返回列表 發帖

若琪 - 表情
作曲 : 陳輝陽 填詞 : 藍奕邦 編曲 : 陳輝陽 / 鄒俊仁  監製 : 陳輝陽 / 鄒俊仁
https://www.youtube.com/watch?v=OeNukkAaJ_Q

「浮華亂世 太多謊話 讀你表情 發現尾巴
眉頭額角 滿佈狡猾 用你手段 毫不偏差
跟我說假說話 和不說話
瞳孔透露 潛意識嗎
它騙不到我吧 等我來解碼
玄機臉上 留下 
無所不怕 」

「有的人的眼睛象桔子一樣毫無表情,有的人的眼睛像一口可以使你掉進去的井。」--- 愛默生

關心妍 - 我們都自私
作曲 : Edmond Tsang 填詞 : 李峻一 編曲 : 謝國維  監製 : Gary Chan
https://www.youtube.com/watch?v=jF1nzkCWF-Q

「期待過 投入過 愚昧過
最終也煉成 麻木了 成熟了 忘掉了
陪著你餘事也無重要 這天真想法早叫我動搖
到這天 已知曉 你我都原來自私
愛情和物質需要 只怕是我得到太少」

「許多人知道如何享樂,卻不知道自己從何時起已不再向別人提供歡樂 」--- 阿瑟·赫爾普斯

筷子兄弟 - 父親
作曲 : 筷子兄弟 填詞 : 筷子兄弟
https://www.youtube.com/watch?v=LwHA----_ek

「時光時光慢些吧 不要再讓你變老了
我願用我一切換你歲月長留
我是你的驕傲嗎 還在為我而擔心嗎
你牽掛的孩子啊長大了」

「父愛同母愛一樣的無私,他不求回報;父愛是一種默默無聞,寓於無形之中的一種感情,只有用心的人才能體會。」--- 瓊瑤

#JOEY100SONGS

49. 卸妝

幾多條例和界限
做自己未必能討好人
但衣不稱身 其實更難為自己

49. 卸妝

幾多條例和界限
做自己未必能討好人
但衣不稱身 其實更難為自己

...
bagfgfcde 發表於 2015-10-1 13:41

好啱忙完一日 夜晚返緊屋企嗰陣聽
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

oldlinkisso難聽
好想同霏妹講走開啦
唱衰哂我家tanya既歌

oldlinkisso難聽
好想同霏妹講走開啦
唱衰哂我家tanya既歌
bagfgfcde 發表於 2015-10-1 14:04

你走開啦 明明就係姓蔡個女人響度抄歌名
人breathe佢又breathe
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

你走開啦 明明就係姓蔡個女人響度抄歌名
人breathe佢又breathe
dongbb2332 發表於 2015-10-1 14:05

我祈求吳雨霏啲fsns唔好成日講埋啲有損智商既野

反OT
雷克雅未克
廿九歲的遺書
比較愛

愛 今日狂loop GIGI
決定唱畸要唱噶 如果有嘅話

密雲
同班同學
煙霧瀰漫
高妹正傳
出走地平線
順時針
給自己的情歌
北京之夏
名模
他喜歡的是你
狠心愛我
夏日劇集
How I Wish
兩個人的幸運
鄰家躲貓貓
女兒雄
記得不記得
厚愛
夏花秋葉
和平散去

劉馬車 - 夏之咩
劉馬車 - 雙子情歌

原來佢唱歌幾好聽

50. 爭氣

總算趕得及黎到第五十首

好想同自己講既兩個字
無論發生乜事我都會支持我自己架

呢個世界上真係好多假面人
或者有太多難關
人到左難捱的關口就未必可以記住原委
當初堅持還在嗎 其實你還記得嗎

未必人人天生就可以樂觀面對一切 樂觀啲唔樂觀啲 其實都係空話
但我覺得爭氣與否 肯面對唔肯面對 都係自己既選擇

加油

50. 爭氣

總算趕得及黎到第五十首

好想同自己講既兩個字
無論發生乜事我都會支持我自己架 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-2 00:00

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今晚放煙花,今夜煙花燦爛先啱
美祖點解講咗今夜星光燦爛?

616.1314 發表於 2015-10-2 00:02

thxalot
so sleepy

616.1314 發表於 2015-10-2 00:02

唔小心丁左你啲字
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

50. 爭氣

總算趕得及黎到第五十首

好想同自己講既兩個字
無論發生乜事我都會支持我自己架 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-2 00:00

HBD

有暗星陪過牛一嘎

HBD

有暗星陪過牛一嘎
ed8671ed 發表於 2015-10-2 00:14

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2015-10-2 00:16

thank QQQQQQQQQQQQQQ
希望有人會跳襟芒舞俾我睇

thank QQQQQQQQQQQQQQ
希望有人會跳襟芒舞俾我睇
ed8671ed 發表於 2015-10-2 00:25

有人幫我找左數
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

像個世上最壞 愛情童話 最襯你那個是我
就算都算相愛 仍然沒法 比兄妹浪漫更多
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

有人幫我找左數
harryharry 發表於 2015-10-2 02:21

仲咩手字咁有宇宙(迷幻)feel
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

HBD

有暗星陪過牛一嘎
ed8671ed 發表於 2015-10-2 00:14

u 2 la ^^
祝連妹sunday會call你噶

1                吳雨霏 — 最幸福的眼淚        14
2                Jude — 格拉斯哥流浪        13
3                容祖兒 feat. 林海峰 — 黃昏點唱機        10
4                Yukilovey — 小小宇宙        9
5                SIS 樂印姊妹 — So Fa Mi Re Do        8
6                周國賢 — 我們都不是無辜的        8
7                Jess Glynne — Don't Be So Hard on Yourself        7
8                J. Arie — 你死我活        7
9                家入レオ — 君がくれた夏        6
10                連詩雅 — 等到Sunday就Call你        6
Happy and Blessed.

有人幫我找左數
harryharry 發表於 2015-10-2 02:21

係邊個!!!!
有錯字嘎 世界要變做碎

如同悲傷被下載了兩次
成日loop 但其實我唔明歌詞
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

可唔可以........

我可不可以
再往前一步 靠近你
我需要勇氣 把你用力抱緊
你不要放棄 請給我回應

從頭到尾 無人想起 為何天不做美
如何去煽動各位 為我驚嘆地
那怕抓傷了面皮 誰人不想給看起
卻沒有時機 難道會不甘至死
人人說我 頭抬不得起 無條件可大器
仍然要笑著強忍 扮作不意味
從來相信是非天理 從無貪生怕死
要是有時機 可惜已沒氣

聽到好痛 :(

你竟然拎ffx同你偶像比? 你偶像首歌有200萬點擊率先講啦

霏霏係咪都要靠騎呢先上到榜?

FFX - SUGARBABY
吳雨霏 - 最幸福的眼淚

Kimberly (Feat. 林奕匡) - 愛你(Acapella Version)
馮曦妤 (Feat. 陳柏宇) - You Are My Everything

噢…iPod接得靚

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

hinz 發表於 2015-10-3 21:18

媽 我想嘔

最近呢幾個星期成個腦都係為何要我愛上你

bagfgfcde 發表於 2015-10-4 07:32

re啦re啦
最近成個腦都係格拉斯哥流浪
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

bagfgfcde 發表於 2015-10-4 07:32

今日=為何要我愛上汝(雨)

So this is me swallowing my pride,
standin' in front of you, sayin' I'm sorry for that night
And I go back to December all the time
It turns out freedom ain't nothin' but missin' you,
wishin' I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it allright
I go back to December all the time

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/10/04
RK LW Songs     Singers
01 03 旅途     謝偉倫
02 04 小俠     王菀之
03 05 陽光點的歌  吳業坤
04 ne 年月匆匆   馮允謙
05 ne 孤單的貝多芬 葉巧琳

OUT
XX 01 遠征     Dear Jane
XX 02 航道     陳慧敏

冠軍歌播錯咗遠征

02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-10-4 10:53
七首有六首都係唱作作品 purple姐姐係全宇宙最支持唱作歌手既人
希望有生之年可以見到So Fa Mi Re Do同安徒生的錯上榜

回復 4204# hinz

無一粒音係準.....
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-10-4 10:53

係咪會有兒歌新人

連葉巧琳都上榜
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

回復 4210# ed8671ed
希望坤哥兒歌榜有冠軍,支持坤哥

雖然陽光點的歌在這裏反應一般,但是我始終還是喜歡這一首歌. 有些人吳業坤說唱得好難聽, 有些人說似兒歌.我就每聽一次他的歌曲, 就會更加喜歡,原因是他的聲線, 他帶出歌曲的正能量.一首歌看似簡單, 但內裏包含不同人的苦與樂, 多少汗水,多少努力.一般人因不能成功而放棄理想. 但那些因意外或病痛的人, 他們要更加多勇氣和汗水. 所以看到MV最後, 見到事件主角出現時,眼淚不期然滴下.多謝陽光點的歌帶出正力量.
PS:26/9 港台龍虎榜第二週上榜 升了七位 到第十二位.
因為一邊聽港台龍虎榜, 一邊寫文時聽得太投入,手文之誤,  多謝以下三位提點.
另外如果有看我的post , 我祗是他的知音. 如果能做打手, 就post 以下這篇:
吳業坤今年25歲...........................................................

回復  ed8671ed
希望坤哥兒歌榜有冠軍,支持坤哥
rubylovessss 發表於 2015-10-4 14:18

吳業坤今年25歲
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

傳說中既地獄歌單
小道消息話連續聽100次會比天主捉落地獄

1. 容祖兒 - Mad About You
2. 吳雨霏 - 想入霏霏
3. 鄭融 - 自來水
4. 容祖兒 - 舌尖開叉
5. 王菀之 - 迷失表參道
6. 藍奕邦 - 晚晚禮拜六
7. 容祖兒 - 垂涎
8. 吳雨霏 - 一分鐘稀客一分鐘色誘
9. 薛凱琪 - 偷偷一秒
10. 容祖兒 - 加大力度
11. 楊千嬅 - 色惑
12. 連詩雅 - Come On

傳說中既地獄歌單

2. 吳雨霏 ...
-Prince- 發表於 2015-10-4 15:26

二人浴呢? lucky star呢?
祖兒佔左四首 好邪惡
祖兒fans陪同祖兒來回地獄又折翻人間

小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子小日子
二〇二三年度全女班投票

傳說中既地獄歌單

2. 吳雨霏 ...
-Prince- 發表於 2015-10-4 15:26

漏左contagious同弗洛蒙
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

自己的iPod藏歌數千首,但來來去去,也不外乎在那二三十位歌手之間的作品內反復,這好比家中衣柜藏衫再多,可經常所穿,總是逃不出那幾件容易搭配的Plain Tee一樣,當然蔡健雅絕對屬於裡面之中的一員,其耐浸耐泡的音樂就像難以退味的茶包,即使是商業為先考慮包裝的《陌生人》、《雙棲動物》都不乏《無底洞》、《夜盲症》與《二手煙》等等好歌,更莫說是屬於心頭好的《紀念》、《I Do Believe》和進化了的《Goodbye & Hello》。

聽緊:
紅色高跟鞋

祖兒佔左四首 好邪惡
祖兒fans陪同祖兒來回地獄又折翻人間 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-4 15:37

唱K我個FD點咗美祖嘅歌,都點咗呢首幾好聽...

祖兒佔左四首 好邪惡
祖兒fans陪同祖兒來回地獄又折翻人間 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-4 15:37

漏左contagious同弗洛蒙
fifty1205 發表於 2015-10-4 20:26

呢四隻留番做part 2 la
歡迎各會員接棒設計

今日係第二次聽JANICE呢兩首歌....
鍾意難為自己多D...

衛蘭- 我們的故事

衛蘭- 難為自己