返回列表 發帖

《不懂撒嬌的女人》討論區

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

宣萱!

林文龍同宣萱 哈哈呢出有興趣睇
無力將天氣逆轉。

之前出左個宣萱沖涼嘅promotional clip,畫面好靚,好有電影感

手中沙幾好聽

手中沙幾好聽
KITSTON 發表於 2017-5-1 00:45

片尾曲KO主題曲,雖然表面睇好似主題曲搶耳啲,但手中沙慢熱更襟聽。演繹更加唔使講,何雁詩哭腔都幾難頂

手中沙幾好聽
KITSTON 發表於 2017-5-1 00:45

好聽還好聽

佢全部尾音g既字都發到個g音
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

由片頭開始就好唔TVB
真係拍得幾靚下 有質感
係唔知劇本點

林文龍都50歲啦,仲可以咁MAN
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

片尾曲KO主題曲,雖然表面睇好似主題曲搶耳啲,但手中沙慢熱更襟聽。演繹更加唔使講,何雁詩哭腔都幾 ...
kop1874 發表於 2017-5-1 13:27

但hana唱到成首歌flat flat地 音又飄
無力將天氣逆轉。

第一集已經好好睇
剩係鏡頭已經完勝 主角又吸引 實追
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

第一集已经比<XX追凶>好睇几廿万倍
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

好似睇緊HKTV D劇咁~~
有D似來生不做香港人??

好鍾意宣萱,第一集都好睇,會追落去
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

D畫面好靚,好有質感

唐詩詠好靚!其他幾個魔女就一般啦
舞來舞去 不日內開始錄音。

王浩信呢一集沖涼

成件事好有電影feel

年度神劇
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

真心幾好睇

So far劇情都估得到 但節奏夠緊湊
畫面鏡頭對比起以前既劇係冇得輸

D畫面又幾靚W0R
重點係有我NATHANBB份做

唐詩詠又做返自己

無綫決定抽起由黃智雯、袁偉豪、陳智燊及黃淑儀主演的《三個女人一個「因」》,安排2007年製作,同年透過TVBI發行至海外市場播映,由蘇玉華、田蕊妮、唐寧、胡定欣、陳錦鴻、黃智賢及胡諾言等主演的《蘭花劫》,緊接《不懂撒嬌的女人》播畢後推出。

無綫指重新以數碼技術優化聲畫的《蘭花劫》,將由5月29日起逢周一至日晚上9時30分播映,此劇在香港第一所監獄-中環域多利監獄取景,真實感強烈,加上演員演出全程投入,當年透過TVBI發行至海外市場播映時,贏得不少好評,如今誠意向香港觀眾推介。

此劇集合了後來成為家喻戶曉的好戲之人田蕊妮及胡定欣,兩人當年雖未成視后,但已嶄露鋒芒,兩人的精彩演技,當年在收費台播出時,已備受觀眾讚賞,近日有網友討論阿田與定欣的演技,提及此劇,無綫有見及此,遂安排在翡翠台推出,以應觀眾需要。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0505_00862_001.html
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

無綫決定抽起由黃智雯、袁偉豪、陳智燊及黃淑儀主演的《三個女人一個「因」》,安排2007年製作,同年透過TV ...
hinz 發表於 2017-5-5 21:11

為左捧胡定欣可以去幾盡

無綫決定抽起由黃智雯、袁偉豪、陳智燊及黃淑儀主演的《三個女人一個「因」》,安排2007年製作,同年透過TV ...
hinz 發表於 2017-5-5 21:11

嘩 無線係咪痴左線
830唔播自己既劇
930播10年前拍過既劇
有成大堆劇拍完又唔播 50週年淪落如此

不過 蘭花劫堅好睇
阿蘇 阿田 好好戲 唔覺係捧定欣 呢套佢配角到爆

嘩 無線係咪痴左線
830唔播自己既劇
...
JasOh103 發表於 2017-5-6 11:29

想當年真係日日追呢套,個結局都好正!
...

嘩 無線係咪痴左線
830唔播自己既劇
...
JasOh103 發表於 2017-5-6 11:29

權力鬥爭
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

想當年真係日日追呢套,個結局都好正!
siongguan 發表於 2017-5-6 12:28

雖然想睇新劇多 不過重播呢套好吸引
本來諗住可以兩線劇都唔追 睇嚟會返睇

權力鬥爭
matthew1990 發表於 2017-5-6 12:33

都係既
台慶劇好明顯有爭過陳豪 (溏心3 vs誇世代)
好似係分左3派 搶到剩返落嚟既張衛健回歸要配蔡c+洪生

重播蘭花劫咩事雖然呢套正,仲有蝦餃媽唱主題曲

雖然想睇新劇多 不過重播呢套好吸引
本來諗住可以兩線劇都唔追 睇嚟會返睇 ...
JasOh103 發表於 2017-5-6 12:34

其實好多劇好吸引, 踩過界 同盟 攻心2 溏心,不過全部都似年尾播,好彩年中前都有不懂撒嬌
...

回復 34# JasOh103

宮心計和溏心風暴男主角無得拍 宮心計2和溏心3。無得睇畫眉嘅濃妝版皇上,跨世代2佢仲要唔係男一號...
舞來舞去 不日內開始錄音。

暫時最鍾意睇Cherry saving一對
高ling做femme fatale好有說服力 外型語氣真係可以叫班男人神魂顛倒
Mall姐好有氣勢
不過希望接落嚟既劇情會有個好理由去justify佢係一個咁既人 同gordon鬥法好刺激

今日睇完覺得
Saving冇錢出糧俾兄弟 有幾百萬幫個識冇耐既女人 仲話義字行頭 lol
單身節啲道具cheap到好似小學生作品 lol

今年第一套會追既大台劇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今晚好睇! Cherry 賤han saving三個好搶戲!
特別係黎生呢個角色對佢嚟講好突破 賤到好到位 未睇過佢演咁既角色不過好自然
唐C做呢類角色最討好 同其他兩個既對手戲好正 最後話自己賤個場

Saving哥一定要贏今年男喜!!!!!!!!!

譚嘉儀版陪着你走好難聽
二〇二三年度全女班投票

王浩信真係好正
利申:唔係鏡粉

譚嘉儀版陪着你走好難聽
616.1314 發表於 2017-5-8 01:40

狐狸精唱我不會撒嬌
成件事好噁心
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

宣萱真係好好睇 lol

狐狸精唱我不會撒嬌
成件事好噁心
Our_Souvenir 發表於 2017-5-9 22:31

https://www.youtube.com/watch?v=RCVv6tZQD5w
前排她拍MV的時候接受公司訪問,期間更大爆她同Fred平時相處之道,講自己平時對住另一半經常撒嬌,話自己好像狗仔似的要痴住人同擒住人,還說不知道阿Fred受不受但她仍照做。

OMFG
二〇二三年度全女班投票

https://www.youtube.com/watch?v=RCVv6tZQD5w
前排她拍MV的時候接受公司訪問,期間更大爆她同Fred平時相 ...
616.1314 發表於 2017-5-9 23:03

做狐狸精做到佢咁厚顏無恥
個天幾時先收佢嘎
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

嘩 第8集拍到旅遊節目+偶像劇咁但係好好睇!!
即係其實tvb係有呢個potential去拍咁既質素出嚟 不過又墨守成規左咁耐

台南既景好靚 Cherry saving條線又好睇又sweet 做主線都唔介意
配樂又多變化 唔會狂loop一首 好配到個故事/畫面
呢套完左 接落嚟既劇真係會被比下去

唐詩詠係戲入面個look真係好靚

Mall姐失勢reminds me如妃金枝失勢