返回列表 發帖
你好呀
harryharry 發表於 2016-4-17 22:48

hello long time no c

hello long time no c
bagfgfcde 發表於 2016-4-17 22:54

Long time No d
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

訴苦:隻腳好軟
一路聽LET'S GET IT ON
一唔唔識UM

訴苦:隻腳好軟
一路聽LET'S GET IT ON
一唔唔識UM
harryharry 發表於 2016-4-17 22:59

我又冇事喇喎
仲可以跳 天平先生

我又冇事喇喎
仲可以跳 天平先生
jasonng 發表於 2016-4-17 23:06

你今日應該要係個場度跳天平先生
順便對上面啲人手指指

順便對上面啲人手指指
bagfgfcde 發表於 2016-4-17 23:11

你做埋伴舞

順便對上面啲人手指指
bagfgfcde 發表於 2016-4-17 23:11

我今日pk 嗰下
應該已經俾上面啲人手指指瘋狂笑緊

我今日pk 嗰下
jasonng 發表於 2016-4-17 23:30

係咪俾我笑

有咩地方可以好快脆買到水手服

係咪俾我笑
harryharry 發表於 2016-4-17 23:39

你真係好衰

有咩地方可以好快脆買到水手服
harryharry 發表於 2016-4-17 23:41

聖芳濟各書院的水藍色水手服連身裙

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

聖芳濟各書院的水藍色水手服連身裙
matthew1990 發表於 2016-4-18 00:16

算 都係想買水手 假領

算 都係想買水手 假領
harryharry 發表於 2016-4-18 00:46

你想做美少女???

你想做美少女???
rubylovessss 發表於 2016-4-18 00:49

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2016-4-18 00:49

唔敢想像你著水手服會點 一定靚到想作嘔

算 都係想買水手 假領
harryharry 發表於 2016-4-18 00:46

邊度有呢啲野買?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

唔敢想像你著水手服會點 一定靚到想作嘔
rubylovessss 發表於 2016-4-18 01:03

驚。。。

點解WASABI 要播大懶堂 唔想返工呀

《一》由AGA親自作曲,旋律略快而帶點悲傷,填詞林若寧亦配合旋律填寫「失戀者的悲歌」,引起共鳴,由於歌曲旋律及歌詞入屋,以及AGA特別的聲線演繹,加上連鎖快餐店麥當勞經常播放此曲,令《一》在2014年非常流行,而網上各版本的總點擊率合共亦超過二百萬次,非常受歡迎。而商台DJ阮小儀亦說在頒獎禮說這歌是「單身人士之歌」。歌詞亦引起共鳴,例如「尋尋找找為何都找不到 為何有無盡孤苦的單數」等,傳唱度很高。因此,《一》令AGA取得首支冠軍歌,亦是四台冠軍歌,成績優異。

SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

《一》由AGA親自作曲,旋律略快而帶點悲傷,填詞林若寧亦配合旋律填寫「失戀者的悲歌」,引起共鳴,由於歌曲旋律及歌詞入屋,以及AGA特別的聲線演繹,加上連鎖快餐店麥當勞經常播放此曲,令《一》在2014年非常流行。
John 發表於 2016-4-18 01:23
改寫句子 (20分):

《‎給自己的命書》________________ (5分),________________ (5分),________________ (5分),________________ (5分),即使連鎖快餐店麥當勞經常播放此曲,《給自己的命書》仍然無法在2016年流行。

急急子既早安同學早呢個節目好好聽架
urban touch我就覺得一般 但曾經都有追過下 ...
bagfgfcde 發表於 2016-4-17 19:09

早安同學早 我好似試過得一次由 7:00 聽到 7:50
果次仲要係樓上火燭要疏散先早過 7 點起身
脷申 : 之前 7 點半先起身

你真係好衰
jasonng 發表於 2016-4-18 00:02

我都有落番去俾人笑番

我今日pk 嗰下
jasonng 發表於 2016-4-17 23:30

聽日sick唔sick leave好呢
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

我又冇事喇喎
仲可以跳 天平先生
jasonng 發表於 2016-4-17 23:06

熱烈推薦跟個 MV跳
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

近來天氣咁。搞到我心情都唔多好咁。

某共和榜會員唔理我。唔知咩野事。擔心中。。

之前知道有個朋友媽媽走了。見佢時。提起佢媽媽。佢即刻眼濕濕。搞到我好擔心佢。希望佢勇敢面對啦。唉

我教了佢點煮野俾自己食。希望佢可以照顧到自己啦

我都有落番去俾人笑番
harryharry 發表於 2016-4-18 01:47

你都冇我p 得咁應

matthew1990 發表於 2016-4-18 01:52

最慘係冇霏妹咁型

熱烈推薦跟個 MV跳
hictons 發表於 2016-4-18 10:37

好想瘋狂同瑜瑜跳

訴苦1:我前幾日熄左scrobble無開返
訴苦2:我個groupmate去到最後一刻都未搞掂份野 下次唔同呢個人一組先得

你都冇我p 得咁應
jasonng 發表於 2016-4-18 12:00

我PK果下你都好似錯過左
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我PK果下你都好似錯過左
dongbb2332 發表於 2016-4-18 14:00

有冇我p 得咁應先

後尾你哋扶住我係咪驚我再p 過

80幾頁post訴苦
誰又妄想一曲一世,讓人忠心到底~

每次sem尾exam前就會病-___-"
依d係咩詛咒

【累鳥】【集氣】
距離今個星期完結仲有四日…只要過埋呢四日…就可以唔使咁chur…
距離今個星期完結仲有四日…只要過埋呢四日…就可以唔使咁chur…

【累鳥】【集氣】
距離今個星期完結仲有四 ...
seeseetv 發表於 2016-4-18 15:46
sem尾係辛苦D架啦

sem尾係辛苦D架啦
nicholashin 發表於 2016-4-18 15:50

仲有成個月先完sem

仲有成個月先完sem
seeseetv 發表於 2016-4-18 15:52
我由week 10忙到sem完呀

我由week 10忙到sem完呀
nicholashin 發表於 2016-4-18 16:00

但係你經常留言喎

但係你經常留言喎
seeseetv 發表於 2016-4-18 16:00
要chur project present寫文

有冇我p 得咁應先

後尾你哋扶住我係咪驚我再p 過
jasonng 發表於 2016-4-18 14:15

滑冰好好玩嗎。。

滑冰好好玩嗎。。
kk8733 發表於 2016-4-18 16:11

你又知我哋去skating?

好慘