返回列表 發帖
但係你其他都唔食。。。
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 18:54

西蘭花都好食
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

芥蘭仲硬啦...
但我鍾意佢苦苦地
John 發表於 2018-3-2 18:56

我都鍾意
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

你office係酒店廚房?
hehehaha 發表於 2018-3-2 18:55

開心
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

西蘭花都好食
John 發表於 2018-3-2 18:57

最鍾意食爽嘅西蘭花

我都鍾意
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 18:57

菜好好味

西蘭花都好食
John 發表於 2018-3-2 18:57

食好西.蘭花好食

菜好好味
John 發表於 2018-3-2 18:58

健康

食好西.蘭花好食
hehehaha 發表於 2018-3-2 18:58

外國有樣唔好就係如果唔係自己煮 出面會相對少菜食

健康
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 18:59

無錯!
不過成日出街食搞到少食菜

芥蘭仲硬啦...
但我鍾意佢苦苦地
John 發表於 2018-3-2 18:56

同菜心差唔多

最喜西蘭花

同菜心差唔多

最喜西蘭花
stopzi 發表於 2018-3-2 19:00

椰菜花呢?

無錯!
John 發表於 2018-3-2 19:00

呢個都係好大煩惱

無錯!

出街勁多油
不了

同菜心差唔多

最喜西蘭花
stopzi 發表於 2018-3-2 19:00

因為有得配芝士

呢個都係好大煩惱
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:01

食沙律。。。

呢個都係好大煩惱
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:01

有時會叫d有菜既餸
但有時都冇辦法...

食沙律。。。
harryharry 發表於 2018-3-2 19:01

但係街嘅沙律又係好重jam

出街勁多油
不了
stopzi 發表於 2018-3-2 19:01

係!
試過有間大排檔 食菜以為自己食緊油

有時會叫d有菜既餸
但有時都冇辦法...
John 發表於 2018-3-2 19:02

慘。。。唯有食多d生果補數

但係街嘅沙律又係好重jam
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:02

係 仲肥過其他食物

慘。。。唯有食多d生果補數
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:02

但我又唔鍾意食生果...
所以都係要食菜!

外國有樣唔好就係如果唔係自己煮 出面會相對少菜食

因為soup, fruit同salad先有菜食下
main dishes 主打係meat

係 仲肥過其他食物
John 發表於 2018-3-2 19:03

仲要好怪d味

因為soup, fruit同salad先有菜食下
main dishes 主打係meat
hehehaha 發表於 2018-3-2 19:03

無錯!佢地唔興食菜
有時會為左食菜 食中餐!
有d地方冇中餐就食沙律!

無錯!佢地唔興食菜
有d地方冇中餐就食沙律! ...
John 發表於 2018-3-2 19:04

中餐沙律

仲要好怪d味
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:03

我ok千島醬
但醬好唔健康架

中餐沙律
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:05

中餐幾好食 又平

無錯!佢地唔興食菜
有d地方冇中餐就食沙律! ...
John 發表於 2018-3-2 19:04

要自己買生果食

我ok千島醬
但醬好唔健康架
John 發表於 2018-3-2 19:05

有d jam係又唔係沙律, 又唔係千島, 又唔係似vinegar  都唔知係咩。。。

要自己買生果食
hehehaha 發表於 2018-3-2 19:06

唔要生果

有d jam係又唔係沙律, 又唔係千島, 又唔係似vinegar  都唔知係咩。。。
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:06

可能係溝左d.....

可能係溝左d.....
John 發表於 2018-3-2 19:07

所以街嘅沙律只要佢有jam我就唔要

話說去日本又係好少食菜~
但同行既女旅伴異口同聲都話暢通無阻過係香港

所以街嘅沙律只要佢有jam我就唔要
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:08

可以自助餐時瘋狂食

但同行既女旅伴異口同聲都話暢通無阻過係香港 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-2 19:08

可能食錯野...

但同行既女旅伴異口同聲都話暢通無阻過係香港 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-2 19:08

可能只係水土不服

可以自助餐時瘋狂食
John 發表於 2018-3-2 19:08

都係嘅, 要唔要落就有我揀

都係嘅, 要唔要落就有我揀
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:10

我幾鍾意自助餐
因為有得揀 又可以樣樣食d
不過而家d價錢貴哂了 都冇乜再食

我幾鍾意自助餐
不過而家d價錢貴哂了 都冇乜再食 ...
John 發表於 2018-3-2 19:10

yes, 而家d自助餐真係好貴

我幾鍾意自助餐
不過而家d價錢貴哂了 都冇乜再食 ...
John 發表於 2018-3-2 19:10

依家太貴啦
食個精緻少少既set dinner都仲抵過食buffet

yes, 而家d自助餐真係好貴
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 19:11

香港咩都搶到貴哂

依家太貴啦
食個精緻少少既set dinner都仲抵過食buffet
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-2 19:12

同意
食buffet寧願食好西

同意
食buffet寧願食好西
John 發表於 2018-3-2 19:17

幾時請我
但食buffet我會瘋狂食甜野

你office係酒店廚房?
hehehaha 發表於 2018-3-2 18:55

有啲電飯煲仔插Usb就煮到飯

幾時請我
但食buffet我會瘋狂食甜野
stopzi 發表於 2018-3-2 19:43

艾石仔 發表於 2018-3-2 19:50

可以打邊爐wor

係 仲肥過其他食物
John 發表於 2/3/2018 19:03
落醋吧

艾石仔 發表於 2018-3-2 19:50

好幸福
你公司仲請唔請人

可以打邊爐wor
John 發表於 2018-3-2 19:51

係可以
不過火力唔夠開蓋好難大滾

落醋吧
kwanie 發表於 2018-3-2 19:52

麻麻
餃子就落醋