返回列表 發帖
Mag fans club forum有個活動
12月10日超級巨聲4踢館戰

KARSON BB RIP
Our_Souvenir 發表於 2014-11-30 23:52

之前小道消息fake咗u嗄
原來係有karsonbb

第7集 - 「巨聲」踢館挑戰賽(下)
播出日期: 2014.12.13 (六)       

上一回合,已經有兩位挑戰者成功搶走「巨聲4幫」十二席位的其中二席,今集繼續上演下半場激戰,「巨聲幫」誓要力保餘下參賽席位!鄒旻諾、潘緻慧、李姵賢、蔡頌雯、張俊銘、劉栢希逐一演繹拿手自選歌曲,迎戰兩位最熟悉的「踢館」者,分別是在第二集及第四集被淘汰的「戰友」何嘉新及王禮宗,眾人為一圓音樂夢想,相信「老友」亦「無面畀」!肩負評分重責的繼續有著名唱片監製Eric Kwok、趙增熹、著名歌唱老師曾路得及著名唱作人藍奕邦四位專業評判。總結兩集比賽,最終哪十二位能留在「巨聲」舞台?

之前小道消息fake咗u嗄
原來係有karsonbb

第7集 - 「巨聲」踢館挑戰賽(下)
播出日 ...
ed8671ed 發表於 2014-12-8 22:12

两个被淘汰嘅女歌手就无机会?重男轻女?
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

两个被淘汰嘅女歌手就无机会?重男轻女?
阿田 發表於 2014-12-9 03:19

你冇野呀下
D 女廢到嘔喎
本週冠軍歌: 無答案 - 林家謙

日期: 10/12/2014
活動: 台慶獻禮《超級巨聲4》錄影
嘉賓: 森美、張繼聰、12位參賽者、蔡依林、
             林二汶、林欣彤、陳奐仁、林奕匡、
             胡琳、Supper Moment、曾路得、趙增熹、
             雷頌德、郭偉亮、韋景雲、徐洛鏘、
             張家誠、楊熙、方樹樑、簡、
             伍仲衡、陳詠謙、 歐陽德勛、葉暐。
時間: 14:45
地點: 將軍澳電視廣播城一廠

嘉賓: 森美、張繼聰、12位參賽者、C AllStar、
             鄭俊弘、馮允謙、龔柯允、羅孝勇、
             鄧小巧、曾路得、趙增熹、雷頌德、
             郭偉亮、韋景雲、徐洛鏘、張家誠、
             楊熙、方樹樑、簡、伍仲衡、
             陳詠謙、歐陽德勛、葉暐。
時間: 19:45
地點: 將軍澳電視廣播城一廠

fred,mag同phil去踢館仲有jolin?

...
rubylovessss 發表於 2014-12-9 22:09

我睇錯定佢寫錯呀
蔡依林?
本週冠軍歌: 無答案 - 林家謙

仲有sm,callstar,jay,sheldon
小巧都返黎啦

...
rubylovessss 發表於 2014-12-9 22:09

我係咪眼花?!Jolin
呢round應該係同歌手合唱
數返人頭,連埋Jolin有13個嘉賓,可能Jolin嚟做表演嘉賓宣傳吓新碟姐

...

點解10/12錄影!!!
Alfred 唔係香港呀!!! 想睇 Alfred x 小巧!!!
重溫... 聽說愛情回來過
https://www.youtube.com/watch?v=zgtYaomWbk0

Jolin應該今日黎香港啦

部份劇透~~~
Karson BB將會林奕匡合唱高山低谷~~

估MAG將會同JOSIE合唱

真係搵左jolin黎喎,森美有post相

有二汶踢館!!??
會唔會大比數玩完??

有二汶踢館!!??
會唔會大比數玩完??
kelton 發表於 2014-12-10 17:49

呢兩集係與歌手合唱,而唔係踢館吧
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

部份劇透~~~
Karson BB將會~~
表妹保莉 發表於 2014-12-10 13:55

呢個組合正啊 :0

唔知 Hanjin 係咪同 Eric 呢?
呢個組合都幾呼之欲出,佢地個改編 style 咁似
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

呢兩集係與歌手合唱,而唔係踢館吧
Bluejays 發表於 2014-12-10 19:00

以為仲係踢館series.....但二汶做踢館會唔會好睇好多呢

【on.cc東網專訊】藝人張繼聰為《超級巨聲4》節目擔任主持,他表示今次是自己最後一集錄影該節目,因要拍攝劇集《逆戰塘西》而辭任主持:「一開始講好,開劇就會功成身退,因為拍劇時間會撞期,希望以最好狀態去做。」加上與楊怡等「視后級藝人」合作,一定要做足功課:「角色好有趣,我好佩服佢!(你夥拍視后大熱拍劇,代表你備受重視?)證明我係初哥,安排我跟住有份量嘅人學嘢!」

讚森美轉數快

繼聰還透露《超4》的製作團隊會送他驚喜的告別禮物:「未知係咩,不過望到參賽者就諗番十年前嘅自己。(下次做節目歌唱評審?)我未夠資格,儲多廿年、三十年先!反而我對主持或者踢館有興趣!」他又大讚拍檔森美轉數快:「同佢合作得好開心、有默契,我本身都緊張,因為佢轉數快。」

Jolin果集幾時播?

琴晚錄影有冇劇透?
好想知Fred. Phil, Jay唱成點,
Phil同參賽者應該唱高山低谷吧!

Mag會同關敏婷合唱?

(好彩唔係同隊長合唱 )
怪獸一族

巨聲4 既質素真係好差...........................

【on.cc東網專訊】藝人張繼聰為《超級巨聲4》節目擔任主持,他表示今次是自己最後一集錄影該節目,因要拍攝 ...
matt0605 發表於 2014-12-11 01:27

得返森美一個....會唔會另外有位男主持加入

得返森美一個....會唔會另外有位男主持加入
rubylovessss 發表於 2014-12-11 12:27

由星夢歌手輪流上陣
怪獸一族

琴晚jay唱得好正
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

琴晚jay唱得好正
帥小寶` 發表於 2014-12-11 12:43

其他歌手唱成點?
怪獸一族

評判唔夠吸引,,也許評語1唔夠一針見血,如果係巫啟賢或杜麗莎..會好睇多D

其他歌手唱成點?
怪獸一族 發表於 2014-12-11 13:35

Sheldon 都ok呀
Fred 拍Hillary唱英文歌, Hiliary示範完美走音, 就算Fred正常發揮救唔返

Fred 拍Hillary唱英文歌, Hiliary示範完美走音, 就算Fred正常發揮救唔返 ...
melodysa 發表於 2014-12-11 14:37

咁Mag呢? 唱咗咩歌?
怪獸一族

原來 Hanjin 係同 嚴祺 唱 Eason 嘅 阿士匹靈
二汶 係同 女版方力申

不得了
有Jolin 呢個真係亞洲天后啦

waa... 蔡依林应该做表演嘉宾啦~ 宣传下自己新专辑,大概最多系巨声帮大合唱做衬底和声~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

Fred 拍Hillary唱英文歌, Hiliary示範完美走音, 就算Fred正常發揮救唔返 ...
melodysa 發表於 2014-12-11 14:37

完成走音咁犀利
一個人原來都可以盡興

Karson返左黎就好啦

珮珮唱美祖告解
點解唱得咁辛苦

珮珮唱美祖阿門
點解唱得咁辛苦
rubylovessss 發表於 2014-12-13 21:09

告解啊
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

告解啊
fifty1205 發表於 2014-12-13 21:10

係我知改左....

嘩 KARSON 唱尊嚴, 痴線架 !!!!!

一陣有Karson BB
專登為你睇今集
肥婆馬上收皮

點解Jolin錄巨聲都唔錄JSG既⋯

karson bb好得意
肥婆馬上收皮

始終都係無原唱咁好

等陣分享 笑死

Karson is so cute...

Miss Tsang咁淫嘅
肥婆馬上收皮

Out Andrew啦!咁垃圾!
肥婆馬上收皮

Karson好彩無被foul多次

雖然我真係好好好好開心見到有人唱囍宴樂隊,
但我真心想佢out= =

雖然我真係好好好好開心見到有人唱囍宴樂隊,
但我真心想佢out= =
CunninG 發表於 13/12/2014 21:41

但咁既表現真係OUT 唔到架喎
呢首歌上到高音就得 =_=

但咁既表現真係OUT 唔到架喎
呢首歌上到高音就得 =_=