返回列表 發帖

[Aug/2024]郭富城ICONIC世界巡迴演唱會香港站2024

《郭富城ICONIC世界巡迴演唱會香港站2024》
日期:2024年8月13至18, 20至25日,27日(共13場)
地點:紅磡香港體育館
時間:晚上8時15分
票價:HK$1280 / HK$980 / HK$580
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

6月3日 - 6月7日東亞獨家優先訂票

6月13日公開發售

其實佢仲會唔會唱番 You & Me / 童話小公主 / I’m On Fire
還是佢覺得呢堆歌係黑歷史

十幾廿年嚟第一次個演唱會名唔係叫舞林/臨xx 或者 xx舞林/臨
係咪會轉歌單

其實佢仲會唔會唱番 You & Me / 童話小公主 / I’m On Fire
還是佢覺得呢堆歌係黑歷史  ...
masterdragon 發表於 2024-5-24 13:29

上次有化裝舞會同雨中感歎號,都幾驚喜。反而比較想聽後面幾張專輯的歌,例如《Thematic》,《In The Still Of The Night》,《空手道》。裡面的歌都唔差

又要勁滯銷了

又要勁滯銷了
zxc 發表於 2024-5-24 14:34

應該都仲會加場,可能加到20場

佢係大陸個tour滯銷到喊
低至2折,有啲場次仲因為滯銷而取消
唔知香港呢個新演唱會賣成點

不過佢近幾次都賣得唔多好

其實佢應該要出吓啲新歌, 感覺上好似來來去去都係唱嗰堆歌食老本

人地Sammi就算大把舊經典歌, 都keep住做新歌試新野

btw我諗個舞台應該冇以前咁正咁多機關, 我估最多都係升高少少算

可摸以唱 夏意識 / 野草
呢兩首唱過幾次就直入雪櫃

可摸以唱 夏意識 / 野草
呢兩首唱過幾次就直入雪櫃
jasonng 發表於 2024-5-25 11:39

仲有錯愛的呼喚 唱下去
「微笑之中 接受還未有 答案。」

其實佢應該要出吓啲新歌, 感覺上好似來來去去都係唱嗰堆歌食老本

人地Sammi就算大把舊經典歌, 都keep住做 ...
hohoho 發表於 2024-5-25 07:00

最近十年的歌:想見便遇見,灰色星塵,舞士精神,天機密語……五只手指數唔曬

最近十年的歌:想見便遇見,灰色星塵,舞士精神,天機密語……五只手指數唔曬 ...
乐坛风云 發表於 2024-5-27 08:29

不老的情歌

不老的情歌
misterben111 發表於 2024-5-27 16:04

見到呢首歌就想起佢要唱四五遍,向四面觀眾。仲有火熱動感,呢兩首希望唔好再唱

見到呢首歌就想起佢要唱四五遍,向四面觀眾。仲有火熱動感,呢兩首希望唔好再唱 ...
乐坛风云 發表於 2024-5-27 20:52

以前越愛越好都係握手環節loop幾次

東亞信用卡優先訂票將於2024年6月3日上午10時至6月7日晚上7時 (電話訂票) / 晚上11時59分(網上訂票) 進行。

網上訂票: https://priority.cityline.com/
電話訂票熱線: (852) 3761-6515 (早上10時至晚上7時)

門票數量有限,售完即止!

票價
A/$1,280
B/$980
C/$580

甘多人搶?cityline一直顯示retrying

回復 17# lightupmylight

我排咗冇幾耐已經入到去買

不過今年佢做梅藍天同陳占的確多咗人講佢

又加左3場,真係甘癲?

节目名称
郭富城Iconic 世界巡迴演唱会2024香港站
主办机构
小美工作室
节目日期
2024年8月13-18, 20-25, 27日 (二-日, 二-日, 二) 晚上8:15
节目长度
约 2.5 小时
场地
香港体育馆(表演场)
门票价钱/ 课程费用
正价
$1,280, $980, $580

甘多人搶?cityline一直顯示retrying
lightupmylight 發表於 2024-6-3 10:32

任入勁易買喎

有新歌演唱會主題曲《Exit》今日派台

misterben111 發表於 2024-6-3 14:49

小美這次的歌詞有點水

misterben111 發表於 2024-6-3 14:49

難得今次終於係原創曲唔係改編

禮拜四公售會賣埋24-25+27/8號

共13場,約43 000張門票於2024年6月13日(星期四)上午10時起於城市售票網公開發售。

竟然三面台…

竟然三面台…
samw2 發表於 2024-6-11 20:12

而家做三面台效果應該比四面台好

禮拜四公售會賣埋24-25+27/8號

共13場,約43 000張門票於2024年6月13日(星期四)上午10時起於城市售票網 ...
阻住 發表於 2024-6-11 17:39

咁少公售要迦多幾場先得 呢個AK最有叫座力

睇返press con,阿王話仲有歌係佢自己作曲送俾fans,叫李,例牌搵梁美薇填詞
預咗娘到喊

竟然三面台…
samw2 發表於 2024-6-11 20:12

四面台俾 MIRROR 同 VIU 搞到諸多限制
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

好易買到五連山頂 但準時入都係側田視線受阻位

唔知點解,用唔到銀聯卡,唔俾大陸人買?

好易買到五連山頂 但準時入都係側田視線受阻位
misterben111 發表於 2024-6-13 10:15

same....之後撳多幾次就出番正面
SAMMI 三米

same....之後撳多幾次就出番正面
kh23 發表於 2024-6-13 10:23

係囉俾完錢就見到正面 而家weekend場開始冇連位 尾場仲有五連撳到

痴線..場場580都係㩒到視線受阻座位....

痴線..場場580都係㩒到視線受阻座位....
honam0408 發表於 2024-6-13 11:35

我買完之後再試有啲平日場撳到轉角

10:10AM執雞時段禁到頭場BF行但俾唔切錢,再入禁唔返就無哂mood買
等佢再迦場或者放啲黑色位

郭天王定價過高,如果是1180/880/480會好賣好多

10:10AM執雞時段禁到頭場BF行但俾唔切錢,再入禁唔返就無哂mood買
但佢再迦場或者放啲黑色位{:4_9 ...
阻住 發表於 2024-6-13 13:39

應該迦唔到場啦 而家仲係任買仲停咗冇公佈仲有幾多飛 變返15分鐘內俾錢

應該迦唔到場啦 而家仲係任買仲停咗冇公佈仲有幾多飛 變返15分鐘內俾錢 ...
misterben111 發表於 2024-6-13 16:12

上一次都係未賣完的飛的情況下,繼續加左3場

郭天王定價過高,如果是1180/880/480會好賣好多
lightupmylight 發表於 2024-6-13 16:03

1280 同 1180 好大分別嗎?

應該迦唔到場啦 而家仲係任買仲停咗冇公佈仲有幾多飛 變返15分鐘內俾錢 ...
misterben111 發表於 2024-6-13 16:12

應該今日照買到22/8,然後反應熱列迦多兩場咪算

有少少想睇下rundown唱咩歌先再搵飛

四大天王喺香港應該得返學友係仲賣得
填海靠大陸客撐場爆都唔難
其他兩位就真係flop咗好多年

如果AK等九龍城寨前傳出嗰陣先開應該個銷情會好好多
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 23 冠軍歌:The Hertz - 瘋子

如果AK等九龍 ...
JayantL 發表於 2024-6-14 00:14

其實舊年Leon 開show 後D飛係炒到好貴

如果AK等九龍 ...
JayantL 發表於 2024-6-14 00:14

舊年Aaron做左哥哥紀念演唱會嘉賓之後開,個時應該會好有熱度

其實舊年Leon 開show 後D飛係炒到好貴
lemontea1069 發表於 2024-6-14 02:48

舊年個show口碑好左,Leon唱多左5-6首歌(如果係2021個次計落得17-8首係自己的歌),同埋舊年佢用左唔少座位做天幕,所以舊年可以賣個飛其實唔係好多

舊年個show口碑好左,Leon唱多左5-6首歌(如果係2021個次計落得17-8首係自己的歌),同埋舊年佢用左 ...
lightupmylight 發表於 2024-6-14 08:10

起碼票房係爆先
雖然唔係秒殺

起碼票房係爆先
雖然唔係秒殺
lemontea1069 發表於 2024-6-14 10:04

Aaron尋日搭正十點都有4W人排隊吖

笑死隔左一日再入城網冇一日賣晒,全部大量有飛

睇翻城網個圖,而家將兩邊側邊的視線受阻區的票hold起左