返回列表 發帖

[Mar/16/2023] Believe Us - 鄭欣宜 (CD)

歌手:鄭欣宜
唱片名稱:Believe Us
唱片封面:

推出日期:2023/3/16
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. Glitterfalls
02. 豐乳肥臀
03. 恐懼蠶食心靈
04. Glitterfalls Pt. 2
05. 我所看見的未來
06. Believe Us
07. 我地
08. 仍會等
09. 不類似情歌 (國)
10. Another Sad Song

附加資料:

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

勁虐心

Believe in Mi>>>

Believe me I can fly I'm singing in the sky>>>
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

好心 Glitterfalls Pt. 2 放做 last track 啦, 放 track 4 痴 L 線

無 BBBB remix 同 我地 (About Us Version) 算係 good decision

唔知天后中嘅天后出碟可以係銷量榜冠幾多星期呢
利申:唔係鏡粉

好心 Glitterfalls Pt. 2 放做 last track 啦, 放 track 4 痴 L 線

無 BBBB remix 同 我地 (Abo ...
boy4dudes 發表於 2023-3-11 00:09

嚴重懷疑glitterfalls演唱會唱哂兩個版

10. Another Sad Song

睇到個歌名已經覺得好虐心。。。
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

影張cover 都唔畫走對黑眼圈
精神
47. Bring Him Home
week24
1 . the hertz        瘋子

神徒係咪一箱一箱咁買

神徒係咪一箱一箱咁買
Wonders 發表於 2023-3-11 00:44

唔會啦 都冇收錄青春頌

我地 about us version is so robbed
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

唔知天后中嘅天后出碟可以係銷量榜冠幾多星期呢
tom 發表於 2023-3-11 00:17

女銀甘霉都上榜16星期,女金-天后中的天后 起碼double 要上32星期啦,對佢好有信心。

Cover 幾靚

這是一張送去堆填區的專輯。
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

Cover 幾靚
mychart- 發表於 2023-3-11 05:01

唔好玩啦 連黑眼圈都唔執走 求其到呢

揀歌、封面到tracklist 都係災難級
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

天碟

有預感不類似情歌同 Another Sad Song又係一雞兩味
呢啲碟同容祖兒以前啲大雜燴碟有咩分別?

有預感不類似情歌同 Another Sad Song又係一雞兩味
呢啲碟同容祖兒以前啲大雜燴碟有咩分別? ...
Wing1211 發表於 2023-3-11 21:10

仍會等國語版、仍會等英文版,同一個曲連聽3次

天后好忙
舞來舞去 不日內開始錄音。

天后中的天后
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

大細眼咁。。

神徒係咪一箱一箱咁買
Wonders 發表於 2023-3-11 00:44

演唱會冇主主神徒都冇幫手買啦 睇下銷量就知幾多人真係喜歡欣兒
「微笑之中 接受還未有 答案。」

You're right!! 其實幾肯定 Another Sad Song 係 不類似情歌 英文版 (歌名和應), 爭在係唔係有會員話係 仍會搶 國語 & 英文版

討論得一頁

今次叫好過上隻少少
起碼已知有7.5首廣東新歌先
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

嚴重懷疑glitterfalls演唱會唱哂兩個版
Kfmusic 發表於 2023-3-11 00:18

天後GE 表現~  分分鐘係OPENING SONG~ 好似慢VER 越唱越強咁

俾你估中左
肥婆馬上收皮

我所看見的未來幾好聽

天后中嘅天后真係對失眠人士好好

聽埋幾首未派嘅歌真係年度悶碟confirmed
「微笑之中 接受還未有 答案。」

成隻碟最好聽嘅歌竟然係 不類似情歌
Believe us嘅質素同容祖兒最hea嘅大雜燴碟Bi-heart比都係差好幾皮
Sorry呢隻碟真係唔夠「天后中嘅天后」

演唱會冇主主神徒都冇幫手買啦 睇下銷量就知幾多人真係喜歡欣兒
misterben111 發表於 2023-3-12 01:36

其實係大量,所以而家先咁多人放平飛

D 歌真是一般, 為出碟而出
I love Canton pop music

D 歌真是一般, 為出碟而出
danielsks1988 發表於 2023-3-16 10:58

呢隻碟仲衰過the voice of love
肥婆馬上收皮

Believe us嘅質素同容祖兒最hea嘅大雜燴碟Bi-heart比都係差好幾皮
Sorr ...
Wing1211 發表於 2023-3-16 09:44

祖兒大雜燴碟係薛XX的貓
Bi heart反而係我最愛祖兒既碟
Gin Lee’s songs are very bored & low!>_<

呢隻碟,其實有邊隻歌hit?好似冇~

呢隻碟,其實有邊隻歌hit?好似冇~
阿mark 發表於 2023-3-16 12:24

期待天后中的天后銷量榜成績

我地入碟好好聽

我等我在 發表於 2023-3-16 12:23

其實呢隻只係single collection
而家個個都係咁出架啦

Sorr ...

一首損友已經可以KO曬

Bi heart反而係我最愛祖兒既碟
我等我在 發表於 2023-3-16 12:23

美祖呢隻單曲計其實唔差 ..至少出到心之科學同東京人壽

這張碟很有容味

薛丁格的貓差唔多隻隻都好聽
欣宜呢隻 首首都唔好聽喎⋯⋯
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

其實呢隻只係single collection
而家個個都係咁出架啦
lorbat 發表於 2023-3-17 00:12
千千隻擁有海都係singIe collection啦
又唔見你地講

Sorr ...

Bi-heart有損友、罪魁

Glitterfalls = 越唱越強
Glitterfalls Pt.2 = 越唱越強(Number 6 Live version)
豐乳肥臀 = 好事多為
恐懼蠶食心靈 = 損友
我所看見的未來 = 罪魁
Believe Us = 混血兒
我地 = 天之驕女
仍會等 = 去火星戀愛
不類似情歌 / Another Sad Song =  還未

跳樓飛一出入座率即上,果然係DIVA
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

Glitterfalls = 越唱越強
Glitterfalls Pt.2 = 越唱越強(Number 6 Live version)
豐乳肥臀 = 好事多為
恐 ...
Kfmusic 發表於 2023-3-17 20:32

亂同亂唱歌呢?