返回列表 發帖
最愛演唱會咪就係同佢當年嘅好姊妹調位調咗落去
John 發表於 2024-6-12 15:04

姊妹唔係年尾死播爛播兩星期冠軍歌追到咩?
好似九月派?

潮媽可以學18年古天樂 壓軸出場摞最女
PS:上年派咁多自己歌都摞唔到,今年出首feat就摞到!真係笑死{:1_12 ...
chj0928 發表於 2024-6-12 11:54

係咪會即場拉幾個鏡仔上台清唱求奇一首怨鬼
跟住主主唱唱下,姜逼插嘴話好似去咗卡拉OK咁

最愛演唱會咪就係同佢當年嘅好姊妹調位調咗落去
John 發表於 2024-6-12 15:04

本身最愛演唱會係十大高位?
仲有邊首係調落去?

等睇今年投到Kelly攞最女
kio0909 發表於 2024-6-12 16:18

祖祖今年錯過左機會拎最女lu

仲有邊首係調落去?
軒的話 發表於 2024-6-12 16:58

最愛演唱會三變七
終身美麗六變九
陳慧琳2024全新廣東主打
一念天堂,二人結界
MV: https://youtu.be/PY4LmoBQr2k?si=b9qBlEDTiLPbrfEp

仲有邊首係調落去?
軒的話 發表於 2024-6-12 16:58

最愛演唱會本身ap 第三
係同同公司爛泥對調
原因不明
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

最愛演唱會本身ap 第三
係同同公司爛泥對調
原因不明
ricnature 發表於 2024-6-12 17:46

老鼠安係叱咤愛將,調位唔奇
一念天堂,二人結界
MV: https://youtu.be/PY4LmoBQr2k?si=b9qBlEDTiLPbrfEp

如果深閨係Kelly主唱。。。

係咪會即場拉幾個鏡仔上台清唱求奇一首怨鬼
跟住主主唱唱下,姜逼插嘴話好似去咗卡拉OK咁 ...
阻住 發表於 2024-6-12 16:58

會唱一切很美 只因有你

Kelly: 三十年前我響呢度出發 三十年後唱返呢隻再出發

然後播咗幾秒發現入唔到歌 話上唔到車好慘 要求大會重播 然後出醜係咁走音

姊妹唔係年尾死播爛播兩星期冠軍歌追到咩?
好似九月派?
艾石仔 發表於 2024-6-12 16:26

拉闊9月雙週冠,演唱會係11月先冠
講太多版主又話唔可以話當年

一講Kelly發現好多資深會員
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

一講Kelly發現好多資深會員 ...
gcgoobi 發表於 2024-6-12 18:30

好記得當年播嬋嗰隻拉闊碟俾屋企人勁話走音
笑死

啲人話蝦餃最女
首先佢今年要有自己歌上到榜先再算啦

好記得當年播嬋嗰隻拉闊碟俾屋企人勁話走音
笑死

啲人話蝦餃最女
首先佢今年要有自己歌上到榜先再算啦 ...
ricnature 發表於 2024-6-12 18:35

舊年風眼只得一週20位真係有啲離譜
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

一講Kelly發現好多資深會員 ...
gcgoobi 發表於 2024-6-12 18:30

荃力支持AK翻唱姊妹首奪最女
you just told me~want me to fxck you~baby I will 'cause I really want to~

1+2再+2
咁就RE到
下週冠得

當年 古生係合唱入5強

美餃 feat. 入到?

第一首星期三派台上榜
LWY Weekly Top 20 WK29 | #1 約齊靈魂在墳墓開生日派對 | #2 我的受保護動物

尤其今年
Willjohnson 發表於 2024-6-11 08:06

Sirrini 女金

Kelly 野心大可惜無觀眾緣

gcgoobi 發表於 2024-6-12 18:44

唔係仲有season 2 咩?
不過都係離譜㗎喇
派乜bam 乜咁滯

903最唔like 就係Kelly ,嘥氣

gcgoobi 發表於 2024-6-12 18:44

談情的價值連20位都冇得上咪仲離譜
you just told me~want me to fxck you~baby I will 'cause I really want to~

當年 古生係合唱入5強

美餃 feat. 入到?
K2022 發表於 2024-6-12 19:09

Feat. 入唔到
19年老黎ft.忘記和記都冇入最男
一念天堂,二人結界

救Jer
Dizzy上唔到?
LWY Weekly Top 20 WK29 | #1 約齊靈魂在墳墓開生日派對 | #2 我的受保護動物

談情的價值連20位都冇得上咪仲離譜
SugarFree 發表於 2024-6-12 19:29

首歌chorus啲歌詞好難頂
click here

903最唔like 就係Kelly ,嘥氣
kitlong1019 發表於 2024-6-12 19:20

其實903係Kelly第一個唔去嘅頒獎禮,兩者有咩瓜葛就唔知
click here

其實903係Kelly第一個唔去嘅頒獎禮,兩者有咩瓜葛就唔知
gcgoobi 發表於 2024-6-12 21:20

02年坐一半就走,果年係尷尬,女歌手爭崩頭,千嬋當紅,仲有Joey、twins、Gigi上位、未計盧巧音好心分手。相比之下,Kelly個年有d乜同以上嘅人爭?
到之後Joey正式上位,kelly更加無得爭。
PS:其實04年有小反彈,有女銅(原本女銀、比903調位)

如果深閨係Kelly主唱。。。
kilai 發表於 2024-6-12 18:03

竟然到最尾節副歌先畀佢唱,等我期待左成首歌先到。
其實我唔反感Anson Lo,但一到Kelly開口,隻歌忽然好聽左十倍
FIGHT for 陳柏宇

其實我唔反感Anson Lo,但一到Kelly開口,隻歌忽然好 ...
~蛋撻~ 發表於 2024-6-12 21:58

戴 earphone 聽再好聽10倍......

其實我唔反感Anson Lo,但一到Kelly開口,隻歌忽然好 ...

喺成首歌重錄過,定係純粹後尾加咗Kelly入去?加咗Kelly首歌好聽咗10倍

02年坐一半就走,果年係尷尬,女歌手爭崩頭,千嬋當紅,仲有Joey、twins、Gigi上位、未計盧巧音好心 ...
Ladyfafa 發表於 2024-6-12 21:43

憑12 場飛天舞會 + 大熱有福氣
嗰年有邊個女歌手開到雙位數字
正如當年容粉成日話自己偶像幾多場紅館所以要拎乜乜獎一樣啫
龍門真心任搬

嗰首乜鬼深龜
要聽勁耐先捱到去蝦餃老母幾句
真係辛苦晒大家隻耳仔

喺成首歌重錄過,定係純粹後尾加咗Kelly入去?加咗Kelly首歌好聽咗10倍 ...
Ladyfafa 發表於 2024-6-12 22:02

淨係聽最尾30秒就okay
click here

憑12 場飛天舞會 + 大熱有福氣
嗰年有邊個女歌手開到雙位數字
正如當年容粉成日話自己偶像幾多場紅館所以 ...
ricnature 發表於 2024-6-12 22:05

算啦,演唱會咪嘴俾人彈到爆wo,有福氣係年頭歌wo,個陣金曲盛世年代,有福氣入到十大都偷笑

02就係Kelly嘅轉捩位,女歌手爭崩頭,一大堆新上位,Kelly點排都排唔到三甲,
如果我係paco,會叫Kelly 02年唔好去任何頒獎禮,回一回氣,抖下再上
(Sammi呢方面就做得叻,自己退落嚟,退得靚)

喺成首歌重錄過,定係純粹後尾加咗Kelly入去?加咗Kelly首歌好聽咗10倍 ...

感覺上成首歌有重錄過
前面獨唱好似冇兩個月前咁難頂 (冇認真compare過)
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

算啦,演唱會咪嘴俾人彈到爆wo,有福氣係年頭歌wo,去到年尾仲記得?

02就係Kelly嘅轉捩位,女歌手 ...
Ladyfafa 發表於 2024-6-12 22:26

我剩係記得我嬋嗰年飲助助身茶屙屎屙到遲開成個鐘俾全場噓爆
又話準時8 點3 請返啲觀眾睇佢演喊請咗去邊

其實蝦餃老母第一場墊底聲單嘢唔係好大attention
係年尾續約無跟Paco 走搞咗好耐失勢

我祖Pretty Crazy 快歌 100% 墊底聲都無人理啦
九秒九係咪會拎最歌大滿貫

又話準時8 點3 請返啲觀眾睇佢演 ...
ricnature 發表於 2024-6-12 22:52

但嬋02年真係紅到爆,個種歌影雙殺無得輸,雖然嗰年唱live好難聽,
冇得拗㗎啦,Kelly 2002年的確人氣下滑,女歌手三甲不入,twins盧巧音都紅過佢

Joey有冇墊底就唔知啦,但演唱會高質過Kelly就肯定。起碼開演唱會只會加場唔會cut場(笑緊Kelly 08年)

回復 236# ricnature
糖表示唔可以除非改制,抄得太過份一定最歌
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

但嬋02年真係紅到爆,個種歌影雙殺係無得輸,雖然嗰年唱live好難聽,
冇得拗㗎啦,Kelly 2002年的確 ...
Ladyfafa 發表於 2024-6-12 23:05

無拗呀我係嬋粉
2002 年一定係我嬋最紅
但佢演喊同屙屎屙到俾人柴台都係事實
兩樣嘢無衝突
但我當年一樣咪係年年投佢最女

請問我嬋有邊年啲live 唔難聽
除咗minor classics 我今日都仲聽緊

其實都係龍門任搬
年頭歌又唔計
我嬋可惜我是水瓶座03 年又計唔計

無拗呀我係嬋粉
2002 年一定係我嬋最紅
但佢演喊同屙屎屙到俾人柴台都係事實
兩樣嘢無衝突

請問我嬋有邊 ...
ricnature 發表於 2024-6-12 23:08

計,所以咪輸曬俾Joey囉,四台女歌手獎都輸晒,最後得女銀。

冠得太過份?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

又話準時8 點3 請返啲觀眾睇佢演 ...
ricnature 發表於 2024-6-12 22:52

卷做哂所有近排俾人掟碟脫粉嘅嘢都無事,真係一個謎。

九秒九下星期要冠啦,除非真係song of the year
click here

冠得太過份?
hinz 發表於 2024-6-12 23:41

sumkwai都要冠,姜點可以唔冠
click here

英皇上一次上4首係幾時
梨胃言 發表於 2024-6-12 12:42

最後AP全歸SOTY
Weekly Pick: 間歇性休眠 - 陳凱詠

Exactly lol
Anson lo唱得都已經好收貨,但Kelly係昇華咗隻歌

RE

薑冠,深櫃re
大國又贏

前面vocal有唔同
係新錄定拎之前另一啲take出嚟就唔知了
SSN Chart (12 Jul)  冠軍: 百萬大道 - 張天賦  |  亞軍: SPYLING - 李芯駖

算啦,演唱會咪嘴俾人彈到爆wo,有福氣係年頭歌wo,個陣金曲盛世年代,有福氣入到十大都偷笑

02就 ...
Ladyfafa 發表於 2024-6-12 22:26

年尾想用情毒K歌食胡但衰咗
但跟住愛一個人、她比我祖、0丁、對不起不是李都叫hit到
如果佢一路肯玩都可以霸住女歌手三甲啲位唔放
SSN Chart (12 Jul)  冠軍: 百萬大道 - 張天賦  |  亞軍: SPYLING - 李芯駖

薑冠,深櫃re
大國又贏
Froggy 發表於 2024-6-13 08:47

華納暗笑
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

mc 新歌如果佢live 練得好
1月1上台唱應該會好撚型,好似地滑個年咁

mc 新歌如果佢live 練得好
1月1上台唱應該會好撚型,好似地滑個年咁
Froggy 發表於 2024-6-13 13:08