸福多於我預期

原來冇風魔仲好想同杏兒瘋狂讀錯字
on07111 發表於 2022-7-11 18:55

好似幾啱放喺 敢 前面

明就明 真係明既人先會明點解咁好聽
好彩我明

好彩我明
JasOh103 發表於 2022-7-11 19:05

誰敢講我知道

好彩我明
JasOh103 發表於 2022-7-11 19:05

聽多幾次就有feel
明就明

快D到聽日啦 >.<

快D到聽日啦 >.
星夢情真 發表於 2022-7-11 22:47

唱片店開始出現人龍

拍手無塵 留不低的光陰
送走這一個人 再有生機再生

愛霏

拍手無塵 留不低的光陰
送走這一個人 再有機再

愛霏
JasOh103 發表於 2022-7-11 23:17

唔怪之得要返馬來西亞
在這畢生不滅 無極的狀態

唔怪之得要返馬來西亞
losyes 發表於 2022-7-11 23:44

係送走一個人之後 「再有生機、再生」

唔怪之得要返馬來西亞
losyes 發表於 2022-7-11 23:44

為何晚一點給李發現被愛
幸福多於我預期

唱片店開始出現人龍
John 發表於 2022-7-11 23:09

唔知可以留幾多個星期唱片榜呢~
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

好多人排緊隊..

好多人排緊隊..
WZA111 發表於 12/7/2022 10:39
好在環球夠愛國咋
唔係實599G

唱片鋪要人!
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

好在環球夠愛國咋
唔係實599G
kwanie 發表於 2022-7-12 11:32

唔怪得知牙Mike賣得咁好

排錯隊 唔小心去咗檢測中心
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2022-7-12 15:59

開錯燈啲friend
幸福多於我預期

睇煎煎ig live依家佢係灣仔188開緊簽名會

HOTMAN 發表於 2022-7-12 15:59

檢測中心有冇播IDK?

檢測中心有冇播IDK?
WZA111 發表於 2022-7-12 17:19

冇呀,但D檢測員係咁講《下一位》,唔知係咪gin lee fans

買唔到,係咪斷咗市啦

原來今次出左好多應援品

睇煎煎ig live依家佢係灣仔188開緊簽名會
阻住 發表於 2022-7-12 17:08

爭D去左
BTW1 上次喺嗰度又見到林奕匡
乜咁多歌手鍾意去188架咩

BTW2 應援卡張相

今次班fans好努力搞應援
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

今次班fans好努力搞應援
fifty1205 發表於 2022-7-12 20:50

環球唔宣傳 靠fans
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

買唔到,係咪斷咗市啦
HOTMAN 發表於 2022-7-12 19:07

係 聽講炒到3000蚊一隻
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!