返回列表 發帖
380神枱速冠?
梨胃言 發表於 14/6/2024 12:20
年紀方面的確係

年紀方面的確係
kwanie 發表於 2024-6-14 12:21

祖兒38歲最後一次去叱咤
380新人金
LWY Weekly Top 20 WK29 | #1 約齊靈魂在墳墓開生日派對 | #2 我的受保護動物

麻雀小天后

是tic tac(應該時針果個聲音),唔係叱咤
小猫子222016 發表於 2024-6-14 10:19

回帶聽左幾次 都真係幾似讀左叱咤
我覺得首歌幾groovy同幾型 但係大眾未必會鐘意

sam gwai is back

告別霉棄燈同單戀這件小事一樣咁好成績
馬拉大媽Gin Lee 年度催眠悶作告別煤氣燈,現已霉棄登場!>_<

星期五開播 好癲
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

深閨 ft Kelly 至尊歌 cumming
WZA111 發表於 2024-6-11 20:55

Crazy,個個搵舊人featuring 就至尊?

kitlong1019 發表於 2024-6-14 17:55
咁點解迦迦夫人首 特別的1 冇至尊
you just told me~want me to fxck you~baby I will 'cause I really want to~

回復 309# SugarFree
948至尊
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

Ian播到演唱會就啱啱好至尊
差在過唔過150
祖兒而家肯定無至尊可能直接谷九秒九上十大
LWY Weekly Top 20 WK29 | #1 約齊靈魂在墳墓開生日派對 | #2 我的受保護動物

郵差似今week 冠多d wor

郵差似今week 冠多d wor
Froggy 發表於 2024-6-14 18:42

過去20 weeks冠軍歌都係星期四朱fun/口水首播

煤氣燈 BAN?  星期6重有冇last play

煤氣燈 BAN?  星期6重有冇last play
henhenhen 發表於 2024-6-14 18:52

即提即有 唔會bam啦
Nick's Music Selection 2024 (Week 29)
1. 雙兒 - 周國賢  2. 盲盒 - 鄭秀文  3. 有你聽我的故事 - 林家謙

即提即有 唔會bam啦
Nicholas 發表於 2024-6-14 18:56

呢首幾好, 班DJ bad taste
Weekly Pick: 間歇性休眠 - 陳凱詠

急嘉都播柳

急嘉都播柳
kwanie 發表於 2024-6-14 19:24

上個禮拜4次+上榜
7次應該有歌上唔到

上個禮拜4次+上榜
7次應該有歌上唔到
梨胃言 發表於 14/6/2024 19:33
應該4次會上兩首

應該4次會上兩首
kwanie 發表於 2024-6-14 19:39

Dizzy=五字神曲

回復  SugarFree
948至尊
cubex___ 發表於 2024-6-14 18:23

播都無播過
Music Treasure Chart Week 28: 初初出世學 | 我的受保護動物 | 幼馴染

應該4次會上兩首
kwanie 發表於 2024-6-14 19:39

iii 應該 re 唔到啦
Music Treasure Chart Week 28: 初初出世學 | 我的受保護動物 | 幼馴染

MC 不如都係搵返人作曲啦...
雖然首歌個 MV 又好岩佢人設 (鍾意賭同啤牌)

hissorhk 發表於 14/6/2024 21:09
我反而覺得呢首先最啱佢喎

hissorhk 發表於 2024-6-14 21:09

All in 賭一鋪 戒自我審查
青春 ’s all I got 手中的籌碼 (年青人冇野可以輸,好似呼籲緊年青人抗爭咁 )
別人發夢 發夢 白日也發著夢 (發夢  明既就明)
我們 我們 大步踏上百萬大道 (令人諗起中大罷課,學生擠爆百萬大道 )

MC成首歌連歌名都令人諗起2019
(反修訂《逃犯條例》風波持續發酵,9間大專院校學生會趁新學年開始發動罷課,中文大學百萬大道下午舉行罷課集會)

DJ敢唔敢播
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

hissorhk 發表於 2024-6-14 21:09

呢首係最MC feel 既歌wor

回復 326# Solomon

我聞到有人想MC兩星期後個演唱會被不可抗力

然後第一位開演唱會嘅造星就會係姜B
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

回復  Solomon

我聞到有人想MC兩星期後個演唱會被不可抗力

然後第一位開演唱會嘅造星就會係 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-6-15 00:06

曾比特都開過啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 28 冠軍歌:林家謙 - 有你聽我的故事

kitlong1019 發表於 2024-6-14 17:55

葉德嫻2.0
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

告別霉棄燈同單戀這件小事一樣咁好成績
我等我在 發表於 2024-6-14 14:52

That’s what 老土噪音gin lee deserves

JF終於轉plug

JF終於轉plug
Yan 發表於 2024-6-15 00:50

可能新作品係 JAY FUNG儀態訓練學院 (記住挺直腰骨企好) feat. 煎煎

一定有十大!

另外估collar組合金
Kj2052 發表於 2024-6-11 13:19

係時候給Collar一個肯定

講真
好似連903 都唔知女金畀邊個好咁
kwanie 發表於 2024-6-11 07:58

Cloud?

係時候打擊下啲分身
Nick's Music Selection 2024 (Week 29)
1. 雙兒 - 周國賢  2. 盲盒 - 鄭秀文  3. 有你聽我的故事 - 林家謙

雙兒真死位?19>4>2

九秒九原來跌返落尾
生日前都唔係點播..

曾比特都開過啦
JayantL 發表於 2024-6-15 00:17

自己歌少嘅演唱會唔係真嘅演唱會!(心心心心)
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

903 專業推介@2024/06/15
RK  LW Songs         Singers
01  14  傢俬          魏浚笙
02  16  好得太過份       姜濤
03  07  戀愛腦之死       陳健安
04  13  Thank You Postman  陳卓賢
05  09  九秒九         容祖兒
06  19  雙兒          周國賢
07  08  Out of the blue     Nancy Kwai
08  ne  有些話要用英文說    Kiri T
09  11  請勿打擾模式      陳明憙
10  04  趁你旅行時搬走     moon tang
11  ne  波希米亞(沒有)狂想曲  林奕匡
12  ne  萬佛朝宗        艾粒
13  12  心魔          鄭秀文
14  20  Topic Killa       VIVA
15  ne  FM520          曾傲棐
16  ne  Dizzy          雲浩影
17  05  告別煤氣燈       Gin Lee
18  03  百妖夜行的修行     陳凱詠
19  re   Last Dance       iii
20  06  九千九百九十九個我   Lolly Talk

OUT :
LW Songs          Singers
01  藝術 與 科學        林奕匡 / 黃妍 / 葉巧琳
02  JAY FUNG 儀態訓練學院   馮允謙
10  月色魔美         Serrini
15  約齊靈魂在墳墓開生日派對 柳應廷
17  沒關係          可頤
18  Crying in Bed       張蔓姿

本週共 5 首新上榜歌及 1 首重新上榜歌

評分人數

AYCK 粵語流行榜
第28週冠軍歌
約齊靈魂在墳墓開生日派對 - 柳應廷

居然唔調
====
JACE 3>18>3 ?

居然唔調
====
JACE 3>18>3 ?
kwanie 發表於 2024-6-15 11:14

三甲>榜尾>三甲=播夠無十大
幸兒勵志歌係邊首

霉棄燈播到死下死下咁,好心ban鬼左佢啦
馬拉大媽Gin Lee 年度催眠悶作告別煤氣燈,現已霉棄登場!>_<

三甲>榜尾>三甲=播夠無十大
幸兒勵志歌係邊首
梨胃言 發表於 15/6/2024 11:22
星期四派新歌唔十大啦
咪敢囉 ///// 可能佢當企好係勵志歌笑死

100%肯定今日997 9999個我冠硬!!
100%肯定戀愛腦之死WK30 903冠硬!!賭幾多都得!!

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

打大交

Jer 同 JF 首歌都唔見左

中文歌曲龍虎榜@2024/06/15
01  08  愛在三千的宇宙     林峯
02  12  年輪海         林智樂
03  14  你不是我的岸      洪助昇
04  01  請勿打擾模式      陳明憙
05  06  講呀講呀        張蔓莎
06  09  蒼鷹與少年       陳曉東
07  05  九秒九         容祖兒
08  15  Falling For You      周吉佩
09  10  現在          林愷鈴
10  16  FM520          曾傲棐
11  13  傢俬          魏浚笙
12  02  跳跳虎(Funky Mix)   力臻
13  18  告別煤氣燈       Gin Lee
14  ne  EXIT           郭富城
15  19  趁你旅行時搬走     moon tang
16  ne  波希米亞(沒有)狂想曲  林奕匡
17  20  盡頭重遇你       黃劍文/葉巧琳
18  ne  左手香         陳葦璇
19  ne  我的受保護動物     黃淑蔓
20  ne  星之形         WinWin

5 首新歌

Eliminated:
XX  03  半途而廢手冊      葉振弘
XX  04  神聖幾何        吳業坤
XX  07  Dirty Rhythm      張馳豪
XX  11  九千九百九十九個我   Lolly Talk
XX  17  回復原廠設定      SADJAY

本週精選:
愛在三千的宇宙 (08) / 年輪海 (12) / 你不是我的岸 (14) / 波希米亞(沒有)狂想曲 (ne) / EXIT (ne)

評分人數

100%肯定今日997 9999個我冠硬!!
酷愛903 發表於 2024-6-15 11:25

讚我:
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

九秒九原來跌返落尾
生日前都唔係點播..
kwanie 發表於 2024-6-15 10:00

快D走 搶哂大巧同gin quota