返回列表 發帖
第一係咪某首自 plug...
WZA111 發表於 2024-1-4 22:46

你估邊首

見到有人話首歌似demo
梨胃言 發表於 2024-1-4 22:45

佢有邊首唔係俾人話唱到好似demo

祝福大家2024平凡活到精彩 敢於越界! ...
weiquan 發表於 2024-1-4 22:47

睇完十大live之後覺得Dum Dum已經超越敢 IDK 街燈
好後悔畀咗亞軍

佢有邊首唔係俾人話唱到好似demo
weiquan 發表於 2024-1-4 22:49

嗰個人仲要自稱CLS話Ian啲歌同唱功好啲

你估邊首
weiquan 發表於 2024-1-4 22:48

最後最後冠嗰首

年度歌曲 第二位
〈MIZU〉 AGA

I wanna be
The way you are
A shining star
So bright in the dark

作曲:AGA
作詞:王樂儀
編曲:Yusuke Hatano (波多野裕介)
監製:舒文@Zoo Music

年度歌曲 第一位

最可怕的不是失去自信
最可怕的是你開始適應
我今天差一點就可以快樂
我今天

考慮緊同你撞至尊定同你條仔撞
weiquan 發表於 2023-12-28 21:45

最後兩個都唔係

幸兒爆冷

九字歌
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

年度歌曲 第一位
〈First Class (feat. The Crane)〉 Gordon Flanders

作曲:Gordon Flanders / The Crane
作詞:Gordon Flanders / The Crane / Dessy
編曲:Justin Yau / Gordon Flanders / Playground
監製:Justin Yau / Gordon Flanders

發覺自從讀書出來之後自信心跌咗好多
連朋友都發現我變得更加靜咗
可能畢業後踏入新嘅階段
人們又會有唔同嘅期望
自己都未能夠好好適應就要面對

所以上年開始決定好好照顧自己
唔鍾意就儘量唔做 鍾意就慢慢做
而且都開始重拾以前嘅興趣
希望自己可以慢慢成為心目中嘅First Class

2024年最幸運最幸福嘅
肯定就是你

最後兩個都唔係
Yan 發表於 2024-1-4 22:55

我感覺被欺騙了

NEXT
年度音樂單位 第一位至第十位

二十強

AGA
CHANKA
COLLAR
Gareth.T
Gin Lee
Gordon Flanders
moon tang
Nancy Kwai
RubberBand
The Hertz
Tomii Chan
陳柏宇
陳健安
陳凱詠
馮允謙
林家謙
留香瓊
邱彥筒
王嘉儀
鄭秀文

年度歌曲 第一位
〈First Class (feat. The Crane)〉 Gordon Flanders

作曲:Gordon Flanders / The Crane ...
weiquan 發表於 2024-1-4 23:01

都支持

估依十個
AGA
moon tang
RubberBand
The Hertz
陳健安
陳凱詠
林家謙
邱彥筒
鄭秀文

幸兒爆冷
梨胃言 發表於 2024-1-4 22:56

聽講偷笑緊 因為好姐妹錯失至尊歌

最後兩個都唔係
Yan 發表於 2024-1-4 22:55

你地一個第二 一個第三 都幾好

年度音樂單位 第十位
林家謙
冠軍作品: 萬一你是個好人 / 怪我只敢做好人
上榜作品: 小林不動產 / 流離者的海 / 列車上對著坐的兩個人 / 你的世界

年度音樂單位 第九位
陳凱詠
軍作品: 練功 / 時機已到
上榜作品: 各行各路

誰知我 上傳十個限時動態定時直播

谷到了 好勁

第一位調到第十… 擇你名!
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

年度音樂單位 第八位
CHANKA
冠軍作品: NOISY / gömböc
上榜作品: Time Machine

年度音樂單位 第七位
鄭秀文
冠軍作品: 我這樣活了一天 / 愛是… 2.0
上榜作品: 致我們的夢想

第一位調到第十… 擇你名!
JasOh103 發表於 2024-1-4 23:11

可能已經係男金leh

谷到了  好勁
WZA111 發表於 2024-1-4 23:10

用時九週 好勁

誰知我 上傳十個限時動態定時直播
梨胃言 發表於 2024-1-4 23:10

係有啲特登嘅

估淨翻 Sophy 陳健安 moon tang Gordon Flanders The Hertz AGA

估淨翻 Sophy 陳健安 moon tang Gordon Flanders The Hertz AGA
WZA111 發表於 2024-1-4 23:16

Gordon Flanders 大滿貫 is happening

年度音樂單位 第八位
CHANKA
冠軍作品: NOISY / gömböc
上榜作品: Time Machine

年度音樂單位 第七 ...
weiquan 發表於 2024-1-4 23:13

嘩 估唔到Mi仲有獎 想喊
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

係有啲特登嘅
weiquan 發表於 2024-1-4 23:15

希望 情人為何要跟你對分 一齊出場

年度音樂單位 第六位
moon tang
冠軍作品: water comes out of my eyes / floor plan
上榜作品:
bad weather / 房屋供應問題

年度音樂單位 第五位
王嘉儀
冠軍作品: 我們的鬼魂 / Race of Faith
上榜作品:
Mind Game

嘩 估唔到Mi仲有獎 想喊
JasOh103 發表於 2024-1-4 23:20

lead咗成個上半年 好勁

希望 情人為何要跟你對分 一齊出場
梨胃言 發表於 2024-1-4 23:20

希望到時兩位台上互片

年度音樂單位 第四位
Gareth. T
冠軍作品:孤單 / 國際孤獨等級
上榜作品:let me know / 緊急聯絡人

年度音樂單位 第三位
The Hertz
冠軍作品:
命之道 / 煩 / 同性密友
上榜作品: 正義病患者 / 訣 / 爆煲急救指南

數漏咗GT添

Hi quan quan
我們的總和

數漏咗GT添
WZA111 發表於 2024-1-4 23:31

緊急聯絡人早啲派可以上更高

Hi quan quan
Wonders 發表於 2024-1-4 23:31

Hi der der

幸兒已經企好頒獎畀迪迪

年度音樂單位 第二位
冠軍作品:
First Class / 讓我一個人過

上榜作品: ANEMONE / 歌手職訓101 / 慢半拍

年度音樂單位 第一位
AGA

冠軍作品:MIZU / Miss u Goodbye / Special One
上榜作品:Count to Ten

NEXT
年度專輯 第一至第五位

《4891》黃妍
《CHIN UP!》陳奕迅
《Dream》鄭秀文
《FLANDERS》Gordon Flanders
《Hatching》陳凱詠
《in Rhythm》陳柏宇
《Juntos》RubberBand
《LAND》Matt Force
《Life After Life》陳健安
《Party Outside》Bedroom Party
《PRESENT》The Hertz
《Syatos》A New World If You Can Take It
《Train of Thought》Tomii Chan
《Water Comes Out of My Eyes》moon tang
《WHAT’S INSIDE THE ROOM?》張蔓姿
《漂漂亮亮地死去活來》藍奕邦
《水性揚花》王嘉儀
《無常論》Kendy Suen
《梟》Novel Fergus
《折墮忘形》黃衍仁

黃妍坐咗成晚

年度音樂單位 第二位
冠軍作品: First Class / 讓我一個人過
上榜作品: ANEMONE / 歌手 ...
weiquan 發表於 2024-1-4 23:38

Very good results for music.

年度專輯 第五位
《Juntos》RubberBand
上榜作品:戀人日常(的直線抽擊) / 宇宙大王 / 不如散步 / Be Right Back / 只能給你奏著

年度專輯 第四位
《PRESENT》The Hertz
冠軍作品:漂流號 / 天堂100% /
/ 命之道 / 煩 / 同性密友
上榜作品:千世書 / 妖 / Now Here, Man! / So Deep! / 末世情書 / 訣

希望O-O下年有依個奬

全晚撞不停。。。。。。。

年度音樂單位 第二位
冠軍作品: First Class / 讓我一個人過
上榜作品: ANEMONE / 歌手 ...
weiquan 發表於 2024-1-4 23:38

Oh my 青口 song of the year
我們的總和

年度專輯 第三位
《FLANDERS》Gordon Flanders
冠軍作品:
First Class / 讓我一個人過
上榜作品:Insecure / ANEMONE / 慢半拍

希望係 SYATOS 同 水性揚花!

Flanders 正正子

年度專輯 第二位
《漂漂亮亮地死去活來》藍奕邦
冠軍作品: 醫生我無病 / 竇 / 圍牆倒下前
上榜作品: / 情定唐人街 / 命 / 我點捨得走

呢隻都好聽!

年度專輯 第一位
《水性揚花》王嘉儀
冠軍作品:
自然變態 / 淹悶 / 我們的鬼魂 / Race of Faith
上榜作品:Mind Game

頒獎禮完滿結束 多謝各位捧場
一陣再公佈各獎項榜分

獎項結算
4  Gordon Flanders
3  AGA
2  王嘉儀 / The Hertz  / 鄭秀文 / 林家謙 / 陳凱詠 / Gareth.T / moon tang
1.5  CHANKA
1  藍奕邦 / RubberBand / 黃衍仁 / A New World If You Can Take It / Tomii / Charming Way / my little airport / Rae Law / Novel Fergus / 邱彥筒 / Nancy Kwai
0.5  hirsk

恭喜王駿楊成為大贏家!

恭喜三獎得主!

Flanders 正正子
chachacharlie 發表於 2024-1-4 23:56

隻碟好好聽 我鍾意啲國語歌多過廣東歌