返回列表 發帖

[Jun/25/2021] 53FPS - 陳柏宇 (CD)

歌手:陳柏宇
唱片名稱:53FPS
唱片封面:

推出日期:2021/6/25
唱片類型:CD

TrackList:
CD :
01. 感情這回事
02. 哪個明日
03. 悔過書
04. 純白
05. 結
07. Outrolude
08. 感情這回事GRAND BAND EDITION
09. 本能寺GRAND BAND EDITION
10. 哪個明日GRAND BAND EDITION
11. 請跟我走GRAND BAND EDITION

附加資料:
FPS (Frames per second),一般用於辨清影像格數,每秒愈多格,則愈清晰;而陳柏宇全新專輯《53fps》,則為陳柏宇的音樂世界,定下全新的解析度,每一幀的樂韻、樂器、人聲,每一下呼吸,更多畫面,更多細節,提升音質,描繪變化;每一秒,清晰可聽。
感情這回事 哪個明日 悔過書 純白 結
由五到一,就如電影開幕的倒數,
一段又一段起伏不斷的故事,即將上映。
重塑在2020年,所有由0開始,「破釜沉舟」式,陳柏宇將自己的社交平台的一切前塵抹掉,展開了新的故事,創造陳柏宇全新的世界觀。仿如回到黑白片時代,殘舊美當中,卻有無數填色的空間。新專輯《53fps》,像是一套電影,也是一套紀錄片,穿透時代,重新來過。第一首推出〈感情這回事〉,打開大門,讓樂迷走入陳柏宇內心深處,從漆黑中窺探澎湃的情感,讓持續以來的鬱悶,好好抒發。就如一套電影的震撼開場,也讓歌曲獲得多個音樂獎項。(《新城勁爆頒獎禮》新城勁爆歌曲、《叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》專業推介叱吒十大 第八位、《第四十三屆十大中文金曲》十大中文金曲)

出處: ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

垃圾

Track 6?
離不開 留不低

《新城勁爆頒獎禮》新城勁爆歌曲、《叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》專業推介叱吒十大 第八位、《第四十三屆十大中文金曲》十大中文金曲 <-- 咁都好意思拎出嚟講
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

霉到唔識形容
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

Sony 嘅男歌手好 flop...

又hea又悶

難聽

嘩 賣大包11隻歌呀

搞咁大隻大龍鳳仲以為出大碟
原來只係EP
disappointed

嘩 賣大包11隻歌呀
henhenhen 發表於 2021-6-22 20:14

你點數的

真係好很吸引
今次又要拎個老婆定個女出黎造新聞
真係笑死人
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

喜歡拍乳
DM多仔多到覆唔哂

Track 6?
LoveMirkay520 發表於 2021-6-22 18:14
Maybe 寫漏左 Track 1 Introlude

算吧啦佢
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

好似買二百幾三百蚊
Sony 係咪癲咗

如果要買Sony既碟 買莫后好過拍乳
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

回復 1# hinz
Jun/25/2021。。唔係Jum

呢個project係咪真係做三年?幾隻歌都flop,Sony係咪諗住草草了事出咗就算?

其實點解sony music hk咁樣?
係咪總公司cut budget? 唔在意廣東歌細market?
warner hk可以東山再起 點解sony愈變愈dup
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

,就如電影開幕的倒數,

好黃
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

係咪總公司cut budget? 唔在意廣東歌細market?
warner hk可以東山再起 點解son ...
liebe 發表於 2021-6-22 23:44

Sony不嬲都係咁,marketing冇好過
I talk a lot of BS.

warner hk可以東山再起 點解son ...
liebe 發表於 2021-6-22 23:44

唔係無既,不過將啲錢用錯左喺錯的人身上
果d扶唔起既阿斗
太陽花 純真柔弱

Sony不嬲都係咁,marketing冇好過
angelicdestiny 發表於 2021-6-23 00:25

冇錯
以前sony啲hit都係靠歌手本身或者卡拉ok
離不開 留不低

攞完最男之后完全唔收貨
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

本身仲有啲想買 對廣偉仲有啲期望 以為起碼有八九首歌
不過見到個歌單 就有啲卻步
那陣時不知道 置身的日子都發亮

彷彿應左Jason 的要求“唔想太紅”,“唔想霸住最男的位置,俾其他人機會”。
陳柏宇的巔峰期竟然短到得一兩年。感覺他應該很難翻身了,可能要行李克勤的舊路,出hi-fi碟,歌越來越沒驚喜。

個project快手完咗佢算啦

juno個project已經俾人小到咩咁
佢仲走去跟 真係超級大傻仔

RELEASE DATE: JUM?

真係好很吸引
今次又要拎個老婆定個女出黎造新聞
真係笑死人 ...
ricnature 發表於 2021-6-22 21:21

我覺得佢老婆同時好enjoy的驚死人唔知佢係柏乳老婆咁
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

認真mode
佢不如真係好好諗下自己岩唔岩再發展落去
幾年得幾首歌
又悶又冇亮點

陳柏宇燒百萬「老本」:乞食咁滯!
東方日報
2020年10月17日·3 分鐘文章
新冠肺炎疫情肆虐多時,娛樂圈深受其害,歌手、藝人呆坐等飯開,身為一線歌手的陳柏宇亦難逃厄運,坦言8個月以來入不敷支,無奈墊出近百萬「老本」維生,難怪他自嘲要「乞食咁滯」,就連1蚊都唔放過!他再自爆在冇收入的情況之下,網購再遇騙子,簡直是在傷口上灑鹽!

曾與友人投資兩間火鍋店的陳柏宇(Jason),因受新冠肺炎影響,無奈一執笠、一頂手,最後損手離場,副業發展一落千丈,同時作為搶手「隱世歌王」的他,表示自疫情肆虐後,足足有7、8個月沒有工作零收入,這段「真空期」惟有慢慢搣「老本」,更慘爆說「乞食咁滯」︰「好彩之前有儲落錢,喺呢兩個月就多番啲有錢Job,又出新歌上電視宣傳,咁都冇咁慌!」問到平時使費好大?他自爆每月平均使費要6位數字,保守估計8個月就「燒錢」近百萬︰「又要交租、保險、飲食、電費、車,希望之後工作量會多啲,11月中再會出新歌。(有冇叫老婆符曉薇使少啲?)有講兩句嘅,但好難阻止,佢為工作要買衫都冇計。」

齋唱歌又唔aggressive
想知佢每月搵到幾多錢
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

hlyung 發表於 2021-6-23 09:37

呢句中肯
FIGHT for 陳柏宇

認真mode
佢不如真係好好諗下自己岩唔岩再發展落去
幾年得幾首歌
又悶又冇亮點

陳柏宇燒百萬「老本」:乞 ...
Eddie8848 發表於 2021-6-23 13:00

返加拿大算啦
橫掂香港已經玩完
佢喺嗰邊應該仲有間屋
嗰邊嘅教育對個女又好啲

hlyung 發表於 2021-6-23 09:37

咁the album part one反應都幾好既
問題係人地搵林夕黃偉文周耀輝,你搵陳詠謙......
呢個project啲歌無論係陳伯本人既唱腔、填詞定宣傳上都好失敗

https://www.yesasia.com/global/5 ... 0-0-zh_TW/info.html

Official Tracklist:
01. Introlude
02. 純白
03. 感情這回事
04. 哪個明日
05. 悔過書
06. 結
07. Outrolude
08. 感情這回事GRAND BAND EDITION
09. 本能寺GRAND BAND EDITION
10. 哪個明日GRAND BAND EDITION
11. 請跟我走GRAND BAND EDITION

Official Tracklist:
01. Introlude
02. 純白
03. 感情這回事
04. 哪個明日
05. 悔過書
06. 結
07. Outro ...
boy4dudes 發表於 2021-6-23 16:50

1同6都當兩首 勁啊
太陽花 純真柔弱

1同6都當兩首 勁啊
kevin2011 發表於 2021-6-23 17:19
再加埋d無聊GRAND BAND EDITIONS成為偽大碟

陳生真係要俾d變化,唱腔仲「穩定」過宋禮

希望今年出返滴大路歌,储人气!

1同6都當兩首 勁啊
kevin2011 發表於 2021-6-23 17:19

6係新歌......陳伯好似話成隻碟最鍾意呢首

始終對呢個男人有d 感情
希望佢下次唔好咁hea

成隻碟最好聽係感情這回事=.=
颳風沙算係咁……

佢呢幾年好似走火入魔咁
歌難聽都算 好似聽唔入歌迷d意見...
出返大路歌lar唔該
最男真係唔洗你讓~
哥本哈根的另一個我 81+3

咁the album part one反應都幾好既
問題係人地搵林夕黃偉文周耀輝,你搵陳詠謙......
呢個proje ...
joycewy 發表於 2021-6-23 16:04

其實悔過書曲詞都算交到貨但明明成首歌張力咁大
但從頭到尾陳伯既唱腔都係冇乜變過
演繹零分

其實我覺得 感情這回事 幾好聽
唱得個感情幾夠
其他3plug就算把啦...

佢呢幾年好似走火入魔咁
歌難聽都算 好似聽唔入歌迷d意見...
出返大路歌lar唔該
最男真係唔洗你讓~ ...
SamWaiHung 發表於 2021-6-23 23:40

純白簡直娘到震…不停oh my love oh my love...
份詞又青山綠水…
唔知仲以為albert au啲歌

今次真係唔想太紅了

Infinity & Eternity

咁大隻更加唔想買...
所以純白擺track 2係刻意唔跟時序?有咩特別意思?
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣